• 9.372.513 stemmen

There Will Be Blood (2007)

Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson

Met onder meer: Daniel Day-Lewis, Paul Dano en Kevin J. O'Connor

Releasedatum: 28 februari 2008

Plot There Will Be Blood

"There will be greed. There will be vengeance."

Begin 20e eeuw. Wanneer Daniel Plainview een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston. In dit meedogenloze stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaan Plainview en H.W. hun slag. Maar ook al maakt de olie hen rijk, toch blijft niets bij het oude wanneer de conflicten escaleren en alle menselijke waarden - liefde, hoop, geloof, ambitie, gemeenschap en zelfs de band tussen vader en zoon - onder vuur komen te liggen als gevolg van corruptie, bedrog en de rijkelijk vloeiende olie.

Daniel Plainview

Abel Sunday

Mr. Bandy

avatar van superbassie

superbassie

De film viel me wat tegen...

Verhaal boeide me eigenlijk niet en het was gewoon een vrij saai geheel. Ben het met cornelis eens, de muziek irriteerde me soms mateloos. Of het was een irritant geluid óf de muziek paste voor geen meter bij het beeld.

Pluspunt: Daniel Day-Lewis speelde overtuigend, goede man voor de rol.

Meer dan 3* is de film naar mijn mening niet waard.

avatar van maarten70c

maarten70c

Meesterwerk of een saaie film liggen blijkbaar dicht bij elkaar.

Ik vond dat er zeer mooie beelden in zaten en dat er heel goed geacteerd werd.

Maar ik vond het vooral een zeer langdradige en een wat saaie film!

avatar van Macmanus

Macmanus

Madecineman schreef:

Huh? Waar heb je deze film gezien? Ik vind de belichting in There Will Be Blood echt super mooi en geslaagd. Prachtig juist zoals gezichten uitgelicht worden, je ziet er echt het moeilijke en zware leven in terug. Ook over de landschapsopnamen ben ik zeker te spreken (de scene met de brandende boortoren is al een waar meesterwerkje op zich).

Drie jaar later

Heb de film gewoon gezien in de bioscoop. En hoewel ik die scene niet verkeerd vond, zag ik toch in veel scenes (vooral overdag) een wat bleke uitstraling. Wat ook te maken heeft met kleurcorrectie en wat er allemaal nog meer niet bij komt kijken. En is het verder natuurlijk ook een smaak iets, ik hou erg van hard licht. Maar als je Assassination of Jesse James naast deze film legt zie je een duidelijk verschil, ik hou meer van de manier die de Jesse James film gebruikt.

Komisch filmpje trouwens

avatar van Word_Play

Word_Play

Zeer indrukwekkende karakterstudie met inderdaad een geweldige Day-Lewis, hoewel niet het meesterwerk wat sommige ratings en reviews doen vermoeden. Oo ongeveer tweederde van de film kakt de boel nogal in en dreigt de fim saai te worden, iets wat gelukkig niet gebeurt door de meesterlijke eindscene. Alle waanzin, spanning en haat komen dan eindelijk tot uiting in woedebui van jewelste, met als hoogtepunt de zin "I DRINK YOUR MILKSHAKE!!". Dit tilt de film nog net naar een solide 4*.

Ook complimenten naar Dano, die sinds Thre Girl Next Door een heel eind is gekomen.

avatar van Redlop

Redlop

Knap gelaagd verhaal dat nog slechts een voorbode was van de wereld nu. Once upon a time in the oil. 4*

avatar van wibro

wibro

Prachtige film met een glansrol van Daniel Day Lewis, hoewel er af en toe wel sprake was van overacting . Verder schitterend camerawerk. De soundtrack vond ik echter minder, te bombastisch.

avatar van janhero

janhero

Voor mij werd de film helemaal gedragen door het prachtige camerawerk en Daniel Day Lewis. Begin was ik zeer enthousiast maar hoe verder de film vorderde hoe meer ik moeite had om er bij te blijven. Jammer. Het verhaal zakt ook steeds meer in.

Ik kom niet verder dan een 3* Daniel Day Lewis verdient een beter verhaal.

avatar van MarkFish

MarkFish

Het einde maakt veel goed. De slotscenes met zijn zoon en daarna met die geestelijke Eli zijn geniaal, maar ik had wel iets meer willen zien van het proces dat hij steeds gevoellozer, egoistischer, sadistischer wordt. Er zitten grote tijdsprongen in de film waarbij je moet aannemen dat hij is veranderd, maar ik had dat emotionele proces wat meer willen zien.

avatar van The One Ring

The One Ring

MarkFish schreef:

Wie zegt dat er daadwerkelijk zo'n proces is? Volgens mij was Plainview vanaf het begin al geen fijn ventje. Het werd later wel erger en vooral opener, dat wel, maar het kwade in hem zat er denk ik al.

avatar van Nohands

Nohands

Prachtige film, Daniel Day Lewis.heeft terrecht zijn oscar verdiend!!!

avatar van myscoi

myscoi

Hij kreeg een oscar ik kende hem van Gangs of New York zag een totaal andere man ik dacht wat is dit.

Ik ben als de wiederweerga naar de Bioscoop gerend, en ja hoor de Oscar is meer dan verdiend wat een acteur!

En dat komt van een Al Pacino, Robert De Niro, Jack Nicholson, Johny Depp, Leonardo Dicaprio, Matt Damon fan:D

Ja mensen aan de gene die het nog niet hebben mogen ervaren, ga er snel heen!

avatar van Spetie

myscoi schreef:

Hij kreeg een oscar ik kende hem van American Gangsters zag een totaal andere man ik dacht wat is dit.

En dat komt van een Al Pacino, Robert De Niro, Leonardo Dicaprio, Matt Damon fan:D

Ja mensen aan de gene die het nog niet hebben mogen ervaren, ga er snel heen!

American Gangster? Je bedoelt zeker Gangs of New York.

avatar van myscoi

myscoi

Spetie schreef:

American Gangster? Je bedoelt zeker Gangs of New York.

Ik kwam al terug naar de pagina:D

whahahaha ja zoveel films hier en daar een foutje moet kunnen;)

avatar van MarkFish

MarkFish

The One Ring schreef:

Nou ja, er wordt een sprong gemaakt van tien jaar waarin dat zou moeten gebeuren. En dat hij steeds erger wordt komt ook door de alcohol neem ik aan. Het zit natuurlijk wel in zijn karakter, maar door alle ellende komt het naar buiten denk ik.

Ik zie dit niet zomaar als een verhaal over een mafkees, maar eerder als een verhaal over iemand die langzaam gek wordt en door de alcohol zichzelf min of meer vernietigd (emotioneel gezien).

avatar van Nasir

Nasir

Een meesterwerk. Bij dit soort films vergeet je de tijd.

Ik merkte wel toen ik de zaal uitliep dat ik me depressief voelde en een borrel nodig had. Ik was even door plainview aangetast.

Er zijn zoveel mooie scenes in de film, maar die laatste scene met de zoon vond ik echt heel sterk

avatar van klute89

klute89

Nasir schreef:

Een meesterwerk. Bij dit soort films vergeet je de tijd.

Deze film is niet voor niets bekroond met oscars!

En oscars heeft deze film zeker verdient, een magistrale film.

avatar van Waku

Waku

Zeer lange maar absoluut boeiende film .

Ondanks dat het verhaal langzaam voortgang maakt wordt het nooit saai.

Hoofdpersoon Plainview als oliebarron blijft intrigeren.

Prima en overtuigend neergezet door Daniel Day-Lewis

Toch is er wel enig commentaar op “There will be blood”…

Na 2 uur lijkt de film er heel snel een eind aan te willen breien.

Zoon HW is wel heel snel volwassen geworden en neemt een rigoreuze beslissing.

Bovendien is er een merkwaardige confrontatie met de profeet Eli die ook voor enige vraagtekens zorgt.

Uiteindelijk eindigd “There will be Blood” een beetje verwarrend..

Conclusie naar mijn mening, dit is een goed onderhoudende film.

Maar echt zo groots als hij wordt aangeprezen vind ik iets overdreven.

avatar van klute89

klute89

Een beetje flauw maar wel leuk.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hoe heet dat klassieke stuk waarmee de aftiteling begint?

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Dat is het Vioolconcert in D Majeur van Brahms. Om precies te zijn het derde deel (movement). Link

avatar van MadMichel

MadMichel

Vond dit echt een enorm goede film. Wat een acteur zeg. Ook die zoon vond ik goed spelen. Ik vind dit echt wel een aanrader. Van mij krijgt hij 4 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Hmm, nadat No Country for Old Men al een lichte tegenvaller was is ook die andere bejubelde en als meesterwerk binnengehaalde film, There Will Be Blood, niet geheel aan mij besteed.

Qua aankleding, camera en cast valt er hoegenaamd niets op de film aan te merken, en het eerste uur intrigeerd ontzettend; de persoon Plainview, zijn relatie met z'n zoon, z'n binnenkomst in de gemeenschap. Helaas valt daarna de spanning wat weg, wordt de film zelfs enigzins langdradig en is het slothoofdstuk te abrupt.

Ik had er geweldig veel zin in, maar blijf vooralsnog steken op 3 sterren...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Het ziet er allemaal leuk uit, maar de muziek werkte nogal op mijn zenuwen. Op een gegeven moment heb je wel door dat de muziek innerlijke gevoelens van personages uitdrukt en niet zozeer bij de rustige beelden hoeft te passen. Dat is op zich een leuke vinding.

Daar houdt het positieve wel een beetje op. Day Lewis acteert goed maar het neigt steeds meer naar overacting, en hij lijkt beter thuis op een toneel dan in een film. Het personage werd steeds onrealistischer en ongeloofwaardiger met zijn theatrale gedoe.

Het verhaal is op zich nog een beetje boeiend en de openingsscène, zonder woorden, doet qua eenvoud en onderhuidse spanning denken aan dat van Once Upon A Time In The West, maar verder... Brrr.

2.5 sterren

avatar van Eftel-Freak

Eftel-Freak

Vandaag draait ie voor het laatst in Pathe Eindhoven!

avatar van Jabba

Jabba

Een goede onderhoudende film waarin, in mijn optiek, een aspect wordt belicht van de huidige amerikaanse samenleving die ik nog niet eerder in een film had gezien. Namelijk de ontstaansgeschiedenis van de olie-industrie.

Af en toe wat te langdradig, maar een boeiende film.

Daniel Day-Lewis speelt magistraal en heeft terecht de oscar voor deze rol gewonnen.

avatar van WB

WB

WB schreef:

Door het fantastische acteerwerk twijfel ik tussen een 3,5 en een 4...

Bedenk me nu dat het acteerwerk een van de weinige goeie dingen aan deze film was. Voor Daniel 3*. Voor de rest blijft de film me niet zo bij...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Anderson de klassieke toer op. There Will be Blood is de klassieke vertelling over de begintijden van de VS, het begin van industriele revolutie. Dit alles door ogen van een man die alleen geld en macht in ogen heeft en dat als enige doel heeft in het leven. Dit wordt mooi weergegeven in een scene waar hij in één klap miljonair kan worden maar dit voorbij laat schieten uit angst geen doel meer in het leven te hebben. Het klinkt allemaal als een film die perfect in het Oscar plaatje past, en dat is dit ook. Een degelijke film die er mooi uitziet. Weinig bijzonders, gewoon onderhoudend. Toch jammer want van een Anderson kan je meer verwachten. Een Magnolia is toch stukken beter imo, om het feit dat daar de film niet om één uitschieter draait maar waar elk personage een feest is, een film die keer op keer verrast. Anderson grijpt nog even terug naar zijn roots op het eind maar is in deze film compleet misplaatst. Overacting zelfs in context van de gehele film. Prima film hoor dit maar een uitschieter zeker niet. Prima rol ook van Lewis maar zoals al eerder gezegd in de context van een mainstream klassieke film. Oscarmateriaal.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20219 berichten

Verdwijnt "There will be Blood" nu al uit de Nederlandse (pathé) bioscopen? Vrij vlot voor een film als deze.