Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Woody Allen
Met onder meer: Ewan McGregor, Colin Farrell en Tom Wilkinson
Releasedatum: 17 april 2008
Plot Cassandra's Dream
"Family is family. Blood is blood."
Een Londense volksbuurt, vandaag. Twee broers, de een een verstokte gokker, de ander een wanhopige wannabe zakenman, hebben dringend centen nodig. Veel centen. Wanneer hun oom - die fortuin maakte in Amerika - hen voorstelt om te helpen, ziet de toekomst er plots een stuk beter uit. Alleen krijgen ze pas geld als ze hem een nogal aparte 'dienst' bewijzen. De broers reageren heel verschillend op het verzoek en groeien stilaan uit elkaar.
Terry Blaine
Mother
Lucy
Jerry
wibro
Gisteravond van deze film de trailer gezien.
Film lijkt mij best aardig, zeker omdat Woody Allen zelf niet meespeelt, net zoals in Matchpoint. En dat vond ik een goede film.
Ik ga dus beslist kijken.
brucecampbell
Ik vind deze film veel te basic, en voorspelbaar.
Vond ik juist niet!
Erg grappige film. Het gegeven is eigenlijk enorm simpel maar het wordt wel erg leuk uitgewerkt, net als in Match Point begin je echt mee te voelen met de hoofdpersonen.
Komt ook door de uitstekende acteurs, vooral Farrell is af en toe hilarisch als anti-held (die scene onder de boom... priceless).
Helaas gaat de film naar het einde toe een beetje te lang door met hetzelfde.
DragQueen
Best een degelijke film, met prima acteerwerk van mcgregor, wilkinson en iets minder farell. deze kon mij niet altijd overtuigen. het verhaal is op zich prima uitgedacht, en daarbij vrij subtiel verfilmd. prima drama, met een soort van duistere humor erin verwerkt. 3 sterren.
bartje30
Ik heb nog nooit een film voortijdig af gezet, maar bij deze stapelden de ergernissen zich op.
Voorbeelden:
1- Als je vriendin de deur open doet in haar ochtendjas en er net een of andere vent , die daar de hele nacht is geweest, naar buiten is gekomen dan blijf je nooit zo koel en wil je toch niet meer nog steeds met haar naar Amerika.
2- Iedereen weet dat als je iemand wil gaan vermoorden dat je nooit en dan ook nooit een auto moet gaan huren waarbij ze al je gegevens noteren en je zo kunnen achterhalen als je gezien wordt
3- Bij het etentje bij hun ouders pakt Farell omdat hij klaar is met eten een sigaret, het volgende shot is de sigaret weg en zit hij weer te eten???
4- Het acteren, zelfs van Farell waar ik een fan van ben, is zo slecht dat het net is of ze alles van een autocue oplezen.
5- Het camerawerk is niet zoals ik van Allen gewend ben. Het was rommelig en op sommige momenten zelfs iritant.
Ik geef, omdat ik de film niet helemaal heb gezien dan ook geen sterren, maar als ik dat op grond van het 1e uur had moeten doen had deze film het laagste (0.5) gekregen.
Slynkin
.....
helemaal mee eens.
Ik zat na een uur hetzelfde te denken, maar ik ben zo dom geweest om verder te kijken. ...Zonde van m'n tijd
wibro
Vanavond deze film gezien. Film kon in de verste verte niet in de schaduw komen van zijn andere britse film "Matchpoint" die eenzelde soort thema had. Verder was deze film erg voorspelbaar. Dat het aan het einde niet zou aflopen zoals door een van de broers gepland was, dat kon je op de klompen aanvoelen.
Neen, ik vond dit een oninteressante Woody Allen, om maar zo snel mogelijk te vergeten.
Redlop
Ongeïnspireerd en inderdaad voorspelbaar. Niet onaardig, maar ook niet erg interessant. Woody trekt nu naar Spanje, te hopen dat dat meer inspiratie oplevert. 2,5*
Duidelijk dat de koek op is in Engeland, alhoewel ik nooit heb gedacht dat juist dáár echt lekkere koek te vinden was. Ik blijf erbij dat Scoop de leukste van de drie is, alhoewel ik wel een fan van Allen's oudere films ben.
Zo ook Cassandra's Dream heeft zeer weinig echt Alleniaans. Het is allemaal maar wat kil en afstandelijk, zonder dat het je echt raakt. Gelukkig wordt het, met name naar het einde toe wel beter, maar echt tot grote hoogte stijgen, als bijvoorbeeld bij een vergelijkbare film als Crimes and Misdemenors doet het eigenlijk nooit. Vooral een jammerlijk script, waar Allen een shitload aan dialogen er in het begin in gooit om een backstory uit te leggen die gemakkelijk ook visueel verteld had kunnen worden.
Hopen dat Allen op z'n Spaans weer wat meer échte Allen gaat opleveren. Anders trek ik weer Manhatten, Annie Hall en Husbands and Wives uit de kast...
timburton
Gewoon super lekker te kijken. Lekker Woody Allen, maar MatchPoint was beter.
Tuning_Dude
Nog pas gisteren de trailer gezien, ik vond het zo'n film dat net over de helft van de punten ging.
Dus het viel mee.
Maar niet echt een aanrader.
smeetsm
leuke film. Een beetje zenuwen film, maar alles bij elkaar wel leuk voor een avondje op de bank.
maxcomthrilla
Na het echec: Match Point, weet Woody Allen mij positief te verrassen.
De film is vooral vrij constant van niveau. Goede keus om een Engelse rasacteur als McGregor voor deze klus in te schakelen. In Engelse films is hij immers op zijn best, vanwege zijn heerlijke accent. De film bouwt langzaam op, totdat we inzage krijgen in het probleem van de oom. Het betrof voor mij een welkome verrassing aangezien ik het plot niet had gelezen, omdat ik deze film in mijn handen geduwd kreeg.
Wat volgt is een spannende film. Want als broekie in het plegen van moorden is zoiets niet alledaags natuurlijk. De spanning die dit met zich meebrengt wordt goed overgebracht door te focussen op het juiste moment om het doelwit om te leggen, de spanning wordt nog eens opgevoerd door de 2 moordenaars emotioneel betrokken te maken met hem. De muziek klinkt wel aardig, alleen had de film na het plegen van de moord wat minder lang voort hoeven slepen. Met name de steeds aan het jammerende Colin Farrell ging mij tegenstaan. Alhoewel het natuurlijk wel zo menselijk is overigens, maar ik kon er niet veel mee. 3,5*
Albertes
De film viel me mee...keek lekker weg. Beetje hetzelfde sfeertje als in Match Point.
Richard C
Typisch Allen film vond ik, prima film, alleen niet voor iedereen.
JoopE
Mja, wel een aardige film. Typisch Woody Allen heb ik al meerder mensen hier zien schrijven en dat klopt volgens mij wel.
Ik vraag me wel af hoeveel mensen in de praktijk in deze situatie zo gemakkelijk bereid zouden zijn dit soort "dienst" te bewijzen. Ik denk weinig, wat dat betreft een niet erg realistisch scenario. Bij de uitvoer zijn de broers nogal amateuristisch. Uiteraard zijn het geen "pro's" maar dan nog zou je denken dat met gezond verstand een aantal domme zaken makkelijk hadden kunnen worden voorkomen.
Toch heb ik me niet verveeld. McGregor acteerde wel goed en Hayley Atwell was ook erg prettig om naar te kijken. Al heb ik het dan niet alleen over haar acteer prestaties.
Het karakter van het personage wat ze speelde was wel interessant en ik hoopte tijdens het kijken dat ze nog zou ontdekken wat de broertjes hadden gedaan. Het was wel leuk geweest om te zien hoe ze er mee om zou gaan.
Alles bij elkaar 3 sterren waard.
behangdelul
Bijzonder matige film,die op geen enkele manier verrassend kan worden en continue in cliche's en voorspelbaarheid vervalt...
Dr.Strangelove
Voorbeelden:
1: Er zijn zelfs mensen die daar op kicken.
2: Is geen gehuurde auro is een geleende auto bij de garage van z'n broer.
3: dan vind je the dark knight & indiana jones natuurlijk helemaal waardeloos.
plompa
gister gezien. Vond er weining aan. Spelen een aantal beroerde acteurs in die de film erg omlaag halen (denk aan de blonde vriendin van ewan). Had van een film met deze acteurs wel meer verwacht. 2.5 is meer dan zat.
Rutte
Een film waar ik meer van verwacht had.
Het verhaal op zich was niet slecht, en de personages van de twee broers kwamen prima uit de verf.
Maar wat ik miste was eigenlijk het "echte" misdaad gedeelte, spanning zat er nauwelijks tot niet in en bovendien was het ook niet aangrijpend . Het is gewoon puur een drama-speelfilm, niets meer en niets minder.
Toch bleef het geheel me op één of andere manier wel redelijk boeien, want ik had zeker niet de neiging gehad om 'm af te zetten. Waarschijnlijk komt dit door het toch wel realistische en menselijk verhaal.
Desondanks blijft hij bij mij steken op een magere 3 sterren.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Hilarisch dat einde..Patsboem Houdoe!
Verdient toch nog een 2.0 omdat Colin Farrel en Ewan McGregor er in zitten. Waarom ze deze rollen hebben gekozen weet ik niet.
Ik vond btw, zeker op het begin, dat de dialogen erg 'gespeeld' overkwamen. Meteen kwam er een reactie op wat de ander zei. Alsof het 'ingestudeerd (duh)' was.
confucius
Mijn 39ste Woody Allen recensie en ... ben behoorlijk ontgoocheld! Toneelmatig gefilmd. Weinig spanning. Goedkoop simplistisch plot. Woody in minder goede doen. Te weinig diepgang in het verhaal en de personages. Woody is te weinig bezig met film, en teveel met zichzelf. Confucius junior formuleert het als volgt:
'Deze film is bijna heerlijk, bijna tijdloos, bijna spannend en bijna zalig om naar te kijken, en dat allemaal voor een kinderhandje vol Euro´s.' Bijna 3 sterren.
eduard
Een langdradige saaie film die zo uit het echte leven gegrepen zou kunnen zijn. Niets bijzonders maar toen ik zag wie de regisseur was begreep ik ook waarom het niets was. Ik heb die man nog nooit een goeie film zien maken. een mager vijfje dus 2.5 ster.
Down_By_Law
De negatieve recensies in de Nederlandse kranten hebben me er destijds van weerhouden om "Cassandra's Dream" in de bios te gaan zien. Nu ik de film op DVD gekocht heb, vind ik het jammer dat ik het zien ervan zo ver uitgesteld heb. Een intelligente, goed gespeelde en (zoals we van Woody gewend zijn) prachtig geschreven thriller. Niet de beste film die Woody maakte, maar ook zeker niet een van zijn zwakkere. Terwijl recensenten vol lof schrijven over (voor mij) zwaar teleurstellende films als "The Dark Knight", zijn vaak de films die in hun ogen ondermaats zijn (of verkeerd begrepen worden) zoals deze, veel meer de moeite waard.
Als Woody's volgende film, "Vicky Christina Barcelona", volgend jaar in de bioscoop draait, ga ik er zeker heen (dat wordt dan de 41e film, geschreven en/ofof geregisseerd door Woody Allen, die ik van hem gezien heb).

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Manhattan Murder Mystery
Komedie / Mystery, 1993