Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Woody Allen
Met onder meer: Ewan McGregor, Colin Farrell en Tom Wilkinson
Releasedatum: 17 april 2008
Plot Cassandra's Dream
"Family is family. Blood is blood."
Een Londense volksbuurt, vandaag. Twee broers, de een een verstokte gokker, de ander een wanhopige wannabe zakenman, hebben dringend centen nodig. Veel centen. Wanneer hun oom - die fortuin maakte in Amerika - hen voorstelt om te helpen, ziet de toekomst er plots een stuk beter uit. Alleen krijgen ze pas geld als ze hem een nogal aparte 'dienst' bewijzen. De broers reageren heel verschillend op het verzoek en groeien stilaan uit elkaar.
Terry Blaine
Father
Mother
Lucy
Jerry
'Although with a totally different plot, this is a movie in the same genre as Match Point. It is a crime melodrama; the story of two brothers. It is about lust, romance, and the desire for quick money. It’s also about what happens as the web gets more and more tangled, leading, as it did in Match Point, to murder with surprising consequences.
The film takes place in present day London and while the actual tale is far removed from Match Point (the characters and milieu being much more working class and the storyline nothing like it) there are, as in the form of a thriller, a number of unexpected plot twists.'
Bron: Wild Bunch
'"Cassandra's Dream." Woody Allen's film is described as an even more sober affair than "Match Point." Starring Ewan MacGregor, Colin Farrell and Tom Wilkinson, it has wrapped production and Wild Bunch was selling in Cannes. Rumors persisted about a U.S deal throughout the week, with strong indications that The Weinstein Co. would emerge with the pic, though the company has not officially confirmed any deal.'
Bron: Variety
neo
Niet alleen is Woody Allen met zijn laatste paar films afgeweken van zijn New York locatie, ook de muziek is nu een heel ander verhaal. Waar het voorheen een verzameling van vooral jazz was, laat de man nu Philip Glass een score componeren
Mag van mij. Blijven er nog genoeg Woody's over met jazz.
Redlop
Ook omdat jazz meer bij New York (Manhattan) past dan bij Londen.
neo
Vind ik een argument van niks. Ben er echter gewoon verbaasd over. Alsof ie ineens wakker werd geschud.
donnie darko
Ik kijk hier heel fel naar uit. Zelfs het meeste van dit jaar, denk ik, buiten the simpsons movie.
Mc
- 2092 stemmen
Jajaja! In de stijl van Match Point, muziek van Phillip Glass, en met Ewan McGregor, Tom Wilkinson en Colin Farrell. Count me in
Laat ik nou Match Point Allen's slechtste film sinds tijden (en wellicht wel z'n slechtste uberhaupt) vinden. Zit hier dus niet op te wachten...
thomzi50
- 1991 berichten
Ben erg benieuwd hiernaar, Match Point beviel me wel; in de reclame kan ik alleen nog niet echt de Woody Allen 'touch' ontdekken
Cassandra's Dream Review - Read Variety's Analysis Of The Movie Cassandra's Dream
Niet echt enthousiaste recensie.
Angrod_Pallanén
Interessante trailer, maar wat een lelijke nietszeggende poster.
dulcinea
Had Match Point wel de Allen touch dan?
debue
Vandaag gezien in kinepolis gent, hij was cinematografisch zo slecht dat heel de film verpest werd. De micro hing 50 procent van de film in beeld te bengelen en ook de beeldhoogte versprong van tijd tot tijd. ik hoop dat ik gewoon een slechte cut heb gezien want anders is Woody toch echt wel laag gevallen.
The One Ring
Hoeft niet. Heel vaak worden dit soort dingen bovenin beeld er niet uitgeknipt, omdat ze bij het bedoelde beeldformaat toch niet te zien zijn. Als de operateur de film verkeerd afspeelt krijg je hem toch te zien.
En zulke dingen kunnen (en worden vaak) 9 van de 10 keer gewoon weggewerkt. Lijkt me hier inderdaad dat het probleem bij de operateur te zoeken is...
debue
De projectie even buiten beschouwing gehouden dan moet ik toch toegeven dat ik de film wat vond tegenvallen. Hij duurde naar mijn mening iets te lang en het verhaal was bij momenten iets te mager om te kunnen blijven boeien. Ik blij toch meer houden van de Woody Allen films in New York.
PowerToTheFlower
De film viel erg tegen, hjet enige positieve vond ik de twe hofdacteurs. Het verhal lijkt op dat van Match Point, maar is nog slechter, en ik vond die al niet goed.
Het idee erachter is interassant, maar het is gewoon slecht uitgewerkt.
De korte inhoud die hier staat klopt trouwens absoluut niet...
el padrino
zou hem toch maar eens gaan proberen. zeer zeker de moeite waard.
ook ik hou niet van woody allen, maar deze acteurs maken de film naar mijn meining wel compleet.
Maar ik ben wel degelijk een groot fan van Woody Allen, maar dan met name van zijn werk in zijn hoogtijdagen. o.a. Manhatten, Annie Hall en Crimes and Misdemanors behoren tot mijn favorieten...
Remy-
Aardige film. Het verhaal had veel potentie maar is wat te mager uitgewerkt. De acteurs waren wel erg sterk, het Iers/Brits accent was overtuigend en bij vlagen zeer vermakelijk.
Ewan McGregor en Colin Farrel dragen de film. Enigszins vergelijkbaar met Matchpoint. Ook die film had sterke acteurs alleen daar werd het verhaal een stuk beter uitgewerkt. De moraal van Matchpoint was:
'Toeval speelt een grote rol in het leven, vaak groter dan we willen toegeven'
Dat zie je ook terug in Cassandra's Dream, alleen had ik het slot verder uitgewerkt willen zien. De film eindigt vrij abrupt, wat jammer is.
Ben desalniettemin gecharmeerd van Woody Allen's ' Londen films'.
brucecampbell
Zeer leuke film met prima hoofdrollen.
Ik ben niet meteen een fan van Woody Allen, maar deze bleek enorm mee te vallen.
Bij de genre-aanduiding mag er misschien wel thriller bijkomen.
Een aanrader!
Ricky Roma
Een veel betere film dan Match Point vind ik persoonlijk. Bij Match Point viel ik letterlijk in slaap, deze wist me van begin tot einde te boeien.
Ik ben geen grote fan van Colin Farrell maar hier is hij toch wel paar niveau's hoger dan Ewan McGregor. Je voelt ook echt mee met het personage dat Farrell vertolkt, iets wat je bij Match Point helemaal niet had.
Quatro
hm.. 'k had er veel meer van verwacht. Kon op geen enkel moment contact krijgen met de acteurs. Uiteindelijk viel hij errug tegen.
Skrean
in een woord: Heerlijk
Films van woody allen, (vooral de laatsten) hebben veel weg van Griekse Tragedies.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Manhattan Murder Mystery