• 8.896.731 stemmen

Miracle at St. Anna (2008)

Oorlog / Drama | 166 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: Spike Lee

Met onder meer: Derek Luke, Michael Ealy en Laz Alonso

Gesproken taal: Duits, Italiaans en Engels

Plot Miracle at St. Anna

"World War II had its heroes and its miracles."

Het verhaal over een groep Amerikaanse soldaten van het geheel gekleurde 92ste Buffalo Soldier regiment. In 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn ze gestationeerd in Toscane, Italië. Wanneer één van hen zijn leven riskeert om een Italiaanse jongen te redden raakt zijn groep afgesneden van de eenheid en ze moeten zien te overleven achter de vijandelijke linies.

logo tmdbimage

2nd Staff Sergeant Aubrey Stamps

Sergeant Bishop Cummings

Corporal Hector Negron

Private First Class Sam Train

Peppi 'The Great Butterfly' Grotta

Angelo Torancelli (The Boy)

Detective Antonio Ri

avatar van Dielos

Dielos

Goede film, 4 sterren.

Ik vond deze film verrassend in verschillende opzichten. Ten eerste begint de film vele jaren ná de oorlog en ga je na het begin er echt voor zitten om het mysterie te ontdekken. Ten tweede speelt de film zich af rondom een groep gekleurde soldaten, wat je bij WO II films zelden ziet. Bovendien is er meer drama in de film zonder dat ik het gevoel had wat harde actie te missen.

Prima film!

avatar van holbewoner

holbewoner

Toch een goede oorlogsfilm van Spike Lee. Hij was wel langdradig en dat kan soms vervelen. De verhalen zijn interessant en het is ook eens goed dat een Amerikaanse productie niet constant Engels wordt gepraat door Italianen, Duitsers. Ze spreken in hun oorspronkelijke taal en zo moet het zijn. Toch wel een goede film. Het is trouwens ook eens goed dat er in een 2de wereld oorlog film ook zwarte in meedoen. Want eerlijk gezegd zie je het niet veel. Harts War is 1 van de weinige. Op IMDB krijgt deze film wel slechte punten. Onterecht in mijn ogen.

avatar van Boompus

Boompus

holbewoner schreef:

"Red Ball Express" (1952) was volgens mij de eerste film die het raciale aspect in het Amerikaanse leger tijdens WOII belichtte. Sommige Duitsers zeiden ook: veel blanke Amerikanen zijn geen haar beter dan de Duitsers. De pot verwijt de ketel...

avatar van Movsin

Movsin

Oorlogsdrama die vooral in het laatste uur indruk maakt.

De oorlogsintimidatie van de Duitsers die de wit-zwart tegenstellingen in de States aanwendde om de inzet van de vijand af te zwakken had ik nog in geen enkele film gezien en eigenlijk zitten die tegenstellingen in de ganse film toch wel vervat.

Schokkende beelden van de moordpartij op onschuldige burgers.

Een beetje complex : religie, bijgeloof, romantiek, strubbelingen tussen soldaten, partizanen, burgers..., meerdere uiteenlopende ideeën en een meer dan normale lengte.

avatar van Darbie

Darbie

Typisch Hollywoodproduct.

avatar van missl

missl

Oorlogsdrama wat zeker richting het einde enkel inspeelt op vals sentiment. Jammer, opbouw was wel goed.

avatar van Alathir

Alathir

• 2048 berichten

Een oorlogsfilm die al direct begint met een mysterie. Waarom schiet de bediende die postzegels verkoopt een klant dood? Wat is de betekenis van het hoofd dat gevonden wordt in zijn woning en waarom zou een ex-soldaat die een Purple Heart heeft gekregen zoiets vreselijks doen? Snel komen we het niet te weten maar na deze moord bij klaarlichte dag op een publieke plaats, duiken we al snel Italië in tijdens de oorlog in 1943.

Het pluspunt aan deze film is toch wel duidelijk de authentieke sfeer die Italië zoals gewoonlijk bij mij oproept. Een ander pluspunt is dat de Duitsers Duits praten, de Italianen Italiaans en de Afro-Amerikanen Engels. Ook de soundtrack is sterk.

Het middenstuk is soms wat langdradig maar echt vervelen doet de film nooit. Dat kwam ook door die Italiaanse sfeer. Zeker een boeiend oorlogsdrama met hier en daar wat actie en ook Valentina Cervi zal menig mannenhart sneller doen slaan. Aanrader dat zeker wel en moeilijk te vergelijken met menig ander oorlogsfilm.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima indrukwekkende film, soms wel wat grof.