• 9.374.935 stemmen

Miracle at St. Anna (2008)

Oorlog / Drama | 166 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: Spike Lee

Met onder meer: Derek Luke, Michael Ealy en Laz Alonso

Gesproken taal: Duits, Italiaans en Engels

Plot Miracle at St. Anna

"World War II had its heroes and its miracles."

Het verhaal over een groep Amerikaanse soldaten van het geheel gekleurde 92ste Buffalo Soldier regiment. In 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn ze gestationeerd in Toscane, Italië. Wanneer één van hen zijn leven riskeert om een Italiaanse jongen te redden raakt zijn groep afgesneden van de eenheid en ze moeten zien te overleven achter de vijandelijke linies.

2nd Staff Sergeant Aubrey Stamps

Sergeant Bishop Cummings

Corporal Hector Negron

Private First Class Sam Train

Peppi 'The Great Butterfly' Grotta

Angelo Torancelli (The Boy)

Detective Antonio Ri

Wat is er toch met mijn favoriete Lee uit de jaren '80/'90 gebeurd? Na Inside Man lijkt hij zich alweer toe te leggen op zo'n conventionele film, nu zelfs van Disney.

Spike als je mee leest: Ik wil de cinematografie, scherpe dialogen, originele karakters, muziek en frisheid van Do the Right Thing, Clockers, Mo Better Blues!

avatar van pascal83

pascal83

Het is in ieder geval al wel weer een tijd geleden dat een Spike Lee film draaide om Afro-Amerikanen, wellicht haalt dit weer het beste naar hem naar boven.

btw. 25th hour (ook een vrij recente Lee film) bevatte voor mij ook de door jou genoemde elementen.

avatar van The Last

The Last

kos schreef:

Laat dit soort gehannes aub over aan de Spielbergs en Zwicks.

Je weet het maar nooit kos. Misschien tovert Lee wel uit het niets een goede oorlogsfilm.

Laten we het in ieder geval maar hopen.

avatar van N811

N811

Spike Lee een 2de wereldoorlog film, Taratino een 2de Wereldoorlog film. Ben benieuwd.

• 2067 berichten

Schijnt een goed boek te zijn (de auteur heeft ook het script geschreven) dus met het verhaal zal het wel goed zitten. Spike Lee is zelf toch nooit echt een briljante schrijver geweest dus dat zal de film deze keer niet beperken. Overigens zal deze film zich op twee fronten onderscheiden van andere oorlogsfilms. De Italiaanse setting die zelden een rol speelt in oorlogsfilms en natuurlijk het feit dat het hier om een volledig zwart regiment gaat. En de Academy houdt van oorlogsfilms dus misschien maakt Lee eindelijk kans op een regie-nominatie.

Macmanus

Iemand die Do the Right Thing heeft geschreven mag best wel een klein beetje briljant genoemd worden hoor. Ja het is Spike Lee fan dag vandaag

avatar van desteven007

desteven007

N811 schreef:

Tarantino een 2de wereldoorlog film welke dan?

avatar van gotti

Inglorious Basterds. Maar dat duurt nog wel even voordat ie komt. Voorlopig is ie alleen nog aangekondigd...

avatar van The Last

The Last

avatar van gotti

Zie weinig verrassende dingen vooralsnog. Maar Lee krijgt uiteraard het voordeel van de twijfel.

Macmanus

Ik weet het ook niet. Vooral het woord Miracle en de naam Disney boezemen me angst in.

• 2067 berichten

Trailer ziet er goed uit alhoewel ik niet hou van die onzin met "de oude knar in het heden die terugkijkt op de oorlog".

avatar van TrueWord

edejong

Vind de trailer wel ok!

avatar van scholtie

scholtie

wanneer komt ie in de bios??:P

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een nigger-proof film over de tweede wereldoorlog. Het maakt mij in ieder geval benieuwd naar de uitwerking ervan, want het concept is toch wel lekker recalcitrant.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

gotti schreef:

Volledig mee eens, maar ik hou mijn hart vast.

avatar van Hankieh

Hankieh

Als ik de trailer kijk ben ik erg benieuwd maar als ik het cijfer zie op IMDb schrik ik. 5.3 op IMDb :S

Toch wil ik hem graag zien.

avatar van Hankieh

Hankieh

Hoe kan het dat niemand nog deze film heeft gezien?

Ben niet alleen erg benieuwd naar de film maar ook al naar reacties

avatar van N811

N811

5.6 en 2169 stemmen op IMDB.

Dat ziet er niet goed uit.

avatar van napoleon84

napoleon84

Heb deze film zojuist gezien en moet zeggen dat hij wel goed meeviel. Het zal niet voor iedereen goed zijn want hij is zeer moeilijk kijken en duurt wel vrij lang.

Wel is het een mooi verhaal en slaagt de film er in om bepaalde pijnpunten van de amerikaanse geschiedenis aan te halen.

Het is een echt drama dus verwacht niet zo zeer een oorlogsfilm

De tweede wereldoorlog.

Ja eigenlijk had ik mezelf al belooft deze films voortaan links te laten liggen, maar dan maakt Spike Lee er 1 en zwicht ik toch wel weer. Tot mijn verbazing duurde de film ook nog eens bijna 3 uur.

Gelukkig heb ik een heel groot zwak voor Lee en Blanchard. Het cijfer op IMDb is niet verrassend, zal hier ook wel rond de 2.50 bungelen als mensen er nog naar gaan kijken. Maar ik hou ervan als Lee zijn personages de camera in laat kijken, prachtig gekadreert altijd (doet Lee dat weliswaar zelf niet) brengt altijd extreem veel emotie naar de kijker. En zijn rustige flow is weer heerlijk, ik zet me dikke reet neer, muziek lekker hard van Blanchard en ik geniet ervan.

Desondanks het voor mij geen vervelende kijk ervaring was, is het niet heel nieuw of goed verder allemaal. Hij belicht dat er wat negers ook meededen in de oorlog. Ach ja onderbelicht vast, maar kennelijk werden ze niet bij de grote echt belangrijke gevechten ingezet dus dat ze niet heel vaak in films voor komen is dan ook niet zo gek. Betwijfel dat er veel negers in de US hier heel gepikeerd over zijn. Maar goed, wel opvallend dat het door Disney is gemaakt. De religieuze noot past er nog wel bij, maar je ziet zelfs een paar tieten en vrij veel geweld.

3 sterren, alleen voor de liefhebbers van Lee aan te raden. Maar zelfs deze groep moet niet teveel verwachten.

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

Amerikaanse propaganda, maar is wel te kijken

avatar van el padrino

el padrino

zeer goed uit gewerkte film van spike lee. 4,5

• 2067 berichten

Twijfelde sterk tussen de 3 en 3,5 sterren, en geef de film voorlopig het voordeel van de twijfel. Zoals de meeste films van Spike Lee is ook deze verre van perfect. Met name de montage is erg amateuristisch en ondermaats, wat soms gruwelijk af doet aan de film. Andere keren raakt de film je echt en wordt je opgezogen in het uitstekende verhaal, dat zich vooral richt op hoe de personages (alle personages, van soldaten en dorpsbewoners tot verzetsstrijders en nazi's) kijken naar de oorlog. Film is met zijn ruim twee en een half uur aan de lange kant (mede door de montage) en het gebrek aan actie in het middenstuk van de film zal niet iedereen bekoren maar ik had er geen problemen mee.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ik heb al 3,5 sterren gestemd maar had achteraf ook wel 4 sterren kunnen geven want ik vond het een prachtige film die me echt geen moment verveeld heeft. ik vond hem zo goed dat ik hem zo nog een keer ga kijken.

avatar van neovo

neovo

Wat een prachtfilm!

Lang geleden dat ik zo'n goede film heb gezien

Van mij krijgt ie 5

avatar van ElvisP67

ElvisP67

Mooi oorlogsdrama van Spike Lee muzikaal ondersteund door Terence Blanchard.

De film is wel lang (2,5u) maar die vloog bij mij voorbij.

4 sterren.

avatar van scorepio

scorepio

Een meesterwerk.

Snap echt de negatieve kritieken niet.

Een schitterend verhaal , rauwe oorlogsscenes en een prachtig decor.

Eén der beste films van het afgelopen jaar. (zo niet de beste )