• 9.249.320 stemmen

Geregisseerd door: Gavin O'Connor

Met onder meer: Edward Norton, Colin Farrell en Noah Emmerich

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Pride and Glory

"Truth. Honor. Loyalty. Family. What are you willing to sacrifice?"

De New Yorkse politieagent Ray Tierney, heeft zich jarenlang teruggetrokken uit het korps, nadat hij in een schandaal verwikkeld raakte. Wanneer vier van zijn oude collega's, die onder bevel van zijn broer Francis stonden, bruut worden vermoord, besluit Ray zich weer met het korps en het onderzoek naar de moord te bemoeien. Ook zijn zwager Jimmy, tevens werkend in hetzelfde korps, blijkt een aandeel in de zaak te hebben.

Ray Tierney

Kenny Dugan

Megan Egan

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Alleraardigst politiefilmpje met de nodige en gebruikelijke ingrediënten. Keihard bij tijd en wijlen, de nodige actie, corrupte smerissen, politiegeweld, heibel in de familie en de gebruikelijke smeris, al dan niet van interne zaken, die het zaakje mag opknappen. Meeste acteurs doen redelijk hun best, script redelijk voorspelbaar maar al met al geen gekke wegkijkertje zo op een avond.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Goede politiefilm, met een uitstekende Edward Norton en zeer goede rollen van Colin Farrell, Noah Emmerich en Jon Voight.

Maar toch kan ik geen 5 sterren geven voor deze film, want ik had er eerlijk gezegd wel iets meer van verwacht.

Het verhaal op zich is goed, maar nogal verwarrend verteld, het scenario had wel iets beter gekund.

Maar een film met Norton en Farrell in de hoofdrollen, die moet je zien... spektakel gegarandeerd.

Met veel plezier deze film opnieuw bekeken, is een topper in het genre, en met zo'n cast kan het eigenlijk niet stuk.

avatar van AniSter

AniSter

Norton en Voight zijn niet mijn favorieten alhoewel ik Norton in deze film wel mee vond vallen. Prima misdaadfilm met een verhaal dat zomaar waar gebeurd kan zijn. Geloofwaardig en realistisch. Eén ding vond ik absoluut niet in deze film passen, dat sloeg gewoon nergens op, en dat was de knokscene tussen Ray en Jimmy in de kroeg. Niet het gevecht zelf, maar de reden waarom dit op deze manier moest. De afronding van de film had ook beter gekund. Voor de rest prima vermaakt met deze best wel spannende film.

avatar van des1

des1

Beetje clichéverhaal met goeie rolbezetting, dat met een andere regisseur tot een impactvoller drama had kunnen leiden. Vooral het begin was een staaltje overacting. Waarom regisseurs vaak met Ier Colin Farrell komen opdraven is mij een raadsel... Ietwat onverwacht eind vergoedt een boel. Voight en Norton prima.