• 9.376.848 stemmen

Met onder meer: Edward Norton, Colin Farrell en Noah Emmerich

Releasedatum: 4 december 2008

• meJane Bekijk via meJane

Plot Pride and Glory

"Truth. Honor. Loyalty. Family. What are you willing to sacrifice?"

De New Yorkse politieagent Ray Tierney, heeft zich jarenlang teruggetrokken uit het korps, nadat hij in een schandaal verwikkeld raakte. Wanneer vier van zijn oude collega's, die onder bevel van zijn broer Francis stonden, bruut worden vermoord, besluit Ray zich weer met het korps en het onderzoek naar de moord te bemoeien. Ook zijn zwager Jimmy, tevens werkend in hetzelfde korps, blijkt een aandeel in de zaak te hebben.

Ray Tierney

Kenny Dugan

Megan Egan

avatar van Zinema

Zinema schreef:

Clichéverhaal wordt gered door acteerprestaties.

Met name Farrell is sterk in deze 13-in-één-dozijn-film. Veel cliché's en voorspelbaarheid, maar toch zijn de twee uren prima onderhoudend. Helaas is er niets nieuws onder de film-zon en dat is met zoveel acteertalent wel een beetje jammer. Alles blijft keurig binnen de lijntjes. Vermakelijke lijntjes, dat wel..

Goed.

Goed moet worden vervangen door voldoende/redelijk.

avatar van Macmanus

Macmanus

Been there done that.

Beetje zonde van het materiaal wat je tot je beschikking hebt. Norton en Farrell als hoofdpersonages. En dan verfilm je er een betrekkelijk standaard corrupte politie verhaal.

De regisseur probeert door nog wat one track shots en soms aardige huiselijke sfeer er iets van te maken. Maar echt boeiend is het allemaal niet die 2 uur lang. Acteerwerk leek ook nogal op de automatische piloot te staan. Norton moet weer eens met een eigenzinnige regisseur gaan werken. Is toch alweer een tijdje geleden dat die in een echt goede film mee deed.

2 sterren.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Standaard, maar wel goed wat mij betreft. Ondanks dat ik het gevoel had dat Norton en Farrell op de automatische piloot speelden (vooral Norton), waren zij de grote pluspunten in deze film. Uitstekend acteerwerk van hun, maar eigenlijk iedereen wel. Jon Voigt was heerlijk op dreef trouwens.

Ik blijf toch graag naar dit soort ''politiefilmpjes'' kijken. Het weet me toch altijd weer aardig mee te slepen dankzij de prima actie en spanning. De cliché's lijken onvermijdelijk, maar ik heb me er niet aan gestoord. Het verhaaltje boeide me gewoon, de acteurs doen hun werk goed en de tijd vloog voorbij. Wel jammer van het einde wat afbreuk doet aan het geheel. Toch een makkelijke voldoende.

avatar van opa_paul

opa_paul

Zo jammer dat zo'n grote goede acteurs zich lenen voor zo'n film. Het verhaal is zo dramatisch slecht en traag dat het je niet vast weet te houden. Echt heel jammer. Als ze 45 minuten uit de film geknipt zouden hebben was het vast een goede film geweest!

Erg jammer. Verwacht meer van zo'n acteurs!

avatar van Respekked

Respekked

Ik las in in een reactie paar maanden terug 'Standaard maar goed'. Ik wil hier het woordje 'zeker' tussenvoegen. Ondanks dat letterlijk alle cliché laden worden opengetrokken en ondanks de lange speelduur, blijft Pride and Glory gedurende 130 minuten meer dan boeien. 3 acteerkanonnen en zelfs druif Farrel zijn aangenaam om naar te kijken.

Toch moet ik even mijn irritaties uitspreken over Norton en de automatische piloot van de afgelopen 7 jaar. Ik kijk erg uit naar 'Leaves of Grass', hopelijk weer wat ouderwetse Norton flair.

Pride and Glory stevende af op een solide 3*, maar (het is misschien wel vloeken in de kerk) het einde, dat een vleugje wegheeft van 'Do the Right thing', tilt deze politiefilm naar 3,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ijzersterke en keiharde politiefilm met een prachtige duo die toch ook werkelijk al hun krachten bundelen. Met daarnaast ook een prachtig plot en momenten waarvan je kippevel krijgt. Ik zal alvast een ding zeggen: Pride and Glory is zeker niet zomaar even een politiefilm. Het is gewoon een intense Good Cop, Bad Cop verhaal met heel veel geweld en ook wel hier en daar een dramatisch randje. De cast vind ik zowieso al verschrikkelijk goed en bundelen zoals hierboven al gezegt toch al hun krachten: Zo, Edward Norton, een teruggetrokken maar goudeerlijke politieagent met ruige lidteken op zijn wang. Die vond ik toch 10 jaar na American History opnieuw schitterende en bikkelharde acteertalent zien. En dan komen we ook bij de 2de hoofdpersoon: Colin Farrell, een agent waarvan je toch eerst denkt dat ie heel normaal is maar even later gewoon een agresieve corrupte smeerlap is, dat zou je ook wel zien dat hij iemand dwingt antwoord te geven op zijn vraag door een hete strijkbout bij een gezicht van diegene de 0 jarige zoontje te houden. Maar evengoed vond ik onze Ierse vriend weer een geweldige meeslepende rol neerzetten na de humoristische In Bruges van hetzelfte jaar.

Verder was het plot nog wel hier en daar zoals een normale politiefilm maar dan toch wel wat heviger en intenser waardoor het niet meer echt op een standaard politiefilm lijkt. Ook kan Pride and Glory nog wel een dikke knipoog zijn van Narc kwa plot en hardheid.

Het mooist en het meeslepenst vond ik toch zeker wel het einde van de film: dat er dan een moord is gepleegt in die supermarkt door een agent en dat de politie dan tijdens het omsingelen ook nog tegelijkertijd in gevecht is met al de Zuid-Amerikaanse en Afro bewoonders van de buurt. En dan ook vooral dat Colin Farrell zich opoffert aan zo'n negergroep. Gewoon kippenvel!

Dit is weer een grote hoogdepunt in de reeks van de politiefilms. Gewoon precies zoals het hoort. Tenminste ook veel beter dan "cop zoekt boef" filmpjes. Zeker een aanrader voor de good cop, bad cop-fans (waaronder Narc).

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Verwachtte niet geweldig veel van deze Pride And Glory, maar ie viel me toch best mee. Uiteraard krijgen we hier geen superoriginele cinema op ons bord, maar als policier kan dit er zeker mee door.

Een nogal donkere, grimmige sfeer die vooral voortkomt uit de locaties aangezien noch de beeldvoering noch de soundtrack het niveau van de doorsnee politieserie kunnen ontstijgen.

De acteurs dan: zowel Edward Norton als Colin Farrell behoren wat mij betreft tot de top in Tinseltown en vooral Norton wist opnieuw indruk te maken op mij (heeft weliswaar ook meer speeltijd dan Farrell). Geen monumentale rol maar gewoon sterk.

Naar het einde toe wordt het steeds moeilijker om mee te blijven gaan in de verhaallijnen en de finale vind ik zelfs compleet mesjogge, maar verder toch een aangename genrefilm. Geen grootse cinema, dat niet.

avatar van kroked

kroked

Goede boeiende film. Acteerwerk van hoog niveau!

Dikke aanrader.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Matige actiefilm met Norton en Farrell die stiekem spannender was dan dat ik dacht. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn verwachtingen niet zo hoog lagen, ook al spelen er enkele grote acteurs in mee. De oorzaak ligt vooral aan het plot dat al deed vermoeden dat dit weer zo'n actiefilm ging worden met een vleugje drama en zo'n morele boodschap (zelfs de titel deed dat al vermoeden). Het is dus niet echt een actiefilm pur sang waar de ene explosie de andere opvolgt maar eerder een actie-drama

Op zich vond ik het verhaal redelijk spannend ondanks de hele stapel clichés die erin zaten. Ook heb ik me werkelijk geen moment verveeld doordat er wel een goed tempo in het verhaal zat. Maar het verhaal zelf.. dat is helaas niet veel meer dan een simpel politieverhaaltje waarbij een aantal familiewaarden op de proef gesteld worden. Ook de uitwerking is redelijk standaard: standaard camerawerk, standaard soundtrack, standaard cinematografie, ... op technisch gebied geen hoogvlieger dus. Het sterkste aan deze film was waarschijnlijk wel het acteerwerk van zowel Norton als Farell, Edward Norton vind ik altijd zeer sterk acteren en ook Colin Farell bracht het er goed van af. Verder kan ik het niet echt een aanrader noemen..

2.5 sterren

avatar van Aapje81

Aapje81

Norton en vooral Farrell doen het heel goed maar de film kon niet genoeg boeien om indruk te maken en dat wordt het een hele lange zit. Hoogtepunt was het eindgevecht tussen Farrell en Norton met de Ierse muziek op de achtergrond

avatar van Elineloves

Elineloves

Een film waar we ontzettend veel zin in hadden.. maar na een half uur keken we elkaar al aan van ; dit gaat 'm niet worden vanavond.

Koppig als we zijn keken we toch stug door, maar in plaats dat we in de film kwamen, werden de irritaties groter. Acteerwerk vond ik matig, heb veel beter gezien van Farrell en Norton. Allemaal veel te geforceerd. Toch zie ik graag politiefilms. De sfeer vond ik op sommige momenten wel goed, en het was hier en daar ook nog wel een tikkeltje spannend.. maar door het langdradige gedoe er omheen was het toch net niet die fijne actie/misdaad film die ik verwacht had. Te hoge verwachtingen door de grote namen? Vast wel.

avatar van Halcyon

Halcyon

Aangename verrassing. Het begin was matig, omwille van die irritante Mexicanen. Maar wanneer na verloop van tijd de intriges aan het licht kwamen, werd de spanning opgedreven. Goed dat het bikkelharde geweld niet geschuwd werd, toch een belangrijk ingrediënt in dit genre. Geruime tijd blijft de film vermakelijk, maar doorsnee, tot alle puzzelstukjes netjes in elkaar vallen op het einde.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Toch wel een aardig politiecorruptie filmpje, houd ik persoonlijk wel van. Desalniettemin niet bijster origineel meer wat betreft het verhaal, maar de spanning is desondanks ruimschoots aanwezig. Acteerwerk is verder zoals verwacht van beide heren.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Zolang je met minimale verwachtingen deze film gaat kijken, dan valt het allemaal wel mee. Natuurlijk is dit verhaal al talloze keren eerder verfilmd, maar ondanks de lange speelduur weet regisseur O'Connor het met een redelijke tempo te brengen. Ik ben overigens minder te spreken over de 4 heren die op de poster afgebeeld zijn. Norton is totaal niet geïnspireerd, Farrell en Voigt kunnen hun karakters ook geen enkele diepgang geven en Noah Emmerich heb ik altijd een zeer matig acteur gevonden, en deze film verandert die mening duidelijk niet. Eigenlijk jammer dat O'Connor geen andere acteurs tot zijn beschikking had.

avatar van Denzz

Denzz

Pride and Glory

Leuk B-filmpje. Verhaal is misschien niet erg origineel, maar toch is de film zeker de moeite waard vanwege het sterke acteerwerk van Norton en Farrell. Ook Jon Voight is een verademing in deze thriller. Als ik de film zo mag noemen welteverstaan, want echt spannend is de film niet.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Sterke politiefilm, die het moet hebben van zijn verhaal en zijn cast.

De film begint nochtans niet opperbest: ik had nogal wat moeite om het verhaal volledig door te hebben. Gelukkig wordt het beetje bij beetje allemaal duidelijk, zodat ik toch kan zeggen dat het verhaal goed werd uitgewerkt.

Daarnaast is er natuurlijk een topcast: Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight, maar ook een Noah Emmerich die voor mij minder bekend is, doen het meer dan goed en komen dan ook zeer overtuigend over in hun rol. Ook een voordeel is natuurlijk dat ze allemaal boeiende personages vertolken (die dan nog eens op een leuke manier allemaal samenhangen: "one happy family") zodat het eens zo interessant wordt om de ontwikkelingen rond deze personages te volgen.

Echte negatieve punten heeft deze film niet, al had hij voor mijn part een tikkeltje korter mogen duren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zeer somber misdaadverhaal over zware corruptie binnen de politie. O'Connor (regisseur van het sublieme Warrior) maakt het nog dramatischer door er nog familiale relaties mee gemoeid te laten gaan. Ook de eerste keer dat ik Colin Farrell als een bad guy zie, maar ik vond niet dat zijn prestatie er uitsprong. Net als de hele film trouwens, die over de hele lijn redelijk standaard blijft. Er zijn enkele sporadische ogenblikken waarbij de zaken wel eens vanuit een vernieuwende hoek bekeken worden ( het spanningsveld tussen gerechtigheid en familiale belangen ) maar het vigilante einde viel me wat tegen. Ik kom uit op een film met hoogtes en laagtes.3*

avatar van scorsese

Goeie film waarin vier agenten tijdens een oproep worden neergeschoten. Een vrij standaard verhaal over corruptie binnen het korps, dat vooral vanwege de lengte hier en daar wat inzakt. Echter zijn de personages goed uitgewerkt en is het acteerwerk van de gehele cast uitstekend.

avatar van Insignificance

Insignificance

Clichés, voorspelbaar, het zal allemaal wel. O'Connors gooi naar een grote politiefilm is er eentje die vooral gebukt gaat onder een drang naar thema's, motivaties en uitleg. Norton is als eerste de klos, zijn Ray heeft een verleden, zo blijkt uit de opmaat. Je kan er donder op zeggen dat dat verderop nog een rol gaat spelen.

Erger nog is de verklaring voor Franny's situatie. Een ernstig zieke vrouw waar behoorlijk schaamteloos het nodige drama uit wordt getrokken, men vond dat vast mooi meegenomen, die dan uiteindelijk haar man met nog zo'n tranentrekker in de goede richting moet gaan duwen. Het is wel erg gemakkelijk geschreven.

Zelfs Farrell wordt nog gevraagd om expliciet aan te geven waarom hij doet wat hij doet en dat in een scène waarbij nog maar eens wordt aangegeven dat ze familie van elkaar zijn. De hele film draait om dat gegeven, werkt toe naar die confrontaties en toch moet dat nog eens worden opgelepeld. Zo mankeert er meer aan.

De journalist is niet de enige die ineens komt opdraven om het in goede banen te leiden. De aftrap van de finale slaat eigenlijk al nergens op, om over die knokpartij (ik moest aan Lethal Weapon denken) maar te zwijgen. Best jammer, want tussen al die onzin huist een ruige, agressieve film met enkele pittige scènes.

avatar van sperwer 27

sperwer 27

Ben niet zo negatief ...

Erg goede en spannede politiefilm. De 'waarheid' wordt niet geschuwd. Corruptie zit overal waar geld te rapen valt. Bruut geweld wordt niet uitgesloten.

De eer van de familie is heilig. Maar dat neemt niet weg dat gerechtigheid moet geschieden. Het doel heiligt de middelen niet. Wat wil je offeren?

Harde tegenstellingen in New York. Drugs zijn op vele manieren dodelijk.

Genoten van de acteerprestatie van Norton. Jon Voight is als vader wel geloofwaardig.

(Eindelijk weet ik dat Voigt de vader is van Angelina Jolie.)

130' is wel lang.

Doorsnee.

Verhaaltje heeft weinig om het lijf maar wordt lang uitgesponnen. Met een hoop persoonlijk drama als vulsel en veel ruwe en ruige personages. En uiteraard draait het uiteindelijk uit op een zaak voor Internal Affairs. Heel lang zullen ze niet nodig gehad hebben om alles uit te schrijven.

Film wordt nog enigszins gered door enerzijds het sfeertje, anderzijds fijn acteerwerk van Norton en Emmerich. Die laatste twee doen erg goed hun best, terwijl de rest van de cast toch iets teveel op automatische piloot door de film heendendert. Visueel is het verder ook wel oké. Lekker grimmig en kil, perfecte seizoen uitgekozen ook.

Maar 130 minuten is duidelijk veel te lang voor wat het is. Er had makkelijk wat drama uitgekund en had de film zich gewoon iets meer toegespitst op de zaak was het makkelijker te verteren geweest. Maar nu is het allemaal iets té gewichtig en serieus, terwijl de film dat niet echt kan dragen.

avatar van IH88

IH88

Pride and Glory

Jammer dat het plot en de belangrijkste twists al zo snel uit de doeken worden gedaan. Dat haalt toch wel het mysterie uit het verhaal en je zit de hele tijd te wachten totdat de personages er ook eindelijk achter komen wat er allemaal aan de hand is. Maar voor de rest is Pride and Glory een spannende en sfeervolle film met sterke acteerprestaties van Norton, Farrell, Voight en Emmerich. Een keiharde politiethriller die de gehele speelduur interessant blijft.

avatar van ratatouille

ratatouille

Toen ik wilde stemmen voor deze film op MM, kwam ik er pas achter dat ik al had gestemd en dus de film reeds had gezien. Dat zegt genoeg. Ik was deze film compleet vergeten.

Corruptie binnen de politie is altijd een goede basis voor een misdaadfilm maar Pride and Glory is helaas een uitzondering. Was geen samenhangende film. Magere acteerprestaties en slechte script. Ben groot van Edward Norton, maar dit is niet zijn beste rol.

De familieband tussen Jimmy, Franny en Ray vond ik niet geloofwaardig.

Jammer, had meer in gezeten..

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Alleraardigst politiefilmpje met de nodige en gebruikelijke ingrediënten. Keihard bij tijd en wijlen, de nodige actie, corrupte smerissen, politiegeweld, heibel in de familie en de gebruikelijke smeris, al dan niet van interne zaken, die het zaakje mag opknappen. Meeste acteurs doen redelijk hun best, script redelijk voorspelbaar maar al met al geen gekke wegkijkertje zo op een avond.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Goede politiefilm, met een uitstekende Edward Norton en zeer goede rollen van Colin Farrell, Noah Emmerich en Jon Voight.

Maar toch kan ik geen 5 sterren geven voor deze film, want ik had er eerlijk gezegd wel iets meer van verwacht.

Het verhaal op zich is goed, maar nogal verwarrend verteld, het scenario had wel iets beter gekund.

Maar een film met Norton en Farrell in de hoofdrollen, die moet je zien... spektakel gegarandeerd.

Met veel plezier deze film opnieuw bekeken, is een topper in het genre, en met zo'n cast kan het eigenlijk niet stuk.

avatar van AniSter

AniSter

Norton en Voight zijn niet mijn favorieten alhoewel ik Norton in deze film wel mee vond vallen. Prima misdaadfilm met een verhaal dat zomaar waar gebeurd kan zijn. Geloofwaardig en realistisch. Eén ding vond ik absoluut niet in deze film passen, dat sloeg gewoon nergens op, en dat was de knokscene tussen Ray en Jimmy in de kroeg. Niet het gevecht zelf, maar de reden waarom dit op deze manier moest. De afronding van de film had ook beter gekund. Voor de rest prima vermaakt met deze best wel spannende film.

avatar van des1

des1

Beetje clichéverhaal met goeie rolbezetting, dat met een andere regisseur tot een impactvoller drama had kunnen leiden. Vooral het begin was een staaltje overacting. Waarom regisseurs vaak met Ier Colin Farrell komen opdraven is mij een raadsel... Ietwat onverwacht eind vergoedt een boel. Voight en Norton prima.