Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Gavin O'Connor
Met onder meer: Edward Norton, Colin Farrell en Noah Emmerich
Releasedatum: 4 december 2008
Plot Pride and Glory
"Truth. Honor. Loyalty. Family. What are you willing to sacrifice?"
De New Yorkse politieagent Ray Tierney, heeft zich jarenlang teruggetrokken uit het korps, nadat hij in een schandaal verwikkeld raakte. Wanneer vier van zijn oude collega's, die onder bevel van zijn broer Francis stonden, bruut worden vermoord, besluit Ray zich weer met het korps en het onderzoek naar de moord te bemoeien. Ook zijn zwager Jimmy, tevens werkend in hetzelfde korps, blijkt een aandeel in de zaak te hebben.
Ray Tierney
Kenny Dugan
Megan Egan
Tasha
dijkieR
ik heb deze film nog steeds liggen,maar weet nietof ik een poging moet wagen.
zo overtuigd als ik ben van de goede acteer prestaties van edward norton,zo negatief ben ik over collin farrel.
wat is dat een waardeloze acteur zeg.
ik ben bang dat ik me daar weer de hele film aan ga lopen ergeren,en daarom de rest van de film niet meer mee krijg.
zoals het waardeloze miami vice en het nog waardelozere alexander van deze amateur.
ik vind dat deze man nog niet eens de schoenen mag poetsen van een ras acteur als edward norton.
Respekked
Ik las in in een reactie paar maanden terug 'Standaard maar goed'. Ik wil hier het woordje 'zeker' tussenvoegen. Ondanks dat letterlijk alle cliché laden worden opengetrokken en ondanks de lange speelduur, blijft Pride and Glory gedurende 130 minuten meer dan boeien. 3 acteerkanonnen en zelfs druif Farrel zijn aangenaam om naar te kijken.
Toch moet ik even mijn irritaties uitspreken over Norton en de automatische piloot van de afgelopen 7 jaar. Ik kijk erg uit naar 'Leaves of Grass', hopelijk weer wat ouderwetse Norton flair.
Pride and Glory stevende af op een solide 3*, maar (het is misschien wel vloeken in de kerk) het einde, dat een vleugje wegheeft van 'Do the Right thing', tilt deze politiefilm naar 3,5*
sinterklaas
Ijzersterke en keiharde politiefilm met een prachtige duo die toch ook werkelijk al hun krachten bundelen. Met daarnaast ook een prachtig plot en momenten waarvan je kippevel krijgt. Ik zal alvast een ding zeggen: Pride and Glory is zeker niet zomaar even een politiefilm. Het is gewoon een intense Good Cop, Bad Cop verhaal met heel veel geweld en ook wel hier en daar een dramatisch randje. De cast vind ik zowieso al verschrikkelijk goed en bundelen zoals hierboven al gezegt toch al hun krachten: Zo, Edward Norton, een teruggetrokken maar goudeerlijke politieagent met ruige lidteken op zijn wang. Die vond ik toch 10 jaar na American History opnieuw schitterende en bikkelharde acteertalent zien. En dan komen we ook bij de 2de hoofdpersoon: Colin Farrell, een agent waarvan je toch eerst denkt dat ie heel normaal is maar even later gewoon een agresieve corrupte smeerlap is, dat zou je ook wel zien dat hij iemand dwingt antwoord te geven op zijn vraag door een hete strijkbout bij een gezicht van diegene de 0 jarige zoontje te houden. Maar evengoed vond ik onze Ierse vriend weer een geweldige meeslepende rol neerzetten na de humoristische In Bruges van hetzelfte jaar.
Verder was het plot nog wel hier en daar zoals een normale politiefilm maar dan toch wel wat heviger en intenser waardoor het niet meer echt op een standaard politiefilm lijkt. Ook kan Pride and Glory nog wel een dikke knipoog zijn van Narc kwa plot en hardheid.
Het mooist en het meeslepenst vond ik toch zeker wel het einde van de film: dat er dan een moord is gepleegt in die supermarkt door een agent en dat de politie dan tijdens het omsingelen ook nog tegelijkertijd in gevecht is met al de Zuid-Amerikaanse en Afro bewoonders van de buurt. En dan ook vooral dat Colin Farrell zich opoffert aan zo'n negergroep. Gewoon kippenvel!
Dit is weer een grote hoogdepunt in de reeks van de politiefilms. Gewoon precies zoals het hoort. Tenminste ook veel beter dan "cop zoekt boef" filmpjes. Zeker een aanrader voor de good cop, bad cop-fans (waaronder Narc).
animalkrullie
Ook ik vond dit een boeiende thriller met veel clichématige scenes.
Good cop, bad cop met overigens wel wereldacteurs.
Het onderzoek is mij iets te plat gefilmt waar geen diepgang aan gegeven wordt.
Er zijn wat toevalligheden die wel heel toevallig kunnen gebeuren.
gauke
Inderdaad wat clichématig en 'n beetje melodramatisch; ik heb er echter wel van deze politiethriller/dit familiedrama rond corruptie genoten. Ook denk door het geweldig goede acteren.
mrwhite
ik had er eerlijk gezegt toch iets meer van verwacht .edward norton was dan wel goed zoals hij altijd wel is en colin farrell deed het ook nog behoorlijk ik denk dat je geen betere farrell zal zien want de man is nu ook niet echt een super acteur voor mij was het toch Noah Emmerich die de film op een hoger niveau tilt .de film was goed tot de bar scene(irish eyes)wat vanaf dan gebeurd pfff jammer
JDSsmetje
Wie zich aan een actiefilm verwacht is volledig verkeert. Het is namelijk een echte volgfilm waar ik zelf geen problemen mee heb, maar het verhaal boeide me te weinig om de film heel interessant te vinden. De film start goed en na zo'n 15 min wordt je meer dan een uur overdonderd met vele gesprekken. Bij sommige films kan de film dan heel boeiend zijn en bij andere dan weer niet net zoals in deze Pride And Glory. Ik moet wel zeggen dat de laatste 30 minuten dan weer heel boeiend waren. Het einde was dan wel weer zeer goed, ik had moeite om de film uit te kijken zeker na zo'n uur maar het was de moeite waard om verder te kijken voor het zeer goede einde. Nog even zeggen dat het verhaal in het algemeen anders wel goed zat maar het deed me niets. Ik zit niet te wachten op een goed verhaal dat niet spannend is. De film is wel absoluut niet voorspelbaar.
Langdradig vond ik hem wel, dit komt ook doordat het verhaal me te weinig boeide en ik te lang moest wachten om dat zeer goed einde te zien. ik had het toch wel moeilijk om verder te kijken maar je wordt dan wel beloont.
Edward Norton neemt toch wel duidelijk de hoofdrol, Collin Farrell komt er heel wat minder in voor. Acteerwerk is zeer goed, verwacht je wel met als hoofdacteur Edward Norton. Ook Jon Voight, een zeer goede acteurs die in vele topfilms heeft gespeeld doet het zeer goed maar neemt zelden een hoofdrol op zich en dat vind ik wel weer jammer. Over de cinematografie ben ik ook heel positief net zoals over het camerawerk. Er zijn niet zoveel special effects in de film maar degenen die er zijn, zijn goed. Poster is fantastisch maar je verwacht naar een actiefilm te kijken als je de poster ziet. Eens je naar de trailer kijkt weet je dan weer, het zal een volgfilm zijn.
Phobophile
Een voldoende en niet meer dan dat. Deze film is weinig verrassend en nog minder vernieuwend. Men laat niet echt steken vallen en het acteerwerk is wat mij betreft dik in orde.
Een film die ik snel weer vergeten ben waarschijnlijk...
erik1677
deze film deed me enigzins denken aan he geweldige prince of the city uit de jaren 70 als ik het goed heb.
Net zo n mooi epos over coruptie binnen het amerikaanse politiesysteem.
Alleen isdeze film wel iets harder.
Vondt het dus zekers geen slechte film, en edward norton is altijd een genot om naar te kijken.
Vindt verder de hele cast wel goed, gewoon een donders goeie actie thriller.
Xen0n
Vrij standaard, weinig interressant verhaal. Spanning is ook ver te zoeken, komt er eigenlijk de gehele film niet egt in voor. Om 1 keer te kijken is het wel vermakelijk.
missl
Standaard good cop / bad cop film met een beetje 'whodunnit' elementen erbij. Zeer vermakelijk maar weinig verrassend.
De rollen van Norton vallen me tegenwoordig wat tegen.
veron29
gister gekeken, Vond het tog wel een redelijk goeie film, maar had achteraf toch liever gezien dat ie als mini serie gemaakt was, dan had alles wat beter uitgewerkt kunnen worden. De lijntjes waren nu wel erg kort. Bv Edward Norton werkte nog bij vermiste personen, en werd in 2 seconden tijd overgeheveld als leider van het recherche team. Moet zeggen heb me toch niet verveeld ondanks de lange speelduur.
Zandkuiken
Verwachtte niet geweldig veel van deze Pride And Glory, maar ie viel me toch best mee. Uiteraard krijgen we hier geen superoriginele cinema op ons bord, maar als policier kan dit er zeker mee door.
Een nogal donkere, grimmige sfeer die vooral voortkomt uit de locaties aangezien noch de beeldvoering noch de soundtrack het niveau van de doorsnee politieserie kunnen ontstijgen.
De acteurs dan: zowel Edward Norton als Colin Farrell behoren wat mij betreft tot de top in Tinseltown en vooral Norton wist opnieuw indruk te maken op mij (heeft weliswaar ook meer speeltijd dan Farrell). Geen monumentale rol maar gewoon sterk.
Naar het einde toe wordt het steeds moeilijker om mee te blijven gaan in de verhaallijnen en de finale vind ik zelfs compleet mesjogge, maar verder toch een aangename genrefilm. Geen grootse cinema, dat niet.
vinny70
Prachtige politiefilm,wat heb ik hiervan genoten.Meschien wel standaard verhaal maar voor de rest zeer knap.
quintein
geen slechte film,natuurlijk al vaak genoeg eerder gezien,vrij recentelijk nog met street kings,maar vond deze toch een stuk beter alhoewel de zgn broederband niet overtuigend aanwezig was.
Acteerprestaties vond ik voor de rest helemaal ok,van Colin Farel is dit een van zijn betere rollen die ik tot nu toe zag.
Tarkus
Goede politiefilm, met een uitstekende Edward Norton en zeer goede rollen van Colin Farrell, Noah Emmerich en Jon Voight.
Maar toch kan ik geen 5 sterren geven voor deze film, want ik had er eerlijk gezegd wel iets meer van verwacht.
Het verhaal op zich is goed, maar nogal verwarrend verteld, het scenario had wel iets beter gekund.
Maar een film met Norton en Farrell in de hoofdrollen, die moet je zien... spektakel gegarandeerd.
helleke
Redelijk goeie film die mij kon blijven boeien.
De acteerprestaties waren ook oké.
Daarom 3 sterren.
Johan24
De film als geheel is aardig maar niet bijzonder. Bovendien zijn de dialogen, karakters en acteerprestaties niet van een zodanig niveau dat deze film je lang bij zal blijven.
Leuke film, maar zeker geen topper die je gezien moet hebben...
film88888
Zeer sterke Norton, en een evensterke Farrell.
Goed verhaal, maar vooral heel goed opletten.
Maar had toch wel iets meer verwacht van deze Pride And Glory, maar slecht is hij ver van.
Zeer aangenaam om naar te kijken.
3,5
bsb
ik vond dit een hele aardige film. Kwa verhaal niets nieuws maar wat ze hadden was goed om te kijken. Edward Norton vind ik in deze film heel goed acteren en brengt het geloofswaardig over.
bild
Sterke thriller met uitstekend acteerwerk.
jiesyboy
Deze 2 in een film,ik hou ervan
Acteerwerk super van norton & Farell
Zeker wel een topper !!
Lovely Boy
Gisteren gezien en hoewel de film hier en daar voorspelbaar is toch genoeg verassende elementen en naar mijn mening een hele goed acteerprestatie van een wanhopige Farrel. Norton is niet zo heel erg aanwezig maar dat is misschien ook de bedoeling om meer de nadruk op de corrupte bende te leggen. Niets nieuws eigenlijk maar toch genoeg spanning om de kijker beet te houden. De sfeer is ook behoorlijk grimmig. Enige acteur die mij tegen viel is Voigt die naar mijn mening te oud wordt en niet snel genoeg meer uit zijn woorden lijk te kunnen komen.
etherman
Echt een hele goede film,ik heb erg genoten van de keiharde jimmy wat een gast,en die andere 2 ook!Dat zijn toch geen agenten?dikke gangsters hahahha.
Erg vermaakt met deze film op blu-ray
Ruubski
Acteerprestaties van Farrell en Norton zeker naar behoren. Degelijke film, maar niet bijster interessant. Hij duurde mij ietwat te lang.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Hooligans