Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Gavin O'Connor
Met onder meer: Edward Norton, Colin Farrell en Noah Emmerich
Releasedatum: 4 december 2008
Plot Pride and Glory
"Truth. Honor. Loyalty. Family. What are you willing to sacrifice?"
De New Yorkse politieagent Ray Tierney, heeft zich jarenlang teruggetrokken uit het korps, nadat hij in een schandaal verwikkeld raakte. Wanneer vier van zijn oude collega's, die onder bevel van zijn broer Francis stonden, bruut worden vermoord, besluit Ray zich weer met het korps en het onderzoek naar de moord te bemoeien. Ook zijn zwager Jimmy, tevens werkend in hetzelfde korps, blijkt een aandeel in de zaak te hebben.
Ray Tierney
Megan Egan
Tasha
snip
aardige film...
vrij standaard, ze hadden er meer uit kunnen halen.
toch wel het kijken waard!
frank92
De trailer was zo mooi maar de film viel me erg tegen had er meer meer van verwacht. 2,5
maar ik blijf van van Edward Norton
Grimmige, sombere politiefilm met een overtuigende sfeertekening en een eersteklas cast. De film is helaas iets te lang en verslikt zich in iets teveel plotlijnen, waardoor de film geen sluitend geheel vormt. Toch de moeite waard door een reeks intense scenes, mooie cameravoering en sterk akteerwerk van de hele cast. Vooral de rol van Noah Emmerich als de oudere broer springt er in positieve zin uit.
int3nz0r
Vond het begin erg saai. Ik had niet zin om te wachten tot het wat spannender zou worden en heb hem daarom afgezet. Hoewel de saaiigheid vond ik de acteerprestaties best goed en zat het verhaal aardig in elkaar (van wat ik heb gezien). Ik had ook meer actie verwacht eerlijk gezegd.
Naduah
Heerlijke film vind ik dit, het geeft het niveau van corruptie erg goed weer. Het feit, dat er een hele familie bij betrokken is, maakt het nog boeiender en moeilijker voor de betrokken personen. Bijzonder goed acteerwerk. Ik vind het een aanrader.
Norma
Ik schaar me helaas bij de groep die op basis van de trailer en de acteurs meer van de film verwacht hadden. Het ziet er allemaal wel aardig uit en hij kijkt nog niet eens heel onaardig weg, maar Norton vlamt niet, Farrell weet me (zoals veel vaker) totaal niet te overtuigen en in het verhaal worden zoveel onrelevante en ook verder totaal niet uitgewerkte zaken aangehaald dat er een beetje een nietszeggend geheel overblijft dat weinig indruk maakt.
hulkio
Mijn verwachtingen waren al niet al te hoog, maar ondanks dat was het nog een behoorlijke tegenvaller. Naast het gegeven dat het wel om een erg standaard Hollywood productie gaat, met het daarbij horende acteren op automatische piloot, rammelt het scipt echt aan alle kanten. Het weet niet te boeien en het is eigenlijk maar een vreemde aaneenschakeling van losse scenes, het einde is echt te slecht voor woorden.
Toontje35
Heb me toch wel prima vermaakt met deze film. Inderdaad was het verhaal niet echt nieuw en speelde de acteurs een beetje op de auto piloot. Maar toch: prima te pruimen
Diesel
Ik kan hier heel kort over zijn, Pride and Glory is een uitermate clichématige politiethriller die niets nieuws toevoegt aan het genre. 1,5*
android325
goed thriller maar vond hem iets langdradig. voor de rest prima film.met zeer sterk spelend e.norton.
Quisto
inderdaad veel plotlijnen die niet altijd nodig waren voor de kracht van het verhaal- zoals waarom Norton aleen kerst moest vieren..
Mooie film, goed camera en acteerwerk, langdradig? zeker niet
Kali DTS
vette film goed acteer werk Edward Norton en verder ook goede acteurs. ook de verhaallijn ligt mij wel. heb me niet verveeld in de film
Bram1989
Film net gekeken. Inderdaad wel een aardige film maar niet heel speciaal, lekker voor de zaterdagavond. Hij viel misschien ook wat tegen omdat ik 2 weken terug 'street kings' heb gekeken. Ook een politieactiefilm alleen dan een veeeeeel beter verhaal. Dus als je beiden nog niet gezien heb, kies dan voor 'street kings'.
Weet iemand trouwens hoe dat rapnummer heet bij de aftiteling?
Dan hoor ik het graag want dat is echt een relaxt nummer.
willemmov
dit vind ik nou een goede film,.
niet zo voor spelbaar als slumdog millionair en benjamin button.
en het heeft ook een prachtig einde,
Deze film zou nou echt prijzen moeten krijgen...
en ik vind hem zeker ook niet langdradig.
Saaimen
Als je de recensie hierboven leest, niet bijzonder, maar ik vond hem echt goed. Leuk verzonnen verhaallijn, en de hele film boeit eigenlijk wel tot het einde! Absoluut ook geen voorspelbaar einde naar mijn smaak en ik heb echt geweldig genoten van Colin Farrell en nog meer van Edward Norton die maar weer eens een karakter super geloofwaardig neerzet....
Fryce
Vond het een prima film. Sommige scenes echt heel goed, gaf een lekker beklemmend gevoel. Andere echter een stukje minder. Voornamelijk omdat niemand zo goed kon tippen aan edward norton en jon voight. Beide erg sterk aanwezig. Het slot stukje vond ik ook wat minder. Paste er voor mij nietzo goed in.
flyer
Best een aardige film die soms toch een beetje te lang duurt. Het verhaal is goed, acteren goed maar iets korter was beter geweest
Ralf81
Aardige misdaadfilm met een ijzersterke cast en acteerprestaties om u tegen te zeggen. Persoonlijk heb ik het wel gehad met misdaadfilms gebaseerd op corruptieschandalen; het is zoveel van hetzelfde. Toch was Pride and Glory, mede dankzij Norton and Farrell, zeker wel de moeite waard en de film wist met vlagen zelfs erg te boeien.
RubenvVelzen
Mede door de cast een hele goede misdaadflim, Edward Norton en Colin Farrell tillen de film naar een hoger niveau!
Bovendien vond ik het persoonlijk een erg goed verhaal, het feit dat het een corruptieschandaal binnen familiekringen is geeft het verhaal net iets extra's!
Erg goede film!
LEIDENAAR187
Goede film die helaas een belachelijke ontknoping heeft.
De sfeer van de film is erg goed en ook het verhaal zit leuk in elkaar.
Het idee van een familie en politie is leuk maar er word niks mee gedaan,echt veel boeit het niet dat het ook familie is,als het er uitgelaten was was de film niet anders geweest,voegt niks toe.
De zoektocht van Norton naar de daders is best saai,een paar simpele gesprekjes met wat getuigen is alles,en dat maakt de film niet sterker.
Gelukkig dat de acteer-prestaties top zijn en dat helpt een film als dit zeker.
Het is allemaal best goed en aardig,maar nergens bijzonder,en dan helaas dat einde.
Dat einde had niet gemoeten,een flinke anti-climax,die gewoon nergens op slaat en totaal uit de lucht gegrepen lijkt om alle eindjes ff snel af te maken,jammer....
Ik geef de film een 3.
skipy05
kvond hem eigenlijk niet zo goed. Ik had er iets meer van verwacht. Het verhaal was goed. Ze hebben heel goede acteurs genomen die een meerwaarde aan de film geven.
Een goede film en goed geacteerd. Maar ik denk niet dat het het soort genre film voor mij is.
smeetsm
als je dan toch van dit soort films houdt, zou ik zeg kijk eens naar de HBO serie The Wire.....................
Legan
Triest op zijn minst. Pride and Glory is echt totaal oninteressant, futloos, inspiratieloos en echt een auto-piloot flick op zowat ieder vlak. Het script, het acteren, de personages, de cinematografie, de voorspelbaarheid, etc... En dat meer dan twee uur lang; wat een martelgang. Ik maak zelden mee dat ik iets wil uitzetten, maar hier had ik die neiging heel erg sterk. Toch volgehouden en ondanks dat de film zich richting het einde iets herpakt valt dit bij mij zonder twijfel onder bagger.
xzaz
bullsshit! ik heb de film nog niet gezien, en zo te zien heb jij de Omen serie niet gezienwant daarin wordt volgens mij het zelfde gedaan en dan als offer voor de duivel......
wallywalrus
sorry, de laatse tijd ben ik niet echt positief.
ook deze film vond ik niet geweldig.
3,00

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX