Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Gavin O'Connor
Met onder meer: Edward Norton, Colin Farrell en Noah Emmerich
Releasedatum: 4 december 2008
Plot Pride and Glory
"Truth. Honor. Loyalty. Family. What are you willing to sacrifice?"
De New Yorkse politieagent Ray Tierney, heeft zich jarenlang teruggetrokken uit het korps, nadat hij in een schandaal verwikkeld raakte. Wanneer vier van zijn oude collega's, die onder bevel van zijn broer Francis stonden, bruut worden vermoord, besluit Ray zich weer met het korps en het onderzoek naar de moord te bemoeien. Ook zijn zwager Jimmy, tevens werkend in hetzelfde korps, blijkt een aandeel in de zaak te hebben.
Ray Tierney
Kenny Dugan
Megan Egan
Tasha
thegoodfella
ik ben zeer benieud naar deze film heb net de trailer gezien( http://www.alltrailers.net/pride-and-glory.html) en die beloofd veel goeds .deze film word een topper denk ik en zeker met Edward Norton en Colin Farrell in de hoofdrollen kan het bijna niet misgaan.
Phoenix
Benieuwd wat de combinatie Norton/Farrell oplevert. Een Norton op dreef zou geen spaan heel laten van zijn tegenspeler.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Collin Farrel was een veelbelovend acteur, maar na diverse slechte rollen denk ik dat je gelijk zult krijgen.
donnie B.
Opnamen waren al in april 2006..
Wordt 3 jaar later pas uitgebracht..
thegoodfella
ik snap niet wat iedereen zo slecht vind aan Colin farell volgens mij heeft hij toch in vele goede films gespeelt zoals phone booth,tigerland,In Bruges,Minority Report en Intermission. dus ik snap de kritieken niet zo heel goed?
hollywood
Toch nog goed nieuws....
Good news for the thousands of film fans who signed an online petition to save "Pride and Glory" from limbo. The New York cop film, starring Edward Norton, Colin Farrell, and Noah Emmerich, had trailers in theaters in March, but was put off for two years during New Line's troubles. An homage to honest cops, the film — written and directed by Gavin O'Connor, whose dad was an NYPD detective — will now be out in October, thanks to Warner Bros. taking over distribution, Warner spokeswoman Debbie Nathin told us.
Bron: daily news juni 2008
Hankieh
dus als ik het goed begrijp hollywood is het uitgesteld omdat die bedrijven er achter aan het kloten zijn met elkaar?
Resh
Ben heel erg benieuwd naar deze film. Edward Norton + drama = fantastisch
aerts007
politie+corrupt= in herhaling vallen vrees ik.
Ben benieuwd.
Ik vind de trailer toch wel erg goed overkomen. Ben wel benieuwd naar de film.
herflik
de film is wel Okhee, een beetje langdradig waardoor het verhaal af en toe een beetje afdwaalt. gelukkig is het acteerwerk van Norton erg goed wat het wel tot een goede film maakt.
ralfsjam
een van de betere "good cop, bad cop" film's van de laatste tijd. dik 2 uur een goed verhaal met een cast van top acteurs. geen seconde verveling. een 4
Elminius
Heb deze vandaag in avant-première gezien en het heeft mij toch niet kunnen boeien.
Edward Norton (waarvan ik veel verwachtte) krijgt niet de ruimte om op dreef te komen en verdwijnt een beetje in de massa.
Verder speelt Colin Farrell nogal gewoontjes, niet slecht maar ook niet goed.
Aan Noah Emmerich maak ik geen woorden vuil, hij komt helemaal niet over.
Verder heb ik me ongelofelijk gestoord aan het aantal "fucks". Het was alsof er in elke zin minstens één moest zitten, ze werden er echt in gepropt.
De camerastandpunten waren heel amateuristisch (zo bedoeld of niet, wie zal het zeggen) en mijn aandacht werd er automatisch op gevestigd, waar ik echt niet tegen kan...
Het verhaal is ook weer van 13 in een dozijn, matig en flinterdun.
Lampy
Lijkt wel erg op We Own the Night
Eens! Ik dacht ook al dat ik deze film gezien had maar het is dus blijkbaar toch een andere....
Castor Troy
In In bruges is ie zelfs heel sterk op dreef, kreeg hiervoor ook goede kritieken.
Al DeNiro
Aardige politiefilm, maar veel minder dan Street Kings en We Own The Night.
Vooral verhaal en actie had beter gekund.
Het acteerwerk is wel dik in orde.
Jon Voight en Edward Norton zijn zoals verwacht en Colin Farrell verrast als corrupte agent die wel heel ver gaat, bijvoorbeeld wanneer hij een gezin terroriseerd om antwoorden te krijgen.
Sober87
Gisteren gezien in de sneak preview.
Het acteerwerk in deze film is goed (vooral van de kant van Norton), maar de verhaallijnen duizelen je om de oren.. wie is nou familie van wie, en hoe is hun band?
Verder is het een vrij standaard actiefilm, waarin het uiteindelijke plot politiemannen die zich tot criminele praktijken laten verleiden al vaak is behandeld. Daarbij zijn er teveel personages om een echte band op te bouwen met iemand.
Enkele scenes weten wel te boeien, maar dat zijn er helaas te weinig. 2,5*
OlafK
Ik hoop op een goede rol van Norton, toch wel een van mn favo acteurs.
bateman
Aardige politiethriller, een van de betere dit jaar. Verhaal is wel erg standaard, maar het acteerwerk is verder wel goed. Vooral Farrel vond ik in deze film overtuigend spelen. De beelden en sfeer kwamen op zich goed over. Zeker aanrader om een keer te kijken.
xatjeroen
Ben het met Sober eens. Het is een goeie film maar inderdaad, de verhaallijnen en namen en familiebanden suizen om je oren. je moet de film in het begin gewoon over je laten komen en langzaam ga je het begrijpen.
SanderSander88
Edward Norton zou wel compenseren voor de aanwezigheid van Colin Farrell dacht ik. Jammergenoeg is niks minder waar, ik vind Norton gebruikelijk een hele sterke acteur maar in deze film vond hem zeer matig spelen (een snel tussendoortje misschien?).
Voor de rest vond ik het verhaal van de film erg saai en totaal niet interessant, na anderhalf uur was ik helemaal klaar met deze film.
De pogingen van de makers om sympathie te krijgen met de (kwaadaardige) personen flopte voor mij. Bij het personage Sandy nog even snel een foto van ze familie laten zien zodat je medelijden met hem krijg, ging er bij mij niet in.
Gelukkig had ik niets van deze film verwacht dus een echte teleurstelling is het niet. 1.5*
PS. Ik lees net ook dat deze film eigenlijk in de prullenbak belanden. Erg makkelijk om dit te zeggen, maar: Het is er van af te zien.
Mr_White
- 2067 berichten
De zoveelste nietszeggende thriller over corruptie binnen de politie. Acteerwerk is nog wel bovengemiddeld en er zitten enkele interessante stukken in (de familiebanden, Farrell en het strijkijzer) maar verder niet erg origineel met een einde dat te belachelijk is voor woorden.
ArcovandenBroek
Zeer goede film vind ik het.. De film is wel wat lang, maar verveelt niet. Sterk acteerwerk, prima gekozen soundtrack en een zeer mooi verhaal. Af en toe had het tempo iets omhoog gekund en vooral het eerste uur waren wat dingen onduidelijk waarom het in de film zat (vrouw met kanker o.a) maar het tweede uur maakt alles duidelijk.
Absoluut geen tegenvaller, na verhalen van een aantal vrienden van me. 4*
Fonk
Goede film die me wist te boeien. Ook de harde actie en het verhaal zelf vond ik erg interessant. Misschien dat de film iets te lang duurde, maar daar heb ik me niet aan geirriteerd. Had overigens wel wat meer actie verwacht, de hele film gaat namelijk maar over één schietincident. En inderdaad wordt het pas laat duidelijk wie nou familie is van wie..
De hoofdrolspelers deden het erg goed moet ik zeggen. Vooral Colin Farrell was op dreef.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime