• 9.377.956 stemmen

Met onder meer: Edward Norton, Colin Farrell en Noah Emmerich

Releasedatum: 4 december 2008

• meJane Bekijk via meJane

Plot Pride and Glory

"Truth. Honor. Loyalty. Family. What are you willing to sacrifice?"

De New Yorkse politieagent Ray Tierney, heeft zich jarenlang teruggetrokken uit het korps, nadat hij in een schandaal verwikkeld raakte. Wanneer vier van zijn oude collega's, die onder bevel van zijn broer Francis stonden, bruut worden vermoord, besluit Ray zich weer met het korps en het onderzoek naar de moord te bemoeien. Ook zijn zwager Jimmy, tevens werkend in hetzelfde korps, blijkt een aandeel in de zaak te hebben.

Ray Tierney

Kenny Dugan

Megan Egan

avatar van snautzi

snautzi

Gisteren Pride of Glory gezien. Ik vond de komotie groter dan het daadwerkelijke vermaak!

Het is een film in het rijtje Narc, Rightous kill en exit wounds. Een film over coruptie binnen the police force! Edwart northon zet weer mooi acteer werk neer! Zelf ben ik zelf wel een beetje uitgekeken op op Collin Farell.

Op zich is de film wel de moeite waard als je geen andere film hebt liggen.

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

wel een boven gemiddelde film, maar toch mis je de elementen waardoor een film je echt pakt.

redelijk tot sterk acteerwerk, in sfeervolle scenes.

wel een vd betere releases de laatste tijd.

avatar van ken1976

ken1976

Een leuke film die niet hoog of laag vliegt! Farrel en Norton acteren aardig maar daar is ook alles meegezegd.

Een film die het moet hebben van haar akteurs acteerprestaties! Hierdoor houdt de film haar hoofd nog boven water.Het verhaal is lekker standaard!

toch wel een voldoende, 3 sterren! maar verwacht geen topfilm

avatar van Macmanus

Macmanus

Been there done that.

Beetje zonde van het materiaal wat je tot je beschikking hebt. Norton en Farrell als hoofdpersonages. En dan verfilm je er een betrekkelijk standaard corrupte politie verhaal.

De regisseur probeert door nog wat one track shots en soms aardige huiselijke sfeer er iets van te maken. Maar echt boeiend is het allemaal niet die 2 uur lang. Acteerwerk leek ook nogal op de automatische piloot te staan. Norton moet weer eens met een eigenzinnige regisseur gaan werken. Is toch alweer een tijdje geleden dat die in een echt goede film mee deed.

2 sterren.

avatar van klienie

klienie

goed acteerwerk, maar hij wist me niet echt te boeien, omdat ik continue het gevoel had dat ik deze film al 100x gezien had. Het verhaal van een paar rotte appels tussen de goede agenten is m.i. al een beetje te vaak gedraaid.

Edward Norton is wel een topper.

Ik hou toch wel van dit soort films, typisch New Yorks politiesfeertje en een beetje vergelijkbaar met films als Narc en We Own the Night.

Het verhaal begint in de tweede helft wel een beetje te horten en stoten en het einde is eigenlijk compleet idioot, maar verder toch wel een aangenaam filmpje, vooral door het acteerwerk van Norton.

avatar van JZ5

JZ5

Een film die niet echt bijzonder is als het om het verhaal gaat.

Edward Norton speelt nog wel een goede rol en hij stelt me eigenlijk ook nooit teleur. Hopelijk zien we in de toekomst nog weer eens een meesterwerkje van hem.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

Ik vond deze film echt super!

Goed geacteerd door Edward Norton.. Bleef boeiend tot het eind.

avatar van DirkRaveR

DirkRaveR

Het verhaal was spannend, alleen beetje rommelig verfilmd. Ook waren sommige scènes waren erg donker, waardoor ze moeilijk te volgen waren.

avatar van mishad

mishad

Wat mij vooral bij zal blijven van deze niet bijster originele politiethriller is het vrij aardige acteerwerk van Edward Norton en het wel erg bizar slechte laatste half uur. Ik denk dat ik maar weer eens wat seizoenen van 'The Shield' uit de kast haal om even te zien hoe het wel moet.

avatar van Guines

Guines

Cliché filmpje met een wel puike Norton, film heeft wel zijn sterke momenten, maar is nergens overtuigend.

Een krappe 3*

avatar van ICE1907

ICE1907

Al met al een goede film vind ik , sterk acteer werk van Norton en Colin bezorgde de film meer kwaliteit.

avatar van el padrino

el padrino

vette film. 4

avatar van rupie

rupie

Vond m tegen vallen, zeker gezien de beschikbare acteurs. Einde vond ik ook niet lekker in elkaar zitten.

avatar van john constantine

john constantine

Snap de lage score van mensen niet. Dit is een goeie film, realistisch en goed uitgewerkt. De film word nergens saai en blijf spannend tot aan het eind!! Goed acteerwerk van iedereen, vooral van Farrel die hier laat zien dat hij een koelbloedige vent kan zijn!

Dat de film niet overtuigend is is bullshit, want dat vond ik persoonlijk het sterkste van de hele film!

Ik heb 130 minuten lang op het puntje van me stoel gezeten, het einde had ik ook niet verwacht. Mooi einde in mij ogen!!

De film krijgt van mij een 4.5* !!

avatar van mavno

mavno

Niet bijzonder, wel vermakelijk. Dankzij Edward Norton toch een 3,5.

avatar van Waku

Waku

Ben het ook wel eens met John Constatine.

De media heeft deze film in grote mate door midden gezaagd.

En ook hier op dit forum komt "Pride and Glory"er vaak bekaait af.

Misschien is het verhaal niet bijster origineel meer.

Corruptie bij de plitie is al vaker op de korrel genomen dat is zeker.

Maar in deze "Pride and Glory"wordt toch zeker prima geacteerd en de karakters overtuigend neergezet.

Norton, Farrell en oude rot Voight weten de kijker goed mee te slepen in het "vulie"verhaal.

Omdat het allemaal binnen eigen familie gebeurt ligt de hele zaak ook nog een behoorlijk gevoelig.

"Pride and Glory" zit boordevol harde actie en drama.

Niks mis mee naar mijn mening

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Standaard, maar wel goed wat mij betreft. Ondanks dat ik het gevoel had dat Norton en Farrell op de automatische piloot speelden (vooral Norton), waren zij de grote pluspunten in deze film. Uitstekend acteerwerk van hun, maar eigenlijk iedereen wel. Jon Voigt was heerlijk op dreef trouwens.

Ik blijf toch graag naar dit soort ''politiefilmpjes'' kijken. Het weet me toch altijd weer aardig mee te slepen dankzij de prima actie en spanning. De cliché's lijken onvermijdelijk, maar ik heb me er niet aan gestoord. Het verhaaltje boeide me gewoon, de acteurs doen hun werk goed en de tijd vloog voorbij. Wel jammer van het einde wat afbreuk doet aan het geheel. Toch een makkelijke voldoende.

avatar van opa_paul

opa_paul

Zo jammer dat zo'n grote goede acteurs zich lenen voor zo'n film. Het verhaal is zo dramatisch slecht en traag dat het je niet vast weet te houden. Echt heel jammer. Als ze 45 minuten uit de film geknipt zouden hebben was het vast een goede film geweest!

Erg jammer. Verwacht meer van zo'n acteurs!

avatar van magaal

magaal

Net gekeken, ik vond het een heel mooie film.

avatar van thuisteler

thuisteler

harde, soms grove politie/misdaad film.. voor mij weer eens een hoogte puntje in de lange range van slappe aftreksels....

avatar van Nohands

Nohands

Pride and Glory is een aardige misdaadthriller waarin het draait om familie-eer en corruptie binnen het politiekorps van New York. Origineel is het niet. Echt spannend ook niet. Toch is de film onderhoudend genoeg dankzij de prestaties van met name Edward Norton en

Colin Farrell.

avatar van vwtune

vwtune

Beetje standaard politiefilm. Wel goed geacteerd,

avatar van miwaja

miwaja

Al met al een goede film vind ik , sterk acteer werk van Norton bezorgde de film meer kwaliteit,einde had wat sterker gekund maar wel een aanrader.

avatar van Fastboy

Fastboy

Beetje jammer dat je met zulke acteurs geen beter verhaal kan bedenken. Ook wordt het soms een beetje erg moeilijk gemaakt om het verhaal nog te volgen. Voor de rest, leuke zondagmiddag film.

avatar van l.ingomair

l.ingomair

een hele goede film, cker een aanradert voor een ieder die van edward norton houd

avatar van hombra

hombra

weet niet waarom maar had er meer van verwacht.. verder wel aardig

avatar van Kali DTS

Kali DTS

goed filmpie:D top acteurs leuk verhaal, en de film keek lekker weg

ik vind het een aanrader

avatar van syno

syno

Mooie film, keek lekker weg.

Ik had wel de rollen eerst anders gedacht toen ik het plot las.

Edward Norton als de zwager, en Farrell als Ray ...

Vraag me niet waarom :S

maar goed, 4*

avatar van Lipagro

Lipagro

Ik had er meer van verwacht, hij was wel aardig.