Genre: Western / Actie
Releasedatum: 18 september 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot 3:10 to Yuma
"Time waits for one man."
Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologisch kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.
- Trailer (YouTube)
- 3:10 to Yuma (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Tucker
Zeke
Alice Evans
Minotaures
They're gonna to hang me in the morning, before the night is done
They're gonna to hang me in the morning, I'll never see the sun
Heerlijke scene, trouwens. Met het doden van 1 van zijn bewakers met een vork.
MC:T
zeer leuke, moderne western.
goede acteurs en een fijn senario.
Hij is wel een puntje verloren omdat er soms dode momenten in zitten die als dood ervaren kunnen worden.
2,20
Heerlijke film met een goede sfeer ! Russel Crowe en Christian Bale speelden beide echt meesterlijk ! Film waar je constant in zit van het begin tot het einde !
4,2 *
Ya' Qub
Eindelijk weer eens een echte onvervalste western !
Met toch een beetje moderne kijk op de het genre.
Dat het af en toe over the top is, is niet storend !
Meer van dit werk, graag.
planet_of_death
Voor slechts 3.75 euro gekocht bij de action. Lijkt me een moddervette western.
planet_of_death
Erg vette western. De actie is ruig en vermakelijk. Zowel Crowe als Bale maakt indruk. De enige reden dat ik deze film niet hoger geef is het nogal Amerikaanse randje. Sommige scènes zijn cliché en sentimenteel, en ook op het einde als Dan wordt neergeschoten en Ben tranen in zijn ogen krijgt blijft het sentiment ons niet bespaard.
3.5 ster
Handsome Bill
pffff wat is er nu weer mis met Amerikaans sentiment in deze context.
Mag een western al niet meer amerikaans zijn, amerika dat IS western vriend.
Je laat een koud biertje toch ook niet staan omdat er een witte kraag op zit?
planet_of_death
In mijn ogen is Italië western. Toch was het een puntje waaraan ik me stoorde.
Handsome Bill
italie
Spaghetti westerns zijn vnml opgenomen in Spanje.
Het enige italiaans aan westerns is Morricone.
Maar goed over een aantal jaar worden nederlandse klompen gemaakt in China en zal de klomp wel chinees zijn dan.
movie fan
goede western , Russell Crowe en Christian Bale zijn alletwee goed en zo is de rest van de cast ook . verhaal was goed en het einde was ook goed , zeer vermakelijke film 4.5 sterren.
Montorsi
De Western is niet direct een geliefd genre van me, maar als het gedragen wordt door veel sfeer en goeie personages ben ik er vaak wel bereid voor te gaan zitten.
3:10 to Yuma is net zo'n Western die me helemaal niet aanspreekt, erg actiegedreven en vrij sfeerloos. Personages deden me niks, en waren soms zelfs vrij vervelend. Ik kon die Charlie Prince (weet niet hoe de acteur heet), echt niet uitstaan. Echt zo'n veel te klinische outlaw waar je niks van gelooft. Crowe vind ik sowieso geen goed acteur, en komt hier ook niet al te best uit de verf. Bale is geen cowboy, ook niet als hij een baard laat staan.
Verder een vrij saaiig verhaaltje, best uit te zitten, maar gewoon niet zo heel interessant. Ontkomt niet aan alle cliché's van outlaws, cowboys, Indianen, en saloons. Zelfs dat 'bad guy met een goed hart'-gedoe vond ik allemaal vrij geforceerd. Film is best af te kijken, maar maakt amper indruk. Ik ken het origineel niet, maar heb het gevoel dat dat een erg rauwe Western moet zijn geweest, deze remake voelt in ieder geval erg modern en klinisch aan.
Brix
- 19680 berichten
Het origineel is m.i. in ieder geval gezegend met sterkere acteurs in de hoofdrollen.
Met je mening over Bale ben ik het eens, en over Crowe deels.
Van Charlie Prince (Ben Foster) was ik ook niet echt onder de indruk.
Alle drie een beetje ' would-be' westernfiguren.
jipt
Sterke western
Crowe speelt heel sympathiek
Bale speelt ook sterk.
Ik zit alleen een beetje met het einde, dat sloeg nml helemaal nergens op.
eminemfan190
Sterke western
Crowe speelt heel sympathiek
Bale speelt ook sterk.
Ik zit alleen een beetje met het einde, dat sloeg nml helemaal nergens op.
idd die einde irriteerde mij ook
ruud_sengers93
Goeie film, acteerwerk van Crowe is weer uitstekend in deze film.
Ook Christian Bale kwam erg geloofwaardig over als arme boer.
wilofski
Je laat een koud biertje toch ook niet staan omdat er een witte kraag op zit?
Vergeef het mij dat ik zo vrij ben hier op te reageren, maar tegen zo'n barbaarsheid moet iedere zichzelf respecterende bierdrinker optreden.
Ik gooi mijn pint juist weg als er geen schuim meer op staat, dan ziet da er verschaald uit en dus niet smakelijk.
Op iedere degelijk getapte pint ligt een vinger schuim.
Soit, waar we hier allen eigenlijk voor zijn: de film.
Ik ben persoonlijk niet echt zo'n western kijker, alhoewel ik het verfrissend vind om er tussendoor eens een te zien waardoor ik het toch een leuk genre vind.
En deze film heeft dat weer helemaal waargemaakt. Het was een ander verhaal dan de doorsnee actiefilms, en die western toets vond ik wederom prachtig.
Sterk geacteerd met in mijn ogen goed uitgeschreven personages.
Uiteraard is en blijft dit een actiefilm en geen echt kunstwerk.
Vandaar toch een dikke en welverdiende 3,5*
Blarown
zeer goede western film, wel de beste western film die ik ook gezien heb, goed verhaal, goede acteurs zoiezo Russel Crowe +1.
goede gevechten, goed acteerwerk, goed verhaal, is wel 4 sterren waard,
kan trouwens niet wachten tot in mei (volgens mij) de nieuwe Robin Hood met Russel Crowe uitkomt
JDSsmetje
3:10 to Yuma, de remake. Staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, en nu ik net een maand gratis Prime heb, heb ik mijn kans niet verkeken. Aan mijn score is te merken dat hij mij erg tegengevallen is. Je zal overigens waarnemen dat mijn recensie erg goed op die van Montorsi lijkt, ik geef hem dan ook volkomen gelijk.
Op gebied van sfeer vind ik 3:10 to Yuma de status western niet waardig. De locatie is wel aanwezig, en de muziek eigenlijk ook, maar deze wordt onvoldoende toegepast. Het camerawerk is dan weer wel goed, maar die zorgen allesbehalve voor enige sfeer.
De personages zijn niet veel beter. Ze zijn misschien wel een beetje uitgewerkt, maar zoals Montorsi hier al zij, ze deden me niets. Bovendien is Christian Bale hier verkeerd gecast. Russel Crowe vind ik dan wel een beetje meer in zijn rol passen, en nog niet zo'n onaardige prestatie neerzetten.
Rekening houdend met het feit dat dit een remake is, een beoordeling op het verhaal. De eerste gebeurtenissen vallen nog best te pruimen op gebied van script, vooral de vele personages zorgen ervoor dat je toch bij de zaak moet zijn. Jammer als het is, schakelt de film al snel over naar een flinterdun plot. Als het hier dan op dialogen aankomt, weet de film echter net iets te weinig te vermaken. Het einde is dan weer andere koek, op gebied van vermaak tenminste. Het kent wel een degelijk moraal, waardoor de personages net iets minder stereotiep worden, maar dit gebeurt op een te ongeloofwaardige wijze, naar mijn mening.
Misschien nog net goed voor een degelijke blockbuster.
Shinobi
Ik vond het een hele sterke western. Op de één of andere manier vond ik het ietwat weg hebben van Unforgiven, dat hij zichzelf moet bewijzen en natuurlijk de sterke dialogen.
Dat past helemaal in mijn straatje, ik hou wel van actie op zijn tijd. Maar wat ik echt meesterlijk vind zijn goede dialogen waar je geboeid naar kunt blijven kijken en waarin sommige gezichtsuitdrukkingen zoveel meer zeggen dan honderd woorden.
Bale acteerde wel aardig, maar kwam niet echt als een cowboy op mij over. Crowe daarentegen wel en ademde het gewoon uit.
Het verhaal is verder op zich wel oké, maar heeft niet al te veel om het lijf en het einde had ook beter gekund.
Al met al 4, 0 sterren.
Fran
- 1953 berichten
De namen Bale en Crowe maakten mij blij toen ik deze film ging kijken omdat ik ze allebei erg goed vind. Ze hebben mijn verwachtingen helemaal waargemaakt want ook al ben ik geen fan van westerns, werd ik toch helemaal gegrepen door deze film. Dit had vooral te maken met de sterkte dialogen tussen Evans en Wade.
De sfeer zat wat mij betreft helemaal goed. De beelden waren ook heel mooi en prettig om naar te kijken. Eerlijk gezegd denk ik dat ik deze western zo goed vond, omdat het niet zo'n typische westernsfeer had. Daar moet ik de westernfans gelijk in geven. Ik hou namelijk helemaal niet van westerns (sorry) maar deze film vond ik wel heel goed. Ik vind dit eerlijk gezegd meer een actiefilm met een westens sfeertje dan een western met actie.
De reden dat ik deze film geen volle 5 sterren geef is vanwege het einde. Het werd toch wel heel erg sentimenteel. En toen hij ook nog zijn eigen mannen neer ging schieten om ervoor te zorgen dat Evans toch zijn geld kon krijgen werd het me iets te veel van het goede.
Meest indrukwekkende scene vond ik deze tussen vader en zoon toen Evans besloot dat hij alleen Wade naar de trein ging brengen. Dat was een kippenvel moment. Hierbij ook gelijk een eervolle vermelding voor de oudste zoon van Evans. Deze zette een hele sterke rol neer. Vooral de bewondering die hij had voor Wade kwam heel sterk over.
Ja, ik ben helemaal onder de indruk van deze film.
Brix
- 19680 berichten
@Fran:
Misschien toch de originele versie (1957) ook nog eens bekijken- en vergelijken met deze?(Ook al ben je geen western fan)
Fran
- 1953 berichten
@Fran:
Dat wil ik zeker eens gaan doen. Als ik hem tegenkom ga ik hem zeker kijken. Ik hoop dat hij eens langskomt op TCM.
Dogie Hogan
AardeWerk
Vroeger was ik een een echte westernliefhebber. The magnificent seven, High noon en Once upon a time in the west zijn voor mij de (western)klassiekers bij uitstek. De afgelopen jaren keek ik amper meer naar westerns. Toen 3:10 to Yuma op film 1 kwam ben ik hem toch maar gaan kijken. Tot mijn verbazing bleek het een betere remake te zijn dan ik verwacht had. Prachtig acteerwerk van Crowe en Bale en mijns inziens een toppertje in dit genre. (4*)
joostus
Je vind Crowe geen goede acteur :O.. Sorry hier moest ik echt ff op reageren. Welke films heb jij van hem gezien??. Hij is 1 van de beste acteurs die ik ken. Als je ziet wat voor verschillende personages hij speelt met verschillende karakters, zoals bijvoorbeeld in 'Gladiator', of heel wat anders maar ook perfect gespeeld 'a beautiful mind' of een prachtige rol als die in 'cinderella man'. En als je dan ziet hoe goed hij die verschillende rollen zo goed speelt en hoe goed dat over komt, dan is het echt een top acteur. En deze rol speelt hij ook weer heerlijk (zijn personage doet vooral aan het eind misschien niet helemaal wat je wil, maar daar kiest de regiseur voor, hij niet.. Dus ik ben benieuwd of jij die andere films van hem ook hebt gezien.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Laatste fluitsignaal voor '3:10 to Yuma': deze spannende western is vanavond (29 juli) te zien op televisie

De best beoordeelde moderne Westerns

Unforgiven
Western, 1992

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
ouder-kindrelatiesalonheldarizonaliberation of prisonerstransport of prisonerswildernissterven en doodrace against timerailway car stetsonrivaliteitbendevuurgevechtfamiliepsychologicaldishonestyheroic missionrighting the wronged chases and racesmind and soul