• 9.379.001 stemmen

Iron Man (2008)

Actie / Sciencefiction | 126 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Robert Downey Jr., Jeff Bridges en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 7,9 (1.211.441)

Gesproken taal: Engels, Perzisch, Urdu en Arabisch

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Iron Man

"Heroes aren't born. They're built."

Tony Stark (Robert Downey Jr.) is een multimiljardair, industrialist en bovenal een geniale uitvinder. Hij wordt ontvoerd en gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen. In plaats daarvan maakt hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij weet te ontsnappen. Als hij terugkeert in de VS, ontdekt hij een complot dat de stabiliteit van de wereld in gevaar brengt. Onder zijn alias Iron Man probeert hij het tij te keren.

Tony Stark / Iron Man

Harold 'Happy' Hogan

avatar van Jordaeh

Jordaeh

*Joly* schreef:

Deze film is net een kopie van TransFormers...

Alleen jou lieve irritante Shia zit er niet in

avatar van Martijnnn

Martijnnn

aunuscus schreef:
goeie film. goeie actie. en wie de incredibel hulk heeft gezien en goed heeft opgelet op het einde weet dat iron man een vervolg is van the incredibel hulk

Haha hoe kom je daar nou dan weer bij. Stark was nog geen Iron man in het begin Iron Man, maar ] dus wel aan het einde van Deze Hulk?

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Robert Downey Jr. + Special effects.. een vermakelijke actiefilm, niet meer en zeker niet minder.

avatar van Pres. Camacho

Pres. Camacho

*Joly* schreef:

Deze film is net een kopie van TransFormers...

lol! is bumblebee dan die Audi r8?

avatar van *Joly*

*Joly*

Pres. Camacho schreef:

lol! is bumblebee dan die Audi r8?

Whahaha ,

avatar van Mikemans

Mikemans

Goed geacteerd, redelijk goed verhaal en mooie opnames!

Op naar part 2 en The Avangers!

avatar van geenidee

geenidee

kan t slechter???

avatar van aunuscus

aunuscus

Martijnnn schreef:

Haha hoe kom je daar nou dan weer bij. Stark was nog geen Iron man in het begin Iron Man, maar ] dus wel aan het einde an Deze Hulk?

the incredibel hulk speelt zich af in het heden.
en iron man speelt zich af in de toekomst

• 2067 berichten

Iron Man speelt zich af voor The Incredible Hulk. Waarom denk je anders dat in TIH General Ross deze opmerking maakt: "You always wear these nice suits" (vertaald als: altijd strak in het pak). Bovendien heeft Stark het in TIH over het samenstellen van een team, hetzelfde team waarvoor Nick Fury Stark recruteerde in Iron Man (en Stark kan natuurlijk niet recruteren voor een team waar hij zelf nog niet eens van weet).

avatar van hwwtje

hwwtje

Heb hem al weer even geleden gezien, ben niet echt op de hoogte van de Marvel Strips, maar dit was redelijk grappig vanwege de Special Effects etc, maar ook erg voorspelbaar, 3,5 sterretjes.

avatar van Nasir

Nasir

De wapens die General Ross gebruikt zijn toch ook van Stark industries?

avatar van The Rockfather

The Rockfather

Ik verhoog hem naar 5

dacht dat de film over een gereedschap winkel ging maar nee dat was niet zo dus dat viel mij erg tegen maar ja er zijn meer dingen in het leven zoals brievenbussen en evolppen ofzo...

avatar van B.Bagger

B.Bagger

Top film! Heb echt genoten van deze film. Een van de betere stripheld verfilmingen!

avatar van Dark Knight

Dark Knight

naar mijn mening een beetje té, oke we hebben nu zowat wel alle superhelden achter de rug en ik hoop ook dat het zo blijft want ik vind het niet meer orgineel tenzij ze wel met iets heel goeds moeten komen. 0,5*******

avatar van tn2543

tn2543

Om een of andere reden vond ik Robert Downey Jr. niet zo overtuiggend spelen als een superheld. Ik vind hem de persoon er niet voor.

avatar van boldhead

boldhead

zeer goeie film, heb genoten van de special effects en een leuk verhaal

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Vond em ook zeer goed....laat de delen maar komen....maar dan wèl met Downey jr.

1 Van de betere acteurs die uit een zeer diep dal is teruggekomen.

Ik mag wel over die gast....trouwens ook 1 van mijn favo acteurs, zoals in KISS KISS, BANG BANG....een zeer ondergewaardeerde film.

En de oscar moest ie gewoon krijgen voor CHAPLIN.

Terug naar de film......uitstekende FX en acteerprestaties.

3.5 is een zeer mooie score voor deze film.

avatar van Jordy

Jordy

Jordy schreef:

Leuk om nog even heeeel kort Ghostface te zien

Een deleted scene, met Ghostface zelfs persoonlijk nog in een klein rolletje

avatar van Zinema

Enigszins tegenvallende Marvelfilm met sterrencast, waarvan zelfs Downey niet veel kaas kan maken. Bridges is sterk maar ondanks dat én de mooie SE is het verhaal behoorlijk voorspelbaar. Redelijk maar niet goed.

avatar van DVD-T

DVD-T

Heel vermakelijke film uit de Marvel stal weer.Na het tegenvallende Incredible Hulk was ik bang dat dit ook weer een misser zou zijn,dit was gelukkig niet het geval.

Iron Man is altijd al één van mijn favoriete stripboek helden geweest en ik keek daarom al heel lang uit naar een film versie daarvan.Na lang wachten was het dan eindelijk zover.Erg lekkere film die goed de tijd neemt om het karakter tot stand te brengen en uit te diepen.De film bevat een aantal leuke scenes met prima humor.de actie scenes zien er goed uit maar zijn helaas te kort, ze beginnen en zijn ook zo weer voorbij.Ook komen ze op mij een beetje inspiratieloos over, het is net alsof ik het al vaker gezien heb.De momenten met de vliegtuigen en de climax waren wel heel gaaf gedaan. eveneens als de suit up van Stark tot Iron Man die was precies zoals ik mij had voorgesteld.

Downey jr. vind ik erg goed in zijn rol als Tony Stark/Iron Man, hij geeft het personage erg veel charisma mee en brengt het ook nog eens allemaal erg leuk over op het scherm.Bridges spelt erg lekker de Badguy alleen is die naar mijn mening iets te een-dimensionaal geschreven.Terrence Howard is erg overtuigend als Rhodes, echter vond ik het erg jammer natuurlijk dat we daar niet meer van hebben kunnen zien als WarMachine, hij geeft echter wel een lekker makertje voor een volgend deel weg als hij in een scene zegt "Next time, baby" .Paltrow vond ik wat minder, al vind ik dat in elke film wel.Ze kijkt altijd zo depressief en down.

Film technisch vond ik het helaas ook niet erg interressant dat had allemaal wel wat gedurfder gemogen.Het gelikte camera werk, en de altijd zo bombastische heroische muziek bij de superhelden films.Maar dat is wel een beetje muggenziften.Wat overblijft is leuke popcorn film, en ik kijk ook erg uit naar een vervolg, en dan maar hopen op wat meer actie WarMachine natuurlijk dan misschien wel Nick Fury, en als badguy Mandarin

avatar van The Oceanic Six

Wat een heerlijke film! Laat ik vast zeggen dat ik niks heb met superhelden buiten de gemaakte films. De meesten ken ik wel maar alleen van de films. Ik heb de comics e.d. nooit gelezen. Bij Iron Man ging ik sowieso volledig blanco kijken want ik had er zelfs nog nooit van gehoord totdat men er een film van aankondigde. Uiteraard kende ik de bekende namen als Superman, Batman en Spiderman prima maar dit was dus een nieuwe....

Dus of de verfilming eer doet aan de geschieddenis van Iron Man, geen idee. Ik heb ieder geval erg genoten van de film. Het verhaal was niet zo bijzonder, al vond ik de manier waarvoor en hoe hij Iron Man werd echt heel stoer. Normaal is het altijd met chemische goedjes of iemand die niet van aarde komt. Iron Man is een mens in een robotpak en dat is stoer. Zeker omdat de film grafisch heel sterk was. Zowel het pak als alle actiemomenten waren van een hoog niveau. Het Iron Man pak is heel gaaf, wie zou er niet 1 van willen hebben. Ideaal om eens wat mensen mee lastig te vallen die je niet mag
Robert Downey Jr is subliem als Iron Man. Zijn uitstraling, zijn droge humor, zijn oneliners...prima rol, hij zorgt ervoor dat de film bovengemiddeld is. De andere rollen waren ook prima, heb me aan niemand gestoord. Zijn tegenstander die op het einde ook zon mooi pakkie heeft zag er in zijn robot nog indrukwekkender uit, jammer genoeg konden we er niet al te lang van genieten.
Een ding stoorde me wel aan het verhaal en dat was dat de Arabische terroristen nooit konden weten dat het pak van Iron Man in de woestijn lag. Toch wisten ze het, zelfs de exacte locatie en ook wisten ze alle onderdelen te vinden. Sure...Ze zagen hem eigenlijk alleen maar wegvliegen en niemand wist dat hij crashte. Ik vond dat nogal een opvallend gat in het plot die toch al niet helemaal waterdicht was. Maar dat is maar een kleine opmerking, verder een erg prettige popcornfilm. De superheldenfilms worden tegenwoordig steeds beter!

The Oceanic Six schreef:

Wat ik er uit opmaakte was dat ze wel degelijk wisten dat Stark in de woestijn gecrasht was (en in ieder geval wisten welke richting ze in moesten) en ze vervolgens gewoon de woestijn hebben uitgekamd. Tenslotte vinden ze zijn pak pas lang nadat Stark al weer terug is in Amerika.

avatar van evwi

evwi

Steengoede actiefilm met erg leuke momenten. Geweldig genoten.

Robert Downey is perfect gecast en acteert subliem.

De special effects zijn onovertroffen, echt gaaf.

Gwyneth Paltrow vond ik (wel) leuk spelen. Een beetje "buurmeisje-achtig". Bovendien een erg prettige verschijning.

Kortom topfilm !

avatar van Hero-man

Hero-man

Een leuke film, trouwens je kunt wachten op een vervolg deel wie goed heeft opgelet zal wel weten waarom... BTW geen top film zoals batman maar Ironman is zeker wel de moeite waard om te kijke, special effects acteurs etc. is perfect. Is zo'n pak te koop??:P

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Dark Knight schreef:

Ik kan er wel inkomen wat je zegt maar een 0,5 geven is wel heel streng vind ik. Vind je er echt helemaal niks goeds aan?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Deze film is toch ook wel een van de meest originele super helden films die er zijn.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Martijnnn schreef:

Groot gelijk....vind ik ook!!

Erg vermakelijk filmpje. Ik heb niet zo heel veel met die hele trits aan superhelden/Marvel?comic-verfilmingen, maar dit is toch wel een leuke. Komt ook door Downey die er een grappige draai aan geeft (What's your social security numer?.... 5.).

Ook de rest van de acteurs, Bridges, Paltrow en Howard zijn gewoon fijn om naar te kijken.

Het enige wat me een beetje tegenstaat is dat groepje terroristen in Afghanistan als de grote tegenstander. Beetje teveel realisme/actualiteit wat mij betreft. Hadden ze daar niks leukers voor kunnen verzinnen?

kos schreef:

Dat is gewoon Iron Man's officiele origin. Oké, oorspronkelijk was hij gevangen genomen in Vietnam dus dat hebben ze geupdate (dat hebben ze in de comics overigens ook gedaan vanwege de scheve tijdlijn) maar voor de rest is het gewoon intact gebleven. Bovendien zijn het niet echt terroristen maar eerder een leger van huurlingen.