Iron Man (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Jon Favreau
Met onder meer: Robert Downey Jr., Jeff Bridges en Gwyneth Paltrow
7,9 (1.210.730)
Gesproken taal: Engels, Perzisch, Urdu en Arabisch
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Disney+
Plot Iron Man
"Heroes aren't born. They're built."
Tony Stark (Robert Downey Jr.) is een multimiljardair, industrialist en bovenal een geniale uitvinder. Hij wordt ontvoerd en gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen. In plaats daarvan maakt hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij weet te ontsnappen. Als hij terugkeert in de VS, ontdekt hij een complot dat de stabiliteit van de wereld in gevaar brengt. Onder zijn alias Iron Man probeert hij het tij te keren.
- Trailer (YouTube)
Harold 'Happy' Hogan
Yinsen
Raza
TheJoker
Robert Downey Jr. is werkelijk perfect gekozen voor de rol van Tony Stark. Verder vond ik het een heerlijke film. Het voelt namelijk nogsteeds super wanneer er weer zo'n zomer-blockbuster-periode van start gaat. En met de nieuwe Batman, Hulk, Hellboy en Indiana Jones plus Hancock en de nieuwe Pixar in aantocht kan het al niet beter beginnen dan met deze knaller: Iron Man.
Met leuke humor, stoere wagens/robotten, gave actie en prachtige effecten is dit niet alleen een gave film, maar ook de overzetting van comic naar film is uitstekend gedaan. Dus niets dan lof over dit knallende begin van het blockbuster-seizoen 2008!
Owja: Blijf na de aftiteling vooral nog even zitten.
anthony68
vond hem beetje tegenvallen had meer verwacht als ik matrix zie en wat er allemaal kan?? in 1,2 en 3 is deze film niets 3,5
optimus prime
Owja: Blijf na de aftiteling vooral nog even zitten.
k ga hem woensdag kijken met mn vriendje, ben benieuwd. Maar waarom na de aftiteling blijven zitten?????
JacoBaco
Tot nu toe vind ik vrijwel alle comic verfilmingen van marvel verassend goed.... op een paar rotte appels na dan.
Ik was bijvoorbeeld totaal niet onder de indruk van de Hulk. Grootste ergenis bij die film was toch echt dat hij op een gegeven moment een soort groene king kong zonder haar werd of een soort Shrek aan de anabole steroïden. Ook al is dit wellicht te verklaren, ze hadden het niet moeten doen.
Iron-man zie ik wel zitten. Een trailer kan heel erg misleidend zijn. (zoals bij van Helsing) maar ik heb wel een heel goed gevoel bij deze film.
Na de erg lange aftiteling komt er een extra scene voor de echte iron-man fans heb ik gehoord.
Macmanus
Dan zie je Samual L. Jackson weer eens langs komen. heb ik gehoord
B_B
- 1969 berichten
Een van de betere comic verfilmingen van de laatste tijd. Dit komt vooral daardat de voorgeschiedenis van iron man ook erg interessant is en den film een perfecte balans heeft tussen actie, verhaal en humor. Verder is Robert Downey Jr geniaal als Tony Stark.
TheJoker
Na lang wachten mag je dan even ruiken aan één van de films die in de zeer nabije toekomst ook de stap van comic naar film zet.
BramIsLegend
Een hint: David "The Hoff" Hasselhoff.
denk dat je hint té vaag is, slechts weinigen zullen hem vatten.
Moestje nu eens als tip, ooglapje ofzo zetten?
BramIsLegend
Awesome film. Special effects zijn prachtig, humor is aanstekelijk en Robert Downey Jr. vind ik echt perfect als Tony Stark. De lat voor de andere comic-verfilmingen, die er deze zomer aankomen, staat nu heel erg hoog!
Real_Movie
Een heel verrassende film is die Iron Man.
In het begin had ik er niet veel van verwacht,maar het is toch een hele goeie film geworden.
De Special effects en de humor zat er heel goed in.
Alle Credits aan Robert Downey Jr.
4,0
TheJoker
denk dat je hint té vaag is, slechts weinigen zullen hem vatten.
Moestje nu eens als tip, ooglapje ofzo zetten?
Of: "Ooglapje + Mijn echte naam"
Martijnnn
Een hint: David "The Hoff" Hasselhoff.
Jammer dat wij voor het einde wegliepen, nu maar hopen dat de komende films beter worden dan die met The Hoff
TheJoker
Voor wie het stukje na de aftiteling gemist heeft: KLIK!
ArcovandenBroek
Schitterende film is dit geworden. Goede humor, prachtige special-effects, en een toprol voor Robert Downey Jr, hij is echt gemaakt voor Tony Stark.
Terrence Howard doet het als vanouds weer heel goed (speelt in heel veel films tegenwoordig) en Gwyneth Paltrow blijft een heerlijk pareltje om te zien, echt TE lekker is zij..
Jammer van de kleine cupmaat..
4* voor de 1-na-beste actiehelden-verfilming die ik gezien heb, uiteraard na Transformers.
Heb nog even de hele aftiteling afgekeken, en ra ra wat zal er gebeuren? Deel 2 van Iron Man misschien?
The Last
Poeh, doet 't wel goed op IMDB, score van 8.4 na 20.000 stemmen.
tommykonijn
Ik heb hem vandaag in de bioscoop gezien, Mooie Film met Goede Special-Effects en een mooi pak (Dat rode met goude) Helaas niet altijd even Leuk en soms vond ik de Film net wat te langdradig maar over het algemeen een Goede Film.
optimus prime
Robin, ik had meer verwacht!
O ja, robin, chek: http://www.worstpreviews.com/trailer.php?id=327&item=22
Shinobi
Vanmiddag in de bios gezien en erg goede film moet ik zeggen.
Actie is goed, fantastische special effects en een geniale Downey Jr. De juist man om Tony Stark te spelen.
Alhoewel ik steeds dacht dat ik Al Pacino zag.
Hetzelfde ook bij Paltrow, zij lijkt echt verdacht veel op Kirsten Dunst.
Nog een tip, blijf zitten na de eind credits want dan zie wel een heel bijzondere acteur. Het werd eigenlijk al (een beetje) weggegeven door de opmerking S.H.I.E.L.D. Gewoon Samuel L. motherfucking Jackson.
Man ik kan echt niet wachten op het vervolg.
Ik geef deze film gewoon 4, 5 sterren.
BS
Eigenlijk is datgene wat ik wil zeggen al een aantal keer achter mekaar gezegt.
Ja, het is een goede film
Ja, Robert Downey Jr. zet een prima rol neer.
Ja, de actie en de effecten zijn goed.
Ja, het verhaal is goed en men neemt ook de tijd om het uit te leggen.
Tja, eigenlijk weinig op aan te merken. Nou ja, er zijn wel wat dingetjes meer dat heeft niet zoveel impact.
Het vervolg staat al geplant en de berichten die ik daarvan lees doen mij niet echt goed. Ik ben toch bang dat er dan ineens veel liefdes-gezeur ( en drank ) bijkomt en dat dat de boel gaat verpesten. Hopelijk kunnen ze er een goede draai aan geven en er ook een coole tegenstander tegenover zetten !
Voor nu doen we het met deze erg goede film ( en een cameo in de komende hulk-film ) en dat is zonder twijfel makkelijk 4* waard.
Mr_White
- 2067 berichten
Het alcoholisme van Stark speelde in de comics lange tijd een grote rol en leverde toch wel zijn beste verhalen op. Niet zo gek dus dat ze die route ingaan. Sowieso, wat diepgang is nooit mis, en een beetje flauw maar Downey Jr. weet natuurlijk ook alles van verslavingen af.
Niet onaardig. Leuk om Downy Jr. de laatste tijd wat vaker in leuke rollen te zien (eerst al in Zodiac en nu opnieuw hier). Script technisch gezien is het niet geheel vlekkeloos; zo is de omslag van Stark niet geheel geloofwaardig. Het komt in ieder geval wat plots, zodat het veel moeite kost om met het personage mee te gaan. Dat het einde ook niet geheel spectaculair was viel ook enigzins tegen.
Al met al toch aardig. Heel aardig zelfs...
gn3x
Ik was aangenaam verrast; een gezonde portie actie, diepgang én humor (al zij het sommige momenten ietwat flauwe humor), al bij al een zeer geslaagde combinatie. Downy Jr. zet een geweldige Stark neer!
tommykonijn
Robin, ik had meer verwacht!
3.5* is niet heel laag hoor
Hankster
Tsja, wel leuk...
Een paar grappige momenten, gave special effects, leuk geacteerd (m.n. Downey Jr was érg goed gecast), maar wel een heel erg standaard verhaaltje.
Ik heb me erg vermaakt in de bios, maar ik begrijp de hele hype eromheen niet echt. Maar ach, de cijfers en sterren zullen over twee maanden ook wel iets meer in proporties zijn.
Anjin
Robocop in een nieuw jasje..
Nee kinderlijk vermaak ,niet amusant..
Ben blij dat ik hem op een RW'tje heb gebrand..

Voormalig Marvel-baas werd voor gek verklaard omdat hij 'drugsverslaafde' Robert Downey Jr. castte als Iron Man

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
midden-oostenarms dealermalibusuperheldgebaseerd op stripgoed tegen kwaadiron man post-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)counterterrorismiron-man marvel comicsmarvelmarvel comicslive actionmcucomic book adaptation