• 9.381.104 stemmen

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman

Releasedatum: 20 februari 2003

Plot The Ring

"Before you die, you see…"

Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.

Rachel Keller

Aidan Keller

Richard Morgan

Katie Embry

Rebecca Kotler

Samara Morgan

avatar van AJC93

AJC93

Haha, op zich wel een leuke film. Alleen zitten er niet echte schrikmomenten in...

John Lee Hooker

Hij is wel aardig, maar het mocht wel wat enger zijn. Het zag er leuk uit toen het meisje uit de televisie kwam maar het wordt er niet spannender op.
Op zich wel een unieke film, die je wel even gezien moet hebben.

- 3,5 -

avatar van hitmanner

hitmanner

heb deze film bekeken zitten wel een aantal spannende momenten in maar had er misschien wat meer van verwacht

John Lee Hooker

Haha, wel toepasselijke regisseursnaam trouwens.

avatar van suisse

suisse

we gaan deze film niet kijken omdat wessel dat niet wilt

avatar van RedSquare

RedSquare

Leuk weetje. Op de dvd kun je, in het hoofdmenu, na de laatste optie, nog een optie kiezen [niet zichtbaar] Druk op play en 'het filmpje' is dan volledig te zien, leuk gedaan is dat je het filmpje niet meer wegkrijgt of kan skippen totdat het is afgelopen.

suisse schreef:

we gaan deze film niet kijken omdat wessel dat niet wilt

WTF!

RedSquare schreef:

o, telefoon...

COOL, Ik heb dat ook gezien.

AJC93 schreef:

Vroeger toen ik een kinderfeestje had, moesten we midden in de nacht iemand naar huis brengen door de scene dat het gezicht van het meisje omlaag viel in de kast.

the pope schreef:

Sterke remake,was zeker wel spannend.

'k wist niet dat dit een remake was.

Het is geen kut film, !

avatar van Let me see it

Let me see it

vond de film btje saai en langdraderig maar dat geestmeisje is 1 van de engste horrorkarakters wat ik ook gezien heb! brrrr!

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

RedSquare schreef:

hehe is wel nice ja

Heb de film uiteindelijk gekocht, was voor 3,99 in sale en ga nu eens checken

essepluisje

Engste film die ik heb gezien tot nu toe brrrr.

Vooral die muziek bij dé film werd er helemaal akelig van.

De film heeft dus zijn doel bereikt.

avatar van LotusBlossom

LotusBlossom

Ik vond het wel een leuke film, had alleen wel enger gemogen, zoals meerderen hiero wel vinden^^

avatar van Elineloves

Elineloves

essepluisje schreef:

Engste film die ik heb gezien tot nu toe brrrr.

Vooral die muziek bij dé film werd er helemaal akelig van.

De film heeft dus zijn doel bereikt.

Engste film die je hebt gezien, en dan toch maar een 3.5*? Dan ben ik wel benieuwd waarom je deze film zo beoordeeld hebt.

avatar van Wannes84

Wannes84

Elineloves schreef:

Eng is niet per definitie steengoed...

avatar van Elineloves

Elineloves

Nee, daarom wou ik dus ook weten hoe ze hem dan beoordeeld heeft. Als ik een film zo'n titel toewijs, ben ik toch wel zwaar onder de indruk lijkt mij.

essepluisje

Wat Wannes zegt de engste film is niet per definitie de beste film.

Ja de schokmomenten waren uitzonderlijk eng (naar mijn mening) maar vond ik hem daardoor ook echt heel erg entertaining? Nee dat niet.

Ik heb geen prettige herinneringen aan het bekijken van deze film.

Waar ik van eng normaal een soort kick krijg kreeg ik hier echt gigantisch de bibbers van en niet op een leuke manier haha.

Ik ben heel gevoelig voor muziek in films en dat muziekje bij de videoband jakkes daar krijg je de rillingen van.

Maar ik vind het verhaal wel leuk, de sfeer is goed en het acteerwerk is goed.

Niet uitzonderlijk goed maar wel gewoon goed.

Alleen die video is natuurlijk briljant. Slaat nergens op en toch zo eng.

Dit is wel een beetje een typische Amerikaanse remake enge film maar goed dat weet je als je eraan begint.

Dus die 3,5 komt doordat de film in het algemeen niet uitzonderlijk goed is maar dus ook meer door het gevoel dat de film bij me achter liet, een niet prettig gevoel.

Ik oordeel ook wel op gevoel ik weet niet of dat goed of slecht is hier? Ben een newbie dus ik geef gewoon mijn mening over films, hoe ik ze ervaren heb in de hoop dat dat de bedoeling is.

Maar tijdens het schrijven van deze review besefte ik dat het een tijd terug is dat ik hem gezien heb en inmiddels wat meer enge films heb gekeken en dus wat meer kan hebben naar mijn idee (hoop ik) dus ik ga hem nog eens bekijken. '

Misschien heb ik er dan een ander gevoel bij.

Sommige films moet je vaker zien.

avatar van Thom1994

Thom1994

The ring

Origineel verhaal, althans, dat is wat ik in eerste instantie dacht.

Ik vind het erg opvallend dat er zo nu en dan oude(re) Japanse films opnieuw worden uitgebracht in Amerikaanse versie.

Zo is The ring toch echt al een keer eerder gemaakt, wat waarschijnlijk voor niemand meer een verrassing is. Mijn vraag is dan toch, waarom? Een ander voorbeeld is 'Shutter'.

Ondanks het feit dat dit een remake is op de eerder uitgebrachte Japanse versie, vond ik deze film erg spannend.

Een van de weinige horrorfilms die mij echt heeft weten te raken. Een goed verhaal met voldoende spanning, die gecombineerd wordt met een goede cast, bovengemiddeld in zijn genre.

Gek is dat Shutter bij mij ook in de smaak viel, en dan de Amerikaanse versie. Tot nu toe vind ik het dus niet erg dat deze films als remake zijn gemaakt.

Nu nog 'The ring 2' zien, die helaas wel een stuk minder gewaardeerd wordt, en óók niet te vergeten, de Japanse versie eens zien.

Verlaagt naar een 2,5.

Eigenlijk is het verhaal maar mager, het verleden wordt opgespoord en de beelden die daar bij horen zien er wel leuk uit maar dit houd verder niet veel in.

Het acteerwerk is maar matig. Als je er een beetje op let zie je dat het gewoon niet klopt. Bijvoorbeeld de scene met die balletjes die op de grond vallen: Rachel en haar vriend bukken precies tegelijk omlaag. En de scene waarin de man zelfmoord pleegt in bad: Rachel is geschrokken en als haar vriend komt is ze wel erg snel gekalmeerd.

Dit zijn slechts maar twee voorbeelden van kleine 'foutjes'.

essepluisje

Ik heb hem opnieuw bekeken en vond hem deze keer duidelijk minder eng, eerder goed spannend. Schrikmomenten blijven goed.

Ik was toen wat banger uitgevallen dunkt me zo.

Ik blijf bij mijn 3,5*

avatar van 7Vlinder7

7Vlinder7

Ik heb een trauma aan deze film... Toen ik 7 was ging ik stiekem meekijken met m'n ouders (vanachter een hoekje) en net kwam die ene scéne waarin je dat dode meisje in de kast zag. Ik gilde het hele huis bij elkaar en durfde 3 nachten niet te slapen... Maar alles wat voor die scéne kwam vond ik als 7-jarige zelfs goed

avatar van slam1975

slam1975

Vond hem wel aardig, maar vond het origineel toch enger (Ringo) de sfeer was beklemmender, maar vond deze wel aardig, al is het wel een film dat als je hem 1 x hebt gezien, hem niet nog een keer moet zien. heb hem ooit een keer nog een keer bekeken op tv, maar vond hem toen erg saai (???)

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

'Velige' en voor westers gepeupel (zoals ik) beter verteerbare variant op de slopende japanse versie. Beslist niet beter.

avatar van ella9084

ella9084

best spannend, met een goede finale!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Aardige film om weer eens te zien maar behoorlijk sfeerloos, vooral als je Ringu gezien hebt.

Het is allemaal net té gemaakt, zoals dat huisje (laten we die zo creepy mogelijk maken, maar wat erin gebeurt is spanningsloos), Watts die wel erg overdreven emoties laat zien, haar kind dat gecast is op z'n oh zo enge geschminkte koppie, wat gedoe met een paard (dat ook nog eens vermalen wordt en onder water luid hinnikt .

De versnelde beelden tussendoor en het filmpje op de band zelf zijn nog het meest aardig. De rest valt qua sfeer en mysterie in het niet naast Ringu, mag van mij in een bodemloze put belanden.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Bottleneck schreef:

Volgens mij heb je dit stuk dan ook niet begrepen, want er gebeuren zowel meerdere vreemde dingen in de film.
Tja, de een laat te weinig emotie zien de andere te veel, het is eigenlijk ook nooit goed he, voor sommige,

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Begrijp het prima hoor.. zijn gewoon stoorfactoren, heeft er ook niets mee te maken dat het 'eigenlijk nooit goed is', dat is het vaak genoeg wel.

avatar van Thorak

Thorak

JustMike schreef:

Het is geen kut film, !

Echt wel!

Evenals Bottleneck vond ik deze film sfeerloos, overdreven geacteerd en ok totaal niet spannend, laat staan eng....