• 9.380.130 stemmen

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman

Releasedatum: 20 februari 2003

Plot The Ring

"Before you die, you see…"

Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.

Rachel Keller

Aidan Keller

Richard Morgan

Katie Embry

Rebecca Kotler

Samara Morgan

avatar van snowrabbit

snowrabbit

Geniaale film!! 4 sterren wel waard!

avatar van the pope

the pope

Sterke remake,was zeker wel spannend.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

R1992 schreef:

wat vond je dan zo spannend? in mijn ogen totaal geen schrikmomenten

Spannend betekent niet hetzelfde als eng.

avatar van Dennert

Dennert

Hmm, ik weet niet wat ik van deze film moet vinden. Het verhaal is goed uiterraard. Maar als je eerst de orginele hebt gezien is de amerikaanse er niks bij. De orginele is zo en zo veel enger omdat die japaners opzich zelf als eng zijn =p , en de scene: dat je een flashback ziet van de moeder van het meisje die ze in de kast heeft gevonden vind ik ook veel enger. En Sadako is veel enger dan Samara.

Dennert schreef:
Samara is echt een schatje

avatar van bollepeer

bollepeer

Couch Potato schreef:

Juist, ik vind dit ook ontzetend overroepen, overgewaardeerd. Dit is grote rommel, niets meer of minder!

ik vond het juist wel een goede film. het is inderdaad niet eng maar wel spannend. de scene dat het meisje uit de tv komt vind ik wel goed gedaan maarja ieder zijn eigen mening

Chloe Moretz

Ik vind de USA versie enger dan de aziatische

avatar van Thijmen_1994

Thijmen_1994

één van de engste films die ik ooit heb gezien, ik was 12 toen ik hem voor het eerst zag, 7 dagen nadat ik de film had gezien lag ik vol stress in me bed te wachten tot 'samara' uit de tv zou komen.

Samara vond ik nou juist een lief, klein, schattig meisje

avatar van Thijmen_1994

Thijmen_1994

Chloe Moretz schreef:

Samara vond ik nou juist een lief, klein, schattig meisje

lief klein schattig

tis maar wat je daaronder versta.

Chloe Moretz

Wat versta jij daaronder, ik versta iets met liefde, en niet met gruwel!

avatar van ajacied4life

ajacied4life

Heerlijke film dit, lekker creepy sfeertje, goed acteerwerk... gewoon een super film dit. Ik heb ook de originele film gezien, maar dan is de Amerikaanse versie toch stukken beter. Dit is een van de beste films in het horror genre.

avatar van misterwhite

misterwhite

Ik had meer van deze film verwacht. Na alles wat ik gehoort had dacht ik eens een echt enge film te zien maar helaas heb ik nie veel engs gezien.

avatar van Desmo

Desmo

Vandaag voor het eerst maar eens de film gezien.

Gelukkig was het niet de film die ik verwachte( typische horrorfilm)

Ten eerste omdat ik daar te scheiterig voor ben en ten tweede omdat dat nou niet de beste films zijn.

De film komt langzaam om gang maar sluit wel super af. Ik heb de hele film op het puntje van mijn stoel gezeten en dat gebeurd niet vaak. Het verhaal is ook heel bijzonder.

Echte schrikmomenten heb ik niet gezien. Ook vind ik de film geen Horror. Meer thriller/mystery achtig.

Toch mag je deze film niet missen. Hij is gewoon te gek en mooi in beeld gebracht.

Nou maar hopen dat je niet opgebeld word! Anders ben je binnen 7 dagen dood

Chloe Moretz

Ik heb het origineel gezien "Ringu", en die was eigenlijk veel en veel enger dan de remake uit 2002!Toch vond ik de amerikaanse versie mooier, Maar eng zeker niet.

avatar van pentagirl

pentagirl

zalige film, goed concept, goede acteerprestatie, de spanning zat er vanaf het begin al meteen in. het einde was super = iedereen moet deze film gewoon gezien hebbe!! mijn beoordeling 4.0

avatar van Frank_1989

Frank_1989

4 sterren voor mij.. wil er eigenlijk 5 geven maar daarvoor hadden er meer schrikmomenten in moeten zitte... het is en blijft een geniale film... goed geacteerd... goed script en perfect utigevoerd....

avatar van Rizz

Rizz

Een van de beste horror/thriller films die ik heb gezien. Echt super scary meisje en een supergoed verhaal! Ik zag hem stiekem op m'n 10e terwijl ik om de hoek keek en kon vervolgens niet meer bewegen van de spanning. Vind de horror/thriller films van nu maar slappe aftreksels.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

een meevaller echt goed is de film niet en echt horror valt er niet

meteen in te bespeuren wel mooi geacteert en boeiend verhaal

avatar van sander.h

sander.h

Tot op heden vind ik dit eigenlijk de enige US remake van een Japanse horrorfilm die het niveau van het origineel benadert (okee, samen met Dark Water misschien) .

Het verhaal van de Japanse versie was iets anders maar zat iets beter in elkaar. Verder vond ik beide versie elkaar qua sfeer niet zoveel ontlopen. De eindscene vond ik hier echt wel creepy, bij de Japanse versie juist niet. Al komt dat waarschijnlijk doordat ik eerst de Amerikaanse versie heb gezien en daarna pas de Japanse, daar was het dus geen verrassing meer.

Maar goed, om bij deze versie te blijven, het acteerwerk is prima in orde, en de film is mooi geschoten met een ietwat onderkoeld kleurpalet, dat komt de naargeestige sfeer zeker ten goede.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Deze film nu al meerdere keren gezien maar hij blijft altijd boeien al begrijp ik nog steeds het einde niet.

Verhaallijn zit goed in elkaar. De spanning wordt goed opgebouwd tot het einde. Je blijft constant denken hoe het nou precies zit en dat vind ik knap gedaan.

Acteerwerk was gewoon prima in orde. De acteurs pasten prima in hun rol en dat gebeurt niet vaak bij een horror film.

De dvd-uitgave is ook uitstekend met een prima beeld en geluid (5.1) wat echt prima past bij deze film.

Voor mij is de film 4* waard en ook ik vind dit de beste remake.

avatar van maxo922

maxo922

Na herzien beginnen de langdradige stukken meer op te vallen, die toch een beetje roet in het filmpje gooien.... maar nog steeds goed.

* 3,5

avatar van Psychokidd

Psychokidd

Ik heb deze film nu al een paar keer gezien en ik blijf hem gewoon eng vinden! De Chinese versie is nog enger

avatar van meijer1996

meijer1996

vond een niet spannend of eng en ik ben 12 2.5

avatar van Mai*

Mai*

Gehehe, toen ik deze film een paar jaar terug keek, was ik zo bang!! Woehoehahaha!!!

Zeker de moeite waard om te kijken!!

avatar van Strangelove72

Psychokidd schreef:

Chinese versie ? Die ken ik niet. Ik ken alleen een Japanse versie

avatar van MrsDoodekins

MrsDoodekins

Oehh ik vind dit een super goeie film!

Die enge geluidjes van dat water stromen, en die tv en die put!!

Met de simpelste dingen kunnen ze het eng maken.

Vooral dat je maar een fractie van een seconde die meid in de kast zie zitten.

Ik heb het wel 10 keer teruggekeken.

Wel zielig van dat paard..

Goed verhaal.

Oehh hij is nu op BBC!! Yeahh

avatar van DragQueen

DragQueen

Een erg spannende film, met een boeiend verhaal. verder is de film erg sfeervol, en is alles goed in beeld gebracht. ook de schrikwekkende dingen kwamen goed over. het lijkt of er met een groene filter gefilmd is. hetgeen bevorderlijk is voor de sfeer natuurlijk. het acteerwerk van watts is daarbij ook prima. 3,5 sterren.

avatar van J-fan

J-fan

Ik had eerlijk gezegt geen hoge verwachtingen van deze film, maar ik vond deze film wel goed.

Horror zou ik het alleen niet noemen, maar ik hou persoonlijk ook meer van trillers dus dat vond ik geen probleem.

Wel een aanrader!