• 9.378.915 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Scott Wiper

Met onder meer: Steve Austin, Rick Hoffman en Vinnie Jones

Plot The Condemned

"10 Will Fight, 9 Will Die. You Get To Watch."

Jack Conrad (Steve Austin) zit in een dodencel in een corrupte gevangenis ergens in Midden-Amerika. Dan doet er zich plotseling een mogelijkheid voor om zijn straf te ontlopen: een rijke televisieproducer heeft hem uitgezocht om deel te nemen aan een spannende reality tv-show. De corrupte gevangenisleiding wordt simpel omgekocht. Hij wordt gedropt op een verlaten eiland ergens in de oceaan. Daar wacht hem een dodelijk lot: hij moet een strijd op leven en dood aangaan met negen andere ter dood veroordeelden. Alleen diegene die overblijft zal zijn vrijheid terug krijgen.

avatar van QuentinTarantino

QuentinTarantino

Inderdaad soort amerikaanse remake van Battle Royal (die hier natuurlijk ver bovenuit stijgt) zoals al eerder gezegd. Als je een vermakelijke actie-film wil zit je wel aan het goede adres, maar echte kwaliteit, niet echt ontdekt. Erg grote kleerkasten als acteurs (ook twee worstelaars dacht ik) maar echt acteren, nee. Actie is ook niet subliem, maar toch, gewoon simpel lekker wegkijken, toch wel een 2,5

avatar van J.S.

J.S.

Maar 1 worstelaar: Austin.

avatar van Killerbert

Killerbert

zeer goede film, een aanrader van het begin tot het eind spannend

STEEN goede film!!!!

5 sterren!

Mooie verhaal lijn! ookal lijkt het alleen maar om geweld te gaan

avatar van Colombo

Colombo

Verhaal onrealistisch, hoeveel internet kijkerS? 40 miljoen haha.. en dan zo duur nogg.. maarjaa aardig standaard film met een aparte verhaal 3*

avatar van markie1978

markie1978

Leuke film, erg realistisch gebracht een van de top films die ik afgelopen jaar gezien heb. Vinnie Jones is de comming man in Hollywood, ik weet zeker dat we nog heel veel mogen genieten van zijn acteer prestaties, die ongetwijfeld zijn voetbal talenten zullen overtreffen.

Het verhaal is erg subtiel gebracht, maar wel moet gezegt worden dat het af en toe een beetje te veel onnodig geweld gebruikt wordt, maarja daar voor is het ook een film.

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Goeie film!

Erg genoten en toch nog leuk geacteerd van austin.

Omdat Austin hierin zat geef ik hem 4,5 *

avatar van Flash1494

Flash1494

Redelijke film, goede actie, zeer jammer van het eind.

(zie eerdere post IanIan)

Ik denk dat ik hem later downgrade, maar nu nog een goed gevoel over.

avatar van Ge0force

Ge0force

Goede actiefilm, die ondanks het reeds eerder beproefde verhaal toch blijft boeien tot het einde. De slotscene is wel een teleurstelling. 3*

avatar van FillumGek

FillumGek

Vinnie Jones zet hier weer een fantastische rol neer! Austin doet het ook nog wel leuk. Het verhaal was me al bekend van Battle Royale, en natuurlijk weet je hoe het af loopt. Maar ik heb er toch erg van genoten.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een heel aardige aktiefilm, waar je niet te veel diepgang moet verwachten.

De personages zijn aardig al kan ik dat stelletje niet echt betitelen als een gevaarlijk duo.

Vinnie Jones speelt toch aardig en komt het beste tot zijn recht als een schurk.

De aktiescenes zijn leuk in beeld gebracht, muziek is ook goed gekozen.

Al met al een 3* waard.

avatar van iGeO

iGeO

Was een aardige no-nonsense hak en slacht film, waarbij het verhaal (logisch) nogal al flinterdun is.

Hier en daar wat getapte humor, maar niet meer dan dat.

3***

avatar van JohnnyO

JohnnyO

Het idee bestond al, mensen op een eiland pleuren, enkelbanden om en kijken wie er zal overleven.

Ik vond sommige scenes te onduidelijk gefilmd.

Leuk om eenmaal te zien en dan in de koffer ermee.

avatar van Mohlive

Mohlive

Goede Film! Moet je gezien hebben...!

Zeker een 5 waard!!

Spannend van begin tot eind

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Heerlijke no-brainer. Het acteerwerk van "Stone Cold" Steve Austin is van het Steven Seagal-niveau, maar hij zet wel een leuk, sympathiek en ubercool personage neer. De show wordt natuurlijk gestolen door slechterik Vinnie Jones, in zijn beste rol ooit.

De film is natuurlijk een kruising tussen The Running Man en Battle Royale, hoewel de film dus nergens origineel is, is het prima vermaak. Jammer dat de film niet (nog) wat meer over the top is, zoals de films de twee eerder genoemde films (meer bizarre knokkerijen, meer absurde moorden). En wat meer oneliners had Steve Austin ook niet misstaan. Maar ik kijk nu al uit naar zijn volgende actievehikel.

3.5 sterren

avatar van bugno

bugno

Vinnie is echt TOP in deze no nonsens film,die verder helemaal nergens orgineel is.

Toch is ie zeker het aanzien waard,het had nog allemaal wat beter gekund als men de misplaatste drame (vooral op het eind)er uit had gelaten,want dat sloeg werkelijk helemaal nergens op.

Normaal zeker 4*,nu met de zinloze dramatiek 3.5*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hoe de film eindigt ook. Het enige glimlachje uit de hele film. Meesterlijk.

avatar van Danny2379

Danny2379

von dit n goede film...steven austin deed t heel goed vond ik en ook lekkere gore erin.

3.0

avatar van chilian

chilian

Echt Amerikaans. Over de hele wereld de nasties inmates vandaan halen en die tegen elkaar. En je raadt het nooit: de Amerikaan wint, en hij blijkt eigenlijk een teddybeertje. Wat schattig, lang leve Amerika! De sterkste , de stoerste, de slimste en de liefste...

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Het sarcasme druipt ervanaf chilian..en terecht..kom op zeg mensen, dit is toch bullshit, zelfs voor een no nonsense actiefilm!

avatar van RoBoVitch

RoBoVitch

Ik geef 4*.

Een soort 'house of 9' op een eiland.

En ... met gedetineerden.

Leuke actie.

avatar van FL88

FL88

Kromme tenenwerk dit. De verschrikkelijke moralistische ondertoon maakt het geheel compleet. Kijk voor goeie actie gewoon de eerste Die Hard (bij voorkeur met Kerstmis).

avatar van Mierelier

Mierelier

Super gave film dit, van het begin t/m einde spannend gewoon.

En in het begin zit er wel zeer droge humor in.. 4,5 * voor deze!

avatar van mckiller

mckiller

Super harde film ik houdt echt van die wwe films

echt top 5,0 ster!!

avatar van HjB

HjB

Film was eigenlijk boven mijn verwachting. Had meer een soort van The Runningman verwacht. Een eiland met vallen en bange mensen.

Maar daar zat ik dus mooi mis en ik werd zelfs vaker verrast. Wat te denken van de 1e kill. ROFL

Eén klein minpuntje waar ik mij eigenlijk de rest van de film aan heb geërgerd. Als je ook maar even aan je enkelbom zat, ging deze al piepen , maar een stuk lood er omheen drukken kan wel zomaar :s

Vermakelijke film die ik best nog eens een keer kan bekijken. 3,5ster

avatar van zolderboy

zolderboy

Ik vond het een geweldige film, weer eens iets anders.

Aanrader

ik vond hem niet echt heel super..

was wel beetje voorspelbaar wie er zou gaan winnen...

avatar van skompie

skompie

Ik vond het toch wel een verrassend vermakelijke film. Dat het voorspelbaar is wie gaat winnen is idd waar maar daar gaat het bij mij niet om. Ik kijk de film puur voor de (harde) actie en wat dat betreft heeft de film mij prima vermaakt. Voor de rest zit er nog wat nodige droge humor in.

avatar van Vloertegel

Vloertegel

Ondanks dat de film voorspelbaar is, de alom bekende pro-amerika propaganda bevat en niet bijzonder sterk acteerwerk heeft is het een vermakelijke film die lekker wegkijkt. Prima om de zondagavond mee door te komen.

Het concept valt wat mij betreft wel onder de noemer "uitgemolken".

avatar van Kay

Kay

Zeer goede film. Heb me geen moment verveeld