Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Scott Wiper
Met onder meer: Steve Austin, Rick Hoffman en Vinnie Jones
Plot The Condemned
"10 Will Fight, 9 Will Die. You Get To Watch."
Jack Conrad (Steve Austin) zit in een dodencel in een corrupte gevangenis ergens in Midden-Amerika. Dan doet er zich plotseling een mogelijkheid voor om zijn straf te ontlopen: een rijke televisieproducer heeft hem uitgezocht om deel te nemen aan een spannende reality tv-show. De corrupte gevangenisleiding wordt simpel omgekocht. Hij wordt gedropt op een verlaten eiland ergens in de oceaan. Daar wacht hem een dodelijk lot: hij moet een strijd op leven en dood aangaan met negen andere ter dood veroordeelden. Alleen diegene die overblijft zal zijn vrijheid terug krijgen.
Conrad
Paco
Eddie C
Bella
snip
echt een no-brain film. gewoon harde aktie en voor de rest erg voorspelbaar. leuk om een keer gezien te hebben maar meer ook niet.
gortdroog
leuk filmpje niet meer en niet minder.... de boodschap van de film vond ik wel sterk!!! 3*
abeltjuh 25
Ik heb we vermaakt bij deze film door het toch wel spannende plot dat desalniettemin een beetje cliché was maar door de actiescénes houd ik toch een goed gevoel over aan deze film. Acteerwerk was redelijk!
Jakke0071
Ik heb hem nog niet gezien , maar verwacht er eigenlijk wel veel van .
De film bevat althans een ijzersterk verhaal.
jumperjack
Goede actie, met een redelijk verhaal. Ik heb me goed geamuseerd.
fatfish
Redelijke actiefilm waar je alleen maar moet kijken en niet bij nadenken.Einde is iets te voorspelbaar.
Mythikal
Ik moet bekennen dat ik hele lage verwachtingen had van de film... Maar jeetje, film heeft me toch prima vermaakt!
Verhaal
Simpel verhaal, niet echt origineel. De brute actie/geweld viel bij mij goed in smaak. Dit lijkt wel de amerikaanse versie van Battle Royale, maar dan met volwassen gevangenen.
Acteurs/Actrices
Steve Austin was ik een beetje verbaasd over. Hij deed naar mijn mening wel erg goed, die stoere stille klerenkast.
En eindelijk een rol voor Vinnie Jones waar hij goed in is, de gestoorde spelen. Geweldig, heb me echt krom gelachen. Na een paar pijnlijke missers vreesde ik het ergste voor Vinnie, en dacht mede door hieraan dat deze film niks zou worden. Maar gelukkig had ik ongelijk.
Slot
Een leuke film voor volwassenen die niet vies zijn van een beetje bloed. Ik zou bijna zeggen ook voor jongeren, maar er zitten wel een paar erg gewelddadige scenes in die zelfs actieliefhebbers de maag doen omkeren
Aantal sterren
MovieHolic
Leuke actie film niet speciaal genoeg om echt uit te blinken.
mgiethoorn
leuke film,,lekker veel geweld alleen vond ik het einde iets minder...
maar toch......3,5 sterren
cubedude
De film is best wel te pruimen gewoon door het acteergeweld en ook de nieuwsgierigheid van ons allen. We willen allemaal weten wie wie in de verdoemenis helpt en de manier waarop.
Toch vind ik dat de regisseur steken heeft laten vallen betreffende de locaties. Ik werd persoonlijk helemaal gek van dat constante geschakel tussen het eiland en dan die tv-kamer met die 4 'bad guys' erin. Vooral die tv-kamer is zo extreem saai waardoor de actie steeds verstoord wordt...
nr10micha
Ik had er geen hoge verwachtingen van, maar toen ik keek was het echt een topfilm!! Soms een beetje simpel, maar omdat het verhaal en dergelijke zo goed is vond ik dat niet meer uitmaken. Ik heb nog nooit een film gekeken zonder is af en toe te kijken hoe laat het was of drinken gaan halen ofzo.. Maar dit was de eerste keer dat ik aan een stuk geboeid bleef!!
%%%%%%
Mag niet in de schaduw van battle Royale komen.
Deze film is zoo voorspelbaar en het verhaal is ook gewoon simpel en zwak.De gruwel valt ook wel mee de meeste gaan bijna hetzelfde dood of wat je al 100x heb gezien 1,5
helleke
Ik was ook positief verrast door deze film.
Deftig veel actie en het verhaal vond ik goed gevonden.
Vinnie Jones speelde eens een rol van kl**tzak,waardoor ik het voor het eerst niet zo voor hem had (ondanks dat hij een prima prestatie neer zet).
Steve Austin doet dit zeker ook niet slecht in zijn eerste grote hoofdrol.
De film was naar het einde toe iets te voorspelbaar maar dit stoorde me geenzins.
3,5 sterren.
Scarecrow
Vette actiefilm, maar met een hypocriete boodschap.
Het verhaal is simpel (het deed me vooral denken aan de film Mean Guns) maar spreekt wel aan voor de echte actiefan - en in combinatie met de acteurs weet je wat je te wachten staat; snoeiharde actie.
En met de actie zat het goed. Het was bruut en bloederig, en recht voor je neus. Ook de karakters lagen er dik bovenop: je krijgt veel cliches maar vermaken doen ze je wel. En Vinnie Jones en Steve Austin deden het allebei nog beter dan ik had verwacht: de rol was ze op het lijf geschreven. Zelfs de "ontwikkeling" van Austin kon me bekoren: eerst in je ogen een misdadiger, dan een held die weigert te vechten, dan een vechtmachine die vecht voor het juiste... cliche, wellicht vrij dom maar erg vermakelijk.
De film kon me dus prima bekoren: het is geen oscarmateriaal maar je krijgt wat je verwacht, en nog meer. Toch waren er wel twee minpunten in mijn ogen: alhoewel ik genoten heb van de film, vond ik de speelduur voor zo'n film toch wat te lang. Mede hierdoor lag soms de vaart wat uit het verhaal.
Mijn tweede minpunt is de hypocriete boodschap: het is niet goed geweld zo te verkopen. En dat is precies wat deze film wel doet: het geeft je actie, zelfs verkrachting, en wil dat je hiervoor of een bioscoopkaartje of de film zelf koopt - en terwijl je dan de film zit te kijken krijg je te horen dat het geweld dat deze generatie gewend is slecht is, dat geweld verkopen immoreel is etc. De boodschap komt niet alleen hypocriet over, hij is zelfs vervelend: als ik een lekkere actiefilm wil kijken wil ik deze boodschap neit zo duidelijk en vals voor mijn keizen krijgen.
Maar wat zit ik toch te zaniken. Ook al heeft de film zijn minpunten, het is een lekkere in zijn genre en een aanrader voor iedereen die wle iets ziet zitten in het verhaal. 3,5*
DonDion
Goede actiefilm! Het zou een echte serie op tv kunnen zijn, zo lijkt het teminste. Goed geacteerd ook. Het verhaal van de film is zeer sterk. Je weet waar je aan toe bent vanaf het begin van de film. Sommige delen van de film zijn voorspelbaar (niet dat je kunt weten wie van de 10 overblijft, maar gewoon de sub-parts om het zo maar te noemen), maar het einde is dan toch verrassend. 4 sterren!
usr14112
Best een goeie actiefilm. Viel me 100% mee. Austin speelde prima. Aardig verhaal alleen het einde vond ik weer tegenvallen met de overdreven actie van de vriendin van de regisseur. Verder prima genoten.
MovieSlijter
veel actie veel vecht scene`s en deze film heeft niet echt een nieuw idee maar wel een wegkijker ***
zeer aardige film met een leuk verhaal
goed geacteerd en zeker jones
alexdj
te simpel... één keer kijken en wegdoen... vinnie jones irriteerde en het hele gebeuren met die tv show leek wel een grap met dat kijkcijfergedoe... Totaal niet geloofwaardig, soms ook irritant gefilmd, de vechtscenes zeker... Heb betere films in dit vergelijkbare genre gezien...
Daisyp
vond het een aardig verhaal.. leuke actie.. verder niet erg spannend. wel leuk om 1 keer te kijken.. maar niet vaker.
Skeleton
Een mooie actie film met een mooi verhaal. Een ander verhaal dat je vaak tegen komt in films. Kortom ik heb me prima vermaakt.
helleke
Alsof het de bedoeling is van de makers dat de film geloofwaardig over komt ???
Daarom noemt da FILM é,niet alles moet waargebeurd zijn.
Mrblueeyes
Ik vind de reacties hier nogal tegenvallen. De film heb ik net gekeken en ik vond hem echt goed ! Goeie actie, goed acteerwerk en de film verveelt je geen minuut ! Er zit echt veel spanning in en je blijft kijken.
Af en toe is het een beetje voorspelbaar, maar dat is ook t enige minpuntje. Voor mij een 8 (en dat is een 4 op moviemeter)
Martijnnn
Waardeloos prul met matige acteurs, dom verhaal, heel veel onnodigheden en niet goed uitgewerkte actie. De film zit bovendien boordevol met de domste cliche's en voorspelbaarheden.
Zelfs een film met steven seagal kijken is nog leuker, dan valt er tenminste nog wat te lachen.
Film deed mij overigens sterk denken aan Battle Royale en The Running Man
Jar0
Toen ik de reacties had gelezen dacht ik dat dit niet meer dan een middelmatige actiefilm zou zijn. Niks is minder waar. Dit is echt een van de betere actiefilms en er zitten heerlijke bruute scenes tussen. Echt een aanrader.

The Condemned 2
2015

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Butterfly on a Wheel
Thriller / Drama, 2007

Death Sentence
Actie / Drama, 2007
bomeilandjachtsurvivorwebsitejunglesociaal commentaarvuurgevechtstrijdwreedheidsurveillancedooddeath matchdeath matchlast man standing