• 9.378.931 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Scott Wiper

Met onder meer: Steve Austin, Rick Hoffman en Vinnie Jones

Plot The Condemned

"10 Will Fight, 9 Will Die. You Get To Watch."

Jack Conrad (Steve Austin) zit in een dodencel in een corrupte gevangenis ergens in Midden-Amerika. Dan doet er zich plotseling een mogelijkheid voor om zijn straf te ontlopen: een rijke televisieproducer heeft hem uitgezocht om deel te nemen aan een spannende reality tv-show. De corrupte gevangenisleiding wordt simpel omgekocht. Hij wordt gedropt op een verlaten eiland ergens in de oceaan. Daar wacht hem een dodelijk lot: hij moet een strijd op leven en dood aangaan met negen andere ter dood veroordeelden. Alleen diegene die overblijft zal zijn vrijheid terug krijgen.

avatar van Spetie

Prima actiefilm, die erg vermakelijk is om naar te kijken en waar zelfs nog een aardige boodschap in zit. Afloop is echter wel voorspelbaar en spannend is de film ook niet echt. De actie is echter dik in orde!

kortom 3,5*

DonDion schreef:
Goede actiefilm! Het zou een echte serie op tv kunnen zijn, zo lijkt het teminste. Goed geacteerd ook. Het verhaal van de film is zeer sterk. Je weet waar je aan toe bent vanaf het begin van de film. Sommige delen van de film zijn voorspelbaar (niet dat je kunt weten wie van de 10 overblijft, maar gewoon de sub-parts om het zo maar te noemen), maar het einde is dan toch verrassend. 4 sterren!

Je maakt een grapje neem ik aan?

10 man op een eiland 1 die er overleeft, vertel mij is wat daar goed aan is? Bovendien is het allemaal al een keer eerder gedaan.

Sommige? Komop man bij de eerste scene waar de hoofdpersoon in beeld komt is het al duidelijk. Hij word als een grote lieverd naar voren gebracht en de rest als echte beesten, vooral bij Vinnie Jones is het duidelijk dat hij de ultieme slechterik moet voorstellen en dat hij het wel tot het einde gaat uitzingen We hebben bovendien de hele film kunnen voorspellen.
maar het einde is dan toch verrassend.

Pff vanaf het begin kun je toch al zien at hij gewoon weer terug gaat naar vrouwtje lief die hem zo gemist heeft, man dat was nog emotioneler dan het einde van Free Willy

Goed geacteerd ook.

Jij moet nog veel films zien... Moet wel gezegd worden dat ik het acteer werk niet heel slecht vond.

En dan die zogenaamde boodschap, tot dan toe kon ik nog wel een beetje lachen om de film, maar vanaf dat moment was het huilen geblazen.

avatar van hkoster16

hkoster16

wie van actie houdt vind deze film natuurlijk supergaaf. acteerwerk daar wordt niet naar gekeken. het zijn allemaal natuurlijk supersterren. hebben al heel veel goede films op hun naam.

laat me niet lachen.

hkoster16 schreef:

wie van actie houdt vind deze film natuurlijk supergaaf.

Euh, ik hou van actie ja, Die hard 4, Crank, Shoot em up. Actie actie actie, kan er geen genoeg van krijgen, als het tenminste fatsoenlijke actie is, dit is dat dus absoluut niet.

avatar van Jakke0071

Jakke0071

Zeer goede actiefilm alhoewel hij zéér voorslpelbaar was en het verhaal kon toch beter verfilmd worde.

avatar van Demoniac

Demoniac

Heel aardige actiefilm. Niet spannend ofzo, ook behoorlijk voorspelbaar, maar daartegenover staan zeer mooie locaties, goede actie en aardig acteerwerk. Een nadeel is het camerawerk; wanneer er echt wat gebeurt is de cameraman ook bang, want hij kan de camera niet een klein beetje stil houden.

Ik heb trouwens na de berichten te hebben gelezen hoge verwachtingen van Battle Royale. Dit lijkt aan het verhaal te zien wel bijna een remake te zijn van die film.

avatar van DiDa

DiDa

The Condemned is een actiefilm die je verwacht had in de jaren 80. Wanneer deze film in de jaren 80 gemaakt zou zijn, weet ik zeker dat Schwarzenegger of Stallone de hoofdrol had gehad. Wil dat zeggen dat dit soort films niet meer kunnen in 2008? Helemaal niet! Ik vond het leuk om weer eens een simpele hersenloze actiefilm te zien, zoals deze altijd gemaakt werden door Schwarzenegger, Stallone, Van Damme of Seagal.

The Condemned heeft een verhaal dat we natuurlijk al meer hebben gezien (Escape From Absolom), maar de film maakt alle verwachtingen waar. Eindelijk weer eens een actiefilm zoals het hoort. Stoere oneliners, grote forse mannen die met elkaar op de vuist gaan, explosies, schietpartijen en dit allemaal in een hoog tempo met op de achtergrond een stoere soundtrack (Black Betty). De film heeft verder de perfecte cinematography voor een actiefilm. Het deed me echt weer terug verlangen naar de jaren 80.

De personages zijn stuk voor stuk natuurlijk geen superacteurs, maar ze zijn wel charismatisch met Vinnie Jones als hoogtepunt. Ook Steve Austin doet het niet slecht voor een actiester. Hij maakt in ieder geval meer indruk dan die andere WWE ster, John Cena, in The Marine. Ik heb lekker genoten van The Condemned.

Deze film had trouwens de perfecte film geweest om de in het slop geraakte carrieres van Van Damme en Seagal uit het slop te helpen. Zeker voor Van Damme was dit de perfecte rol geweest. Want laten we eerlijk zijn, ik zie Seagal op dit moment niet in een afgescheurd hemd door de jungle rennen. Van Damme is nog in goede conditie om dit soort rollen te spelen. Misschien een gemiste kans, maar dat maakt The Condemned niet minder leuk. 3,5 ster

In één woord: geweldig! Ik kreeg precies wat ik verwachtte met deze film, een actiefilm met geweld en een verhaal waarbij je niet hoeft na te denken, gewoon vet leuk om naar te kijken. Mijn voordeel is schijnbaar dat ik de meeste acteurs niet kende (maar mijn zoon dus wel, door WWE) dus ik had ook geen beeld van hoe ze zouden overkomen in een film. ik vond het een top film in zijn genre, dat kun je van vele niet zeggen, dus een 4,5 is wel op zijn plaats

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Tja.. Actie, dood en verderf. Dat is ook wat beloofd werd, dus daaraan is voldaan. Leuke wegkijkert. 3 sterren hierdoor.

avatar van malfunction

malfunction

Martijnnn schreef:

Smaken verschillen, zo vind ik sommige van deze nou ook niet denderend geacteerd.

Sterker nog....ik vind condemned beter als bovenstaande 3

Deze film doet mij enigzins denken aan "the running man"

Geen top acteerwerk maar een film waarbij je aan de stoel gekleeft zit en op het eind een "good feeling" aan over houd.

Vond het echt een top actiefilm waarbij je niet te diep over moet gaan zitten discussieeren over het acteerwerk.

Dit is een actie waar alles inzit wat een goede actie moet hebben.

4 sterren van mij.

avatar van Yugnav

Yugnav

ik snap echt niet waarom mensen dit zo'n geweldige film vinden:S slecht geacteerd, voorspelbaar, slap verhaal en nergens orgineel... kortom: echt bagger, wat ze beter niet uit hadden kunnen brengen!

avatar van BoondogSaint

BoondogSaint

Yugnav schreef:

Helemaal mee eens. Waarschijnlijk hadden de makers van deze film zoiets van "Beter goed gejat, dan slecht bedacht". Alleen zijn ze daarbij vergeten dat het woordje 'goed' een erg cruciale rol speelt...

1,5

avatar van malfunction

malfunction

Yugnav schreef:

Dat is simpelweg te wijten dat smaken verschillen......

Ondanks dat het een cliche film is blijft het een lekkere actie film....

Ieder z'n genre, ik heb een bloedhekel aan drama ongeacht welke.

en sommige zweren erbij.

Doe mij maar een lekkere humor,actie,horror een film waarbij je niet teveel hoeft na te denken. Dat doe ik wel weer na die 1,5 uur als we terug zijn in de realiteit.

Martijnnn

Doe mij ook maar een lekkere humor actie horror film waar je niet bij hoeft na te denken, en dan nog blijft dit een slechte film!

avatar van egelhunter

egelhunter

Heb me heerlijk vermaakt. En het idee is idd al vaker geweest maar hier zit lekkere actie in. 4*

avatar van BoondogSaint

BoondogSaint

Dat is simpelweg te wijten dat smaken verschillen......

Ieder z'n genre, ik heb een bloedhekel aan drama ongeacht welke.

En zo heb ik een hekel aan films waar het jat-werk ervan afdruipt, ongeacht welke. Maar in het bijzonder de films waar dan zelfs het jat-werk ook nog eens super slecht is

avatar van smettipie

smettipie

actiefilm van de bovenste plank!!!

lang geleden dat ik nog zoeen in dat genre heb gezien.

verhaal trekt op niet veel, maar dat is van ondergeschikt belang, vind ik, althans in deze film.

dit is bijna 2uur genieten van steengoede actie:)

3,5 sterren!!!!

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Ik heb deze film in een dronken bui (na het drinken van een paar steveweisers) gezien en ik lach in een deuk van het lachen. Het 'acteerwerk', als ik het zo mag noemen.

Toen zag ik die kale kerel en dacht bij mezelf: oh, no you didn't!

De film kort samengevat.

Stonecold doet een paar stunners en een paar mooie uitspraken, wordt de held en verlaat koeltjes de ring.

Dus bespaar je tijd en kijk deze film niet.

AND THAT'S THE BOTTUMLINE, CAUSE THE GREATONE SAID SO!

avatar van helleke

helleke

Frankeermachine schreef:

Toen zag ik die kale kerel en dacht bij mezelf: oh, no you didn't!

De film kort samengevat.

Dus bespaar je tijd en kijk deze film niet.

AND THAT'S THE BOTTUMLINE, CAUSE THE GREATONE SAID SO!

Of misschien de film eens bekijken als ge nuchter zijt om een meer duidelijke kijk op de film te hebben.

helleke schreef:

Als je nuchter bent is die film nog 1000 keer kutter, vind je deze film goed? Dan gaat er nog een hele mooie wereld voor je open!

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

helleke schreef:

Nuchter moet je deze film helemaal niet zien. Noem is 1 ding dat goed is aan deze film!

avatar van helleke

helleke

Martijnnn schreef:

Ik kan gewoon van meerdere genre's genieten,en voor ik naar The Condemned ging kijken wist ik dan ook al aan wat soort film ik me mocht verwachten.

Daarmee dat ik dan ook niet ontgoocheld was na het zien van deze film waar ge gewoon uw verstand op nul moet zetten en het op u af moet laten komen.

Als ge mijn top 10 bekijkt zult ge zien dat er andere films zijn die bij mij hoger scoren maar daarom vind ik deze film niet slecht é.

avatar van simpelekees

simpelekees

Een film die leuk begint. Effecten zijn zeer degelijk.
positief:
Special Effects
gevechts scenes
Een zeer leuk verhaal tot meneer de special elite alles lijkt te overleven en winnen.
"Mensen zullen het altijd leuk blijven vinden om naar geweld te kijken"

negatief:
Enkele dingen die niet lijken te kloppen of niet aan het licht worden gebracht.
De overdreven good guy die special forces doet. Natuurlijk op zoek gaat naar de basis en de basis vind en zijn vriendin direct belt.
Waarom zijn vriendin?
Het voornamelijkste negatieve is dat ik veel vragen heb.
Reality tv? My ass. Gaat iedereen zo uit zijn dak als ze mensen zien ontploffen?
Wie zou er geloven dat de overlevende daadwerkelijk word vrijgelaten?
De bad guy schiet natuurlijk iedereen neer op het meisje na. Waarom?
Het eindigt teveel in een bad guy gaat dood, girl overleeft, iedereen die meewerkte gaat ook dood daar voelen we toch niet veel voor. Man komt weer bij vrouwtje terecht.

Dialogen waren kort en niet echt interessant vond ik.

Een leuke onetimer, erg genoten moet ik zeggen. Maar toen de film was afgelopen en ik zo nu en dan nog eens wat stukjes keek ging ik me er aan irriteren.

avatar van dambuster1

dambuster1

Vermakelijk, alhoewel cliche.

Leuk als je echt niets beter te doen hebt..

avatar van wwelover

wwelover

Heerlijke film. Ik als WWE fan heb genoten. Stone Cold Steve Austin doet het goed in deze film. En ook Vinnie Jones is ook hilarisch en lekker grof.

't is echt een actie knaller. Verhaal is namelijk erg simpel. En het is best voorspelbaar allemaal. Maar de actie maakt alles goed.

avatar van Killagame

Killagame

Prima Actie Film vond hem spannend en het verhaal was goed

avatar van CRu

CRu

Mooi man! Bloed, zweet en nog wat humor tussendoor ook. Een diepgaand verhaal hoef je niet te verwachten, maar wie zit daar bij een actiefilm ook op te wachten!? Bijna 2 uur vermaak is het het zeker.

Het Amerikaanse patriottisme en moralisme had wat mij betreft achterwege gelaten kunnen worden, maar we moeten natuurlijk niet te veel vragen van die amerikanen.

avatar van nandoooooooo

nandoooooooo

prima film

leuk verhaal

avatar van Naduah

Naduah

Smaken verschillen,....gelukkig maar. Ik heb kunnen genieten van deze prima actiefilm. Misschien voorspelbaar....maar dat zijn alle actiefilms van het Stallone-gehalte ook....neemt niet weg, dat het toch wel goeie films zijn.

Martijnnn

Wil je dit niet vergelijken met Stallone films!