• 9.377.386 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Scott Wiper

Met onder meer: Steve Austin, Rick Hoffman en Vinnie Jones

Plot The Condemned

"10 Will Fight, 9 Will Die. You Get To Watch."

Jack Conrad (Steve Austin) zit in een dodencel in een corrupte gevangenis ergens in Midden-Amerika. Dan doet er zich plotseling een mogelijkheid voor om zijn straf te ontlopen: een rijke televisieproducer heeft hem uitgezocht om deel te nemen aan een spannende reality tv-show. De corrupte gevangenisleiding wordt simpel omgekocht. Hij wordt gedropt op een verlaten eiland ergens in de oceaan. Daar wacht hem een dodelijk lot: hij moet een strijd op leven en dood aangaan met negen andere ter dood veroordeelden. Alleen diegene die overblijft zal zijn vrijheid terug krijgen.

avatar van KrimpenDrummer

KrimpenDrummer

Werkelijk fantastische film. Heb m laatst gekocht, en zojuist weer bekeken. Lekker ziek verhaal, voor mij onbekend, dus top. Acteurs stellen mij ook allemaal niet teleur. Over twee was ik zeer onder de indruk.
Ten eerste 'Paco'. Zeer sterk geacteerd, als je hem bekijkt zie je dat hij echt veel pijn heeft, zowel lichamelijk als physisch. Het kermt het uit van de pijn over zn gebroken knie, maar tegelijk ook omdat hij moet toekijken hoe zijn vrouw wordt verkracht. Levensecht.
Ten tweede de vrouw van Jack, ze heeft misschien maar twee regels tekst gehad, maar het zelfde verhaal als bij Paco. Haar non-verbale acteerwerk is buitengewoon sterk. Zoals zij naar het tv scherm kijkt, lijkt ze echt op een vrouw die machteloos moet toekijken hoe haar man wordt vermoord.

Het einde verraste me deze keer ook weer, was het toch weer vergeten. Ik heb het over dat die Brit een deal bleek te hebben gesloten met de regisseur. Daardoor haat je de regisseur nog meer. Opeens krijg je even wat medeleven met die brit McStarley. Totdat hij weer oog in oog staat met Jack

De echte naam van de echtegenote is Medeleine West (wát een schoonheid trouwens...!!)
De echte naam van Paco is Manu Bennett.

Echt een van mijn favoriete films

Sjoerd_ schreef:
Wat ik me nog wel afvraag..waarom kon de overheid dat eiland eerst niet opsporen? Die crew daar had toch gewoon internetverbinding? Je zo denken dat ze dat signaal zou zouden kunnen oppakken om zo het eiland te lokaliseren...

het is een film....

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Imo de beste Steve Austin tot nu toe.

Lekkere actie met aardig plot en niet geheel verkeerde acteerprestaties.

avatar van shaq32

shaq32

Echt genoten van deze film!!

Heerlijke actie, lekker grof en 2 super acteurs! Steve Austin en Vinnie Jones.

Kijkt gewoon goed weg en het einde is gewoon TOP! Zeker een aanrader en ik denk dat deze film bij weinig mensen echt zal teleur stellen.

avatar van MovieMadman

MovieMadman

Heel hard, voorspelbaar maar als je van grove actie houd dan zit je geramd. Makkelijk kijkvoer zonder dat je hoeft na te denken. Echte mannenfilm zullen we maar zeggen.

avatar van psychopath

psychopath

Deze en deathrace zijn tegelijk te zien op tv en hoewel ik ze beide heb gezien vind ik deze net iets beter.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Erg vette film. Eindelijk weer een actiefilm waar ik echt op het puntje van m'n stoel zat.
Het is weliswaar een redelijk simpel verhaal maar door o.a het goede acteer werk van sommige en het toch vrij onverwachte einde was het toch leuk om naar te kijken.

Allereerst vond ik de rol van Paco erg sterk. Je kon zien dat hij er door heen zat.
Ook de Brit, McStarley vond ik sterk. Een medogenloos personage, waar ik gek genoeg toch sympathie voor kreeg. Natuurlijk ook de rol van Jack erg sterk. Wilde eerst liever niet vechten, totdat hij zag hoe Paco toegetakeld werd.
De regisseur vond ik eerst nog wel een toffe kerel, totdat hij zo koudbloedig wa.
Vond het overigens wel jammer dat Goldy vermoord werd

Einde ook toen je erachter kwam dat McStarley geholpen werd had ik niet verwacht. Dat gaf de film toch nog iets extra's.

Trouwens de dame die de vrouw van Jack speelde mag er wezen zeg.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

De camera was wel soms irritant

de actie was goed

en de muziek was top

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bekend uitgangspunt, matige uitwerking. De setting wordt geen moment uitgebuit en de actiescènes zijn werkelijk vreselijk in beeld gebracht. Ook de personages missen body (figuurlijk dan) om de film ook maar een beetje te kunnen dragen. Het moralistische toontje aan het eind had ook niet gehoeven. Matig.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Eens met dutchtuga. Ik vond het eigenlijk wel jammer, want dit had beste een goede film kunnen worden. Het meest spijtig vond ik het ontbreken van echte dreiging of spanning. Dit had toch moeten lukken met dit soort karakters.

Overigens vond ik wel dat Steve Austin zijn rol behoorlijk ingevuld heeft. Hij straalde een vorm van rust uit, en dat vond ik wel apart.

avatar van SD09

SD09

shaq32 schreef:

Echt genoten van deze film!!

Heerlijke actie, lekker grof en 2 super acteurs! Steve Austin en Vinnie Jones.

helemaal mee eens!! 5*

avatar van TonyCamonte

TonyCamonte

The Condemned,

De film met de hoogste ratings op een gezellige sinterklaas avond die ik moest aanschouwen.

De film was precies zoals ik had verwacht, Vinnie Jones als de psycho vol met geweld, eigenlijk zoals al zijn rollen.

Natuurlijk hebben we ook 1 held de stoere kale Amerikaan, een chinees,een ghetto neger,een mexicaan die de medemens met esse aanspreekt een italiaanse casanavo met een vriendinnetje,en nog een paar lachwekkende figuren die rond springen in het schouwspel.

Enige punt van interesse was dat het ging over manipulatie van de hedendaagse televisie.

Misschien hadden ze daar wat meer mee kunnen doen. Dan zou het nog een beetje interessant worden.

Maar meer dan een 2,5 kan ik er niet van maken. Luchtige vermakelijke commercieele zaterdag avond filmpje.

avatar van Beloki

Beloki

Wat een baggerfilm.

Hij gaat door voor een actie/thriller, ondanks dat hij niet spannend is en nauwelijke actie bevat. Er zitten ook geen interresante verhaallijnen in. Als ik actie kijk wil ik actie zien. Als ik drama kijk wil ik een verhaal zien. Als ik thrillers kijk wil ik spanning voelen. Deze film roept geen van die dingen op, enkel een heleboel irritatie en slaap.

B.

avatar van Riddierid

Riddierid

Vet gaaf, kep er echt van genoten alleen sommige stukjes konden iets beter maar verder was er niks op aan te merken.

avatar van Frenkstarz

Frenkstarz

In dit genre is het echt een toppertje................ lekker rauwe sfeer in de hele film.

avatar van Q Jones

Q Jones

Beloki schreef:

Wat een baggerfilm.

B.

Waarom dat er thriller bij staat weet ik ook niet, maar dit is toch wel echt een volbloed actie film, en de film zit ook bomvol actie

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Gave film, alleen er zat een enorm B sausje overheen. Heb me vermaakt, 3*

avatar van mieleman

mieleman

Zeer goede film, de beste film van wwe studios zou ik wel durven zeggen.

Het verhaal zit redelijk goed in elkaar. tuurlijk niet teveel verwachten.

Het is en blijft een actiefilm natuurlijk waar niet alles in kan kloppen.

Goed gespeeld door de acteurs ook.

avatar van gauke

gauke

Zelfs als je het verstand op nul zet, kun je door de trillende, extreme close-ups nog niet genieten van de actiescènes. De gevechten lijken brutaal, maar als je ziet hoe gemanipuleerd het geweld is, dan valt ook dat weg. Dan rest slechts de conclusie dat deze film bitter tegenvalt.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Als je na het lezen van de inleiding van deze film denk: "dit lijkt me wel iets". Dan kun je hem gerust gaan kijken! Wat dit is echt een aanrader! Vette film! Als dit je genre niet is, kijk hem dan gewoon niet!

Vinnie Jones is echt goed!

avatar van Hassink

Hassink

Het idee, dat het beste is van deze film, is gepikt van Battle Royal. Deze Japanse film is veel beter uitgewerkt dan The Condemned.

avatar van rotjuh

rotjuh

Een must see voor elke actie freak.

Steve Austin is echt weer eens op zijn best!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

weer? ;p

avatar van PaPaSvEn

PaPaSvEn

Vond deze goed

avatar van Corcicus

Corcicus

Uitstekende actiefilm met leuke personages en dito vertolkingen. De acteerprestaties waren niet steeds even goed, en de gevechten werden toch wel van iets té nabij gefilmd waardoor het rommelig overkwam, maar zeer onderhoudend is het allemaal wel. Inderdaad een klassiek verhaal waarbij er in dit genre al veel betere en minder oppervlakkige films zijn gemaakt, maar die vriendelijke loebas van een Conrad wist mijn hart zeker te winnen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Nadat we laatst 'Battle Royale' hadden gekeken, kwam mijn vriend met deze film aan. Ik had hem nog ergens vaag in mijn geheugen zitten, diep weggestopt, dus ik had wel zin om te kijken. Zeker na dat oersaaie en geestdodende Immortals die we vlak daarvoor hadden gezien.

Ik heb geboeid gekeken. Het liet me inderdaad denken aan Battle Royale, maar dan met betere, overtuigende en krachtigere personages en acteerprestaties. Maargoed, je hebt hier nu ook een kleine groep en ze hebben allemaal wat meer een 'persoonlijkheid' i.t.t. de jonge kinders uit battle Royale. Dit waren volwassen mensen, gemene mensen, gestoorde mensen en mensen die sowieso niks meer te verliezen hadden. Dat maakte het voor mij een stuk 'realistischer'.

Nouja, natuurlijk was ik meteen voor 'Team Conrad' en hoewel het verhaal voorspelbaar was, bleef ik toch nieuwsgierig. Wat een boom van een vent zeg, zo intimiderend en toch iets liefs over zich heen. Goed gecast. Ook de rest van de acteurs doet het prima, hoewel ik me wel stoorde aan het vervelende accent van Vinnie Jones.

Al met al was deze film een verademing, zeker na het tenenkrommende Immortals, al denk ik dat de Spice Girls movie nog goed gevallen zou zijn gisteravond, maar enfin.

Actie goed, acteerwerk goed, spanning goed. Dikke 4.0*

avatar van Sweenie.

Sweenie.

Deze film nu aan het kijken ben benieuwt hoe het afloopt. Hoop dat steve het overleeft. Maar dan zal het wel voorspelbaar zijn. Maar is meestal wel met hoofdrolspelers dat die het overleeft. Maar euhh ik ga eem verder kieken oalets

avatar van Sweenie.

Sweenie.

Toch een ander dan ik verwacht had. Aanradertje

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Simpel filmpje, maar toch wel behoorlijk vermakelijk hoor. Gewoon een kleine twee uur achterover zitten, verstand op nul en je vermaakt je prima. Het concept is natuurlijk uitermate geschikt voor een goede film. Helaas benut de regisseur zeker niet alle mogelijkheden die er uit zouden kunnen vloeien.

Echt spannend is het namelijk niet. Tien mensen op een afgelegen eiland zou toch wel wat meer spanning mogen opleveren dan dat er mee gedaan is. Ook de vechtscenes zijn niet echt spetterend, vond ze eerder storend.

Steve Austin was voor mij een zeer grote meevaller. Straalde een soort van rust uit waardoor zijn personage erg cool was. Het einde hoeft van mij dan ook niet zo, maar ach, het hoort erbij en we zijn het ondertussen wel gewend.

Kleine voldoende, leuk voor een keer.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige Actiefilm. Het concept heeft potentie, maar helaas is de uitwerking van het geheel niet overal even overtuigend. Het standaard patroon wordt dan ook gevolgd. Ook de cast kan maar bij vlagen overtuigen. Verder zit er wel een goed tempo in de film, en zorgt de actie voor de amusementswaarde. 2,5 Ster.