Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Scott Wiper
Met onder meer: Steve Austin, Rick Hoffman en Vinnie Jones
Plot The Condemned
"10 Will Fight, 9 Will Die. You Get To Watch."
Jack Conrad (Steve Austin) zit in een dodencel in een corrupte gevangenis ergens in Midden-Amerika. Dan doet er zich plotseling een mogelijkheid voor om zijn straf te ontlopen: een rijke televisieproducer heeft hem uitgezocht om deel te nemen aan een spannende reality tv-show. De corrupte gevangenisleiding wordt simpel omgekocht. Hij wordt gedropt op een verlaten eiland ergens in de oceaan. Daar wacht hem een dodelijk lot: hij moet een strijd op leven en dood aangaan met negen andere ter dood veroordeelden. Alleen diegene die overblijft zal zijn vrijheid terug krijgen.
Conrad
Paco
Eddie C
Bella
Angel25
Goeie film Ik ken Battle Royal niet dus voor mij geen vergelijking. Zat veel spanning in en vond het verhaal ook echt goed in elkaar gezet.
zjandannybob
dit is zeker 1 van de betere actie films aller tijden. ook ik ken battle royal niet zou deze komt dus zeker op mijn verlanglijsje. maar dit is wel echt een aanrader.
enige minpunt is de explosies, omdat ik toch iets meer van het 'ik wil bloed zien in films' type ben vond ik deze dus niet echt erbij passen 1x oke maar dan ook nog een 2de keer vermoord door een explosie had niet gehoeven.
geen perfecte actie scenes maar ze weten er wel een ruig en boeiend verhaal van te maken.
Clueless Dork
Niet zo slecht als ik verwacht had. Jammer van al die pijnlijke cliche's.
1,0
Yanis
In z'n genre toch zeker een van de betere movies. Vinnie Jones, altijd fijn
Shaggy25
Inderdaad een van de betere actiefilms van de laatste tijd, heb ook weer genoten van Vinnie Jones.
Carlotta
Ondanks de onbekende acteurs toch een goeie film met verhaal. Verveelde me niet. Zeker het kijken waard!!
EMA
Misschien een onbekende acteur, maar een zeer bekende wrestler.
ga maar eens kijken op de site van "WWE"
-stone cold steve austin-
Typische wwe film.
lanlan
Wat een boutfilm. Normaal gesproken wordt een film met zoveel cliche's op een gegeven moment gewoon komisch, maar deze is zó over the top dat je gewoon denkt dat het gewoon niet slechter kan.
het meest trieste van de film was wel de eindscene. Schiet hij met twee volautomatische geweren hele magazijnen leeg op de helicopter waarin de "bad-guy" probeert te vluchten, en raakt daarbij niemand. Even later gooit hij een miezerig enkelbandje met explosieven, en wat denk je, bullseye, precies in de helicopter die daarna natuurlijk explodeert
1*, meer kan ik er echt niet van maken.
Macmanus
Sleeeeeeeeeeecht! Wel grappig, hoe zo een kale hooligan naar boven hobbelt, ziet er niet uit. Zoals de gehele film, waardeloze actie scènes en dat moraal op het einde. Zet je wel even aan het denken ja
Infected
Als ik zo de reacties hier lees, vindt men 't of een topfilm of 3x niets. Laat ik er nu toch precies in 't midden zitten: 3.5*
Veel fouten in de film, maar ach: boeiuh! Lekkere film om met je vrienden te zien op een verloren avondje, ofzo.
Gewoon niet moeilijk doen
Thorak
Slechte film met bijpassende verhaallijn.
Dit is al zovele malen eerder gedaan en allemaal veel beter.
Neem nou Battle Royale, The running man, Surviving the game en ga zo maar door...
Zelfs Vinnie Jones vond ik in deze film zwaar tegen vallen!
De actie die erg grof over zou moeten komen was in de meeste gevallen voornamelijk suggestief of van een erg grote afstand gefilmd, de actie die van dicht bij gefilmd is is dan ook erg slecht.
Verwacht je niet al te veel van deze film zou het nog een klein beetje redelijk tijdverdrijf kunnen zijn, maar verwacht je een goede actie film zoals een aantal mensen hier boven zeggen dan kom je van een koude kermis thuis als je al wat meer films in dit genre hebt gezien.
puurlijknbatsie
Ik vind het een zeer ardige actie film, redelijk spannend, brute gevechten, goeie spelers, helemaal niks mis mee. 4 sterren.
DSonnema
Zeker goede film, maar wat je vaak hebt met deze films en zo'n cast is dat hij al gauw voorspelbaar is. Je weet al wie overblijft en wie niet.
toch zeker de moeite waard en goede film 4*
mishad
Tenenkrommend slechte actiefilm met belabberd acteerwerk en zulk slecht camerawerk dat er van de actiescènes weinig meer te volgen valt. En oh ja, iedereen die naar dit soort geweld kijkt moet zich schamen, althans dat meldt de film ons... Zou dat dan ook op ons slaan? Wij zien tenslotte dezelfde beelden als de kijkers van de show in de film. Maar goed, dat is misschien iets teveel denkwerk voor deze uitermate domme film. 1*
denoot
verstand op nul, genieten van de botte actie, daar draait het om in deze film, zal geen oscars opleveren
maar voor een avondje actie, prima film, niks mis mee
Glacius
Dit is zeker geen topfilm, maar om een film als deze minder dan 2 sterren te geven, vind ik écht een waardeloze beoordeling..
Rutte
Bovengemiddelde aktiefilm.
Je weet vanaf het begin wie er overblijft, maar dat hoeft de pret niet drukken. Sommige scenes hadden wel wat duidelijker in beeld gebracht mogen worden en qua acteerwerk vind ik dat men bij dit soort films niet te veel moet verwachten.
Dit is dus zeker geen top-amusement zoals de "die hard" of "the bourne"-films, maar deze film zal je zeker niet vervelen omdat er toch af en toe flink wat geweld vertoond wordt en de spanning er redelijk goed in blijft.
3 sterren voor mij.
Fortune
gewoon harde actie en geweld de hele film door, je kunt niet klagen over het verhaal of over acteerprestaties want daarvoor kijk je deze film niet.
het gaat gewoon om het brute geweld want dat wil de jeugd van tegenwoordig zien. De Saw serie is ook alleen bekend om de hoeveelheid bloed en geweld daarom zijn die films zo bekend want als dat er niet in zou zitten zou de film hard floppen.
Dus als je 2 uur lang goede actie wil zien moet je deze film kijken.
Prudh
Tuurlijk kun je klagen over het verhaal. Er had helemaal geen verhaal in deze film moeten zitten.
KLah
Verstand op 0 en lekker actie kijken. lekker kijken hoe mensen zich laten afranselen. Van te voren kan je al weten hoe het verhaal zich gaat ontvouden.
3 ster.
Danny79
Spannende film met een lekker voorspelbaar verhaal maar met enorme actie en ril-momenten. Heerrlijke film om je verstand op 0 te zetten en lekker te genieten van actie en vechtpartijen.
Verwacht dus geen ingewikkeld verhaal.
Ik heb zitten genieten.
*4*
Phil1972
Prachtige film die spannend is van het begin tot het einde.
Vrij onbekende acteurs, maar de acteerprestaties zijn zeker in orde.
Stem --> 4.0
tonniedorrie
Ik vond dit ook een goede spannende film , ondanks dat het verhaal voorspelbaar was
daarom geef ik ook een 3 en een half
pietjuh
geweldige film, vooral Vinnie Jones (acteerd net zo gruwelijk goed als hij agressief was op het voetbalveld ) Alleen moesten ze die gast dus gebruiken in series zoals Prison break, hij heeft gewoon het ideale gezicht voor zo iemand
5 *
Ché Cliché
Vermakelijke film, maar zeker niet goed. Austin is een slecht acteur die ook niet eens kan rennen, maar goed, dit soort films kijk je niet om het acteerwerk.
Het verhaal is voorspelbaar en af en toe wat grof. Jones is grappig, alleen vliegt zijn personage soms iets te ver uit de bocht. Al met al 2,5 ster.

The Condemned 2

Butterfly on a Wheel
Thriller / Drama, 2007

Death Sentence
Actie / Drama, 2007
bomeilandjachtsurvivorwebsitejunglesociaal commentaarvuurgevechtstrijdwreedheidsurveillancedooddeath matchdeath matchlast man standing