Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
noknoke
Zeer goed, mooi en orgineel is die shotgun met opmaat gemaakte geluidsdemper.
Vond die vent met die shotgun ook erg strak en meedogenloos overkomen.
aanrader.
Flipman
Is wel vergelijkbaar. In beide films is de nachtmerrie een gevaar dat je niet kan stoppen.
!
Brabo1985
Ik had hoge verwachtingen van deze film..
Mede door de spannende intro ervan.
Maar dingen kunnen tegenvallen.
Het acteertalent van Tommy Lee Jones trekt hier wit weg vergeleken met zijn rollen zoals in 'The Fugitive' en 'US Marshalls'.
Slome film, met enige spanning maar ook een veel te langzame opbouw en abrupt einde wat je helemaal niet verwacht.
canciser
Vette personages in een redelijk mooi uitgewerkte thriller. Naar het einde toe vond ik hem wat te snel gaan. Dat sfeertje in het begin van de film sprak me erg aan. 3,5*
Boch
Wat een rukfilm. Te saai voor woorden. En dan denk je eindelijk iets van actie te zien, skippen ze dat.
Roel Bogers
Ai... Nou zullen we de flame-war krijgen! Bereid je maar voor...
Laat ik het maar hier op houden, Boch:
Iedere zijn eigen smaak. Ik vind deze film helemaal niet saai, en bovendien is je review niet echt onderbouwend.
Miron
Ai... Nou zullen we de flame-war krijgen! Bereid je maar voor...
Haha, als je daar op ingaat ben je pas echt triest imo.
Nakkie13
Haha, als je daar op ingaat ben je pas echt triest imo.
FLAMEWAR!
maar even serieus, soms mis je het punt van een film.
En de coen broertjes hebben nu typisch zo'n films die aan sommige mensen voorbij gaan.
Als je hem echt saai vond, jammer dan. Maar ik raad je aan hem nog een keer te kijken, echt te kijken en niet alleen hopen op actie, en dan heb je een geniale film ervaring.
Ps: Boch, ik heb even naar je film top10 gekeken en jij bent zeker niet vies van de diepere films, dus ik weet zeker dat je NCFOM ook wel kunt waarderen.
Flipman
Nee, aardige Top-10, wellicht had je er het verkeerde van verwacht, Boch. Maar ook als dat niet zo is dan kan de film natuurlijk nog steeds tegenstaan.
simonvinkie
No Country For Old Man
Mijn vijfde van mijn favoriete regisseurs is wederom goed. NCFOM is een rustige film met geweldige acteerprestaties. Javier Bardem zet hier een wereldrol neer als gestoorde pschycopatische huurmoordenaar. Ook Josh Brolin zet hier een goeie rol neer Tommy Lee Jones zijn rol vond ik wat overbodig het kat en muisspel tussen Brolin en Bardem wat veel beter .De film vond ik ook wat inzakken op het moment dat Josh Brolin wordt doodgeschoten.
Toch zeker een goeie film die vier sterren verdient
jellybean
De film gisteren bekeken met vrij hoge verwachtingen, gezien de oscars en de algemeen goede beoordeling hier op de site.
De film begint goed, grimmig sfeertje en een angstaanjagende Bardem.De spannendste scene vond ik de "confrontatie" van Bardem en Brolin in het hotel, ik zat op het puntje van mijn stoel.....wauw, dat belooft nog wat voor de rest van de film!
Echter In het 2e gedeelte vind ik de film helemaal omslaan naar de mindere kant, veel onduidelijkheden waar geen antwoord op komt,geen enkele diepgang van de personages,langdradig,onbevredigend einde etc.
Tommy Lee Jones heb ik dezelfde rol vaker en beter zien spelen, had wel wat meer actie van hem verwacht.Ook werd ik moe van z'n psychologisch gezever. GAAP....
Als de film zo goed was geeindigd als dat -ie was begonnen had ik 4 sterren gegeven want hier had absoluut meer in gezeten, jammer.
dwid
Deze film hoort inmiddels toch in de top-250 te staan?
in de top 25000 is nog te hoog
orbit
- 12092 berichten
Tsjongejonge, en films als Shawshank of Green Mile horen er wel in te staan?
chevy93
Deze film hoort inmiddels toch in de top-250 te staan?
videotheek: 10 juni 2008
Een van die twee zal wel aangehouden worden, denk ik.
Diësso
De Coen-broertjes hebben hun werk alweer goed gedaan en weten hoe 'cinema' in elkaar zit. Ook al zit er zogezegd geen clue in de film, toch vind je er wel eentje. Geweldige film!
canciser
videotheek: 10 juni 2008
Een van die twee zal wel aangehouden worden, denk ik.
Volgens mij was het bij Into the wild 2 jaar na de dvd-release.
jansma
Een film met een hele aparte mysterieuze sfeer.. continue spanning GEWELDIG
Nienke1981
Wel een spannende film, maar idd een onbevredigend einde en daarom 3*.
Roel Bogers
Nee, ik heb het einde nou een paar keer gezien en ik vind het steeds beter worden.
Het is onverwacht en tracht poëtisch te zijn. Helemaal niet in lijn met de film, maar daardoor des te interessanter. Die interesse, en de wazigheid waardoor ik niet nog steeds niet kan bevatten, maakt dat ik het einde ronduit fascinerend ben gaan vinden. Er zit daar iets.
Nakkie13
Same Here.
1ste keer einde: Verwarring, woede, frustratie,
2de keer einde: Verwarring, frustratie, fascinatie
3de keer einde: Fascinatie, frustratie
Fascinatie en frustratie op repeat tot de dag dat ik het uitvogel.
dwid
Tsjongejonge, en films als Shawshank of Green Mile horen er wel in te staan?
Ja zeker !!
boozebelly
- 1908 stemmen
Wat deze film in mijn ogen zo sterk maakt is het pure, sobere sfeertje. Dat maakt het juist realistischer.
Een meedogenloze moordenaar (Javier Bardem) die het niet moet hebben van een standaard slogan zoals: "are you talking to me?" of "live for nothing, die for something", maar die puur door zijn houding al creepy genoeg is. Hij heeft helemaal geen slogan nodig. Vooral die scene met die oude man bij die benzinepomp is geniaal, die man heeft geen idee wat voor ziek persoon hij voor zich heeft staan en hoeveel mazzel hij gehad heeft.
Net als die receptioniste bij dat trailerpark, een ijzersterke scene.
Ik zou banger worden als ik die Javier voor mij had staan dan bijvoorbeeld een Jason Stratham met een bos geweren.
Ik vind het een steengoede film waarin geweldig geacteerd wordt, absoluut een topper
Zo zie ik misdaad het liefst, realistisch en zonder overdreven geouwehoer. Die films liggen al genoeg in de grabbelbakken bij de Free record shop.
wibro
Deze film vandaag herzien en het blijft voor mij een ijzersterke en keiharde thriller die mij ook nu weer voortdurend naar het puntje van de stoel zoog, zeker als Javier Bardem weer in beeld kwam met zijn sadistische kop of munt spelletje. Deze Anton Chigurh is voor mij toch de meest kille en meedogenloze moordenaar in de geschiedenis van de cinema. Nog nooit heb ik in welke film dan ook zo goed de angst af kunnen lezen van de gezichten van zijn slachtoffers. Je komt vaak ook niet te weten of Chigurh zijn slachtoffers nu wel gedood heeft of niet. Dat blijft gissen, hoewel als je goed hebt opgelet het bij zijn laatste slachtoffer - de vrouw van Llewelyn - toch wel heel duidelijk was.
Deze film oogde verder ook als een moderne western. Ik hoorde zelfs een keer de naam O.K. Carrol vallen, een naam die zeer bekend in de oren moet klinken van liefhebbers van het klassieke westerngenre. Opvallend was verder dat deze film geen soundtrack had, wat deze film wel een bijzondere sfeer gaf.
Het open einde waar ik aanvankelijk veel moeite mee had vond ik nu na herziening toch best wel sterk.
Waardering; ongewijzigd 4,5*
Vinokourov
Het was grimmig, explosief met een cynische ondertoon. Mede door het onaffe supercoole einde is deze film niet heel conventioneel te noemen en was ik ook achteraf verbaasd door de vele lof die deze film krijgt. Duidelijk is wel dat we hier te maken hebben met een van de betere films uit 2007 en misschien zelfs wel de beste van de gebroeders Coen
Touwkop
Tja....., een film waar ik niets mee kan, omdat:
- niet spannend
- 13 uit een dozijn verhaallijn.
- "slechterik" met luchtfles weinig geloofwaardig
- raar einde
Helaas, 2 sterren .
rikkie_90
Tja....., een film waar ik niets mee kan, omdat:
- niet spannend
- 13 uit een dozijn verhaallijn.
- "slechterik" met luchtfles weinig geloofwaardig
- raar einde
Helaas, 2 sterren .
Niet spannend? Het moet wel uitzonderlijk spannend zijn voor jou wil jij het spannend vinden.. Ik vond dit een zeer spannende film.
De verhaallijn is wat mij betreft juist de kracht van deze film.
Javier Bardem speelt juist krankzinnig goed, en heeft daar terecht de oscar voor gekregen.
Alleen het einde is inderdaag wat vaag, weet niet precies wat ik daar mee moet.
Kortom, een belachelijke reactie die nergens op gebasseerd is maar je zult het wel leuk vinden om de kritische "filmkenner" (ja vast) uit te hangen.

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation