• 9.383.664 stemmen

No Country for Old Men (2007)

Misdaad / Thriller | 122 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin

IMDb beoordeling: 8,2 (1.174.076)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot No Country for Old Men

"There are no clean getaways."

Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.

Llewelyn Moss

Anton Chigurh

Carla Jean Moss

Carson Wells

Loretta Bell

Man who hires Wells

El Paso Sheriff

Near_Dark schreef:

Hmmm, in het DVD-Menu ga je naar "ondertitels" en zet je "Nederlands" of "Engels" aan, niets moeilijk aan, toch... ?

Maar ik snap wel hoe de vork hier aan de steel zit,

iets met Pindakaas of zo, niet...?

Die pindakaas snap ik niet, maar voor de rest........

Driello schreef:

Die pindakaas snap ik niet, maar voor de rest........

Ik heb hier ooit ergens gelezen dat de moderators niet willen hebben dat je hier vlakaf zegt dat je een film hebt gedownload van zo'n piratenservers, je weet wel...

Zij noemenen dat een film "Pindakazen", dat verbloemt de werkelijke betekenis ervan, als je begrijpt wat ik bedoel...

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Haha, weer iets geleerd.

Ik hield sowieso al niet van pindakaas, nou nog minder. Smerig spul.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Meesterlijke film met een aantal ijzersterke scenes a la pulp fiction, maar dan net ff anders.

Near_Dark schreef:

Ow,oke. Maar ik ben gewoon niet zo handig met dvd-spelers........

Overigens: de enige mogelijkheid voor mij om dvd's tekopen is hier in Lilongwe op straat. En dan koop je een dvd, gemaakt in china,met daarop zo'n 6-10 films voor ongeveer 4 euro. Geen superkwaliteit en geen opties zoals het instellen van ondertiteling. Het enige alternatief is dan om te bestellen via bijvoorbeeld amazon. Levertijd isdan minstens 6 weken en de kosten werken ook niet mee............

Voor vertrek heb ik een hele boel geld uitgegevenaan dvd's uit de winkel in Nederland. Iksupport graag de kunst van het film maken, maar als ik de prijzen soms bekijk.............Maargoed, we hadden het hier over een film.

Near_Dark

Ahaaa, ik wist niet dat het ginder zo'n probleem was om aan legale DVD's te geraken...? Allez, aan schappelijke prijzen dan toch.

Jij moet dus bijna noodgedwongen de Chinese misdaad steunen die aan die copy's grof geld verdienen, spijtige zaak.

En waarschijnlijk zijn de échte DVD's daar zo duur omdat bijna niemand ze koopt, ah ja, als je ze spotgoedkoop op de hoek van de straat kan kopen,

dat maakt de cirkel rond, tsja...

Driello

alee, er zijn hier nergens legale dvd's te koop. Denk nou niet dat hier een bloeiende mediamarkt-achtige toestand te verwachten is. Dus als je films wilt zien heb je drie opties:

1. neem enorme hoeveeheden mee uit Nederland

2. bestel films via internet

3. koop chinese illegale zooi.

Stap 1 heb ik ondernomen, stap twee vind ik belachelijk duur, stap drie is nu het vervolg op stap 1.

Near_Dark

Mja, als dat de enige betaalbare optie is zou ik er ook voor kiezen, liever op die manier films zien dan helemaal géén films

Werk aan de winkel om dat land op het juiste spoor te zetten, maar weet ik veel, ik weet zelfs niet waar Mali ligt, wacht, effe opzoeken met Google......yep, gevonden Mali ,

ik dacht dat het een Aziatisch land was omdat het Chinese DVD's zijn

• 1953 berichten

Kan dit gesprek niet verder gezet worden in een apart topic ?

Driello

niet boeiend? Je hebt gelijk Fran,er is een pb onderweg naar Near_Dark.

Back on topic: een vriend van mij opperde dat Anton Chigurhgeen echte persoon is maarde dood. Wie deelt dit idee?

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

Ja ontopic: Topfim dit!

Dank jullie wel !

laundromat

Met half punt verhoogd. Omdat het een blijvertje is. Om het geniale wapen. Does it get any better? En de indruk die de film maakte is na al die tijd niet uitgewist. Sterker nog, ik wil hem weer zien. Gelukkig heb ik 'm thuis

Hij gaat in mijn top 10 jaren '00.

avatar van Justinw

Justinw

Veel van verwacht, en hij is dan ook goed maar niet super. Vooral het einde vond ik tegenvallen. Had wat meer spanning willen zien. En Tommy Lee Jones bemoeit zich weinig met wat er gebeurd. Visueel en acteerwerk zijn in orde. En de mooie prairie doet ook veel goed. Maar gewoon wat meer spanning verwacht en een beter einde.

Justinw schreef:

Deze zaken zie ik toch wel in erg veel posts terug komen.
Ik vind het einde juist erg sterk. (geen happy end maar een einde die bij het karakter van de filmpast). Ook het sluiten van de raamvertellingdoor TLJones klopt prima met de rest van de film.
Ik vraag me af waar meer spanning nodig is. Er zijn scenes die zo spannend zijn dat je bijna zelf in beweging wilt komen om invloed aan te wenden / in te grijpen.
TLJones tracht zich regelmatig met de zaken te bemoeien maar slaagt er gewoon niet in. Hij loopt min of meer achter de feiten aan en dat is ook een van de lijnen van het verhaal. Maar goed, hij is zo ongeveer de grootste acteur in de film maar heeft niet de rol die demeeste aandacht opeist. Eigenlijk hetzelfde als Brat Pitt in Snatch. Niks mis mee, lijkt me.........

avatar van Justinw

Justinw

Dat is ook wel zo, en idd brad pitt eist ook niet veel aandacht op. Maar toch had ik er gewoon geen goed gevoel bij. En jah de schietscenes in het hotel waren spannend, maar ik had een ingewikkelder verhaal verwacht.

AC1

Dus film is vooral een verhaal?

avatar van Miron

Miron

Voor veel mensen wel ja.

laundromat

Gisteren herzien! Wat een film! Interessant is dat je bij tweede kijkbeurt er anders naar kijkt. En dat het meer om Tommy Lee Jones gaat. Dialogen tussen hem en zijn hulpje zijn fantastisch. En er zit ook diepgang in ja. Dat een film zo'n spanning kan brengen zonder muziek . Ondanks dat ik hem al had gezien grijpt het je toch weer bij de keel. Knap! Ook moest ik een aantal keer lachen, wat een dialogen. Ik hou ook erg van de accenten. De schoonmoeder van Llewelyn Zij is ook zo leuk in Donnie Darko en Little Miss Sunshine Binnenkort maar weer es.

laundromat

@ W.M.J.M: goed recensie van 14/9!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Deze film scoort veel te laag.

avatar van jipt

jipt

Deze film is één en al kat en muis spel. Bijna één vd beste kat-en-muis spel films, op The Terminator na.

Geweldig gespeeld en heel spannend.
Heel goed schrikmoment op het einde.

avatar van D.Toretto

D.Toretto

Hele goede film

Zeer goed acteerwerk van de acteurs. Ook de spanning in deze film wordt goed opgebouwd. Alleen kwam het einde een beetje erg abrupt...verassend dat wel, maar de film verdiende een beter eind..

avatar van Erwinner

Erwinner

Film ook herzien, blijft leuk maar een 3.5* is meer op z'n plaats.

AC1

Film ook herzien, blijft leuk maar ik geloof nu meer dan ooit dat het eerste deel veel genialer en vooral coherenter is dan het tweede. Het eerste deel is 'stille film'. Het verhaal wordt geheel visueel vertelt, zonder de hulp van dialogen of spannende muziek. Dat durft bijna geen enkele regisseur aan. Zelfs PTA gaf het op na 20 minuten met There Will Be Blood. OK, er komt hier en daar een zinnetje in maar het is volledig ondergeschikt aan het visuele narratie. Het tweede deel komt eigenlijk wat stuurloos over. Er zitten nog steeds goede scenes in maar de flow is weg. Het is alsof je de schrijver voelt twijfelen over welke richting hij moet uitgaan.

avatar van chevy93

chevy93

Is wel een goede film. Hij verloopt alleen te sloom om een topfilm te zijn.

Ik heb me wel vermaakt, maar zal deze niet als eerste noemen als iemand mij vraagt of ik nog een leuke film weet.

Het personage Chicurgh vond ik goed gevonden en was een genot om naar te kijken. Hij blaast een auto op, alleen maar, zodat hij even wat medicijnen kan pakken . Ook het karakter van hem was perfect gevonden. Alleen voor wie werkt hij dan? Want er staat huurmoordenaar, dan werk je toch voor iemand?

Voor de rest een prima film

avatar van IcU

IcU

Wel ok, maar zeker niet oscar waardig. Hij kon mij zelfs bij vlagen niet boeien. Heb zelf de film in 3 keer gezien. Ook door de (logische) hoge verwachtingen is hij toch wel matig uitgevallen.

avatar van Flipman

Flipman

jipt schreef:

Nee, The Terminator, hoe cool ook, is naar mijn mening niks vergeleken bij [i]No Country For Old Men !

chevy93 schreef:

Chicurgh werkt, volgens mij, voor de drugdealers waar die koffer met geld van gestolen was. Hij was ook doelgericht op zoek naar het signaal dat in de koffer zat dat van dat apparaatje afkwam.

Flipman schreef:

Is wel vergelijkbaar. In beide films is de nachtmerrie een gevaar dat je niet kan stoppen.