• 9.383.765 stemmen

No Country for Old Men (2007)

Misdaad / Thriller | 122 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin

IMDb beoordeling: 8,2 (1.174.076)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot No Country for Old Men

"There are no clean getaways."

Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.

Llewelyn Moss

avatar van Warner Brothers

Warner Brothers

combi schreef:

zie titel.

he's getting too old for this sh.t.

Thanx....ik kwam er niet uit, qua gedachte, nu dus wel

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Het einde was idd ook erg moeilijk vind ik.

(daardoor) Wel erg goed!

avatar van CarverS

CarverS

Valt weinig over te zeggen, is een meesterwerk in zijn genre.Je houdt van deze films of je vindt het echt niks.

avatar van zicht

zicht

Zeer mooie film. Erg eenvoudig van opzet, maar het jaren 70 sfeertje vind ik gewoon super. Ook een film, als je er even bij weg moet, heb je niet gelijk een essentieel stukje gemist. Voor mij 1 van de beste films die ik dit jaar gezien heb. Ik heb echt van het begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten, en ben er niet bij weggeweest, maar wat ik eerder daarover zei, was bij wijze van spreken natuurlijk. Ook de zwarte humor van de huurmoordenaar vond ik echt geweldig. Vooral dat stuk met die oude man en kop of munt. Ik vind het een super film. Het landschap en de gebruikte voertuigen maken dit voor mij een hele authentieke fim. Ik ga hem zeker nog een keer weer zien.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Roel Bogers schreef:

Het einde was idd ook erg moeilijk vind ik.

(daardoor) Wel erg goed!

Inderdaad, het einde betekend voor mij een verlaging met zeker 1½* . Verder een fantastisch mooie, lekker spannende film.

avatar van blonde redhead

blonde redhead

Ace Hanlon schreef:

Het einde betekende voor mij dan weer een verhoging van 1 ster. Maar dat heb ik wel vaker wanneer ik het einde brilliant vind lees ik dat anderen dat juist minder vinden. Raarrrr.

AC1

Kan iemand mij een goede reden geven voor het einde? Ik hield er niet van dus geen 5 maar 4 sterren.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Als je één pagina terugkrijgt, daar is de vraag ook gesteld door Warner Brothers.

AC1

Ik vroeg niet wat het einde precies betekent maar of er een goede reden voor is. Het leek wel een andere film. Het bederfde zo'n beetje de vibe van de film.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

het einde komt zo onverwachts dat iedereen perplex zat in de bios van eehh wtf.

i love it.

avatar van Bram87

Bram87

Film met een sterk begin...maar naarmate de film vorderde vond ik het niveau wat zakken. Teveel onduidelijkheden waardoor de film mijn aandacht verloor. Ook na de 2e keer kijken.

Lager als 3 sterren wil ik hem echter niet geven, want daar vond ik het begin te goed voor.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Na een tweede kijkbeurt moet ik m'n oordeel toch wel verhogen. Het oogt en klinkt rustig met die Western-setting en zonder score, zodat de spanning volledig naturel is. Bijvoorbeeld de scenes in het eerste motel en vooral die in het hotel zijn ijzingwekkend, alsof je er zelf bij bent (en dan hoor je ook geen orkest). Zelden zo'n doortrapt ijskonijn gezien als Anton met z'n sokken en wapen, en Lewellyn als opjaagde prooi. Het kat- en muisspel in optima forma in het Texaanse landschap. Vind dat Lewellyn trouwens behoorlijk goed weet te ontsnappen met zo'n mafkees op je hielen.

De stoerheid is soms wel wat overdreven (zoals Anton bij die Texaan in het winkeltje). Daarmee lijkt het een moderne versie van Westerns. Af en toe kakt de film ook in zoals wel vaker in dat genre, maar het laatste halfuur bevalt me in ieder geval een stuk beter dan de vorige keer. Het abrupte, ongepolijste einde past wel bij het naturelle karakter van de rest van de film. Met het spreken door de sheriff eindigt de film ook waar het mee begon. Wat ie zegt klinkt dan wel een beetje suf maar goed, daarna valt eigenlijk ook niets meer te laten zien, Anton is als een ongrijpbare 'geest'.

avatar van Don MN

Don MN

AC1 schreef:

Het werd anders behoorlijk intens toen hij over die droom vertelde.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De film verloopt lekker stroperig zoals ik altijd zeg. Het verhaal wordt heel langzaam en sfeervol verteld. Het bleef me ook constant boeien. Heel rustig, heel realistisch. De reden dat het wel blijft boeien is omdat er af en toe bloedspannende scene's inzitten. Bijvoorbeeld de scene waarin Llewynn erachter komt dat er een zender bij het geld zit en hij zit te wachten bij de deur totdat de moordenaar komt ... ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten tijdens deze scene.

Toch vind ik er wel een paar vage punten inzitten hoor. Ten eerste ben ik er nog steeds niet achter wie die vent is die het personage van Woody Harrelson had ingehuurd om achter Chigurh aan te gaan. Ik snap verder ook niet dat er niet een gehele politiemacht inclusief FBI achter een moordenaar aan zit die een gehele spoor van lijken achter zich laat. Het enige wat ik heb gezien is een sherrif met zijn team. Niet echt indrukwekkend dus.

De scene waarin Chigurh bijna op het eind toch de vrouw van Llewyn weet te vinden vond ik een van de meest indrukwekkende scene's. De rust waarme ze haar lot onderging en er bestond bijna een soort van begrip naar elkaar toe tussen moordenaar en slachtoffer.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Fran schreef:

Dat is volgens mij de hoge pief die achter de mislukte drugsdeal zit en in eerste instantie Chigurh inhuurde om het geld terug te vinden.
En geen FBI tja, het is in een of ander gat vlakbij Mexico, in 1980, en een grote politiemacht zou de film die ook draait om de sheriff niet ten goede komen

avatar van Gardenia

Gardenia

geweldig plot, zeer vernieuwende western met geweldige acteerprestaties van ultieme psycho badguy javier bardem!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Hmmm, dat viel nog best mee.

Het is intrigerend om zien wat er allemaal voor je ogen afspeelt, er wordt fantastisch goed geacteerd en het is mooi in beeld gebracht.

Het knappe gebruik van versterkte omgevingsgeluiden is dan weer een pluspunt, zelfs het gekraak van een zich ontfrommelend stukje omhulsel van een chocoladereep ontsnapt niet aan de aandacht van de regisseurs !

Het begint allemaal erg spannend en veelbelovend, maar ik vond het tempo ergerlijk traag en vooral véél te langdradig, hier had gerust 30 minuten af gemogen door een betere editing.

Gelukkig komt er genoeg droge humor in voor om iemand als ik regelmatig een brede grijns te kunnen ontfutselen.

6,5/10

Zeker de moeite om eens gezien te hebben, misschien ga'k die binnen een paar jaar eens herbekijken.

Ik vrees dat het weer zo'n film is die enkel bedoeld is voor cinefielen die zulke traag vorderende, zwaar op de hand liggende Misdaad-Drama's wel weten te waarderen.

Filmsite: http://video.movies.go.com/...

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Near_Dark zegt:

"Spijtig van het erg spaarzame gebruik van muziek, zulke films krijgen een sterke meerwaarde als ze een sfeervolle soundtrack hebben, hier was die bijna totaal afwezig of amper hoorbaar..."

Ik vind dit juist de kracht van de film. De grimmige realistische setting heeft totaal geen muziek nodig.

Mijn Beoordeling:

Ik vind het een zeer goed geacteerde film met veel plotwendingen en verrassingen.

Door het rare einde blijf ik toch een beetje met een vaag gevoel zitten. Ten eerste verslapte mijn aandacht toen Brolin het loodje legde. Je verwacht dat er nog iets gaat gebeuren. Je vraagt je af waarom Anton in vredesnaam aangereden werd door een auto. Wat heeft dat met het verhaal te maken? De film had wel mogen eindigen nadat hij uit het huis kwam waar hij zijn laatste slachtoffer van de film maakt.

En wat voor boodschap wil deze film je nou geven? Je blijft met vragen zitten die totaal overbodig zouden moeten zijn. De spannende momenten zijn goud waard, maar ik vind het einde te simpel en makkelijk.

Daarom een 3.5*

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Goeie film.

Alleen inderdaad een raar einde. Had hem ook niet zo verwacht!

AC1

De overbodige rol van Tommy Lee Jones had geschrapt moeten worden.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Terwijl de film eigenlijk over hem gaat.

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

AC1 bedoelt denk ik dat hij meer fan is van films van Steven Seagal.

AC1

Gaat de film over hem of gaat de film over de twijfels die Tommy Lee Jones heeft over de wereld waarin we leven? Dat laatste zouden ze namelijk aan de toeschouwer moeten overlaten. Daarvoor hebben we Tommy Lee toch niet nodig?!

Nee, ik ben geen fan van Steven Seagal. Waarom denk je dat?

avatar van Driello

Driello

Wat ik er tot nu toe van begrijp, is de film in feite een raamvertelling waarbij het raamwerk in feite Jones' perceptie is. Dat zou zijn rol essentieel maken. Maar: ik heb defilm twee keer zonder ondertiteling gezien en dan is het gemompel van Jones nog niet zo gemakkelijk te verstaan. Dus heb ik ook nog geen cijfer gegeven.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Driello schreef:

Hmmm, in het DVD-Menu ga je naar "ondertitels" en zet je "Nederlands" of "Engels" aan, niets moeilijk aan, toch... ?

Maar ik snap wel hoe de vork hier aan de steel zit,

iets met Pindakaas of zo, niet...?

avatar van Asaharo

Asaharo

AC1 schreef:

Tommy lee jones zijn personage reflecteert de onmacht van een oudere generatie die niet meer begrijpt wat er gebeurd in de wereld van vandaag. Hij holt constant de feiten achterna en is net altijd iets te laat. Verder ziet hij in de maatschappij een vervaging van de gebruikelijke normen en waarden.

Verder vind ik het einde fantastisch, helemaal open voor een eigen interpretatie. In mijn ogen is het ongeval een speling van het lot (hoe ironisch) waarbij het vooral draait om wat er na het ongeluk gebeurt. Chigurgh zit neer op de stoep en vraagt hulp aan 2 voorbijgangers. Dit is een pure knipoog van de gebroeders naar het personage Moss( Als hij in mexico aankwam vroeg hij ook hulp aan jonge voorbijgangers met het enige verschil dat deze hem wilden helpen tegen betaling.) Terwijl bij Chigurgh betaling helemaal niet nodig was. Het lijkt wel alsof de makers ons willen duidelijk maken dat desondanks ze tegenpolen zijn, zijn ze ergens ook hetzelfde. de lijn van goed en kwaad vervaagt.

AC1

Ik vraag het nog eens, moet deze perceptie zo benadrukt worden? Eerlijk gezegd, ik vind het bijna op het belerende af. Ik hou er niet van als een karakter uit een film het publiek vertelt wat het moet denken. Wij hebben toch geen schoolmeester nodig? Laat het toch ambigu. Laat dit toch aan de kijker over!

avatar van Asaharo

Asaharo

Ik begrijp wat je punt maar ik zie het hem als een ietwat conservatief personage die zijn kijk geeft op de wereld.Dat je hem mischien moraliserend vind overkomen past gewoon bij zijn aard. Voor mij behoort het gewoon bij de rit.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Near_Dark schreef:

Dat had ik de eerste keer ook maar later vond ik het juist mooier zonder muziek erbij. Maakt het nog realistischer dan het in werkelijkheid al is.

avatar van Curriculum

Curriculum

Persoonlijk vond ik deze film realistisch en overtuigend. de personages van josh brolin en javier berdam worden uitmuntend geacteerd.

ik heb deze film al tig keer bekeken,en ik kan er geen genoeg van krijgen.;)