Dead Silence (2007)
Genre: Horror
Speelduur: 89 minuten / 92 minuten (unrated cut)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Ryan Kwanten, Amber Valletta en Donnie Wahlberg
Plot Dead Silence
"You scream. You die."
Jamie en Lisa Ashen zijn een pasgetrouwd koppel dat een nieuwe woning betrekt, buiten hun oude, spookachtige woonplaatsje Ravens Fair. Wanneer Lisa echter bruut vermoord wordt, trekt Jamie terug naar Ravens Fair om haar te begraven en een legende te onderzoeken over de vermoorde buikspreekster Mary Shaw, die volgens Jamie met de zaak te maken heeft.
Jamie Ashen
Richard Walker
Mary Shaw
Police officer
woopie
@Elineloves: Mooie recensie! De angst van je fobie ligt meer in het feit dat poppen er emotieloos uit zien!!! Ja en clowns.......wie vindt ze eigenlijk wel leuk? Maar eigenlijk is het, dat de emotie wordt gecreerd op het gezicht en dat betekent niet dat de clown ook daadwerkelijk die emotie zelf voelt!! Semi-emotieloos zal ik het maar noemen.
De film heeft mijn volle attentie gehad van begin tot eind, lekker snelle film met een mooi decor en de nodige schrikmomenten.
Cker de moiete waard om een regenachtige zondagmiddag te vullen!!
Vascago
Heb je http://www.moviemeter.nl/fi... al eens gezien Eline (zie geen stem of bericht), maar zo niet dan raad ik je aan die eens te gaan kijken als je eens lekker wilt griezelen
Toffe recensie idd.
Dankjewel woopie!
Vroeger was ik voornamelijk bang dat de poppen 's nachts tot leven zouden komen, en toen had ik nog nooit van Chucky gehoord (voor zover ik weer) dus die angst zat er al vroeg in. Was ook bang dat toen ik hem terug gaf aan de overbuurvrouw, de pop daar boos over was en 's nachts wraak zou komen nemen, hehe.
Rijke fantasie plus angst voor een pop.. geen goede combinatie.
Toffe recensie idd.
Nee, die ken ik inderdaad niet. De poster ziet er wat minder freaky uit dan bijvoorbeeld bovenstaande, maar dat zegt niks natuurlijk. Zie wel mooie recensies van jou, Mac Hammer Fan, Drs. DAJA en namingway24, met erg hoge beoordelingen. Ben wel nieuwsgierig geworden, ga hem zeker eens op de kop tikken! (Nu ik toch in het poppen-thema zit...
Dankjewel!
FillumGek
Ik moet eerst deze ook nog eens herzien. Maar poppen als Chucky vond ik vroeger ook niet echt eng. Het zijn echt de buikspreekpoppen, die stomme Thunderbirds ook. Die ogen die van links naar rechts gaan en je ondertussen altijd blijven volgen terwijl hun stijven mondjes spastisch bewegen en 'I'm gonna kill you' zeggen...ja daaahaaag!
_Moonwalker
De film vond ik wel leuk om te zien. Mooie settings, griezelige omgevingen enz...Acteren was niet wow, maar wel te doen. Voor de rest schrok ik nergens eigenlijk. Toen ik nog jong was had ik Chucky 1 gezien en ik weiger tot de dag van vandaag om die film nog eens te zien of een vervolg ervan. Ik had weken erna nachtmerries en elke pop die ik tegenkwam associeerde ik meteen met Chucky. Geen prettige ervaring, maar misschien is het tijd om mijn angst onder ogen te zien en de reeks te bekijken vanuit een volwassen perspectief. Moet even de moed ervoor opbrengen.
Soms vind ik het echt jammer dat bij het ouder worden films je niets meer doen. Films als Rambo, Gremlins, Chucky, Terminator...die leken allemaal echt. Er was niets "overdreven" of "slecht geacteerd". Nu hebben we de beste CGI effecten, maar zijn bijna nooit tevreden over een film. Echt raar is dat.
Ik geef de film een 3.5. Wist me wel te boeien eigenlijk.
puckb96
Saw beter qua verhaal? Serieus, dit is misschien wel de grootste onzin die ik hier ooit gehoord heb. Lol.
Vind ik zelf, meneertje
Het verhaal zal best wel beter zijn misschien, maar ik ben een groot Saw-fan dus vind dit zelf niet.
mug13
@Elineloves: Mooie recensie!
Heb de recensie gelezen en ik ben het met jou eens woopie.Ik kan zo ie zo een hoop recensies van Elineloves wel waarderen(goede&leuke informatie word er in vermeld)
.Ben het niet altijd met haar eens net zo als andere gebruikers het soms niet eens zijn met mij,want verschil in smaak per film kan altijd aanwezig zijn.Gelukkig maar anders wordt het zo saai.
(Geslaagde film).
ErickZonderK
Prima horrorfilm. Ik ben een grote fan van James Wan en Leigh Whannell dus deze moest ik zien. Af en toe best wel scary, maar zeer anders dan Saw. Wel leuk dat Billy (uit Saw) ook te zien was in een cameo. De acteurs/actrices waren goed. Ryan Kwanten vond ik heel goed. Gewoon: prima horrorfilm. Ik ben zeer benieuwd naar Insidious.
(Geslaagde film).
Dankje mug13! Dat maakt het interessant he, het eens niét met elkaar eens zijn.
paul83
Een film als deze zie je maar weinig tegenwoordig. Ik doel dan op de locaties en de sfeer. Prachtige shots zoals je ze alleen in oude spookfilms ziet. Een trap omhoog lopen waarbij alleen licht ontstaat door onweer, de wapperende gordijntjes in de gangen en de creepy piano muziek als ondersteuning. Heerlijk om weer eens te zien.
Het acteerwerk is redelijk degelijk. Wahlberg kon mij echter niet bekoren in deze film. Kwam misschien ook door het personage die hij moest spelen. Die kwam eerder komisch over dan serieus. Geen goede keus van Wan (die het verhaal ook schreef).
Poppen zijn eng. Dat is mij wel weer duidelijk geworden. Echter maakt het minder indruk dan vroeger natuurlijk.
Een lekkere ouderwetse "spook"film.
Ik wacht eigenlijk nog steeds op iemand die antwoord heeft op mikedejong25.
daxclusive
Wat een gave film is Dead Silence.
Ik had er niet zoveel van verwacht, meer dacht ik aan een standaard horror filmpje.
Daar in tegen heeft deze film, me tot het einde weten te boeien.
Lekker spannend, kijkt makkelijk weg en goede acteerpresentaties van Ryan Kwanten en Donnie Wahlberg. Zeker niet een standaard horror of gemaakte poppenfilm.
Nitrouz
Prima film deze Dead Silence. De film moet het vooral hebben van sfeer en setting hebben, en niet zozeer van 'eng'.
De openingsscène is leuk, op het moment dat je de pop ziet zitten krijg je al de kriebels.
Als Lisa vermoord wordt, en haar tong weg is, moest ik toch wel even lachen. Dat zag er niet echt goed uit.
De rest van de film speelt zich af in Ravens Fair, een schitterende locatie, met als toppunt het oude theater, schitterend in beeld gebracht.
De climax van de film maakt de film wel, wat een schitterend einde. En ook schitterend in beeld gebracht, je merkt op het einde wel dat het dezelfde regisseur is als de man achter 'Saw'.
Best een leuk horrorfilmpje deze Dead Silence.
Het concept is goed en vooral de pop is al creepy op zich. Iedere keer als de pop in beeld is, heb je het idee dat er wat staat te gebeuren. Dat is een sterk gegeven, die de film gelijk al voorziet van een flinke lading spanning.
De eerste helft van de film is het sterkst. In het tweede gedeelte zakt het allemaal wat in en wordt het allemaal ietwat voorspelbaar. Toch is de verrassing aan het einde van de film wel aardig, al viel mij al eerder op dat zijn vader er vrij wit uitzag.
De film is aardig sfeervol, maar blijft verder binnen de veilige lijntjes van het horrorgenre. Ik heb me er in ieder geval wel goed mee vermaakt en kan hier redelijk makkelijk een voldoende aan kwijt.
Aardig, maar hier had veel meer in kunnen zitten.
Dead Silence begint namelijk erg sterk met een sfeervolle introductie van de moordlustige pop. De dood van Lisa was best wel freaky gedaan, waarna ik dacht dat ik een behoorlijke topfilm aan het kijken was.
Jammer dat de film daarna nooit meer dat hoge niveau haalt. Er wordt een ghost-plot ingezet met ene Mary Shaw en haar verleden, maar het wist me niet volledig te pakken. De film werd helaas ook niet meer echt heel spannend, buiten het einde dan wat ik wel aardig vond in het theater. Gelukkig waren de momenten met de poppen nog altijd wel aardig. Ik kan wel begrijpen dat mensen bang kunnen zijn van poppen. Niet dat ik het heb, maar ze geven op zich wel een onaangenaam gevoel dat ze je altijd bespieden. Ik vond die clown op het einde trouwens wel cool! Lekker creapy
Dead Silence is niet het beste werk van James Wan, maar wel een aangenaam tussendoortje.
SlayerSantana6
Goede film met een leuk sfeertje, vooral de poppen vind ik mooi!
Zet het beeld even stil op 1.10.52 en check de pop tegen de pilaar naast de kinderwagen haha, die pop heeft een vet drukke filmcarrière gehad in die tijd!
& nu vraag ik me dus af.. why?
ErickZonderK
Ik vond hem echt beestig goed
het einde is niet als saw alhoewel een beetje maar is ook goed. De horror is vreseljk goed echt spannend

krijgt gewoon 5 sterren , hij was echt verdomd goed
Waarom staat er dan bij je stem een 1?
Zware tegenvaller.
Begon met frisse moed aan de film, de regisseur van Insidious en Saw doet het tot nu toe goed bij mij en de start van de film lag zeker binnen de lijn van verwachting. Lekker sfeervol en zelfs eng.
Toch gaat Wan daarna compleet de mist in. In een horrorfilm moet je niet aan komen zetten met vloek verhaaltjes of een mysterie/zoektocht. Heb ik echt een schijthekel aan. Films als Mirrors en the Ring hebben dat ook al is geflikt. Het probleem is namelijk dat de antwoorden nooit bevredigend zullen zijn. Ik houd zelf van een mysterieuze sfeer in een horrorfilm, dan moet alles weer uitgezocht worden en heb je ook overal antwoord op. Blegh! Wat dat betreft had ik de film liever simpel gezien.
Na dat kwartier zakt de film qua verhaal dus ook als een plumpudding in elkaar, totaal oninteressant en het weet zich pas weer te herpakken in de laatste minuut waarin je op een exact dezelfde (visuele) manier als Saw toch in de luren wordt gelegd.
In die tussentijd die volgt mag je je vervolgens dood irriteren aan die Lionel Messi kloon in de hoofdrol en het ongeloofwaardig handelen van alles en iedereen in de film. Die oude man Henry in dat oude poppentheater? Alsof een oude opa daar midden in de nacht naar toe zou gaan met een klein bootje
Normaal val ik hier niet zo over, maar dit lag er wel erg dik bovenop.
Echt zo jammer, want de scenes op zichzelf zijn erg sfeervol en daaraan zie je ook dat Wan toch een behoorlijke meester in het maken van een goede horror is. Jammer dat het script waar hij mee werkt verder totaal oninteressant is.
Insignificance
Een legende met enkele gemakkelijke keuzes, maar die tegelijkertijd ook bijzonder fraai verpakt is. Jammer dat het wat dat betreft ook wat aan de monotone kant blijft, waardoor er na verloop van tijd de nodige impact verloren gaat. Neemt niet weg dat de opening magistraal is met een snelle introductie van een pop die meteen de kriebels geeft en een behoorlijk griezelig tafereel in huize Ashen.
De verhuizing naar Ravens Fair heeft nog wel wat van dat soort fraais in petto, maar niet meer in de overtreffende trap en qua mysterie valt er niet zo gek veel te beleven. De grote scène in het theater is op zichzelf goed, maar na een uurtje Dead Silence hadden er wel wat meer of andere registers mogen worden opengetrokken. Het blijft bij een vinnige stuiptrekking die, dat wel, nog iets goed maakt.
JUSTxDORIEN
Deze film heeft me aangenaam verrast, Had er vantevoren niet veel van verwacht. Er hing een prachtige spooksfeer door de film. Toch geb ik volgens mij een foutje ontdekt: Henry wordt door de stem van Marion naar de kelder gelokt. Maar Marion is niet in de kelder, dus ik neem aan dat Mary Shaw dat deed. Maar hoe kan Mary Shaw die stem gebruiken terwijl Marion nog leeft?
Psolitsa
Ik vond deze film niet erg spectaculair, maar goed genoeg voor een kleine voldoende.
De cliché's stapelen zich op in deze film, om van de vervelende politieagent, die uiteindelijk TOCH aan zijn kant komt te staan maar niet te spreken. Vond de meneer in kwestie ook erg snel over zijn verdriet heen.
Maar er waren ook wat pluspunten! Met name de scene in het theater en huis van madame , waar de poppen zich allemaal omdraaien vind ik erg sterk gebracht. Helaas was dit dan ook mijn enige kippenvel moment. Het trucje met paps en blondie vond ik ook leuk gedaan ; dat had ik niet zien aankomen.
De film kijkt lekker weg en is prima te doen voor een avondje (of middag!), maar het is er niet een waarvan ik wakker lig.
superhenkie
Soms best eng.
Ik vind het heel mooi hoe sommige scenes in elkaar overlopen. Daar heb ik van genoten.
Visueel mooi gedaan behalve de ''rood-filter'' af en toe. Acteerwerk is wat minder maar al met al een prima film. Dolls are scary!
puckb96
Echt een spannende horrorfilm. Aangezien ik een groot fan van James Wan en Leigh Whannell ben (de bedenkers van Saw) moest ik deze zien. Ik vond deze echt verschrikkelijk eng. Het mixt eigenlijk poppen en enge oude vrouwen met elkaar. Een dodelijk enge mix! Toen ik deze voor de eerste keer keek zag ik met m'n handen voor m'n ogen. Het acteerwerk is niet te geweldig, maar ik moet zeggen dat Ryan Kwanten toch wel een lollig rolletje neerzette. Wel een leuk weetje: dit is de tweede keer in een film van james wan dat een acteur die ryan heet de rol van iemand die Jamie heet speelt. Maar het acteerwerk was redelijk, niks bijzonders. Qua spanning vond ik deze doodeng. Wanneer de pop een soort beweging maakte wist je dat er iets ging gebeuren. Maar ook Mary Shaw zelf is doodeng. Zo'n zombie-achtige oude vrouw. Ik doe het in m'n broek van dat mens!
Dus kortom: Dead Silence is een prima horrorfilmpje voor de avond. Ik ben benieuwd naar die nieuwe horrorfilm Insidious van James en Leigh.
Smooth@thriller
Een prachtige film op alle vlakken. Kan er niets op aanmerken, zo een films moesten er meer zijn. Een dikke '5'!
Je zegt dat je de film een 5 geeft en toch geef je hem een 4,5

Junk Head