• 9.377.017 stemmen

Dead Silence (2007)

Horror | 89 minuten / 92 minuten (unrated cut)

Genre: Horror

Speelduur: 89 minuten / 92 minuten (unrated cut)

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Ryan Kwanten, Amber Valletta en Donnie Wahlberg

Plot Dead Silence

"You scream. You die."

Jamie en Lisa Ashen zijn een pasgetrouwd koppel dat een nieuwe woning betrekt, buiten hun oude, spookachtige woonplaatsje Ravens Fair. Wanneer Lisa echter bruut vermoord wordt, trekt Jamie terug naar Ravens Fair om haar te begraven en een legende te onderzoeken over de vermoorde buikspreekster Mary Shaw, die volgens Jamie met de zaak te maken heeft.

Jamie Ashen

Richard Walker

Police officer

avatar van LaST_OuTLaW

LaST_OuTLaW

Zal wel binnenkort te zien zijn in de bios of videotheek.

Hij is namelijk sinds vandaag op t net (nieuwsgroepen) te krijgen.

Geef wel mijn mening/stem zodra ik m heb gezien.

avatar van eximion

eximion

Deze film is gewoon goed ! misschien niet een heel nieuw verhaal maar de spanning is er en wat is die billy ( de pop) toch eng. Het einde niet zo sterk als saw maar ik vond het ook niet voorspelbaar. Of te wel een goede film acteer werk is dik in orde muziek spanning sensatie alles wat je zoekt in een horror film.

4.0

yeahhhhh

avatar van vamozz

vamozz

Krijg hem vandaag als het goed is ..

avatar van BlueSword

BlueSword

origineel is deze film niet echt, vond het niet echt vernieuwend ofzo maar was zeker geen super slechte film.

de spanning zat er wel goed in, enge sfeer en erg creepy pop! schrikmomenten valt wel mee, ben wel lichtelijk teleurgesteld.

deze film is zeker niet zo goed als saw, en in deze film word je op einde wel verast maar voor de rest is het gewoon een standaard horror filmpje.

3.5* (wel een krappe, er zijn betere horrors!;))

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Lijkt me goeie film

avatar van vamozz

vamozz

een dagje later gekregen.. goede kwaliteit! ik heb hem meteen gekeken, hij was super! het plot is geweldig en de poppen erg scary..!! zeker en 4,5*

owja.. check dit: wat erg leuk bedacht was, in de 'schuur' bij het water, net voordat ze met die clownspop gaan praten.. dan zie je de saw-pop liggen.. echt gaaf!!

avatar van bigsjik

Chainsaw

bigsjik schreef:

Van de Makers Van ** SAW **

was die niet overleden?

Producent Gregg Hoffman is eind 2005 inderdaad overleden. Zowel regisseur James Wan als producent Leigh Whannell (beide verantwoordelijk voor de Saw- serie en ook deze film) zijn echter nog springlevend.

avatar van bigmen99

bigmen99

weet iemand waarneer die in nederland in de bios of de Videotheek komt

avatar van eximion

eximion

vamozz schreef:

kan je misschien vermelden rond welke min dat is ?

avatar van neles24

neles24

Film net gezien en het is een leuke thriller/horror. echt wel spannend en creepy, toch wel een aanrader. daarom geef ik deze film 3,5 ***

avatar van ferry68

ferry68

heerlijke scary creepy movie

beslist eens het kijken waard

heeft mij wel geboeid

avatar van orginaliteit

orginaliteit

ik denk als hij wel goed wordt aangezien de stemmen

avatar van samtari

samtari

Ik vond eigenlijk alleen het einde verassend . de rest was niet slecht maar zeker niet hoogstand . 3,5 sterren

avatar van Blood Duster

Blood Duster

De film begint ijzersterk en gaande weg zakt ie ietwat in, wordt een beetje monotoon. Spanning is er voldoende, en de visualisatie is eigenlijk ook top. In het geheel doet deze film wat klassiek aan en dat maakt veel goed, het einde is ook heel verassend.

Al in al vond ik het toch een goede film, en hij is zeker het kijken waard.

*3,5*

avatar van Macmanus

Macmanus

James Wan

Saw was een onverwacht succes en dus krijgt Wan wat meer centjes dit keer. En hoewel je wel eens ziet dat een regisseur niet zo goed weet wat er mee te doen, heeft Wan het toch redelijk besteed. De film ziet er goed uit en hij heeft iets betere acteurs gevonden.

We zien in het begin van de film een stelletje waarvan het meisje wordt vermoord. En de jongen blijft leven en gaat naar een zo goed als verlaten dorp waar zijn vader woont, om daar zijn vriendin te begraven. En al gauw blijkt dat het dorp meer afweet van de moord. Best aardig, hoewel je niet heel erg van stoel zal vallen van het hoe en waarom. (Ik zal dit net geen J-Horror noemen )
Het is een suspense horror, dus weinig lede maten vliegen in het rond en het draait dus vooral om spanning. En daar slaagt Wan toch niet helemaal. Bepaalde scenes zijn goed, bijv. wanneer Jamie gaat slapen en je dat geluid hoort van het neonlicht en dan opeens stopt. Best spannend. Maar dat er dan weer een crazy old woman langs komt die tegen zichzelf praat, doet het dan weer totaal niet voor mij.
Zo was er wel meer, waardoor ik de film een beetje vond wiebelen.

Het einde is dan wel weer leuk en de poppenfetish van Wan blijft ook nog wel leuk, dus aan die 3.5* komt die zeker wel. Maar Wan delivers niet de gehele film. Maar zeker wel een jonge regisseur die alleen maar gaat groeien en (nog meer) leuke dingen gaat maken in de toekomst.

avatar van Angel25

Angel25

echt een spannende film. in het begin was hij een beetje voorspelbaar maar dat kwam halverwege helemaal goed. De pop is echt spooky, en als ik zo'n ding geleverd kreeg ging ie echt wel meteen in de fik.

Maar wat ik niet snap is waarom die gozer die pop, waarvan hij denkt te weten dat het de oorzaak is, echt overal mee naartoe sleept, beetje......
Het einde is ook erg heftig. deel 2....??

avatar van INCTRL

INCTRL

Alsjeblieft mensen,,,,ga nu niet eindeloos deze film proberen te vergelijken met SAW!!

Ik ga pulp fiction toch ook niet vergelijken met Death proof ofzo??

avatar van patrick17

patrick17

Hij viel me eigenlijk iets wat tegen moet ik zeggen... De film heeft een redelijk begin maar daarna is het alleen maar verhalen over Mari Shaw.. Het einde is wel redelijk goed.. Maar ik vond hem tegenvallen omdat ik de trailer heb gezien had ik er meer van verwacht helaas..

2.5 *

avatar van Judiith^

Judiith^

De film vond ik erg sterk beginnen. Maar daarna wat minder. Het einde vond best goed en niet voorspelbaar! Ik vind deze film trouwens echt niet lijken op Saw hoor. Die pop was echt eng.

avatar van justme_

justme_

Dammm het was echtttt een super goede film..ik heb na een lange tijd weer zo n goede horror gekeken...Die James Wan kan echt films maken...die sfeer en de spanning in de film bleef vanaf het begin tot het einde...en vooralllll de muziek in de film....

Gewoon een 5.0 waard

avatar van SSeagal

SSeagal

Dead SIlence is er weer eentje om van te smullen. Die gasten van Saw weten weer een zeer spannende en ijzingwekkende horrorfilm af te leveren, wederom met weer een zeer onverwacht einde, geweldig! Ik kijk zoveel films, ken vele truuks, maar deze zag ik ook niet aankomen, super! En de poppen zijn zeer zeker ook enorm freaky! **** voor deze knaller!

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Tegenvallertje. Het duurt eventjes voor de film wat op gang komt maar het blijft een matig horror filmpje. Zwak plot, zwakke cast en uitgekauwde schrik effecten. De film weet nergens de spanning vast te houden. Toch leuk om één keertje te zien. Deed me denken aan een Kippenvel (Goosebumps) aflevering.

1,0

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Clueless Dork schreef:

Niets aan toe te voegen.

Ik ruk me nog liever op Chucky.

1*.

avatar van gulio123

gulio123

Het is een standaard horrorfilm, niet origineel.

Toch is het visueel aantrekkelijk, met goeie schrikmomenten! Dus toch wel de moeite, bij gebrek aan betere films.

avatar van Manual

Manual

Snap de negatieve commentaren niet zo, het is gewoon een spannende horrorfilm met enkele griezelmomenten en ze hebben een hele mooie sfeer weten te creeeren. Enge poppen ook!

Voor een horrorfilm is dit echt een goeie, ken niet zoveel betere films in dit genre...

avatar van akira124

akira124

Spannend en onderhoudend! 4****

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

gulio123 schreef:

Het is een standaard horrorfilm, niet origineel.

Vanwaar de waardering van 5*?

Je bent een beeldvertekenaar.

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik vond de film wel spannend en mysterieus. Ook is het mooi gefilmd. Wel is het allemaal enigszins voorspelbaar, behalve het einde, hoewel ik al wel tijdens de film vond datJamie's vader er wat vreemd uitzag, maar had daar niks achter gezocht. Het acteerwerk is niet steeds even goed, maar ondanks dat kan ik er toch wel 4 * voor geven. Het enige wat ik niet helemaal heb meegekregen: Ella zit achter de moorden, is zij een familielid van Mary Shaw of IS zij Mary Shaw

avatar van scarab3905

scarab3905

leuke film, en leuk om ff lekker te kijken
einde is toch goed verassend.
af en toe wat spannend maar heel weinig schrikmomenten. (wel jammer.)

maar toch de moeite waard om een keer te kijken.

wat ik ook leuk vond is, dat bij ongeveer 1:11.54 min je, als Jamie naar die 'clowns' pop loopt, je bij de klok snel de pop van saw ziet!!

geef hem een *3