Dead Silence (2007)
Genre: Horror
Speelduur: 89 minuten / 92 minuten (unrated cut)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Ryan Kwanten, Amber Valletta en Donnie Wahlberg
Plot Dead Silence
"You scream. You die."
Jamie en Lisa Ashen zijn een pasgetrouwd koppel dat een nieuwe woning betrekt, buiten hun oude, spookachtige woonplaatsje Ravens Fair. Wanneer Lisa echter bruut vermoord wordt, trekt Jamie terug naar Ravens Fair om haar te begraven en een legende te onderzoeken over de vermoorde buikspreekster Mary Shaw, die volgens Jamie met de zaak te maken heeft.
Jamie Ashen
Richard Walker
Mary Shaw
Police officer
the-hague-pride
wel een goeie film, niet super ofzo. begon goed maar werd al snel minder.
DJSnake
Vond het een hele goeie film! en dan vooral dat einde, had ik echt niet verwacht!
Geef een 4.5*
AmazingPP
Mooi gestyleerde horrorfilm, met prachtige shots, een creepy sfeertje, goede acteerprestaties (al doet Wahlberg wel heeeeel erg zijn best), kortom: een horrorfilm / thriller zoals je ze niet zo vaak meer ziet. Het verhaal zit prima in elkaar en houdt je geboeid. De schrikeffecten in deze film zijn standaard, ja.. Maar wat moet je anders? Wel zijn die effecten heel bevredigend, want ze werken. Lang geleden dat ik zo'n mooi geschoten horrorfilm zag. 4,5 *.
Aardige opvolger van Wan.
Al mist deze film toch wat de glans van Saw. Het kleurt voornamelijk erg binnen de lijntjes. Typisch vloekverhaaltje waarbij vooral de pop indrukwekkend is.
Begin is ook nog wel gaaf, aardige editing en leuke geluidsbewerking. Het vervalt alleen te snel in een iets te doorsnee horror filmpje. Bewandelde paden.
Had toch wat meer "Wan" willen zien. Wat meer teken van eigen identiteit. Hoop toch dat hij zich hierna een beetje herpakt, anders kan hij zich voor mij niet meer meten met andere moderne horrortalenten (ik noem een Aja).
Sfeervol, sterk begin, dwaalt wat af naar het einde toe. Kijkt gelukkig wel aardig weg allemaal, en die pop is gaaf.
R9
top horror, je ziet zo dat deze film van de makers van SAW is, vooral aan het verassende einde;)
daarnaast heb ik een soort angst voor deze poppen, waardoor ik nu dus echt bang heb zitten kijken..!
Tolkienfan
Beter dan SAW kan gewoon niet, maar dit was ook een topper! Je kon goed de hand van de makers van SAW zien! En ik verwacht wel weer een vervolg...
Een flinke stap terug voor zowel de schrijver als de regisseur van het geniale Saw. Uitgekwauwd en voorspelbaar script, vol weinig interessante personages (de politieman die Donnie Wahlberg neerzet is echt ver beneden peil). De film wordt gered door de zeer fraaie cameravoering, de mooie decors en de eersteklas make up-effecten. Leuk einde inderdaad, maar het geheel is gewoon niet goed en origineel genoeg.
dennisabc
Ontzettende goede film, hele beklemmende en freaky sfeer door de manier van kleurgebruik. Het was eigenlijk allemaal vrij donker en grijs. Dat gaf een beklemmend gevoel. Verder gewoon een spannend concept. De pop lijkt sterk op die van de Kippenvel serie op tv. De film laat de kijker ervaren dat het gevaarlijk wordt wanneer het geluid wegvalt. Erg spannend als dit daadwerkelijk gebeurt...
HeatWave
Een horrorfilm met een erg leuk verhaal.
Wel moest ik in het begin van de film even denken aan Childsplay met die pop, maar later werd toch wel duidelijk dat deze film er geen kopie van is.
Mooie special-effects en een lekker lopend verhaal zorgden er voor dat ik weer na een behoorlijke tijd weer eens een horrorfilm voorgeschoteld kreeg die ik erg vermakelijk vind.
Deze mag zich nog niet in het rijtje scharen van mijn all-time favorite horrorfilms maar ik vind dit zeker een hele goeie middenmoter.
rubenzzz
Ik moet deze film toch nog eens zien. Lijkt me een leuke hororfilm. Met name omdat het van de makers van Saw is. En ik hoor dat het een verassend eind heeft.
melanie178
Dit is best een goede film! Ik ging kijken met het idee "dit wordt helemaal niks "maar hij heeft me aangenaam verrast!
Het is geen topper (er zijn tegenwoordig maar weinig toppers) maar zeker geen slechte film.
enige minpuntje: ze hadden Billy de pop wel iets meer kunnen laten "doen" hij heeft echt een enge rotkop dus in feite hoeft hij niet veel te doen maar het had het "schrikmomenten-gehalte" zeker goed gedaan als die pop bijvoorbeeld had gepraat ofzo
Vond het einde ook goed, al was het nou ook weer niet onwijs verassend....mensen die het niet zagen aankomen hebben toch niet goed opgelet denk ik
MrAmsterdam
Redelijke film. Sommige stukken best spannend en het eind is ook wel behoorlijk verassend.
De pop is wel oke gemaakt maar had meer tot zijn recht gekomen als ze een soort chucky achtige film hadden gemaakt... maar goed.
Al met al een redelijke film die van mij 3* krijgt.
Anarchy99
kneiter, haha wat een lekkere film
kreeg steeds rillingen over me lichaam, wat een film echt goed!! mij krijg je niet zo snel bang, maar nu wel!! een dik verdiende 4!
orginaliteit
Waar heeft iedereen hem gezien
wil iemand zagen waar ie deze film heeft gezien ?
antwoord alstublieft als je wilt
Hesticus
Ik heb hem laten branden:) maar hij is wel leuk opzich. Het einde vond ik juist het leukere want daar kwam weer dat typische saw sfeertje in terug. We moesten wel eventjes lachen toen we dat eindstukje zo zagen.
Smith
Redelijke film met voldoende spanning en een verrassend einde
Heb m 2 en halve ster gegeven
Ik heb de film gedownload trouwens en dus thuis gekeken om ff op de vraag hierboven terug te komen
2 keer heb ik een minuutje genoten: pop met moeder op toneel en de een na laatste minuut.
Behoorlijk jammer na het verfrissende Saw.
pmpkn
branden lukt niet
weet iemand misschien of deze film uitkomt op dvd en wanneer?
dutchtuga
Audiovisueel dik in orde. Soms zelfs TE zodat de aandacht verslapt. Erg mooie setting ook die beter tot zijn recht was gekomen was er meer aandacht aan gegeven. Nu raasde de film in een te snelle vaart naar een climax die leuk is maar nergens blijft hangen.
scorepio
Eindelijk nog eens een echt enge film. Geen wreedheden maar echte kippevelmomenten. Het einde van de film is heel sterk en onvoorspelbaar.
4 sterren !!
Khd
Een aardige film. Mooie decors, een passend muziekje tussendoor en een verrassend einde. Alleen de acteerprestaties was bij een aantal scenes ver onder de maat. Enfin, een 3.5 sterretjes.
maurice32
wat een fantasisch einde , wow
normaal 3 sterren , maar dat einde maakt alles goed
dje-em
aardige horror film, op sommige momenten te clichematig maar dan het was wel 'aangenaam' om de hele film te bekijken en niet continue het gevoel dat je wilt doorspoelen.
Zeker niet zo goed als Saw, maar Wan mag het nog wel een paar keer proberen van mij. In vergelijking met andere horror films is dit zeker bovengemiddeld. Al is het nergens echt legendarisch!
TonyM
Best een goeie horror film aardige schrikmomenten en de enge pop vond ik best geslaagd. Vrij onvoorspelbaar eind 3,5*
Brianna
goede film, ga m niet vergelijken met Saw, want dit is echt een heel ander soort film. Wel kan je af en toe merken dat het van de maker van Saw is. Maar juist het goede hiervan is dat ie een heel ander soort horror heeft gemaakt dan Saw, en toch nog een goede ook. Vaak zie je dat films van de zelfde maker op elkaar lijken, maar dit is toch een heel ander verhaal. Goed gedaan.
tevelenco
Goede en spannende horrorfilm.
Met een beklemmend en creepy sfeertje.
En enkele goede schrikmomenten.
Verder niet echt heel bijzonder maar ondanks dat wist de film me toch tot het eind te boeien.
En sloot hij ook nog eens onverwachts af.
Kortom een prima horrorfilm die toch wel boven de middelmaat uitstijgt.

Junk Head
Animatie / Actie, 2017