• 9.377.371 stemmen

Dead Silence (2007)

Horror | 89 minuten / 92 minuten (unrated cut)

Genre: Horror

Speelduur: 89 minuten / 92 minuten (unrated cut)

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Ryan Kwanten, Amber Valletta en Donnie Wahlberg

Plot Dead Silence

"You scream. You die."

Jamie en Lisa Ashen zijn een pasgetrouwd koppel dat een nieuwe woning betrekt, buiten hun oude, spookachtige woonplaatsje Ravens Fair. Wanneer Lisa echter bruut vermoord wordt, trekt Jamie terug naar Ravens Fair om haar te begraven en een legende te onderzoeken over de vermoorde buikspreekster Mary Shaw, die volgens Jamie met de zaak te maken heeft.

Jamie Ashen

Richard Walker

Police officer

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

Vond de film wel aardig, niet erg origineel met die poppen, chucky bestaat al wat langer.

Aardig opgebouwd, maar het eind verneukt heel de film, wat een gruwelijk nep en slecht eind. Ik wilde de film eerst een 3,5 geven,

en door dat neppe eind dat helemaal nergens op slaat wordt het een 2.

avatar van -P-

-P-

Ik vind de meeste reacties hier wat overdreven. Het is een leuke klassieke "spookfilm" maar echt super eng is hij nou ook weer niet. Het neigt meer naar actie dan naar horror vond ik. Het einde is wel geinig verzonnen.

avatar van FillumGek

FillumGek

Die pop is lekker freaky, waar de film het voornamelijk van moet hebben. Het is allemaal al eerder gedaan, de film deed me vooral denken aan de Chucky films. De spanning in de film is vrijwel continu maar niet extreem hoog. De effecten waren een beetje jammer, zoals die neppe tong en wanneer de gezichten van de poppen vervormen. Wel een heerlijke wegkijker die zeker niet slecht is.

Ook best goed te zien dat het van de maker van Saw is; niet alleen aan de evil poppen maar ook aan het einde, met een typische plotwending met beelden die elkaar in razend tempo opvolgen.

avatar van Scratt

Scratt

Vind deze film dus nergens... of is hij nog niet uit op dvd ?

Ook in geen enkele bioscoop hier gezien

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Neppe film, erg flauw en een waardeloos verhaal. Wat een onzin dat jullie dit zo hoog waarderen 3,36 .

avatar van JSK

JSK

Drol van een film.

Saaaai en weinig inhoud.

Snap ook niet dat deze film nog 3 sterren heeft want ik viel er bijna bij in slaap. ( en het geluid stond vrij hard )

Met moeite uit kunnen kijken en vond het einde toch wel 2 sterren waard.

Rest van de film...1 ster.

Sorry, ik zal geen poppen liefhebber zijn...

avatar van Raffael77

Raffael77

Leuke film. Poppen in dit soort films blijven altijd creepy.

een 4 waard.

avatar van Leoke

Leoke

Ik vond het wel echt een goede film. Niet eng. Naar mijn idee is het einde het beste deel van de film. Ik heb ook het alternatieve einde gezien (ook op youtube te bekijken). Maar dit was best langdradig en wazig naar mijn idee.

Ik heb de film nu twee keer gezien, en geef 'm 3,5 sterren.

avatar van Hans Vons

Hans Vons

Jazeker dit was was een lekkere film. In deze film zat een echte horrorsfeer, zonder vreselijke bloedbaden. De special effect waren niet echt van een hoog niveau, maar ik heb wel van de film genoten. Ik geef dan ook een 3

avatar van roeligun

roeligun

ik ga hem nu kijken...

laat nog wel wat van horen

avatar van zozo1000

zozo1000

Dacht eerst, wat , daar hebben we chucky ha ha.

Nee, echt de moeite waard om te kijken.

De effect s hadden hier en daar wat beter gekund.

Maar goed 3,5 * is die waard. Dus geen drol van een film.

avatar van Diesel

Diesel

Ik heb zo'n gevoel dat Wan zijn horrorhit Saw nooit meer zal evenaren. Dead Silence is zo eentje waar velen van zijn. Ook Wan's volgende film (Death Sentence) ziet er alles behalve origineel uit. Alleen die titel al. Oke, Dead Silence heeft een griezelig sfeertje, maar de film heeft totaal geen meerwaarde en voegt niets nieuws toe aan het genre. Een paar onsmakelijke scènes, een coole Donnie Wahlberg en that's it. Fuggedaboutit.

avatar van Danny79

Danny79

Erik Dekker schreef:

en door dat neppe eind dat helemaal nergens op slaat wordt het een 2.

Hier ben ik het helemaal mee eens, Het is een erg enge film maar het einde verpest het een beetje door de overdrevenheid.

*2,5*

avatar van Phil1972

Phil1972

Mooie spannende film.

Moet wel zeggen dat het eerste gedeelte van de film beter is als het tweede.

Goede decors en camerawerk wat wel vele creepy scenes oplevert.

Stem ---> 3.0

avatar van ericos

ericos

Vond het een spannende film. Die poppen waren echt eng haha!

Was van het begin tot het eind wel eng.

Verder goed opgebouwde film, goed gefilmd, alleen het einde vond ik dan weer zo abrupt en tjah... best slecht!

Ik geef deze film een 3,5*

avatar van Xeeby

Xeeby

Ik dacht dat zal wel een neppe Chucky zijn.
Maar Chucky is wel wat anders. Het heeft wel een beetje weg van The Puppet Master. Ik vond de film beetje te veel op die Jamie geconcentreerd... kon wel meer moorden zijn en meer bloed.

Maar ik vond het een hele mooie film met goede momenten, heel wat anders dan ik gedacht had, heb voorheen even de moeite genomen de trailer te kijken en leek me n leuke film.
Ik vind t een mooie film die zeker de moeite waard is, ik wist al dat er iets aan de hand met die vrouw was van die vader, ik vond haar té lief en aardig. Die poppen zagen er zo eng uit, en die tong was geniaal gewoon.

Deze film is zeker de moeite waard om te kijken!
De einde viel zeker tegen, Jamie moest wel beter weten!...

Is zeker de 4* waard!

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik ben helemaal geen fan van Saw maar dit soort films mogen er dus gerust wel zijn. Een spannende horror die ook echt wel eng is, vooral door de schitterende sfeer en setting. Het verhaal vond ik geslaagd (je kijkt uiteraard niet naar een horror om een superorigineel verhaal te zien) Ik had gekunnen zonder die twist op het einde maar het verpest ook de film niet.

Toch 3,5 *, één van de betere horrorfilms die ik dit jaar gezien heb

avatar van Rujar

Rujar

We oke. 13 in een dozijn. Vond de titelsong wel erg op die van de exorcist lijken

avatar van NightmareLady

NightmareLady

Ik heb heel lang op deze film zitten wachten en toen hij gister bij ons in de videotheek uitkwam ben ik hem ook gelijk gaan halen.
Hij heeft aan mijn verwachtingen voldaan!

Die Mary Shaw was heel gaaf (ze had een heel eng uiterlijk) en ook dat met die poppen was geweldig!
Die jongen als pop en Mary ook: vond het heel origineel!

(maar ik moet zeker even dat alternatief einde gaan bekijken)

avatar van KwintenS

KwintenS

Ik ga even met de positieve punten beginnen. De sfeer, de muziek en het visuele waren zeer goed. Al vanaf de intro werd er een goeie sfeer geschept. Jammer genoeg wordt deze lijn niet doorgetrokken in het verhaal. Zoals ik gevreesd had was het verhaal te voorspelbaar. Ik vond het zelfs helemaal niet spannend. De poging om de film te redden door er een saw einde aan te breien was mss wel leuk, maar totaal overbodig. Het lijkt mij vooral een goedkope poging om het publiek voor zich te winnen en het magere verhaal te verdoezelen.

Toch 3* voor de sfeerschepping, de muziek en de settings. Jammer dat het verhaal te mager was.

Apster

Erg slechte horror, waarbij je je gaat afvragen of Wan een toevalstreffer had met Saw. Niet spannend, vol cliche's en een verhaal dat nergens opslaat met een belachelijk geforceerde ontknoping. Geen greintje humor te bekennen ook, wat toch wel nodig is met dit soort films. Nee, dit is echt een wanproduct eerste klas.

avatar van Spookje

Spookje

Zojuist bekeken en ik moet zeggen dat ie best wel goed was. Niet heel erg eng maar wel een griezelige sfeer de gehele film door. Ik ben welgeteld 2 á 3 keer geschrokken. Weliswaar is het idee niet echt orgineel maar het kijkt lekker weg, niks mis mee.

3,5 sterren

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Deze film was jammer van mijn 4 euro. Het voelde aan alsof ik telkens naar andere films zat te kijken. Het valt me zoiezo op dat de laatste tijd de films om zelfde principes draaien; oud eng kinderverhaaltje--> meneer/mevrouw gaat op onderzoek--> vaag einde met allemaal rare lichtflitsen (The Reaping)

1.00

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Rocco1984 schreef:

1.00

Humor nodig in deze films, sorry maar zulke films hebben nog altijd het etiket horor, wie humor wilt zien kan terecht bij een komische film, humor in een horor stoort nu eenmaal vind ik

wat deze film betreft ja de typische saw-ontknoping, een knoping die we in de verste verte nog niet zagen aankomen, zat bij deze film er wel in, dus dat vind ik postief.

helaas gebeurde er niet al te veel in deze film, sommige dingen voelde ook erg nep aan en te cliché zoals rocco zegt, wel kon de buikspreekpop voor een akelig sfeertje zorgen, maar al snel worden de draaiende ogen en de openvallende mond afgezaagd, de clownpop op het laatste deed me nogal aan poltergeist denken.

ik geef deze film een 2,5, leuk voor een keertje te zien maar geen must see

Friday the 13 th schreef:

Een horrorfilm met een buikspreekpop als middelpunt, is niet serieus te nemen. Helaas neemt deze film zichzelf wel veel te serieus. Er zijn zat horror films die wel humor gebruiken, gecombineerd met de gebruikelijke gore en schrikmomenten.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Apster schreef:

ja ik kan je hier perfect in volgen, dat is waar wat je zegt, er zijn vele hororfilms die gebruik maken van humor, zoals black sheep, waar de humor heel gepast is en waar ik persoonlijk erg van genoten heb

in dead silence zou de humor echter niet gepast zijn, denk dat de maker van deze film wel weten wat er gebeurt als ze humor gingen toepassen..........de makers van chucky hebben vanaf deel 4 (bride of chucky) ook humor toegepast en toen haakten er veel fans af, bij deel 5 nogmaals humor, nu zelf over the top en de film was natuurlijk één grote flop. Goede keuze van de makers van dead silence om het creepy , mysterieuze sfeertje te behouden ipv van de film heel uit zijn context te brengen met komische elementen.

Apster

Dat creepy, mysterieuze sfeertje vond ik nergens terug, de setting had iets weg van een goedkope kermisacctractie. Een verlaten spookhuis met open ramen en wapperende gordijnen en een kerkhof met neppe nevelmist. Als ze dan ook nog met zo'n verhaal op de proppen komen over een boze heks met poppen, dan denk ik dat ze de plank volledig hebben misgeslagen.

avatar van SaBBeS

SaBBeS

Heb em net gekeken en ik moet het nog een beetje laten bezinken...

Het verhaal is aan de ene kant niet erg origineel en wat dunnetjes, maar toch zitten er wel leuke elementen in. De Special FX vond ik helaas soms wat teleurstellend en nep, dat deed wat afbreuk aan de film vooral die tong, het einde vond IK daarentegen weer hartstikke goed en dat vind ik belangrijk bij dit soort films, omdat je in je gedachten nog een beetje aan het nagenieten bent en het einde het beste laat hangen.
Heb me prima vermaakt met deze film!

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

chuky in een nieuwjasje

leuk opgezet maar lang niet sterk genoeg.

het einde vond ik dan wel weer verassend en ziek..

avatar van neverland

neverland

Ben niet kapot van de Saw film,s van James Wan.

Vandaar de verassing bij het zien van Dead Silence.

Hij is dus toch in staat om een goed product af te leveren

Dikke pluim voor de regiseur en zeer beneuwd naar zijn

nieuwe thriller Death Sentence.