Dolls (1987)

geregisseerd door
Stuart Gordonmet
Ian Patrick Williams,
Carolyn Purdy-Gordon en
Carrie LorraineEen groep reizigers verblijft een nacht bij een echtpaar poppenmakers. Die nacht ontdekt het kind van de reizigers dat de gemaakte poppen eigenlijk miniatuur-mensen zijn, gemaakt om kwaadaardige plannen uit te voeren.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 maart 2011, 9:23 uurEen sprookjes-griezelfilm, maar is het voor kinderen of volwassen griezelfans? Ik vond het af toe best kinderachtig (acteren van Ralph). De SE zijn prima, einde ook een beetje onverwacht. Er zitten wat lange stukken in, maar dat weet de kleine meid prima op te lossen door haar schattige aanwezigheid. Carrie Machacek is trouwens vrijwel direct daarna gestopt met acteren en tegenwoordig werkzaam als advocaat in strafzaken .
2,5
[permalink] geplaatst op 11 april 2011, 16:10 uurHad hier best wat van verwacht maar het bleek toch een van de tamste Gordon films te zijn die ik heb gezien. Best aardig maar te weinig horror om horror te heten. 5/10*
4,0
[permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 9:33 uurDonders! wat een verassing weer.
Toen ik de openingscredits zag dat stuart gordon de film had geregiseerd kon ik eigenlijk al wel weten dat het goed zat.
En inderdaad wat een heerlijk sfeertje en soms moraaltje in deze film.
De poppen waren inderdaad echt eng, en supergaaf gemaakt.
Ik ga deze nog wel een keer weerzien.
Al DeNiro
4,0
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2011, 22:43 uurDe levende poppen zijn enger dan menig ander monster.
Wat een geweldige tijd was de 80s toch voor de horror-liefhebbers.
4,0
[permalink] geplaatst op 11 november 2011, 20:12 uurZeer sterke en sfeervolle film met de nodige humor erin verwerkt op de koop toe.
[permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 23:15 uurEen ode aan de kinderlijke verbeelding. Daarnaast een erg lollige film met een leuke variatie aan personages. Een beetje zoals je van de combinatie Gordon-Yuzna kan verwachten dus. Behalve de humor is ook de vormgeving piekfijn. Het oude huis, de krakende vloeren en trappen, het knisperende haardvuur, de vele gangen en het leger aan handgemaakte poppen die 's nachts tot leven komen, ademen gezamenlijk de juiste sfeer voor een kindvriendelijke horrorfilm. Wie wil kan er zelfs een metafoor in zien, namelijk dat fantasie onontbeerlijk is in het leven.
1,5
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 8:47 uurMoet deze ook maar eens in de herkansing gooien.