• 9.378.044 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Anthony Hopkins, Ryan Gosling en David Strathairn

Releasedatum: 17 mei 2007

Plot Fracture

"I shot my wife... prove it."

Op het moment dat Ted Crawford ontdekt dat zijn jonge vrouw vreemdgaat, plant hij de perfecte moord. Ted schiet haar koelbloedig neer, bekent openlijk wat hij heeft gedaan en na zijn arrestatie krijgt hotshot Willy Beachum de schijnbaar eenvoudige taak de veroordeling te regelen. Maar niets is zo simpel als het lijkt voor deze jonge officier van justitie: Crawford trekt zijn bekentenis in en dan blijkt pas dat er ondanks alles helemaal geen hard bewijs tegen hem is. Om geen gezichtsverlies te lijden en zijn overstap naar een prestigieus advocatenkantoor veilig te stellen, zal Willy dat bewijs toch op tafel moeten krijgen. In iedere, ogenschijnlijk vlekkeloze façade kan een barstje worden gevonden.

Theodore Crawford

Judge Gardner

Norman Foster

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Geen geweldige film en ook geen bijzondere maar wel vermakelijk.

De dialogen zijn een beetje rommelig en soms saai.

Hopkins is weer eens duivels en ik vond hem wel weer goed overkomen hoor.

Ryan Gosling is een knapperd en was lekker schattig en kon ook werkelijk goed overkomen.

De film heeft verschillende wendingen en dat is juist het leuke eraan.

En hij is ook niet echt voorspelbaar.

Leuk voor een keertje maar geen topper vind ik zelf.

avatar van RagnaToad

RagnaToad

Goed geacteerd, maar nogal voorspelbaar en zelden spannend.

Veel psychologie komt er niet aan te pas.

RagnaToad schreef:

Goed geacteerd, maar nogal voorspelbaar en zelden spannend.

Veel psychologie komt er niet aan te pas.

Same, heb betere films gezien in deze soort.

avatar van papaEd

papaEd

Goeie thrilller Hopkins weer op z`n best.

Prima vermaakt voor een dinsdagavond.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Aardig, Ryan Gosling steelt hier de show.
Hij zit af en toe tegen overacteren aan maar toch stoorde het mij niet.
Wel vond ik zijn nieuwe bazin meer dan irritant, de eerste keer dat ze elkaar zien begint ze gelijk al zwoel en geil met hem te flirten, wat een onzin.
En dat ze ook nog eens met elkaar naar bed gaan, wat voor een meerwaarde had dat nou voor de film??

Ja en dat ''trucje'' van A. Hopkins ken ik nu wel eens zo'n beetje.
Geen hoogvlieger maar toch leuk om te zien.

avatar van aburex

aburex

Ik vind deze film geweldig met een weer uitstekende Hopkins, ondanks de soms negatieve kritieken. De advocaat van het OM staat echt voor een dilemma: zijn beroepseer en de geslepen Hopkins weet daar handig op in te spelen. Zeker een aanrader voor de liefhebber van een psychologische thriller.

avatar van Triple G

Triple G

Aardige rechtbank film. Aan de ene kant door de indringende manier van spelen door Hopkins en juist, aan de andere kant, wordt de film door datzelfde spel wat van "dat heb ik allemaal al eens eerder gezien".. Leuk om naar te kijken maar weinig origineel, ondanks het best goede verhaal.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Fracture begint goed en erg interessant door de kalme, maar mysterieuze en intelligente Hopkins. Tot de 1e rechtzaak blijft de film ook dat niveau vasthouden, maar daarna zakt het langzaamaan af. Hopkins verandert in een ietwat slordige psychopaat en Gosling lijkt wel de wereld te redden (uit het niets!), waarbij Hopkins zich ook nog eens heel makkelijk te pakken laat nemen. Over de romance tussendoor zal ik het maar niet hebben.. Toch zeker wel vermaakt, alleen een beetje jammer van de 2e helft.

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Filmi Corleone™ schreef:

Same, heb betere films gezien in deze soort.

Zoals? Vind het thema hier op zich erg boeiend, maar nogal zwak uitgewerkt en net iets te voorspelbaar allemaal. Geen "aha-erlebnis" waar ik op hoopte

avatar van Arnforpresident

Arnforpresident

Een goede film. Hopkins is geniaal in dit soort rollen. De intelligente, geleerde, psychopaat. Het verhaal was uiteindelijk nogal povertjes. De ontknoping was absoluut geen hoogvlieger, zoals hierboven al gezegd. Ik had meer mysterie en meer diepgang verwacht. Eigenlijk had ik hem er ook liever mee zien wegkomen, dan op zo'n domme manier gepakt te worden.

avatar van funkdoc

funkdoc

Hele sterk Gosling in deze film. Hopkins acteerde een beetje op automatisch piloot vond ik, en zijn persoonlijkheid deed me iets te veel denken aan Hannibal. Maar al bij al sterke film, sterk verhaal en vooral genieten van het personage dat Gosling neerzet.

avatar van tal1b

tal1b

net gezien op TV, blijft goed deze film. Met name RS speelt erg sterk.

avatar van blokkedoos

blokkedoos

Heb hem gisteren voor de tweede keer gezien en hij viel me nu meer tegen. Verhaal komt moeizaam op gang en gaat met name over de arrogante Rs.. Einde vond ik wel erg sterk!

avatar van KSUS

KSUS

Aardige film, houd wel van Hopkins.

Gister op TV gezien.

Iedereen wil natuurlijk weer een happy ending, het gaat misschien wel over een slimme man, maar het blijft een psychopaat.
En die maken nu eenmaal fouten, als je sterk in jezelf gelooft zit dat juist in een klein hoekje, ik vond dat dus juist WEL realistisch.

Wat ik eerder onrealistisch vond, maar wel grappig, was dat Hopkins uitgebreid zit te tekenen tijdens de rechtzaak. Ik kan me niet voorstelen dat dat word geaccepteerd in een moordzaak.

Wel fucking grappig hoe zelfverzekerd en nonchalant hij telkens is.

Ik geef hem 4 sterren, heb me goed vermaakt met de spelletjes die Hopkins speelde.

Persian_Sara

gisternacht weer gezien deze film. Vind het een goede thriller. Ik vind dat beide hoofdpersonages hun rol heel goed vertolken. Ryan gosling als de arrogante mannetje (waarvoor ik pas naar het einde toe van de film wat meer sympathie krijg). En hopkins als de zeer slimme en genadeloze Crawford. Al met al is het een spannende en vermakelijke film, maar het heeft niet echt een unieke verhaallijn in zijn genre. Ik geef de film wel 4 sterren omdat ik hem kwalitatief gewoon heel hoog vind en de hoofdpersonages heel goed acteren.

Persian_Sara

en de eindscene vind ik gewoon GEWELDIG hahah zie je hopkins helemaal als een stanbeeld verstijfd, en tegen willy: ''opdonderen jij'' hij is dan eindelijk erbij. Ik vind dat echt een prachtscene, moest me kapot lachen

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Gisteren voor de tweede keer bekeken.

Het blijft een goede film.

Goede acteurs, die ook humor erin brengen.

Tenminste, ik moest om verschillende scenes lachen.

avatar van 606

Hele sterkte Thriller, met een spannend en goed in elkaar gezet verhaallijn.

Hopkins is gewoon geschikt voor een rol als badgauy.

Ook zijn mede speler is goed in zijn rol.

roosdols

Dit gaat over Fracture,eergisteren voor de 2,5e keer gezien, want ik vierl er halverwege in, blijft een goede film door het meesterlijke spel van beide hoofdacteurs, de psychologische oorlogsvoering van Hopkins en de lekkere arrogantie van Gosling (die mij overigens erg deed denken aan Reeves in the Devil's advocate, maar dat terzijde.)

Ik heb een vraag aan geleerde filmkenners: wat bedoelt Hopkins nou precies als hij zegt (ik citeer het niet letterlijk, excuses) "Even when the clock is broke, it gives the right time twice a day....."'Wat bedoelt hij nou? Ik kon er niet opkomen.

roosdols schreef:

Mooie quote maar weet ook niet wat hij ermee bedoelde, zat ook al te denken over het hoe en wat.

Hier de echte Quote:

Even a broken clock is right twice a day.

roosdols

Wellicht helpt de juiste quote mij wel verder, dank daar voor, ik ga er nog op zitten broeden......

Persian_Sara

Ik denk dat hij bedoelt dat zelf een klok die stuk is zelfs meer kan dan willy. Het is beledigend bedoeld, die gebroken eieren die hij opstuurde waren ook bedoeld om te zeggen dat hij dus mankementen heeft. Hij kent het karakter van willy goed, hij weet dat willy heel arrogant is en denkt dat hij alles aankan. Met deze uitspraak wilt hij hem goed de grong in boren, op het moment dat hopkins met deze uitspraak kwam was willy al erachter met wat voor iemand hij te maken heeft (veel moeilijker dan hij in het begin van de film had verwacht).

Dit denk ik tenminste dat hij bedoelt.

Persian_Sara

met andere woorden: zelfs een klok die niet meer werkt heeft meer capaciteiten dan jou.

roosdols schreef:

Graag gedaan.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Geen slechte film, met een toch wel origineel verhaal. ik vond het alleen jammer dat Ted Crawford uiteindelijk toch nog gepakt werd. Ik had liever gezien dat hij gewoon vrijuit ging.

roosdols

De uitleg van Persian Sara vind ik bepaald niet slecht en we komen er een heel eind mee en misschien is dat het ook. Belangrijk is op welk moment precies hij het zegt in de film, dat wilde ik nog even opzoeken zonder maniakaal te worden

roosdols

Heb gisteren Crime d' amour gezien maar was niet bepaald onder de indruk. Wel van het spel, maar niet van de weinig intelligente plot en zogenoemde verrassende twists, die je ook in de sudderstand mijlenver zag aankomen. De psychologische ontwikkeling van Isabelle als businessbabe was behoorlijk ongeloofwaardig en het zgn bitchy gedrag van Christine had de subtiliteit van een kleuter.Begrijp de schreeuwerige billboards niet, alleen de actirces zijn uitstekend gecast. Wat mis ik?

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

De film had een 4 of misschien wel een 4,5 gekregen, als hij vrijuit was gegaan. Dat zou veel geloofwaardiger zijn geweest en beter vind ik. Het einde is wel leuk bedacht maar omdat Hopkins ook zo slim speelt, vind ik het een beetje raar dat ie zo makkelijk zich op het einde heeft laten pakken. Hij is nou eenmaal het meesterbrein.
Verder kon de rest van de film mijn aandacht goed trekken, en zaten er goeie, spannende scenes in. Ook de rechtbankscenes waren geslaagd. Nou vond ik Hopkins erg goed spelen, maar Gosling vond ik ook niet slecht. Hij speelde het lekker rustig aan, maar acteren kon ie wel.

3,5*.

avatar van joeythebest

joeythebest

Toch wel een goei filmke. Heb ervan genoten

avatar van skipy05

skipy05

Er goede film. spannend van begin tot einde. Verhaal was goed. Goede acteurs. Ik vond het einde el goed zo.