Fracture (2007)
Releasedatum: 17 mei 2007
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Fracture
"I shot my wife... prove it."
Op het moment dat Ted Crawford ontdekt dat zijn jonge vrouw vreemdgaat, plant hij de perfecte moord. Ted schiet haar koelbloedig neer, bekent openlijk wat hij heeft gedaan en na zijn arrestatie krijgt hotshot Willy Beachum de schijnbaar eenvoudige taak de veroordeling te regelen. Maar niets is zo simpel als het lijkt voor deze jonge officier van justitie: Crawford trekt zijn bekentenis in en dan blijkt pas dat er ondanks alles helemaal geen hard bewijs tegen hem is. Om geen gezichtsverlies te lijden en zijn overstap naar een prestigieus advocatenkantoor veilig te stellen, zal Willy dat bewijs toch op tafel moeten krijgen. In iedere, ogenschijnlijk vlekkeloze façade kan een barstje worden gevonden.
Theodore Crawford
Detective Flores
Judge Robinson
Judge Gardner
Norman Foster
Aardige thriller, met een Hopkins in vorm en die ook zichtbaar lijkt te genieten van dit soort rollen. Het zet in ieder geval weer een aardige personage neer, die slim en uitgekookt is en vol cynische humor zit. Tegenspeler Ryan Gosling doet zijn best, maar staat toch een beetje in de shaduw van Hopkins. Het verhaal is verder interessant, aardig uitgewerkt en bij vlagen best spannend. Jammer is dan dat het einde heel onbevredigend is en vooral heel matig. Hopkins speelt zo'n slimme man, die alles tot in de puntjes had voorbereid en die dan op zo'n domme manier gepakt wordt. Mooier was wat mij betreft geweest, dat hij er mee weg gekomen was, of in ieder geval een wat beter uitgewerkt einde. Jammer, want het verpest toch een stukje van de film en geeft een aardige film toch weer iets heel standaards mee. Aardige film dus, maar jammer van het einde.
kleine 3,0*
Zeer mooi gespeeld door Anthony Hopkins. Ik dacht van te voren dat deze misschien wel eens kon tegen vallen maar hij viel juist erg mee.
Aapje81
Een ouderwetse Thriller zoals er tegenwoordig nog maar weinig worden gemaakt. Hopkins doet zijn kunsje in deze film behoorlijk goed en de dialogen zijn ook heel aardig. Alleen Ryan Goslin voegt erg weinig toe aan de film. En ja het plot, Columbo zou er jaloers op zijn. Overigens deed de film bij vlagen ook heel erg denken aan een aflevering van Columbo.
Arie18
Het verbaasde me om te lezen dat een aantal mensen Ryan Gosling niet goed vonden spelen of dat ie weinig toevoegde in deze film.
Ik vond hem juist heel sterk spelen. Vooral de rechtbank scènes waren erg boeiend om te zien. (Wel grappig trouwens die opmerking over 007 van de rechter). Er was wel chemie tussen die 2 in de dialogen.
Buiten dat alles. Een erg sterk en zeker niet standaard verhaal met een mooi plot. 4 dikke sterren!
Anthony Hopkins: 5 sterren
Dominator33
Ik weet het niet, ik hoopte en verwachtte meer een soort van slim verhaal, waar je op het einde denkt van: wow. Dit kwam wel, maar ik vond het niet sterk genoeg. Ik werd niet echt in de film ''geslurpt'', zoals dat bij andere films (bijv. Mr. Brooks) volledig gebeurde. Jammer, verwachtte meer van Fracture.
3 Sterren voor het goede acteerwerk van Anthony Hopkins en Ryan Gosling.
orbit
- 12092 berichten
Aardige thriller met een prima Hopkins en alles om er een zwaar rechtbankepos van te maken, maar halverwege verzand het een beetje. Bovendien zag ik de hoofdingredienten verwisselen van wapen eigenlijk al bij de moordscène aankomen, dus om daar dan zo uitgebreid pas aan het einde op terug te komen was een beetje een domper, de meeste hebben het dan al wel door lijkt me..
akka
redelijke film de acteurs zijn goed het verhaal is goed alleen het komt voor mijn gevoel er net niet uit.
3.0
nbarten
@orbit: Nou, ik had dat eigenlijk helemaal niet verwacht eigenlijk, vondt die onthulling dus eigenlijk ook het mooiste moment uit de film, want wie let er nu op dat die wapens wel eens hetzelfde kunnen zijn?
Al met al goede film.
GertB
Geen slechte film vond ik
De verhaallijn op zich wist me wel te boeien, het greep me toch wel vanaf het begin vast..
En het einde had ik ook niet echt verwacht, niet slecht
nightbreed
Lekker filmpje met goed acteerwerk, een origineel script en een sfeervolle regie. Er zitten wel een paar ongeloofwaardigheden in en zelfs een grote fout. Ook het voorspelbare einde vond ik een minnetje. Ik me zeer vermaakt met deze lekkere wegkijker.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Mooie complotfilm!
Goed om Anthony Hopkins weer eens te zien, de rol stond hem goed vond ik.
Ik heb constant geboeid aan mijn scherm gezeten en ik wist eigenlijk tot de laatste twist niet wat er nu zou gaan gebeuren en wie er zou winnen. In het begin gun je het ook beide kanten niet om te winnen. Vervolgens krijg je sympathie voor Crawford omdat hij zo'n mooi plan in elkaar heeft gezet. Later begin je ook Willy te mogen. Althans, dit was mijn ervaring. Voor mij hield het de film ook boeiend, omdat je als ware als neutrale partij toekijkt.
4 verdiende sterren.
pauperclown
een bijzonder fraaie film. Ik heb genoten van hopkins die een geniale rol speelt.
De film bleef me boeien tot het einde van de film en ga hem zeker weer kijken. 4 sterren, dik verdiend!
Filmkriebel
Beetje een zwakke courtroom thriller maar wel boeiend verteld. Ik begreep dat die Beachum tot het kruim van de advocatuur behoorde. Beetje lachwekkend om hem dan een moordwapen te laten zoeken, en te laten zeggen dat hij eigenlijk bewijs tekort heeft tegen Crawford. Precies een amateur. De romance tussen Beachum en zijn bazin zag ik al van mijlenver afkomen, en is ook totaal ongeloofwaardig. Die romance moest er gewoon inzitten heb ik de indruk. . Maar Hopkins zorgt opnieuw voor charisma, en Gosling beviel me eigenlijk ook wel. Goed genoeg voor een 3*
*kelly*
Leuke, opbouwende thriller met een uitstekende cast en goed gestaafd verhaal. Hopkins is ijzingwekkend als moordenaar.
-------->3,5*
leucomelas
Mooie film, ondanks dat mijn vriendin hem meteen door had .....
De moeite waard om eens te kijken !
Demi-Muis
Spannende film, heb hem een paar dagen geleden gekocht voor 4 euro. Koopje voor een goede film.
powerman
Rechtbank thriller met formidabel samenspel tussen Ryan Gosling en Anthony Hopkins. Ryan Gosling blijft staande tegen Hopkins, maar kan niet voorkomen dat de laatste de show steelt. Hopkins heeft er merkbaar plezier in zijn rol en het is haast onmogelijk om geen bewondering te krijgen voor de sluwe moord die hij uitvoert. Zonde dat Fracture met een sisser afloopt, want in de finale had meer vuurwerk ingezeten.
sHone
ja hier heb ik van genoten. Anthony is altijd een geneugte om naar te kijken. Geen 4 omdat ik het jammer vind dat het verhaal geen andere wending kreeg. Ik ga uit leggen wat ik bedoel, maar dan wordt een spoiler lol dus Anthoy schiet drie keer door het glas van de deur, wisselt het wapen en laat de minnaar/ negotiator aan het slachtoffer zitten. Na het in trekken van zijn toegeven zou hij nog de minnaar kunnen beschuldigen of zo iets of had justitie haar verdenking moeten brengen. Dat miste ik eigenlijk in de film. Maar goed gesponnen verhaal.
smeetsm
kan me herinneren dat ik het plot zeer goed vond .Alhoewel zeer onwaarschijnlijk, maar dat is nou film he.
Evaaa
Wat een film!
Hij staat zeker in mn top 5.Anthony Hopkins is bijna altijd goed,en Ryan Gosling (The Notebook) weet zich goed staande te houden.
De film ademt een zeer rustige sfeer uit,en zeker in het begin weet je niet waar de film naar toe gaat.
Het plot is geweldig,ik ga er niet heel veel over te vertellen,maar dat komt denk ik dat je sympathie krijgt voor beide.
Dusss,mensen ...kijken vanaaf op RTL4!
kleez
Vanavond op TV! Net gezien dus.. Leuke film! Samen met mn ouders gezien! Hele leuke film, leuk slot, beetje voorspelbaar.
nachtschade
Had niet zo`n hoge verwachting van deze film, maar heeft me toch tot het laatst toe op het puntje van mijn stoel gehouden. Met name door het acteerwerk van Hopkins, die dit soort rollen op het lijf geschreven zijn. Het einde komt toch als een anti-climax. Er had meer ingezeten......
wibro
Deze thriller moest het bij mij vooral hebben van het geweldige acteerwerk van Anthony Hopkins, hoewel Ryan Gosling in de rol van de officier van justitie ook zijn mannetje stond. Zeer mooi vond ik ook het camerawerk en de schitterende fotografie. Het einde viel me een beetje tegen, het liep toch weer af zoals ik enigszins voorspeld had.
Xen0n
Apart filmpje, wist in het begin niet helemaal wat ik moest denken. Wel heel vermakelijk en zoals vaker genoemd heel goed acteerwerk van Anthony Hopkins. Hoewel ik hem wel vaak voor me zag als Burt Monro van World's Fastest Indian
Het is een soort van hetzelfde personage, komt heel aardig over, humor, etc. Toch word deze bijna hetzelfde geacteerd door Anthony. Desalniettemin aardig vermaak
polopolo150
Een geweldige thriller die wat anders is dan een gewone 'thriller' of een aflevering van een TV serie.
In deze film is het al bekend wie de moord heeft gepleegd, zelfs de moordenaar heeft bekend dat hij de moord heeft gepleegd. Maar door de wetgeving van de VS wordt het zeer moeilijk om hem in de gevangenis te krijgen.
Geweldig acteerwerk van Anthony Hopkins en Ryan Gosling, een top-notch camerawerk. Ik bleef door deze punten helemaal bij door deze film, en het vermaakte me echt perfect.
Een 4,0.
ILDIB
Prachtig uitgangspunt met een leuk machtsspelletje. Helaas loopt het naar het einde wel wat spaak met de logica. Hopkins heeft aan alles gedacht, maar dus niet aan relatief simpele dingen zoals een kogel (die dodelijke uit pistool van agent is echt wel na te trekken) en double jeopardy. Dus zoals zovaak maakt de perfecte crimineel een stomme domme fout, jammer.. De romance tussen gosling en dat vrouwke sloeg helemaal nergens op. Zat totaal geen chemie tussen hen.
Lupussy Galore
O ja, deze film, was ik effe vergeten wat sterren te geven....... Ik ben het helemaal niet eens met al die lovende kritieken voor Anthony Hopkins die almaar schmierend z'n Hannibal trucjes aan het verkopen was. Easy money for Mr. Hopkins. Of is het Sir Anthony Hopkins?
Laatst the Remains of the Day ook weer eens bekeken, tja, dan zing ik (nog steeds) een lofzang op zijn grote talent! Maar hier.....pff....
Ryan Rosling was aangenaam verfrissend in deze verder best aardige thriller voor een zondagavond and nowhere to go......
Het doet me ook altijd plezier om David Strathairn te zien. Deze acteur is zo ondergewaardeerd!!
sofripa
Lekkere thriller. Hopkins zo nu en dan ijzersterk acterend. Prima vermaak voor de vrijdagavond. 3,5 sterren
Movielicious
Ik vond Fracture een goede thriller die, ondanks dat er wat haken en ogen aan het verhaal zitten, spannend blijft tot het einde. Natuurlijk is de film hier en daar wat voorspelbaar maar mede door het goede acteerwerk, het camerawerk en de muziek blijf je toch geboeit.

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005