• 9.374.385 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Anthony Hopkins, Ryan Gosling en David Strathairn

Releasedatum: 17 mei 2007

Plot Fracture

"I shot my wife... prove it."

Op het moment dat Ted Crawford ontdekt dat zijn jonge vrouw vreemdgaat, plant hij de perfecte moord. Ted schiet haar koelbloedig neer, bekent openlijk wat hij heeft gedaan en na zijn arrestatie krijgt hotshot Willy Beachum de schijnbaar eenvoudige taak de veroordeling te regelen. Maar niets is zo simpel als het lijkt voor deze jonge officier van justitie: Crawford trekt zijn bekentenis in en dan blijkt pas dat er ondanks alles helemaal geen hard bewijs tegen hem is. Om geen gezichtsverlies te lijden en zijn overstap naar een prestigieus advocatenkantoor veilig te stellen, zal Willy dat bewijs toch op tafel moeten krijgen. In iedere, ogenschijnlijk vlekkeloze façade kan een barstje worden gevonden.

Theodore Crawford

Judge Gardner

Norman Foster

avatar van Epitaph

Epitaph

Net de trailer gezien lijkt me een geweldige film.

avatar van gotti

Plot klinkt rete-saai...

avatar van filmfreak33

filmfreak33

wordt er eentje om niet te vergeten:D

avatar van otherfool

otherfool

Trailer verklapt wel erg veel vind ik.

avatar van First Angelus

First Angelus

Epitaph schreef:

Net de trailer gezien lijkt me een geweldige film.

Dat is die dus niet.

Matchostomos

De kunst om een film op kalme en onderhoudende wijze te vertellen, is Hoblit duidelijk niet meegegeven.

'Fracture' getuigt van weinig subtiliteit en is niet meer dan een geheel ongeloofwaardig en bombastisch (vanwege een ongezien en zwaar geladen soundtrack, die pretendeert enige spanning op te bouwen...) schaakspel geworden, waarbij het acteertalent van Hopkins dezer dagen terecht in vraag mag gesteld worden.

Jongeheer Gosling lijkt de film bij aanvang nog enigszins te kunnen redden, maar na verloop van tijd gaat hij, evenzeer als de rest van de cast, ten onder aan het oeverloos bombasme die 'Fracture' rijk is.

1* ...voor een sporadisch mooi shot hier en daar.

• 11909 berichten

Een niet meer dan aardige film.

"Fracture" begint redelijk, wordt dan nogal standaard, wordt daarna spannend door het geweldige samenspel tussen Gosling en vooral Hopkins, maar zakt op het einde als een plumpudding in elkaar. Jammer.

Matchostomos

Een geweldig samenspel tussen Hopkins en Gosling heb ik nergens kunnen bespeuren. Ik noem het eerder twee kibbelende kinderen die elkaar pertinent trachten te misleiden, door diens 'legoblokjes' te verstoppen.

• 11909 berichten

Die eerste scene in die rechtzaal waarin Hopklins Gosling erop wees dat zijn boordje niet goed zat was anders prachtig!

avatar van vegeta172

vegeta172

Aardige film. Hopkins speelt een vertrouwde rol en dat voelt altijd goed. Verder zit er een aardig bedachte plot in die aan het begin ook goed is uitgewerkt. Naarmate de film vordert ben je er dan ook echt mee bezig. Jammer dat het einde tegenvalt en een beetje afgeraffeld lijkt. Ook hadden er wat mij betreft wat minder geforceerde grapjes in gemogen.

Al met al niet slecht voor een Sneak Preview.

• 1991 berichten

Heb hier wel zin in, al is het alleen maar wegens Hopkins. Gossling heeft nog wat goed te maken na The Notebook

Matchostomos

Voor zover hij zich staande kan houden onder het bombasme, is het absoluut voor Gosling dat je naar 'Fracture' moet gaan zien. Hopkins brengt enkel een 'Lecter light' prestatie, zoals Focus Knack het perfect weet te omschrijven.

• 1991 berichten

De trailer heeft zeker wat, maar volgens mij wordt daarin helaas wel veel te veel verraden. Jammer, dat gebeurt wel vaker.

avatar van NightWolf

NightWolf

Best wel een aardige film. Snap Matchostomos wel niet betreffende zijn kritiek op de acteerprestatie van Hopkins. Hij paste perfect in het plaatje. Wie zou je anders zijn rol gegeven hebben? Zijn HL-acting was gewoon wat het moest zijn.

De humor erin was soms wel een beetje té, maar had toch zijn meerwaarde. Plot was een beetje voorspelbaar en ietsje te lang uitgerokken.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

goeie film. Hopkins zoals hij moet zijn! goed verhaal en goeie acteurs. snap niet wat sommige zitten te zeuren hier boven. er zijn veel van dit soort films, maar dan kunnen ze nog wel goed zijn. een *** ! een aanrader voor mensen die van rechtzaakfilms houden.

avatar van femie

femie

Ik vond het een goede film!

Ik hou van films waar alles duidelijker wordt op het einde... (Liefst helemaal onverwacht).

Anthony Hopkins heeft zijn rol weer prachtig gespeeld!

3,5

ralfsjam schreef:

Acteerwerk was natuurlijk prima, maar dat einde...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

BlueJudaskiss schreef:

Acteerwerk was natuurlijk prima, maar dat einde...

nou ja... het einde was een goed einde in de lijn van het verhaal dacht ik zo, maar iedereen kan dat anders ervaren. en ook al was het volgens andere een minder einde, die kop van Hopkins maakt een hoop goed. ik heb me erg vermaakt.

avatar van wimspeedy56

wimspeedy56

Voor mij was dit een smulfilmpje:

Briljant script en door alle acteurs goede prestaties geleverd.

Ook houd ik van niet al te "zwarte" eindes van een film.

4,5 sterretjes als beloning.

avatar van Montorsi

Montorsi

lijkt me eerlijk gezegd helemaal niet zo'n bijzondere film.. die geforceerde trailer alleen al.

Maar wie weet ga ik nog wel eens langs.

avatar van stinissen

Film heeft eigenlijk twee gedeeltes het eerste gedeelte had ik symphatie voor Hopkins het 2de gedeelte voor Gosling.

Ja wat betreft het einde daar kon ik me wel in vinden.

avatar van mr.shhh

mr.shhh

Heb de film net gezien in de MustSee in Groningen (sneak) en vond het echt een hele goede film! vooral het begin/eerste helft was af en toe hilarisch en het 2e deel had wat meer drama...het acteerwerk was top, vooral van Anthony Hopkins (kan niet anders ) maar vond Ryan Gosling ook erg sterk, ik vond het verhaal erg goed net niet te sterk en het einde.... sja net wat stinissen zei: "daar kon ik me wel in vinden"

4**

avatar van zeus

zeus

Leuke film waarbij de spanning steeds een beetje meer wordt opgeschroefd. En ja het einde, de een vind het geweldig en de andere had het liever anders gezien.... 4*

• 1991 berichten

Erg jammer van het einde, lijkt nogal afgeraffeld. Verder prima thriller, waar Hopkins op de automatische piloot toch de show steelt.

avatar van otherfool

otherfool

Het middelmatige 'Fracture' wordt mijns inziens behoorlijk gered door de enigmatische Gosling, die als een nieuwe Edward Norton elke scene pakt en volledig geloofwaardig overkomt. Toch maar snel eens 'Half Nelson' opsnorren.

Helaas is de rest van de cast minder op dreef; Hopkins zal zelf ongetwijfeld veel plezier aan zijn rol hebben beleefd, maar als kijker begin je je te storen aan z'n maniertjes en het eeuwig wijzigende accent wat hij zichzelf heeft aangeleerd (moest dat Schots voorstellen?). Burke en Pike voegen ook al weinig toe, al heeft de laatste de pech dat haar rol wel erg slecht geschreven is.

Het verhaal is in principe wel redelijk interessant (hoewel de trailer veel te veel weggaf, een euvel waar ook de vooraf getoonde trailer van Premonition aan lijdt), maar de finale is dan toch wel teleurstellend. Verder duurt de film veel te lang, dit alles had ook wel in een Law & Order aflevering gekund. Ook de gezochte spanningsboog van Gosling's carriere is te flauw voor woorden; alsof deze zaak die eventueel buiten zijn schuld om wordt verloren meteen maar zorgt dat een talent als hij nergens meer aan de bak kan...

Een paar aardige grappen (007) en een uitstekende Gosling zorgen voor een niet compleet weggegooide Hemelvaartsmiddag, maar een aanrader is 'Fracture' zeker niet te noemen...

2*.

avatar van themoskman

themoskman

Uitstekende film erg van genoten

was erg spannend

avatar van Queen_K

Queen_K

Bovengemiddelde rechtszaakthriller. Wat realistischer en minder quasi-grappig dan de meesten uit dit genre. Geen irritante en cliché one-liners. Gosling was érg goed op dreef, Hopkins was decent. Tempo vond ik goed, de uitzichtloosheid waar Beachum mee kampte kwam zo goed over. Stoorde me vanaf het begin al aan de te duidelijk aanwezige muziek. Erg saai en standaard thriller-achtig, vond het (desondanks) niet passend bij deze film.

avatar van Gollem

Gollem

Hartstikke goede thriller met goed spel van oude rot Hopkins en jonge hond Gosling. In een van de eerste scènes zien we het wel erg hard regenen, terwijl het eerder op de dag nog schitterend weer was. Dit vond ik wel wat vreemd. De allerlaatste scène, in de rechtzaal, had wat mij betreft eruit gelaten mogen worden. Die voegde verder niets toe, vond ik. Een 4*.

avatar van bartjeroen

bartjeroen

aardige film, hij begon goed met verhaal en genoeg spanning maar dat zakte later in, het einde stelde mij erg teleur, hopkins redt de film met zijn mooie rol.

avatar van IQ160

IQ160

VEEL te mager plot voor een film van deze lengte. Had met gemak een ½ uur korter kunnen duren. Om die reden een hoop overbodige verhaallijnen die slechts dienen om de aandacht van de kijker vast te houden, wat in mijn geval maar deels lukte.