• 9.375.420 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Anthony Hopkins, Ryan Gosling en David Strathairn

Releasedatum: 17 mei 2007

Plot Fracture

"I shot my wife... prove it."

Op het moment dat Ted Crawford ontdekt dat zijn jonge vrouw vreemdgaat, plant hij de perfecte moord. Ted schiet haar koelbloedig neer, bekent openlijk wat hij heeft gedaan en na zijn arrestatie krijgt hotshot Willy Beachum de schijnbaar eenvoudige taak de veroordeling te regelen. Maar niets is zo simpel als het lijkt voor deze jonge officier van justitie: Crawford trekt zijn bekentenis in en dan blijkt pas dat er ondanks alles helemaal geen hard bewijs tegen hem is. Om geen gezichtsverlies te lijden en zijn overstap naar een prestigieus advocatenkantoor veilig te stellen, zal Willy dat bewijs toch op tafel moeten krijgen. In iedere, ogenschijnlijk vlekkeloze façade kan een barstje worden gevonden.

Theodore Crawford

Judge Gardner

Norman Foster

avatar van Bambi18

Bambi18

Heb m van de week in de bios @ Antwerpen gezien. Het is wel een vermakelijke film, maar je kan 'm beter gewoon een x op dvd huren. Het is een film zonder veel actie en veel gelul. Het is ook op veel momenten voorspelbaar. Wel word de rol van Ted Crawford heel masterlijk gespeeld, echt heerlijk! *3

avatar van Poeha

Poeha

Net gezien en tsja...Hopkins zoals we Hopkins gewend zijn en graag zien.

Sterke "psycho"thriller. Ik dacht dat bijna alles zich in de rechtbank zou afspelen en dat was gelukkig niet zo.

Wel een aantal geweldig doordachte quotes.

Leuk van die knikkerbaan en de details.

Einde was inderdaad wat kort door de bocht, maar dat mocht de pret toch niet al te veel drukken.

Ook Gosling speelde een uitstekende rol.

Ik neig nog naar 4,5* (daarvoor moet ik hem over een tijdje nog maar eens bekijken).

avatar van Welder

Welder

Beetje langdradig,mijn film word het niet.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Einde is eigenlijk zwaar kut, voor de rest gewoon een degelijke film that's it en niks meer of minder.

Hopkins doet al jaren hetzelfde met verve en ook deze keer verveelt het (nog) niet.

avatar van Funky Junky

Funky Junky

Een 4 !!! Zonder Hopkins was de film een stuk minder geweest.

avatar van patrick17

patrick17

Een Film die goed in elkaar is gezet. Anthony Hopkins speelt een zeer goede rol.Het is een vermakelijke film als je van een beetje rechtbank houdt. Mooie Qute op het voorhoesje ''Í Killed My Wife,Prove It'' .. Een geslaagde film als je het mijn vraagt.

3.5 *

avatar van bartje30

bartje30

Erg vermakelijke psychologische thriller, verveeld geen moment. Alle details zijn goed uitgewerkt en Hopkins (zoals we hem kennen) en Gosling spelen grandioos. Enige minpuntje vond ik het einde. Niet zo zeer het open einde, want daar hou ik wel van, maar wat is er gebeurd met Nikki, die is ineens uit beeld verdwenen.

avatar van dvdboer

dvdboer

Ik vond hem wat langdradig, krijgt van mijn 3 sterren

avatar van Koerok

Koerok

aphexfreak schreef:
Maar waarom dan? Het verhaal is toch af? De nieuwe rechtzaak die we verder niet meemaken is toch volstrekt oninteressant?

avatar van Smith

Smith

Aardige film, met een super Hopkins zoals we hem al vele malen gezien hebben. Had hij er niet in gezeten, had ik de film zo maar 2 sterren minder gegeven hebben. Want zo spelen kan alleen hij Voor de rest een doorsnee verhaal. Niet de klapper die ik ervan had verwacht.

Heb m 3 sterren gegeven

avatar van Smith

Smith

Koerok schreef:

Is inderdaad waar. De zaak is nu zo klaar als een klontje. Dat was in het huis ervoor al helemaal besproken

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Tja, maar toch mist er iets.Gewoon een ''leeg'' einde, ik had graag nog gezien hoe dingen verder afliepen.

En anders hadden ze het 5 min. eerder moeten afkappen, nu is de laatste scene compleet nutteloos.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Wat een onzin allemaal die commentaren.

Langdradig???? Heb je zeker de directers cut gezien of zo......

Open einde? Hij is juist perfect, met een subtiele grap (stropdas) op het einde.

Goeie rechtbankthriller waar Hopkins eindelijk weer goed speelt.

avatar van BlueJudaskiss

fritsy

Law & Order alleen mooier. 3,5*

avatar van Flanagan

Flanagan

Goeie film ondanks dat ie toch aan 't einde wat is afgeraffeld .

Goed geacteerd door Anthony Hopkins en Ryan Gosling 3.5* van mij .

avatar van Toontje35

Toontje35

Vond het een goede film met een wederom briljante Hopkins. Zaten wat vreemde verhaallijnen in (oa met het advocatenkantoor). Maar bleef tot einde toe intigreren.

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23

Smith schreef:

Heb m 3 sterren gegeven

Ben het helemaal met je eens 3*

avatar van james_cameron

Intrigerend uitgangspunt, maar wat gemakzuchtig en vlak uitgewerkt. Het akteerwerk is goed, al heb ik zowel Hopkins als Gosling wel eens beter zien spelen. Het mooie camerawerk en de aanwezigheid van de sterke cast tillen de film enigzins naar een hoger niveau, anders was het een doorsnee tv-film geweest, zonder veel verrassingen. Hoblit keert qua materiaal terug naar zijn eerdere Primal Fear, maar die was een stuk beter.

avatar van Eduard37

Eduard37

Aardige film. Niet meer en niet minder.

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Hele goeie film!

Het "rustige" acteerwerk van Anthony Hopkins doet de film heel veel goed.

Ryan Goseling zet de rol ook erg goed neer. Het gevoel van tussen 2 banen in zitten laat hij erg goed zien

avatar van balosa

balosa

mijn persoonlijke samenvatting;

- de film blijft boeien tot het einde

- een open einde, persoonlijk had ik dit liever anders gezien

- Anthony Hopkins tilt de film toch naar een wat hoger niveau

- verwacht geen actiefilm, het is een goede thriller

avatar van Koerok

Koerok

balosa schreef:
- een open einde, persoonlijk had ik dit liever anders gezien.
Zoals eerder opgemerkt: er is hier geen sprake van een open einde. Crawford wordt gewoon veroordeeld. Het zou natuurlijk wel anders kunnen aflopen, maar dat is erg onwaarschijnlijk.
Lees wiki:
"It is never revealed if he is found guilty or not, but heavily implied he is, given that the murder weapon has been found, and the bullet retrieved from his wife's head, along with the new confession."

avatar van vwtune

avatar van vwtune

vwtune

MrAmsterdam schreef:

Hele goeie film!

Het "rustige" acteerwerk van Anthony Hopkins doet de film heel veel goed.

Ik vond hem iets te arrogant (Ryan) en waar was Nikki opeens?

avatar van Richard C

Richard C

Zeer vermakelijke film, met leuke ontknoping. 3,5 ster.

avatar van DragQueen

DragQueen

Ik heb deze film onlangs gezien, en moet zeggen dat ik anthony hopkins het liefste in rollen als deze zie. hij speelt zijn rol uiteraard met klasse, zoals we dat van hem gewend zijn. ik zie in zijn personage als doordachte moordenaar, dan ook weer overeenkomsten met hannibal lecter. verder steekt de film goed in elkaar, en acteert ryan gosling ook vrij goed. maar hij is geen partij voor hopkins, in deze film. leuk kat en muis-spel tussen de beiden. leuke dialogen, en gewoon een goede film, met een redelijk voorspelbaar verhaal, en toch een spannende ontknoping. ik stem de film op 3,5 sterren.

avatar van gulio123

gulio123

Ik heb vaak moeten lachen om de droge gevatte opmerkingen van Hopkins, geweldig! Deze film zou goed onder 'komedie' kunnen staan.

Echt eng was ie niet, want Hopkins is gewoon een grote knuffelbeer. Niet dat ik die behoefte heb om hem te knuffelen, maar je begrijpt het wel.

3,5

avatar van el padrino

el padrino

dit is dan de laatste film van mr. hopkins

hij neemt afscheid. een mooier afscheid had hij zich qua deze film,

niet kunnen wensen. 75 jaar en dan nog zo'n rol neerzetten.

vindt ik zeer knap. petje af voor mr. hopkins.

5*****

p.s. vindt meet joe black toch nog altijd de nr. 1 film van hem.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

el padrino schreef:

dit is dan de laatste film van mr. hopkins

hij neemt afscheid. een mooier afscheid had hij zich qua deze film,

niet kunnen wensen.

Dat heb je volgens mij helemaal fout, volgens IMDB staan er nog 3 films met hem in de planning.