Fracture (2007)
Releasedatum: 17 mei 2007
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Fracture
"I shot my wife... prove it."
Op het moment dat Ted Crawford ontdekt dat zijn jonge vrouw vreemdgaat, plant hij de perfecte moord. Ted schiet haar koelbloedig neer, bekent openlijk wat hij heeft gedaan en na zijn arrestatie krijgt hotshot Willy Beachum de schijnbaar eenvoudige taak de veroordeling te regelen. Maar niets is zo simpel als het lijkt voor deze jonge officier van justitie: Crawford trekt zijn bekentenis in en dan blijkt pas dat er ondanks alles helemaal geen hard bewijs tegen hem is. Om geen gezichtsverlies te lijden en zijn overstap naar een prestigieus advocatenkantoor veilig te stellen, zal Willy dat bewijs toch op tafel moeten krijgen. In iedere, ogenschijnlijk vlekkeloze façade kan een barstje worden gevonden.
Theodore Crawford
Judge Robinson
Judge Gardner
Norman Foster
Bambi18
Heb m van de week in de bios @ Antwerpen gezien. Het is wel een vermakelijke film, maar je kan 'm beter gewoon een x op dvd huren. Het is een film zonder veel actie en veel gelul. Het is ook op veel momenten voorspelbaar. Wel word de rol van Ted Crawford heel masterlijk gespeeld, echt heerlijk! *3
Poeha
Net gezien en tsja...Hopkins zoals we Hopkins gewend zijn en graag zien.
Sterke "psycho"thriller. Ik dacht dat bijna alles zich in de rechtbank zou afspelen en dat was gelukkig niet zo.
Wel een aantal geweldig doordachte quotes.
Leuk van die knikkerbaan en de details.
Einde was inderdaad wat kort door de bocht, maar dat mocht de pret toch niet al te veel drukken.
Ook Gosling speelde een uitstekende rol.
Ik neig nog naar 4,5* (daarvoor moet ik hem over een tijdje nog maar eens bekijken).
aphexfreak
Einde is eigenlijk zwaar kut, voor de rest gewoon een degelijke film that's it en niks meer of minder.
Hopkins doet al jaren hetzelfde met verve en ook deze keer verveelt het (nog) niet.
patrick17
Een Film die goed in elkaar is gezet. Anthony Hopkins speelt een zeer goede rol.Het is een vermakelijke film als je van een beetje rechtbank houdt. Mooie Qute op het voorhoesje ''Í Killed My Wife,Prove It''
.. Een geslaagde film als je het mijn vraagt.
3.5 *
bartje30
Erg vermakelijke psychologische thriller, verveeld geen moment. Alle details zijn goed uitgewerkt en Hopkins (zoals we hem kennen) en Gosling spelen grandioos. Enige minpuntje vond ik het einde. Niet zo zeer het open einde, want daar hou ik wel van, maar wat is er gebeurd met Nikki, die is ineens uit beeld verdwenen.
Koerok
Smith
Aardige film, met een super Hopkins zoals we hem al vele malen gezien hebben. Had hij er niet in gezeten, had ik de film zo maar 2 sterren minder gegeven hebben. Want zo spelen kan alleen hij
Voor de rest een doorsnee verhaal. Niet de klapper die ik ervan had verwacht.
Heb m 3 sterren gegeven
Smith
Is inderdaad waar. De zaak is nu zo klaar als een klontje. Dat was in het huis ervoor al helemaal besproken
aphexfreak
Tja, maar toch mist er iets.Gewoon een ''leeg'' einde, ik had graag nog gezien hoe dingen verder afliepen.
En anders hadden ze het 5 min. eerder moeten afkappen, nu is de laatste scene compleet nutteloos.
animalkrullie
Wat een onzin allemaal die commentaren.
Langdradig???? Heb je zeker de directers cut gezien of zo......
Open einde? Hij is juist perfect, met een subtiele grap (stropdas) op het einde.
Goeie rechtbankthriller waar Hopkins eindelijk weer goed speelt.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Je bedoelt: waarin Hopkins eindelijk weer Lecter neerzet? Verlaagd naar 2,0*
Flanagan
Goeie film ondanks dat ie toch aan 't einde wat is afgeraffeld .
Goed geacteerd door Anthony Hopkins en Ryan Gosling 3.5* van mij .
Toontje35
Vond het een goede film met een wederom briljante Hopkins. Zaten wat vreemde verhaallijnen in (oa met het advocatenkantoor). Maar bleef tot einde toe intigreren.
HoRRoR-Freak23
Voor de rest een doorsnee verhaal. Niet de klapper die ik ervan had verwacht.
Heb m 3 sterren gegeven
Ben het helemaal met je eens 3*
Intrigerend uitgangspunt, maar wat gemakzuchtig en vlak uitgewerkt. Het akteerwerk is goed, al heb ik zowel Hopkins als Gosling wel eens beter zien spelen. Het mooie camerawerk en de aanwezigheid van de sterke cast tillen de film enigzins naar een hoger niveau, anders was het een doorsnee tv-film geweest, zonder veel verrassingen. Hoblit keert qua materiaal terug naar zijn eerdere Primal Fear, maar die was een stuk beter.
Eduard37
Aardige film. Niet meer en niet minder.
MrAmsterdam
Hele goeie film!
Het "rustige" acteerwerk van Anthony Hopkins doet de film heel veel goed.
Ryan Goseling zet de rol ook erg goed neer. Het gevoel van tussen 2 banen in zitten laat hij erg goed zien
balosa
mijn persoonlijke samenvatting;
- de film blijft boeien tot het einde
- een open einde, persoonlijk had ik dit liever anders gezien
- Anthony Hopkins tilt de film toch naar een wat hoger niveau
- verwacht geen actiefilm, het is een goede thriller
Koerok
- een open einde, persoonlijk had ik dit liever anders gezien.
Lees wiki:
"It is never revealed if he is found guilty or not, but heavily implied he is, given that the murder weapon has been found, and the bullet retrieved from his wife's head, along with the new confession."
vwtune
Ben het helemaal met je eens 3*
HIer sluit ik mij ook geheel bij aan. 3*
vwtune
Hele goeie film!
Het "rustige" acteerwerk van Anthony Hopkins doet de film heel veel goed.
Ik vond hem iets te arrogant (Ryan) en waar was Nikki opeens?
DragQueen
Ik heb deze film onlangs gezien, en moet zeggen dat ik anthony hopkins het liefste in rollen als deze zie. hij speelt zijn rol uiteraard met klasse, zoals we dat van hem gewend zijn. ik zie in zijn personage als doordachte moordenaar, dan ook weer overeenkomsten met hannibal lecter. verder steekt de film goed in elkaar, en acteert ryan gosling ook vrij goed. maar hij is geen partij voor hopkins, in deze film. leuk kat en muis-spel tussen de beiden. leuke dialogen, en gewoon een goede film, met een redelijk voorspelbaar verhaal, en toch een spannende ontknoping. ik stem de film op 3,5 sterren.
gulio123
Ik heb vaak moeten lachen om de droge gevatte opmerkingen van Hopkins, geweldig! Deze film zou goed onder 'komedie' kunnen staan.
Echt eng was ie niet, want Hopkins is gewoon een grote knuffelbeer. Niet dat ik die behoefte heb om hem te knuffelen, maar je begrijpt het wel.
3,5
el padrino
dit is dan de laatste film van mr. hopkins
hij neemt afscheid. een mooier afscheid had hij zich qua deze film,
niet kunnen wensen. 75 jaar en dan nog zo'n rol neerzetten.
vindt ik zeer knap. petje af voor mr. hopkins.
5*****
p.s. vindt meet joe black toch nog altijd de nr. 1 film van hem.
Usual Suspect
dit is dan de laatste film van mr. hopkins
hij neemt afscheid. een mooier afscheid had hij zich qua deze film,
niet kunnen wensen.
Dat heb je volgens mij helemaal fout, volgens IMDB staan er nog 3 films met hem in de planning.

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005