Fracture (2007)
Releasedatum: 17 mei 2007
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Fracture
"I shot my wife... prove it."
Op het moment dat Ted Crawford ontdekt dat zijn jonge vrouw vreemdgaat, plant hij de perfecte moord. Ted schiet haar koelbloedig neer, bekent openlijk wat hij heeft gedaan en na zijn arrestatie krijgt hotshot Willy Beachum de schijnbaar eenvoudige taak de veroordeling te regelen. Maar niets is zo simpel als het lijkt voor deze jonge officier van justitie: Crawford trekt zijn bekentenis in en dan blijkt pas dat er ondanks alles helemaal geen hard bewijs tegen hem is. Om geen gezichtsverlies te lijden en zijn overstap naar een prestigieus advocatenkantoor veilig te stellen, zal Willy dat bewijs toch op tafel moeten krijgen. In iedere, ogenschijnlijk vlekkeloze façade kan een barstje worden gevonden.
Theodore Crawford
Judge Robinson
Judge Gardner
Norman Foster
stefan dias
Schitterend ouderwetse thriller met twee geweldige hoofdrollen. Geen overbodige actiescènes, wel een plot waarbij je op de punt van je stoel zit. Ik piekerde me werkelijk suf hoe de scenaristen hier uit zouden komen en dat hebben ze dan ook heel lang kunnen uitstellen, wat de beloning om de film uit te zitten alleen maar verhoogt.
Hoewel de plot an sich simpel is (komt eigenlijk neer op de oerklassieke goocheltruc met identieke tweelingen) wordt hij goed ontwikkeld tot een absoluut spannende film. De beelden zijn gewoon mooi.
De romance is inderdaad een beetje slap. Er is niet echt een verloop, buiten wat indringend gestaar. Zij gaat nogal makkelijk overstag, dus daar zit dan weer to-taal geen spanning in. Het is dus echt wel overbodig, gelukkig verdwijnt die relatie op het eind een beetje op de achtergrond, zonder dat er al te veel getriomfeerd wordt. Eigenlijk is het slot best wel een beetje 'understated' en zo hoort het ook.
Was hier per toeval ingerold (op 2BE) en voor één keertje was het een meevaller dat ik 'm uitgekeken heb.
Fran
- 1953 berichten
Dit is best wel een spannende thriller maar het moet het meer hebben van het acteerwerk dan van een echte spanning. Op zich ontkom je daar denk ik ook niet aan als je van te voren al weet wie, hoe, waar en waarom. Maar de manier waarop het karakter van Hopkins zich hier probeert uit te werken is wel een heel bijzonder uitgangspunt. Origineel is het zeker.
We hebben Hopkins wel vaker in dit soort rollen gezien. Als de hooginteligente, sluwe, huiveringwekkende gladjakker en dat doet hij altijd op een weergaloze wijze zoals geen ander dit kan. Ook Gosling zat heel erg goed in zijn rol van advocaat. Maar wat het meeste opvalt is toch wel het sterke samenspel tussen de twee.
Toch mis ik wel iets. Een beetje spanningsopbouw denk ik. Ik heb niet ademloos zitten kijken en het werd voor mij eigenlijk nergens spannend. Het rare is dat ik niet helemaal mijn vinger erop kan leggen waarom niet want aan het originele verhaal en het goede acteerwerk ligt het zeker niet. Ik zou mensen toch wel aanraden om deze film te bekijken.
Daan258
Na dat ik Primal Fear gezien had die mij onwijs goed heeft vermaakt, ben ik ook maar Fracture gaan kijken in de hoop dat die ook net zo goed zou zijn als Primal Fear.
Maar helaas vond ik deze film stukke minder goed.
Het verhaal was zeker niet erg slecht en het acteerwerk (met name van Anthony Hopkins) was erg goed. Maar de film verliep zo langzaam en het was veel te langdradig waardoor het af en toe gewoon saai werd in de film.
Jammer had er meer van verwacht.
blurp194
Kat en muisspel.
Met een paar twists er in die ik toch niet echt aan had zien komen, en daardoor wel spannend. Maar jammer genoeg worden de karakters toch nauwelijks uitgediept, en vooral Anthony Hopkins krijgt daardoor wat weinig diepte - verder dan zijn wel vaker geziene gedrag van engerd komt het eigenlijk niet. Van zijn werk en hobby zien we alleen een heel kort plaatje, bijvoorbeeld. En Rosamund Pike lijkt alleen voor de beeldvulling door het verhaal te lopen.
In het plot zitten achteraf ook wel wat weeffoutjes. Tijdens de film storen die nog niet zo heel erg, maar achteraf gaat dat toch wat knagen.
Verder wel ouderwets vakwerk.
popcorn en cola
Geweldig kat en muis spel met Hopkins in een rol die op zijn lijf geschreven is. Verhaal zit perfect in elkaar, meeslepend tot het einde.
Movieritch
Top film! Goed geschreven en ook goed uitgewerkt, Anthony Hopkins op zijn best en een jonge Ryan Gosling die zich best staande weet te houden. Ook de chemie tussen hen verbaasde mij erg, het spetterde van het doek af ! Een plot dat je in zijn greep houd heerlijk ouderwets goede trhiller met ijzersterk plot. Top
!
Kind.of.human
Goed doortimmerde film met mooie rollen van eeuwige playboy Gosling en grand old man Hopkins.
Erg onderhoudend. Zeker moeite waard van het bekijken. Geen must-see.
3,5
edwinoudenes
Ik geef maar weinig 4* voor dit soort films. Wat een geweldig plaatje.
Geweldig geacteerd, een strak verhaal en een plot dat maar wordt uitgesteld en uitgesteld. Heerlijk!
Dennis,26
Een heel goed verhaal geweldig gewoon Super.
goed geacteerd goede personen spelde er in mee gewoon een top film
kan niet anders zeggen.
een TOP film verdiend gewoon een 4,5
shrink
Lekker film die blijft boeien omdat je zelf ook mee zit te puzzelen. Ook de hoofdrolspelers waren goed.
Insignificance
Rechtbankthriller volgens het boekje. Behoudens z'n plot heeft het weinig om het lijf en halverwege is daar de meeste fut er ook wel uit. Het heeft een interessant onderdeel, die van een sluwe, superieure dader die de arrogante rijzende ster van het rechtssysteem op z'n eigen terrein piepelt, maar Hopkins staat zich zo aan te stellen dat het al snel een flauwe vertoning wordt.
Naïeve, stuntelige houding, knipoogjes en meer van dat soort suffe maniertjes die het er niet leuker op maken. Het Dick grapje is beschamend en wanneer hij de rechtszaak op z'n kop zet, komt dat, net als de uitbarsting van Nunally, totaal niet over. Gosling lijkt nooit helemaal op z'n plaats, het is ook een rolletje dat niet verder komt dan het zijn van een speelbal van het script.
Uiteraard is er een romance, hoe kan het ook anders, maar zijn nederlaag is nergens voelbaar en twee sleutelscènes, iets met een dilemma en een stekker, maken totaal geen indruk. Dan zit zo'n film flink in de problemen. Met een banaal slot, via zo'n typisch wacht eens even-momentje, telefoons in dit geval, veert het ook niet meer op. Er zullen series zijn die dit beter doen.
Tarkus
Deze film komt wat traag op gang, maar het verbluffende scenario maakt alles goed.
En natuurlijk ook Anthony Hopkins, die hier zijn rol weer met klasse speelt, en soms doet denken aan 'Hannibal'.
Verrassend goed was ook Ryan Gosling, had het niet verwacht van hem.
Goede en zeer intelligente thriller, waar je wel je hoofd bij moet houden om alles een beetje te volgen.
Opnieuw genoten van deze prent, en let vooral op bij het einde van de film, hoe slim het plot in elkaar zit.
Super goede prent is dit !!!
Redlop
De vraag bij The Game waarom het logisch was dat Douglas precies op die plek van het gebouw sprong, is marginaal in vergelijking met de vraag waar het plot in deze film in zijn geheel om draait: waarom is het logisch dat Robert agent/geheime geliefde de eerste agent is die het pand betreedt en niet een van de andere 12.000 LAPD agenten?
Ok, ga voor het gemak dan mee met deze premisse dan kun je vraag 2 ook stellen: als de kogel afkomstig is van precies hetzelfde type Glock als Robert heeft en niemand kan het wapen vinden, hij de verwisseling niet zelf bedacht heeft, aangezien ze beiden hun wapen weggelegd hadden.
Los daarvan best onderhoudend, maar een aflevering van Columbo zit wat beter in elkaar.
knusse stoel
Een geweldige film die in heel veel opzichten erg goed was; Het verhaal, het spel, het decor en de clou van het verhaal. Origineel, prachtig en spannend!
Roger Thornhill
De film waarin ik Ryan Gosling voor het eerst zag, en als ik heel eerlijk ben heeft hij daarna nooit meer zoveel indruk gemaakt, noch in romantische zwijmelaars als The notebook noch in serieuze drama's als Half Nelson noch in de pretentieuze zwijgfilms van Nicolas Winding Refn. Naast Gosling (en uiteraard Hopkins) bevat Fracture als voornaamste pluspunten een tot en met de laatste seconde ijzersterk en dwingend plot, spannende psychologische spelletjes en uitstekende bijrolspelers zoals David Strathairn, altijd betrouwbaar en een favoriet sinds Sneakers, Good night and good luck en The firm. In die laatste film speelde hij de broer van Tom Cruise, en dat doet me eraan denken dat Gosling in Fracture in feite een soort Cruise-rol speelt: in het begin arrogant en met te veel zelfvertrouwen, daardoor onvermijdelijk op z'n gezicht gaand, daarna opkrabbelend en uiteindelijk toch... Alleen speelt Gosling hier zó goed dat ik geen moment naar Cruise heb verlangd, het is echt helemaal de film van de twee charismatische hoofdrolspelers. Uitstekend en spannend vermaak.
Captain Pervert
Fracture is een psychologisch spelletje tussen een geslepen moordenaar (Hopkins) en een officier van justitie (Gosling) die hem achter de tralies probeert te krijgen. Wat deze film anders maakt is dat meteen duidelijk is wie de dader is en dat deze daar ook heel open en eerlijk over is. Dit bizarre gegeven maakt de ontmoetingen tussen Hopkins en Gosling prachtig om naar te kijken, waarbij Hopkins weer een heel, heel klein beetje de ijskoude Hannibal Lecter mag spelen. Er blijkt namelijk helemaal geen sluitend bewijs tegen hem te zijn, precies zoals Hopkins het had gepland.
Wat volgt is een aaneenrijging van ondervragingen, bezoekjes aan de plaats delict, rechtbankscènes en een halfbakken, ietwat obligatoire romance tussen Gosling en Rosmund Pike.
Het zit degelijk in elkaar en de spanning wordt zorgvuldig opgebouwd, maar als de spreekwoordelijke aap uit de mouw komt is het wel een beetje een tegenvaller.
De stijgende lijn in de film lijkt de kijker klaar te stomen voor een grootse grand finale maar bij de aftiteling heb je toch een beetje een gevoel van: "Oh. Oke."
Glennekeeeee
ekkere misdaadthriller waar ondanks een goed eindresultaat toch nog net iets meer had kunnen insteken. De film komt traag op gang maar wordt zeker nooit saai. de personages worden deftig uitgewerkt, de verhaallijn en kleine addertjes onder het gras worden stillaan duidelijk en de confrontaties tussen Gosling en Hopkins zorgen ervoor dat er in dat eerste deel genoeg te beleven valt. Het zijn juist die confrontaties dat de film naar een hoger niveau tilt en eigenlijk hebben ze dat te weinig gebruikt. de steekspellen naar mekaar toe worden vaak vanop afstand opgezet terwijl de momenten dat ze tegenover elkaar staan de film echt leeft. het verhaal op zich is sterk genoeg al laat het hier en daar wel een steek vallen om écht top te zijn. Gosling, Hopkins en zelfs Pike (op dat moment nog niet echt mijn geliefde actrice qua prestaties) spelen op zeer goed niveau. naar het einde toe gaat de film in 6e versnelling, lijkt hij soms uit de bocht te vliegen maar kan hij zich net redden op de baan waardoor de film een sterk geheel word. visueel was de film ook zeer sterk, zeker in het begin met vooral lange vloeiende shots als de personages zich verplaatsten, muzikaal was het al bij al wel standaard.
Fracture is een goede thriller met dank aan de cast en een pienter, solide uitgewerkt verhaal. toch moet de film het vooral hebben van de twists en de dialogen tussen Gosling en Hopkins
gatygun
Aardige columbo waardige aflevering. Echter veel zat er niet in, Je wist hoe het verhaal toch wel ging verlopen ongeacht dat je niet wist hoe het ingevuld zou worden.
Goed gecast, echter had ik wat meer emotie willen zien en langere rechtzaak gevechten. Ik hoopte op het einde dan ook dat er nog wat aan zat te komen, maar het was niks meer dan een lege shell aan het einde.
Goed vermaakt, 3,5 wel waardig.
Mike 1984
Anthony Hopkins op zijn best. Moordenaar die een psychologisch spelletje speelt en dat kan hij als geen ander. Verrassende wendingen, spanning, uitstekend camerawerk en ook Gosling is formidabel. Super!
IH88
Lekker spannende thriller. De film moet het hebben van de sterke acteerprestaties en Gosling, Hopkins en Pike stellen niet teleur. Het verhaal zit goed in elkaar en gelukkig werd het niet onnodig gecompliceerd. Het einde was wel een beetje abrupt. Ik had wel nog wel wat meer van die rechtszaak willen zien.
cantforgetyou
- 1951 berichten
Goede film. Iedereen speelt uitstekend. Het einde gaat opeens erg snel en vind ik niet helemaal passen bij het slimme, doordachte personage van Hopkins. Dat is een klein minpuntje.
Leno
Het uitgangspunt is leuk en er wordt een aardig film omheen gebouwd. Hopkins heeft veel lol met zijn rol, Gosling kan echter niet zo veel met zijn onevenwichtige karakter. Daarnaast is het einde slap uitgewerkt, wat de film teniet doet.
SmackItUp
Redelijk goed verhaal, en het eerste halfuur belooft veel goeds. Daarna zwakt de film helaas wat af met het einde als anticlimax. Overigens vind ik Hopkins een geweldige rol spelen. Een rol die perfect bij hem past.
(verwijderd)
In tegenstelling tot de meerderheid, heb ik me juist verveeld TOT het laatste halfuur. Vond het allesbehalve origineel en fris. Kon het hele thrillergenre er niet in vinden, vond het meer een echte rechtszaak-film, waar overigens niets mis mee hoeft te zijn.
Dat laatste halfuur vond ik dan juist wel sterk, waarschijnlijk omdat er eindelijk snelheid in komt en de chemie tussen Hopkins en Gosling tot een hoogtepunt komt.
Acteerprestaties uitstekend.
Audiovisueel te gewoontjes.
IH88
“Knowledge is pain.”
Lekker spannende thriller. De film moet het hebben van het slimme plot en de sterke acteerprestaties van Gosling, Hopkins en Pike. Vooral Gosling maakt indruk en acteert op een erg aangename en losse manier. Willy Beachum is in het begin nog erg zelfvoldaan en arrogant maar hij krijgt met tegenslag te maken en je ziet de verbetenheid groeien om Hopkins achter de tralies te krijgen.
Hopkins kan dit soort personages waarschijnlijk in zijn slaap nog spelen maar hij is er dan ook erg goed in. Pike is goed in het spelen van ijzige en wat emotieloze personages en ook hier maakt ze in een aantal scènes indruk. Maar het sterkste punt is het goed doordachte script dat ingenieus in elkaar steekt en bijna geen zwakke punten kent. Het eindigt allemaal wel wat abrupt en de slimme en bedachtzame Crawford had één en ander wel kunnen voorzien volgens mij. Maar de film zit voor de rest ijzersterk in elkaar en ik heb genoten van de strijd tussen Gosling en Hopkins.
Alathir
Het begint goed en uiteindelijk zit de film vrij subliem in elkaar, toch was het middenstuk om van te geeuwen en te blijven geeuwen. Ik heb nu ook wel slecht geslapen dus misschien heeft het daar wat mee te maken. Spannend vond ik het eigenlijk nergens worden en dat is toch wat je van een thriller verwacht. Audiovisueel nogal doorsnee.
Hopkins speelde zeer goed, gewoon de ideale man voor deze rol. Alle scènes die ik boeiend vond waren eigenlijk met Hopkins, hij maakt voor mij de film nog net uitzitbaar.
Gosling vond ik erg miscast, dit is imo geen geschikte rol voor hem en hij verliest daardoor zijn geloofwaardigheid. Ook het einde is licht abrupt, maar niet echt iets mis mee, de suggestie van hoe het afloopt is duidelijk.
ForrestHanks
Trage film.... heerlijk! Sfeervol. De film neemt de tijd om je mee het verhaal in te trekken.
Enige nadeel vond ik het eind. Na 105 minuten frustratie had ik de film ook nog wel de tijd mogen nemen voor de ontlading waarin the bad guy verpulverd, vernietigd en vernederd het strijdtoneel verlaat om voor altijd weg te rotten in één of ander hellegat wat voor gevangenis door moet gaan ...dan was de film wat mij betreft perfect geweest....nu bijna.
ForrestHanks
Wat een prut, mensen die dit goed vinden heb gewoon totaal geen smaak.
Ik ben er zo een.... maar ook aan mensen zonder smaak moet worden gedacht.
Mensen zoals ik hebben ook recht op een beetje vermaak. ?

The World's Fastest Indian
Roadmovie / Biografie, 2005