- Home
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Police Academy
"What an Institution!"
In verband met een tekort aan agenten wordt besloten tot een versoepeling van de eisen bij toetreding tot de politiemacht. Hierdoor kunnen mensen die eigenlijk niet geschikt zijn toch agent worden, tot ergernis van de instructeurs.
- Trailer (YouTube)
- Police Academy (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Tackleberry
Sgt. Callahan
Mrs. Fackler
bioscoopzaal
Voor het eerst in jaren nog een teruggezien, en het is me eerlijk gezegd niet tegengevallen. De humor is nog even flauw als ik me kon herinneren, maar ik heb toch weer een paar keer flink moeten lachen. En net zoals bij velen is het natuurlijk vooral puur jeugdsentiment.
3 sterren.
otherfool
Officieel gesticht?
Enfin, het legendarische, maar toch niet echt hilarische eerste deel van de uitgemolken serie. Tackleberry en Jones stelen de show. Hoor ik trouwens geruchten over een remake?
2,5*.
jumpstylemovie
samen met deel 3 de leukste uit de reeks , de rest is nogal uitgemolken . dit is wel een goede lach of ik schiet humor
3.0***
Deze film heb ik destijds in de Bioscoop gezien. Ik wilde hem toen zien vanwege die persoon die op een grappige manier geluiden kon nadoen. Het eerste deel van Police Academy was nog best uit te houden (geen top natuurlijk) en is ook nog grappig, maar de delen daarna zijn stuk voor stuk een aanfluiting.
Demoniac
Vooral de eerste drie kwartier zijn grappig. Daarna (met de rellen) vond ik zwakker. Leukste personage is toch wel die vent met zijn geluiden.
Erwinner
Soms grappige feelgood film om de politie in Amerika een beter gezicht te geven!
Helaas zijn de films hierna een slap aftreksel van dit origineel.
2 sterren voor het concept en een halve ster erbij voor Callahan en Jones!
Kijk trouwens eens naar de opbrengsten van de films:
Police Academy 1: 82 miljoen dollar
Police Academy 2: 56 miljoen dollar
Police Academy 3: 44 miljoen dollar
Police Academy 4: 28 miljoen dollar
Police Academy 5: 20 miljoen dollar
Police Academy 6: 12 miljoen dollar
Police Academy 7: 126.000 dollar
Gaat echt drastisch naam beneden, vooral die laatste!
Dat zijn behoorlijke cijfers. Deel 1 was de lachfilm uit 1984.
Een nieuw soort humor werd in mijn ogen voor 't eerst op het doek gedraaid. Correct me if i'm wrong, vraag het maar aan de 30 plussers die zich daar niet voor schamen.
De delen daarop werd het verwachtingspatroon nooit ingelost, maar de opbrengsten bleven maar komen (en gaan).
Bij iedere nieuwe release was het hoopvol wachten op een betere herhaling dan deel 1. Dat is helaas nooit goedgekomen, maar de producenten bleven met hun dollartekens de lachende partij.
Volgens mij was toen het begrip "uitmelken" geboren. Want dit was ongeveer de 1e serie die massaal werd bekeken in neergaande lijn.
In dat opzicht waren ze vernieuwend, zowel negatief als positief.
Andere films lukte het soms wel om goede vervolgen te maken, maar deel 7 blijkt in dat opzicht toch ook weer uniek!
Door de MM forum lijst werd ik geprikkeld om hier sentimenten op te rakelen.

Donkerwoud
Het begin van de ellende, alhoewel de eerste twee eigenlijk best nog geinig zijn. Verwacht veel flauwe grappen rond poep, pies en objecten die in kruizen belanden.
Elineloves
Vreselijk, totaal niet mijn ding.. heb serieus geen enkele keer gelachen. Heb hem daarom ook uitgezet toen ik me er aan begon te irriteren. Wat een flauwe, afgezaagde boel.
Alfred Mok
Recensie: Police Academy.
Deze film heb ik nog in de bioscoop gezien als ik het me niet verkeerd herinner. Verder vind ik dat ze de hele Police Academy films hebben uitgemolken tot op de laatste druppel. Ik hoorde dat er alweer een Police Academy 7 komt. Dat gaat toch echt te ver!
Maar van deze heb ik zeker wel genoten, het is nou eenmaal het eerste deel van die hele doorlopende serie. Het leukste deel is het in ieder geval wel, dat komt door de komedie in deze film. Sommige mensen vinden het meer flauw, ik vind het wel leuk om naar te kijken, erg aangenaam. Natuurlijk moet men er niet te veel van gaan verwachten want dan valt het altijd tegen. Zo moet je ook nooit met te hoge verwachtingen gaan kijken naar een fantasiefilm of oorlogsfilm want die vallen ook vaak tegen. Mensen die met te hoge verwachtingen deze film gaan bekijken en daar dan een hoop commentaar op gaan geven vind ik een beetje zielig. Kom op zeg, dit is toch gewoon een leuke film!
Maar ik ga weer te veel in detail.
Mijn eigen mening mag dan wel belangrijk zijn
niet iedereen deelt dezelfde mening. Wel vind ik het onterecht, en erg jammer dat de score van deze film op 2,62 staat. Gewoon echt jammer want dat verdient deze film niet. De beste van de reeks Police Academy's!
De film heeft enkele leuke momenten, maar door het gebruik van de stereotype figuren is het ook nergens echt origineel. Weinig verrassend, waardoor de film soms begint te vervelen. Leuk voor de kids waarschijnlijk maar verder niet echt een goeie film...
movie acteurs
Zo kan de politie altijd leuk gevonden worden. Vermakelijke jaren 80 komedie.
Ik zie nu pas dat de toen nog jonge Kim Cattrall de actrice van Porky's, Sex and the City hier ook in speelt. Meerdere personages waren erg grappig zoals die kleine dikke politievrouw en die mannelijke beatboxer laat maar zeggen.
Ik geef het een 3.5.
Toch redelijk pijnlijk om dit weer te zien. Hier kleeft een boel sentiment aan voor mij en ik snap ook wel waarom ik dit vroeger leuk vond.
Echter vind ik het nu wel een erg simpele komedie, met extreem flauwe en voorspelbare grappen. Ook veel personages zijn gewoon irritant geworden, waarbij ik me vooral aan Guttenberg irriteerde.
Gelukkig kon ik nog wel genieten van de muziek, Hightower en Jones die van alles kon met geluiden imiteren.
Zorgt allemaal voor een paar leuke momenten, maar voor de rest toch te kinderachtig geworden voor mij.
Filmkriebel
Een shitload aan meestal flauwe grappen met als ultieme laagvlieger de pijpscène met Lassard
. Was een groot succes destijds maar toen was "fout" nog "in". De flauwheid voorkomt niet dat het saai wordt, want er gebeurt telkens iets. Soms leuk maar roept bij mij niet zoveel nostalgie op.
Fran
- 1953 berichten
Aan de ene kant is deze film ZO fout maar aan de andere kant moet ik hem af en toe gewoon weer eens kijken naar dit stelletje mafkezen. Het is een constante aaneenschakeling van flauwe grappen en bizarre typetjes maar toch blijf ik hem leuk vinden. Heerlijk om eens lekker te ontspannen en in een deuk te liggen om al die flauwe grappen. Ik kan er niks aan doen maar ik vind het heerlijk.
De eerste Police Academy begon het destijds allemaal mee. Absurde, stompzinnige humor, die zelfs zeven delen lang doorging en er kwam zelfs nog een serie van. Hoe uitgemolken kan een film worden. Dit eerste deel is de leukste en hoewel een hoop grappen erg flauw zijn is dit deel best aardig om te zien.
In deze film heerst er in Los Angeles een zwaar tekort aan politieagenten. Om meer politie in de stad te krijgen besluit de burgermeester dat de toelatingseisen om bij de politie te komen drastisch verlaagd zullen worden. Dit heeft tot gevolg dat de meest uiteenlopende mensen zich aanmelden. Een enorm sterke reus van een kerel, een sexy sportinstructrice, een man die allerlei geluiden na kan doen en zo zijn er nog wel een paar. Zij doorstaan uiteindelijk de zware training ieder op hun eigen manier en zijn zo 'klaar" om agent te worden. Dit eerste deel is nog best aardig en daar zijn de typetjes in eerste instantie nog redelijk leuk.
Vooral de man die allerlei geluiden na kan doen is de eerste keer bijzonder om te zien. Leuk voor een avondje vermaak, maar er hadden nooit zes vervolgen mogen komen. Wegens jeugdsentiment kan ik het echter voor dit eerste deel niet over mijn hart verkrijgen om een onvoldoende te geven.
3,0* maar erg krap
martijn011
- 2034 berichten
Toen ik nog een jong ventje was heb ik wel eens een paar Police Academy films bekeken. Dit deel was onlangs op TV en besloten om maar eens te kijken.
Dit soort humor ligt me wel, enorm flauw natuurlijk, maar er zitten echt geweldige grappen in. Uiteraard zijn niet alle grappen geslaagd te noemen, verre van dat zelfs.
De personages zijn lekker overdreven, iedereen heeft wel iets flauws over zich. Het duurt allemaal niet zo heel lang, het verhaal gaat eigenlijk helemaal nergens over, maar na anderhalf uur kon ik concluderen dat ik me soms rot heb gelachen en dat deze film absoluut een voldoende verdiend!
Serafijn
Deze film nog maar eens bekeken, gewoon voor de gezelligheid.
Over deze film kan je eigenlijk gewoon kort zijn: flauwe humor en veel 'foute' scènes, zoals die waar de directeur van de Academy wordt gepijpt door die hoer die onder de micro zit. Desondanks heb ik enorm moeten lachen & blijft het leuk als amusement. Het stuk over de rellen vond ik wat minder grappig, en nogal chaotisch. Toch staat deze film garant voor een gezellig avondje plezier maken.
Lennert
Tja, dit moest ik toch ook weer een keer gezien hebben. Police Academy films staan nu eenmaal bekend als verschrikkelijk en ik herinnerde de films me toch vooral als vermakelijk. Vermakelijk is ook nu nog steeds het juiste woord, want er zitten enkele grappige personages en situaties in die lang niet altijd even dom en plat zijn als je zou denken.
Helaas is voor het gros van de film het tegendeel waar, want het gros van de grappen gaat toch echt vooral over dikke mensen, borsten en flauwe slapstickmomenten. Vanzelfsprekend kunnen we ook nog genieten van echt leuke personages als Tackleberry en Jones (die geluidjes blijven gewoon leuk), maar het viel me nu toch wel heel erg hard op hoe vervelend Mahoney eigenlijk is en hoeveel zinloze en echt niet leuke personages verder nog in de film gestopt zijn (Fackler en Martin). Gelukkig is daar Lt. Harris nog, zijn personage blijft dan weer een hoogtepunt en zal dat (vermoed ik) bij herzieningen altijd het leukste punt blijven.
Verder blijft het toch wel erg duidelijk dat deze film geen plot heeft. Er wordt getraind en uiteindelijk is er een soort ontknoping, maar er is geen sterke karakterontwikkeling of ontlading die nu echt het idee geeft dat de agenten in spé iets opgeschoten zijn. Ja, ze slagen, maar om nu te zeggen dat dit op een doordachte of spannende wijze gebeurde... nee.[/soiler]
Maar goed, het vermaakte allemaal nog steeds prima. Benieuwd of dat ook het geval is bij de vervolgen.
Als kind was ik een fan van deze reeks. Bijna elke maand kwam er wel een deel op tv en ik keek er ook altijd naar uit. Maarja, dat was als klein kind.
Ik ga de hele reeks maar eens opnieuw kijken om te zien wat er nog van deze reeks over is, een jaar of 20 later. Helaas is de herziening me enorm tegengevallen. Waar ik als kind niet zo kritisch was, daar ben ik dat nu wel. De humor is flauw en puberaal, het acteerwerk is vrij pover en de verhaallijn is ook niet al te pakkend. Gelukkig zijn er nog een paar agenten die wel vermakelijk blijven, zoals Jones met zijn geluiden. Maar alles bij elkaar is het dik tegengevallen en ook geen voldoende meer waard.
Ben bang dat ik de andere delen nog slechter dan ga vinden
2,5* (was 3,5*
Vinokourov
Incoherente slapstick en natuurlijk erg kinderachtig. Police Academy heeft een paar grappige typetjes, maar dat kan de film niet behoeden voor een onvoldoende. Vond dit nog eigenlijk een vermoeiende en zware zit om dit allemaal te doorstaan.
Movsin
Slapstick, kolder ... Vele andere films huldigden dezelfde principes maar brachten het er toch beter van af dan deze "Police Academy", op het randje van het dwaze. En zeggen dat er nog vervolgen kwamen...Er zit ook weinig echt verhaal in en om te zeggen dat het echt grappig is en dat de acteurs goed zijn, ware de waarheid geweld aandoen.
Metalfist
Yeah, you know, flowers and shit
Aah, Police Academy. Een franchise waar ik indertijd grote fan van was (meen me zelfs te herinneren dat ik best nog veel van de episodes uit de televisie serie heb gekeken), maar die de laatste jaren toch serieus in mijn achting gedaald was. Smaken veranderen en ik ging er eigenlijk vanuit dat dit soort flauwe kolder niet meer aan mij besteed zou zijn. Hoog tijd dus om de proef op de som te nemen en me gisteravond nog eens gewaagd aan het eerste deel.
Wel, het mag duidelijk zijn dat het nog altijd flauwe kolder is. Gelukkig blijkt het kind in mij toch nog vrij actief te zijn en vond ik dit algemeen gezien best nog wel een leuk anderhalf uurtje. Een aantal scènes slaan compleet de bal mis (de scène waar Lassard een blowjob krijgt is wel erg vreselijk, duurt ook veel te lang trouwens en wordt dan nog eens op het einde herhaald..), maar er zitten genoeg leuke momenten in om het kijkbaar te houden. Iets wat vooral te wijten is aan een handvol leuke cadetten. Mahoney lijkt zomaar een voorloper te zijn van Peralta uit Brooklyn Nine Nine, Hightower is heerlijk imposant, Tackleberry blijft ieders favoriete gun lovin' maniac en geluidenmaker Jones verbaast iedere keer opnieuw. Leukste scènes zijn die waar de cadetten worden getraind, iets wat gelukkig praktisch de gehele film is, want eenmaal het einde van de film in zicht komt blijkt er nog een verhaal aan te pas te moeten komen. Het stukje met de rellen en Mahoney die de dag redt is niet perse slecht, maar kan niet tippen aan hetgeen dat ervoor kwam.
De score is dan ook voor een groot gedeelte te wijten aan de cast. Deze Police Academy betekende de doorbraak voor Steve Guttenberg, al zou die zijn carrière nooit echt van de grond komen met hier en daar eens een klein hitje zoals Three Men and a Baby, maar dit doet hij goed. Dit soort personages kunnen wel eens balanceren op het randje van irritatie en dat weet hij gelukkig nog vrij goed te ontwijken. Tweede keer in korte tijd dat ik Kim Cattrall nog eens in iets tegenkom en de tweede keer dat ik haar niet veel vind voorstellen. Mooi snoetje, dat nog wel, maar voor de rest erg pover. Neen, dan is het mannelijk geweld in de film interessanter. Bubba Smith (Hightower) blijft cool en dat kan ook van David Graf (Tackleberry) en Michael Winslow (Jones) gezegd worden.
Ik zag dat ze volgende week het 2e deel uitzenden, ben nog aan het twijfelen of ik die ook nog ga zien. Langs de ene kant zou het wel leuk zijn om ze eens allemaal te zien, maar langs de andere kant heb ik mijn twijfels of ik mijn tijd niet beter in een andere film kan steken. Ach, we zullen tegen dan wel zien.
Nipte 3.5*
Een stukje geschiedenis.
Vroeger heb ik ze alle 6 gezien, maar da's lang voor m'n MM tijd. Ik vond ze vroeger wel grappig, maar toen was het al redelijk fout. Daarom ook nooit echt de moeite genomen ze opnieuw te kijken. Maar toen ik deze eerste op Netflix zag verschijnen was het een makkelijke prooi.
Police Academy is een film met twee snelheden. Het eerste uur is best lollig en vlot, wanneer men echter overschakelt op actie voor het laatste half uur gaat het redelijk snel achteruit. Niet dat de humor zó geniaal is dat het sterk gemist wordt, 't is eerder dat de actiescenes niet geweldig boeiend zijn.
Een zooitje ongeregeld dat bij elkaar komt in een opleiding politieagent te worden. Een personage of 4 wordt wat meer uitgewerkt, de rest zit er enkel bij voor enkele running gags en randgrapjes. En op zich werkt dat ook best. Nooit hoogstaand, ook niet echt het tempo van een Naked Gun ofzo, maar luchtig en nog best te behappen.
Jammer dat het laatste half uur een stuk saaier is. Toch viel deze nog best mee, had gevreesd voor erger. Als de vervolgen ook op Netflix komen geef ik ze zeker nog een kans, maar veel meer moeite zal ik er niet in steken.
Kondoro
Police Academy
Ooit heb ik Police Academy wel eens gezien, dat is al een poosje terug toen was volgens mij RTL 7 bezig met het uitzenden van alle Police Academy films. Destijds vond ik het een geweldige film maar toen ik mij aanmeldde op MovieMeter heb ik nooit het nut er van ingezien om te gaan stemmen op deze films, het was te lang geleden en ik wist niet honderd procent meer waar het over ging. Toen hij op Netflix verscheen had ik er toch wel weer zin in om, nu alleen deel 1 , Police Academy weer eens te zien en tot mijn verbazing kende ik de hele film gewoon niet meer terug. Wow!
Het begin vond ik erg geslaagd. We leren erg gauw Carey Mahoney en Leslie Barbara kennen. Mahoney werkt voor een parkeer spot midden in de stad, en we komen al gelijk bij het eerste opstootje terecht. Waarna we overgaan naar Barbara die werkt voor een bioscoop. Hij word geplaagd door een stel jongeren uit de stad en word met zijn hokje het water in geflikkerd. Wanneer mahony op gepakt werd voor slecht gedrag komen we uit bij Larvelle Jones die ook opgepakt was, wat echt lachen werd. Hij kon een mitrailleur nadoen waardoor het hele corps schrok en een duikvlucht maakten, erg grappig beeld.
Het verhaal was wel lachen. Mahony word weg gestuurd naar een politie school omdat hij twee keuze's kreeg: Of naar de politie school of hij ging de bak in. Hij wou natuurlijk niet zitten en ging naar de politie school, als die weg gestuurd werd gebeurde er niks, ging hij zelf weg dan moest hij nog gaan zitten. Hij komt daar zijn lieftallige Karen Thompson tegen. Mooi meid. Hij doet er alles aan om weg te kunnen maar ook bij haar te kunnen blijven. Ook heb je Tackleberry de gestoorde oud soldaat, of hij doet zich voor als een soldaat. Maar hij was wel lachen. Dan had je George Martin nog, die zich voordoet als Spanjaard, de man met 20 vriendinnen haha! Die mocht het ook nog doen met Sgt. Callahan, zal ik ook niet erg vinden. Iedereen wou politie agent worden en we volgen een verhaal dat toch wel een komisch zicht geeft op de film maar, wel met erg, erg, erg droge humor wat stiekem ook wel leuk was. Op het eind word iedereen op pad gestuurd voor een rel in de stad, wat uiteraard ook niet goed kon gaan.
Een toffe film met een wel slap maar, leuk verhaal en en een geinig concept. Dit eerste deel en volgens mij ook tevens het beste deel is mij goed bevallen. Als de rest op Netflix komt zal ik overwegen deze ook te bekijken zo niet, dan zien we wel wat we doen.
elhopper
Nadat ik hier al eens gezien had dat deze film redelijk afgefikt werd hier, toch maar eens aangezet toen hij op netflix voorbij kwam. Hij viel me niet alleen dik mee, ik vond het een leuke nostalgische film,
en het begint al met die lassard die niets in de gaten heeft dat maakte me al aan het lachen, gewoon nog steeds een komedie met bestwel leuke dingen erin, en de mindere grappen worden ruimschoots goedgemaakt door de jaren 80 `feel' wapens, kleding, auto's, gettoblasters etc.
ruime voldoende!
Matige film waarin door een versoepelde regelgeving bijna iedereen politie-agent kan worden. De verscheidenheid aan personages is wel leuk en zorgt ook grotendeels voor de humor hier. Echter is deze van een voorspelbare en vaak flauwe soort (met hier en daar wel een leuke grap tussendoor). Verder is het geheel nogal fragmentarisch opgezet.
IH88
“Mahoney! Remember, that nobody screws with me.”
“Well, maybe you'll meet the right girl and all that will change.”
Blijft leuk. Ontelbare keren gezien, maar de idioten uit de Police Academy blijven onweerstaanbaar. Mahoney, Lt. Harris, Hightower, Lassard, Tackleberry, Larvell Jones etc. Allemaal doldwaze en kleurrijke figuren die nog steeds in het collectieve geheugen gegrift staan. De grapdichtheid ligt hoog en de meeste grappen zijn raak. Het is knap dat ik na al die jaren nog steeds kan lachen om deze karakters en de situaties waarin ze terecht komen.
Black Math
Ik kende de reputatie van de film en had geen verwachtingen. Mijn verwachtingen zijn dan ook ruimschoots uitgekomen.
Heel veel flauwe slapstick met als dieptepunt de luitenant die met z'n hoofd in het hol van een paard verdween. Wat je niet eens echt te zien krijgt. Niet aan mij besteed. Enkel die beatboxer was nog wel aardig om te zien.
Verder een irritante soundtrack met dat opgepompte marsliedje dat te pas en te onpas herhaald worden. Visueel typisch jaren 80, dus ook niet geweldig.
Dit is ongetwijfeld een blauwdruk voor de vervolgen, die ik dus maar over sla. 0,5*.
Fisico
Pure nostalgie is deze Police Academy. Tientallen keren gezien tijdens mijn jeugd en alle personages zijn zowat in het collectieve geheugen gegrift. Eén voor één allemaal karikaturen, maar het is best fijn deze knotsgekke slapstick nog eens te mogen zien. Uiteraard verre van een topfilm. De enige award die deze reeks zou kunnen winnen is de Golden Raspberry Award.
Desalniettemin een genietbare slapstick met een aantal geweldige personages als Mahoney, Hightower, Hooks, Tackleberry, Larvell Jones, Harris en ga zo maar door. Dolkomisch, er ver over en bij momenten zelfs een guilty pleasure. Ook het deuntje is best tof. Typisch eighties ook. De grens tussen slapstick en onnozelheid of kinderachtig is dun, zeker bij deze reeks. Niet iets voor de jongeren van deze generatie, waarschijnlijk is de reeks hen ook onbekend. Meer iets voor de iets ouderen onder ons een fijne filmherinnering. Niets meer, niets minder.
Brabants
Police Academy is voor mij een filmreeks met afgezaagde humor die op de een of andere manier toch zeer succesvol is. Uiterst vermakelijke filmreeks.

Police Academy: Mission to Moscow
1994

Police Academy 3: Back in Training
1986

Police Academy 2: Their First Assignment
1985

'Police Academy' is zeer snel op Netflix te zien: 'Ik twijfel of ik mijn tijd niet beter in een andere film kan steken'

Cultfilms van 'Police Academy'-reeks worden massaal gestreamd op HBO Max: 'ZO fout, maar ZO leuk'

'Police Academy'-actrice Marion Ramsey (73) overleden

Over the Edge