• 9.374.429 stemmen

Met onder meer: Steve Guttenberg, Kim Cattrall en Bubba Smith

Releasedatum: 26 juli 1984

Plot Police Academy

"What an Institution!"

In verband met een tekort aan agenten wordt besloten tot een versoepeling van de eisen bij toetreding tot de politiemacht. Hierdoor kunnen mensen die eigenlijk niet geschikt zijn toch agent worden, tot ergernis van de instructeurs.

Carey Mahoney

Tackleberry

Mrs. Fackler

avatar van Materny

Materny

Box van alle 7 films voor 20€ binnen gekregen.

Al moet je houden van dit soort humor, voor een luttele 3 euro per film maakt het me niets uit.

2.5* voor het originele uitgangspunt, en de unieke typetjes die worden neergezet.

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke, en bij vlagen humoristische komedie. onder de komedies is deze toch wel redelijk klassiek te noemen, en een van de beste uit de gehele reeks. penibele situaties, flauwe grappen en een leuke cast. en natuurlijk speelt het jeugdsentiment ook een rol. 3,5 sterren.

avatar van Dutchero

Dutchero

Gadverdamme

avatar van The Last

The Last

De 1e deel is opzich wel grappig, je ziet hoe ze allemaal opgeleid worden op een komisch manier waarop je eigenlijk wel MOET lachen. Eigenlijk is het gewoon een flauwekul verhaal, maar dat moet de pret niet verpesten. De andere 6 delen zijn eigenlijk een herhaling van deze 1e deel en zijn op 2 na niet grappig.

Ik geef deze 3 sterren.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Als ik zeg dat ik de DVD-box met alle 7 delen heb gekocht, dan word je voor gek verklaard en is het zonde van je geld.

Filmcritici gaan over hun nek bij het zien van deze uitgemolken reeks " Police Academy-speelfilms ".

Om over het verhaal nog maar te zwijgen.

Ook ik ben van mening dat men niet meer wist waar de grens moest komen te liggen.

Waarom zijn er in godsnaam dan zoveel vervolgdelen gekomen ?

Blijkbaar omdat het filmpubliek ze toch weer kon waarderen.

Al was het maar om gunfreak Tackleberry, geluidenvirtuoos Jones of de klungelige Lassard in actie te zien.

In de " Police Academy-films " lieten ze daarom de acteurs en actrices ook volop gebruik maken van hun talenten.

Het verhaal maakte allemaal geen fluit meer uit.

Ook ik moet toegeven dat ik van de cast altijd wel kon genieten ongeacht welk deel dat ik te zien kreeg.

Het zal dus altijd een stuk jeugdsentiment blijven.

Verder is het wederom afhankelijk van de smaak waarop je valt.

Hoewel 90% doet bij het zien van deze humor, verschijnt er bij 10% een big smile op hun face.

Toegegeven: Een veel te uitgemolken reeks met een 0,0 aan verhaallijnen.

avatar van Theunissen

Deze film heb ik destijds in de Bioscoop gezien. Ik wilde hem toen zien vanwege die persoon die op een grappige manier geluiden kon nadoen. Het eerste deel van Police Academy was nog best uit te houden (geen top natuurlijk) en is ook nog grappig, maar de delen daarna zijn stuk voor stuk een aanfluiting.

avatar van Demoniac

Demoniac

Vooral de eerste drie kwartier zijn grappig. Daarna (met de rellen) vond ik zwakker. Leukste personage is toch wel die vent met zijn geluiden.

avatar van nightbreed

nightbreed

Destijds heb ik in een deuk gelegen om deze film en toen ik gister een stukje keek vroeg ik me af waarom ik het zo super leuk vond.

Meer dan een glimlach kon ik er niet van krijgen.

For old time sake een 3 en geen 2,5

avatar van horrorjp

horrorjp

redelijke film verwacht niet veel van de volgende delen

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuke Film, Alleen niet echt een Topper en dat komt met name door de acteerprestaties maar zoals ik al zei het is wel Grappig om te zien dus kortom : Ik vond het wel Vermakelijk .

***

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Dit deel en deel 2 zijn best leuk. Sommige fragmenten zijn zeer humoristisch, maar het blijft wel bij vlagen.

In de latere delen worden veel grappen herhaald en verwordt het geheel tot een oud, saai kunstje.

Dit deel krijgt 3*.

avatar van Dirigent

Dirigent

Police Academy vind ik echt werkelijk helemaal fantastisch en dan heb ik het over de eerste 3 delen, die hebben echt goede humor, de acteurs, het verhaal, de komedie echt werkelijk alles is briljant!

* * * *

avatar van gipspoot

gipspoot

Eerder echt veel te vaak gezien en ik vond hem toen ook erg grappig. Laatst na jaaaaaren maar weer eens gekeken in de hoop dat ik hem nog steeds grappig zou vinden maar helaas. De grappen zijn over het algemeen erg flauw en voorspelbaar. Mijn favoriete personages zijn Tackleberry (die gast met zijn geweren) en die ongelukkenveroorzaker (ik kan even niet op zijn naam komen). 2,5 ster dan maar

avatar van maerk

maerk

Het enige leuke deel van alle 7. Hij is niet zo heel erg goed, maar er zitten leuke personen (geluidjesman enz. enz.) En af en toe een erg leuke grap. Vooral tijdens die diashow is geweldig!

avatar van Sergio

Sergio

Het eerste deel (de leukste) is best de moeite waard helaas gevolgd door veel delen die barslecht zijn.

avatar van martinovitch

martinovitch

Net geen onvoldoende. geen top film wel leuk voor een keertje te zien.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb dankzij de enorm slechte laatste delen een nare smaak overgehouden aan de serie maar das niet terecht als je praat over de 1e films. Die waren gewoon leuk.

Deze film was origineel en grappig. De vele aparte karakters van de agenten maakten de film erg leuk. Ik heb er zeker vroeger toch vaak om gelachen.

Standaard verhaaltje maar de leuke uitwerking maakte veel goed.

avatar van aburex

aburex

Het deed goed om deze film nog eens terug te zien. Heb hem destijds nog op video gezien. Ik vond hem toen leuk en nu nog altijd.

Heb me daarom de Box gekocht met de 7 films. De ander zal ik later nog wel eens zien.

Toch 3 sterren voor deze film;

avatar van Woutrr

Woutrr

Leuk voor een keertje, niets speciaals, gewoon vermakelijk...

avatar van g_unitboy

g_unitboy

dit is veruit de leukste police academy: veel minder droge humor als in de andere delen en een leuker verhaal als in de andere delen

avatar van notorious_kim

notorious_kim

afgezaagd en niet meer grappig, heb het eigenlijk nooit echt grappig gevonden.

avatar van Roofless

Roofless

Lachen, lachen en nog eens lachen!

avatar van Denveen

Denveen

1 voor het verhaal, 0,5 voor de man met de geluidjes.

avatar van Edgar77

Edgar77

Soms grappige feelgood film om de politie in Amerika een beter gezicht te geven!

Helaas zijn de films hierna een slap aftreksel van dit origineel.

2 sterren voor het concept en een halve ster erbij voor Callahan en Jones!

Kijk trouwens eens naar de opbrengsten van de films:

Police Academy 1: 82 miljoen dollar

Police Academy 2: 56 miljoen dollar

Police Academy 3: 44 miljoen dollar

Police Academy 4: 28 miljoen dollar

Police Academy 5: 20 miljoen dollar

Police Academy 6: 12 miljoen dollar

Police Academy 7: 126.000 dollar

Gaat echt drastisch naam beneden, vooral die laatste!

avatar van Wouter

Da's normaal bij vervolgfilms.

avatar van Erwinner

Erwinner

Edgar77 schreef:

Helaas zijn de films hierna een slap aftreksel van dit origineel.

2 sterren voor het concept en een halve ster erbij voor Callahan en Jones!

Kijk trouwens eens naar de opbrengsten van de films:

Police Academy 1: 82 miljoen dollar

Police Academy 2: 56 miljoen dollar

Police Academy 3: 44 miljoen dollar

Police Academy 4: 28 miljoen dollar

Police Academy 5: 20 miljoen dollar

Police Academy 6: 12 miljoen dollar

Police Academy 7: 126.000 dollar

Gaat echt drastisch naam beneden, vooral die laatste!

Dat zijn behoorlijke cijfers. Deel 1 was de lachfilm uit 1984.

Een nieuw soort humor werd in mijn ogen voor 't eerst op het doek gedraaid. Correct me if i'm wrong, vraag het maar aan de 30 plussers die zich daar niet voor schamen.

De delen daarop werd het verwachtingspatroon nooit ingelost, maar de opbrengsten bleven maar komen (en gaan).

Bij iedere nieuwe release was het hoopvol wachten op een betere herhaling dan deel 1. Dat is helaas nooit goedgekomen, maar de producenten bleven met hun dollartekens de lachende partij.

Volgens mij was toen het begrip "uitmelken" geboren. Want dit was ongeveer de 1e serie die massaal werd bekeken in neergaande lijn.

In dat opzicht waren ze vernieuwend, zowel negatief als positief.

Andere films lukte het soms wel om goede vervolgen te maken, maar deel 7 blijkt in dat opzicht toch ook weer uniek!

Door de MM forum lijst werd ik geprikkeld om hier sentimenten op te rakelen.

avatar van mrkos

mrkos

vond ze wel leuk vooral deze:D

avatar van bart_pain

bart_pain

ik vond ze alle 6 wel leuk behalve die zevende die valde wel wa tegen

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het begin van de ellende, alhoewel de eerste twee eigenlijk best nog geinig zijn. Verwacht veel flauwe grappen rond poep, pies en objecten die in kruizen belanden.

avatar van Elineloves

Elineloves

Vreselijk, totaal niet mijn ding.. heb serieus geen enkele keer gelachen. Heb hem daarom ook uitgezet toen ik me er aan begon te irriteren. Wat een flauwe, afgezaagde boel.