• 9.373.111 stemmen

Met onder meer: Steve Guttenberg, Kim Cattrall en Bubba Smith

Releasedatum: 26 juli 1984

Plot Police Academy

"What an Institution!"

In verband met een tekort aan agenten wordt besloten tot een versoepeling van de eisen bij toetreding tot de politiemacht. Hierdoor kunnen mensen die eigenlijk niet geschikt zijn toch agent worden, tot ergernis van de instructeurs.

Carey Mahoney

Jordy

eerste 3 of 4 gezien, vond er nooit veel aan

avatar van Yak

Yak

er is er één waarin bij de hoofdcommissaris met zonnebrandcrème "dork" op zijn buik geschreven wordt terwijl de hele academy op het strand ligt. hijzelf is de enige die het niet doorheeft. nou, dat vond ik grapsgewijs wel oké. voor de rest: bah. ga ik niet eens op stemmen, want ik weet er nauwelijks nog iets vanaf.

avatar van Yak

Yak

en die irritante nar van een steve guttenberg, aargh!

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Toen al flauw, maar de eerste in een lange serie, dus ** voor de moeite.

avatar van FisherKing

FisherKing

deze ging nog... daarna van kwaad naar erger....

avatar van highlander

highlander

Ik ben het volledig met de vorige "spreker" eens. **

avatar van vic

vic

Dit was de eerste en meteen de beste. *** Ja dat is eigenlijk niet zo moeilijk omdat hij hier nog origineel is en de rest echt veel slechter zijn.

avatar van gotti

Heel erg flauw, maar hier en daar toch wel leuk flauw. 2,5*

avatar van Sjan

Sjan

Deel 1 was nog wel lachen, d'r zitten ongeveer even veel grappen in dit deel dan in alle andere delen samen.

avatar van EmDee

EmDee

wat ik op zich vreemd vind. Ik vind nl deel 2 de leukste van allemaal.

avatar van roda

roda

gisteren sinds lange tijd weer eens gezien,en ik vind hem nog steeds erg leuk,enkele geslaagde grappen en een redelijk leuk verhaaltje.

3.5 sterren

avatar van Justice4All

Justice4All

Eerste twee drie delen zijn super, resterende hangt echt je strot uit. Trouwens de tv-series zijn best grappig, niet super maar grappig. meer niet.

avatar van Beejeej

Beejeej

police academy, weer zo'n film uit de jeugdtijd

was wel een van mijn lievelingsfilms van toen en was ook gewoon erg leuk. 4 sterren daarom. helaas werden er zoveel vervolgen gemaakt die (natuurlijk) steeds minder werden.

avatar van Egbertbos

Egbertbos

leuke en aardige film voor 1984 de film kreg te veel vervolgen, te uit gemolken.

wan een redelijke humor naar een onderbroekken lol waar mij de broek van afzakt

toch is deze een film die onderhoudend leuk en orgineel is. maar dat is meer uit sentiment

bioscoopzaal

Voor het eerst in jaren nog een teruggezien, en het is me eerlijk gezegd niet tegengevallen. De humor is nog even flauw als ik me kon herinneren, maar ik heb toch weer een paar keer flink moeten lachen. En net zoals bij velen is het natuurlijk vooral puur jeugdsentiment.

3 sterren.

avatar van WiLL

WiLL

bioscoopzaal schreef:

3 sterren.

Daar sluit ik me bij aan.

avatar van Deejay©

Deejay©

Gewoon leuk! Sorry Ik verheug mij op deel 8 die ze zeer binnekort gaan maken !!

avatar van Vera

Vera

Dat blijft gewoon hartstikke leuk, de grappen enz enz! Als ik dan weer series zie op de tv lag ik me weer helemaal gek! hij krijgt dan ook 4**!

avatar van kevke1990

kevke1990

Volgende week zondag is hij op tv en de komende zondagen zijn het de vervolgen op Ka2.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Leuk vertier voor een zondagavond. Erg komische jaren-80 -komedie die terecht een klassieker is in het genre. Veel flauwe humor en leuke typetjes vormen het belangrijkste onderdeel van police academy. Die gast die steeds die geluiden imiteert is erg geestig net als die oude politiecommisaris. Het verhaal is leuk gevonden en de ene mop is al meer geslaagd dan de andere. In het algemeen toch een erg geslaagde actiekomedie. 8/10

avatar van miak

miak

Gaan ze al die films weer uitzenden..?

Captain Pervert

Het eerste deel is best grappig heur. Alleen je hebt altijd in je achterhoofd dat er maar liefs 6 vervelende vervolgen zijn gemaakt; een TV-serie; en zelfs nog een animatieserie.

What the fuck...

bioscoopzaal

En toch ben ik van plan om alle sequels te bekijken. Deel 2 heb ik al ergens op video, de rest van de films zenden ze in de loop van de maand uit. Ik weet dat ik me er niks van moet voorstellen, maar ik wil ze uit principe gewoon eens allemaal gezien hebben.

Captain Pervert

De films moet je kijken met je kleine neefjes.

Of met vrienden en een kratje bier (dronken studenten zijn ook ongeveer jochies van 10).

Dan kan je er best lol van hebben.

bioscoopzaal

Neefjes heb ik niet, maar een paar zatte studenten kan ik nog wel optrommelen. Misschien maken we er wel een avondje van.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik heb de vervolgen niet gezien (zo te horen heb ik niks gemist), maar deze is nog redelijk.

2,5 sterren

avatar van djelle

djelle

De eerste police academy vond ik ook redelijk leuk. Het was nog nieuw, de grappen waren nog fris (en grappig), het was meestal nog niet te overdreven, de actie was zelfs nog van behoorlijke kwaliteit... Spijtig van de (veel te vele) matige tot zwakke vervolgen... 3,5

avatar van maurice74

maurice74

Toentertijd kon ik er wel om lachen. Maar ja, dat waren wel de dagen van betamax en Atari.

avatar van xangadix

xangadix

Betamax... *droom*

Captain Pervert

Hehe, ja, Chuck Norris in de VCR en de avond kan niet meer stuk. Dat was voor mijn tijd, maar ik had mijn deel ook, van de TV.

Vooral de Duitse RTL ben ik erg dankbaar voor de vele cultfilms die ik dankzij hen mocht aanschouwen. Danke!