Police Academy 2: Their First Assignment (1985)
Alternatieve titel: Police Academy 2: De Beuk Erin
Komedie
97 minuten
geregisseerd door Jerry Paris
met Steve Guttenberg, Bubba Smith en David Graf
De agenten uit Police Academy I hebben hun opleiding afgerond, en kunnen aan hun eerste opdracht beginnen: het optreden tegen een graffiti-verspreidende bende.
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (5,8 / 51717)trailer (YouTube)iTunes: € 7,99 / huur € 2,99Terug zalige grappen van Jones zoals de eerste film.
Maar hier was de sfeer weg dat de eerste had van de gekke avonturen, en streken op de *Academy* zelf, maar heb nog steeds goed kunnen genieten, en zeker de streken dat Mahoney uitsteekt met Mauser was nog wel lachen.
Verder ongeveer het zelfde einde als de eerste.
3,0

Wat ze in deel 1 wouden bereiken, doen ze als nog met deel 2.
Zeer aangenaam en vermakelijk om te kijken

3,5
Cpt Harris wordt gemist, absoluut, en Mauser is weliswaar een vermakelijke vervanger maar het hoogtepunt in dit deel is Bobcat Goldthwait (Zed)
Uit nostalgie en omdat er niet meer zulke mooie films gemaakt worden krijgt deze deel een 4 van mij.

Flauw en een bovenal weinig tot niets toevoegend vervolg op het origineel. Het uitgangspunt kon niet veel simpeler, maar de uitwerking is dat uiteindelijk wel. Een script dat uit los zand bestaat en in feite weinig meer is dan vier verhaaltjes die amateuristisch in elkaar worden gevlochten. Het gaat nergens over, de grappen zijn allesbehalve grappig en het vertrek van enkele personages liet zich nu al voelen en dan zijn we pas bij aflevering twee. Hoe moet dat straks dan als Guttenberg afzwaait, veel positieve invloed zal het in elk geval niet opleveren. Maar goed, zover is het nog niet. De onervaren Paris stond erbij en keek ernaar hoe de gehele crew lekker plezier maakt, wat gage opraapt, en de kijker met een enorme desillusie achterlaat. Gelukkig was het in een schamele tachtig minuten alweer voorbij.
Toch gooien ze het over een andere boeg als in de eerste film en dat houd het best origineel.Vegeet niet dat deze film 26 jaar oud is en toen waren het originele komedie's waar veel mensen naar uit keken. Ik vind zelf nog steeds dat de films prima alles nu de tijd nog doorstaan, de films zijn gedateerd, maar dat maakt het ook weer erg komisch. De grappen vind ik zelf niet echt gedateerd want ik zie in tegenwoordige komedie's (bv. Scary movie en dat soort films) de zelfde grappen gemaakt worden. Ik zeg niet dat Scary movie op deze films lijkt, maar sommige grappen wel, het blijven flauwe grappen die zo flauw zijn dat je er wel om moet lachen (ik tenminste wel). Het moet denk ik ook een beetje je ding zijn, maar ik vind dat deze films ontzettend lage waardering krijgen en daar sta ik wel een beetje van te kijken, want de meeste mensen die ik ken vinden deze films toch wel erg leuk blijven. Een vriend van mij heeft een DVD winkel en die had 100 boxen van Police Academy in z'n winkel liggen voor 25 euro ,alle 7 de films en die was hij binnen 1 1/2 maand allemaal kwijt, dus zijn er genoeg mensen die het toch wel leuk vinden.
Maar goed dat is ieder voor zich en ik geef deze film toch 4* omdat ik toch weer erg heb gelachen om Mahoney en zijn bende agenten.
De film heeft eigenlijk weinig nieuws te bieden ten opzichte van het eerste deel. Het leukste vond ik de bendeleider Max Zed, gespeeld door Bobcat Goldthwait, die in de twee volgende delen mocht terugkeren als agent. Zijn accent is erg apart en veroorzaakte bij mij toch nog een aantal keren een glimlach. De rest van de grappen die de film bevat zijn erg flauw en voorspelbaar. De dalende lijn in de reeks is hier echter al flink zichtbaar.

Edit: R.I.P. Bubba 'Hightower' Smith (2011). 66 jaar is te jong.

Heerlijke Komedie (Sequel) (Heropfrissing)

voor mij een nostalgische heerlijke komedie!
Het begint al meteen als de ietwat raar uitziend mannetje al zijn lichten dooft in zijn winkel
om vervolgens heel wat vallen te plaatsen voor inbrekers

De grappen en geluidjes van Jones waren weer volop heerlijk van de partij.
Lt. Harris wordt hier vervangen door Lt. Mauser ...!
De douche scène met L.T Mauser was echt hilarisch en puur genieten geblazen.
De tijd vliegt bij dit soort films, een heerlijk avontuur volgt met een aantal
heerlijke grappen en grollen.
Heerlijk luchtige nostalgische komedie met telkens dat heerlijke beginliedje

Ik miste Harris gigantisch. Mauser is niet verschrikkelijk, maar te overdreven en veel cartoonesquer dan zijn voorganger. Verder blijven alleen Tackleberry en Jones leuk, de rest (inclusief Mahoney, ook al is zijn grap met de superlijm een van de weinige leuke momenten in de hele film) is gewoon saai en/of te duf voor woorden. Hopelijk is deel 3 beter, want ik begin toch angstig te worden om de reeks uit te gaan zitten.
2* (was 3*)
Hij heeft er ook een beetje van weg, vind ik.
(Héél) Vroeger allemaal al eens gezien, dus als ik nu de kans krijg pik ik ze wel weer een keertje mee. Grootse humor is het niet, het leunt erg sterk op herkenbare typetjes die elke keer weer hun typische dingetje doen, maar binnen dat concept zijn er wel enkele degelijke grappen.
Het helpt ook dat bad guy Zed in deze film geïntroduceerd wordt. Goed geacteerd zou ik het niet durven noemen, maar memorabel is z'n personage wel natuurlijk. Verder is de humor vaak erg flauw, maar hier en daar is er wel een streepje creativiteit te ontwaren.
Veel beter of slechter dan het eerste deel vind ik dit niet. Het is gewoon vlotte, makkelijke comedy die amper bijblijft, maar wel zo voorbij is en nergens echt vervelend wordt. Simpele maar degelijke filler dus, en aangezien het qua echte comedy toch al niet veel is tegenwoordig (in hoeveelheid dan) niet verkeerd om ergens tussendoor mee te pikken.
Dan houdt het snel op..
Ook deze film.. prima..