• 9.385.443 stemmen

Live Free or Die Hard (2007)

Actie / Thriller | 128 minuten

Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans

Releasedatum: 28 juni 2007

Plot Live Free or Die Hard

"The old school cop is back!"

Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.

Leland Palmer schreef:

Jongens, we hebben Vietnam gehad, de tweede wereldoorlog en die Irakezen. Kunnen we hier geen vrede houden.

Peace!!!

avatar van finalman

finalman

decsss schreef:

Sorry! welke lijst? ik ben nieuw hier......en dat terzijde het heeft toch niks te maken met hoeveel je gezien hebt (is by the way wel veel) maar wat je persoonlijke mening is. deze film kon mij op geen enkele vlak boeien.

de recente films da je bekeken hebt, zo'n pak tussen 5 en 4 sterren.

Bij deze film hier een 0,5? Maar jou keuze, ik zeg alleen dat die film zeker geen 0,5 ster waard is.

finalman schreef:

de recente films da je bekeken hebt, zo'n pak tussen 5 en 4 sterren.

Zoals ik al zei ik ben nieuw hier, dus die 4 tot 5 sterren heb ik mijn mening over gegeven omdat ik die geweldig vind. wil niet zeggen dat ik ze onlangs pas gezien heb.......Hoeveel sterren zou JIJ geven aan film die JOU op geen enkele vlak kon boeien?

avatar van finalman

finalman

decsss schreef:

Check m'n recente lijst hé. Verder maak ik er geen woorden meer aan vuil.

avatar van RodneyS

RodneyS

Goeie actiefilm, af en toe misschien een beetje overdreven. Gewoon verstand op nul en genieten.

finalman schreef:

Check m'n recente lijst hé. Verder maak ik er geen woorden meer aan vuil.

Ik heb zojuist je lijst gezien, en gelijk heb je laten we idd geen woorden meer aan vuil maken

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Superfilm echt wat een actie......welke actiefilm is niet overdreven?

4,5

avatar van MLO

MLO

Amusante film - geheel in de stijl van zijn voorgangers. Verstand op nul - hapje / drankje erbij - en laat het maar over je heen komen.

avatar van Pkunk

Pkunk

Heerlijk actiefilm. Precies wat ik er van verwacht had, of misschien zelf wel iets beter. 2 Uur lang achter elkaar knallen. Ik heb genoten

avatar van The Director

The Director

Altijd goed om Bruce Willis te zien in de rol die hem op het lijf geschreven is, als aktie held. Deel 4 van de legendarische Die Hard serie is natuurlijk niet nieuw, maar wel pure aktie met veel originele scenes. Als aktie liefhebber kan ik deze film wel waarderen met

avatar van mister blonde

mister blonde

Bad Boys 2 meets Enemy of the State. Dit is ook helemaal geen Die Hard film, maar een willekeurige (en behoorlijk inwisselbare) actiefilm met Bruce Willis in de hoofdrol. Weinig originaliteit in dit vervelende hackers verhaaltje.

Ik keek deze film zonder ondertiteling (want gedownloade versie) met vrienden. Ik verstond er door het slechte geluid en het gelul tussendoor niet veel van. 'Gelukkig' was dit geen moment een probleem, aangezien een peuter dit stompzinnige verhaaltje nog zou kunnen volgen. Normaal heb ik niet zo'n probleem met ongeloofwaardigehden bij een dergelijke actiefilm. In deze film werd wat wenselijk is, op dat gebied wel heel erg overschreden. Het ene ongeloofwaardige moment was nog niet voorbij of de volgende plothole diende zich al aan.

Verder was het acteren zeer matig, de muziek irritant en de oneliners erg cheesy. Ook de verwijzingen naar de voorgaande delen waren te triest en kinderachtig voor woorden. Er waren nog wel een aantal aardige momenten. Zo zag de actie er zo nu en dan strak uit (maar weer veel vaker niet). Verder weinig goeds te melden over deze overschatte film. Belachelijk dat er een hoger gemiddelde is dan voor Die Hard 1. 2 sterren voor het minste Die Hard deel. En dat is best knap na het ook al zeer matige deel 3.

avatar van flyer

flyer

Om eerlijk te zijn was dit een zware tegenvaller. Niet vanwege de actie maar meer vanwege de geloofwaardigheid. Dat gedoe met die straaljager. Kom op zeg. Nee voor mij niet meer dan 1 ster.

avatar van thijs1967

thijs1967

Leuke film. Helaas een beetje te veel overtrokken in sommige situaties (straaljager). Verder beslist een aanrader!

avatar van willemfilm

willemfilm

Tja een echte Die Hard film. Heeft zeker het niveau van de ander Die Hards. Het is alleen nog gekker en onrealistischer. Bruce Willis is weer van rubber en wordt nooit geraakt. Schiet weer een munitiedoos leeg met 1 pistool. Er zijn stunts die een gezond mens niet bedenken kan. Al met a,l lekker kijken !

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Lekker ouderwetse die hard film. Gewoon hersens op nul, lekker in je stoel wegzakken en kijken maar. Natuurlijk Hollywoods in stijl (ongeloofwaardig, one-liners, ...) maar tock een leuke wegkijker.

3,5 sterren

avatar van Nieke

Nieke

Hoewel ik nooit 2 a 3 heb gezien -shame on me en mijn klassiekers- kon ik heus volgen. Typische blockbuster, maar storend?

Goed genoeg om 3* te krijgen

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

mister blonde schreef:

En dat is best knap na het ook al zeer matige deel 3.

Behalve dat van deel 3 heb je helemaal gelijk mister blonde.

avatar van sofripa

sofripa

Vandernagel schreef:

3,5 sterren

Compleet mee eens!

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

goeie verstand op nul actie van begin tot eind met idd de leuke one liners zoals we ze nou eenmaal kennen uit het oude actie genre.

De beste actiefilm van het jaar...

avatar van FisherKing

FisherKing

Heb je nu geen spijt van je nick ?

avatar van baklap007

baklap007

Actie was wel ok, beetje over the top. Die Hard 1 blijft de beste!!!

3* voor deze.

avatar van Cicero83

Cicero83

Een echte film uit de Die Hard vierologie. Spetterende actie en een goed verhaal. Deze krijgt van mij een 4

avatar van Ge0force

Ge0force

Heerlijke actiefilm met verbluffende special effects en een klassieke John McClane. Vette aanrader! 4*

avatar van INCTRL

INCTRL

Als je Superman, the fantastic four en the A-team nog nooit heb gezien....kijk dan Die hard...dan zie je in 1x allemaal tegelijk!!1 Die Hard 5 zal wel door Marvel uitgebracht worden!

avatar van INCTRL

INCTRL

Altijdklagen schreef:

De beste actiefilm van het jaar...

Verstand op 0? Je verstand kan je beter even in de vrieskist zetten!

avatar van HeatWave

HeatWave

Het blijft lekker om naar te kijken.

Het verhaal is leuk bedacht maar het komt af en toe wat simpel over. Maar de aktie blijft altijd erg doeltreffend.

avatar van gmx

gmx

Heb 'm net gezien. Zo, dat ging echt HELEMAAL nergens over, hehe. Maar goed, ik had het uiteraard verwacht en afgezien van het idiote, stompzinnige verhaal, de voorspelhaarheid, het standaard stramien waarin het vormgegoten was, de matige acteerprestaties van de meeste spelers en de standaard macho grapjes van Bruce, heb ik me nog wel vermaakt en af en toe was 't zelfs wel grappig ook nog.

avatar van john constantine

john constantine

Zeker weten de 1 na beste die hard film! Ik ben echt benieuwd naar de unrated versie. Ik heb gelezen dat je daar minstens 60 x fuck in hoort en dan er veel bloed in komt:D om de film nog harder dan z'n voorgangers te maken. Jammer dat hij zo niet in de bioscoop vertoont werd. Maar ondanks dat zeker een hele gave film!!!!!!

avatar van tiezje

tiezje

Een 2tje voor het moeite van het maken van de film...

avatar van Edu

Edu

Wat een ongeloofelijke voorspelbaar film. Totaal niet origineel (altijd terroristen die hacken). En verder die Bruce kan beter in een B-Film spelen. Ik hou normaal van acties films, maar dit was gewoon heel erg van hetzelfde en erg voorspelbaar. 2* sterren voor de actie.