Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans
Releasedatum: 28 juni 2007
Plot Live Free or Die Hard
"The old school cop is back!"
Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.
- Trailer (YouTube)
- Live Free Or Die Hard (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Taylor
Raj
Agent Molina
faun
Leuke film om te kijken met je verstand op nul.
Ik moet zeggen dat ik het niet echt bruut vond de actie want eigenlijk hadden er mensen die dicht bij john stonden moeten sterven.
Er zit wat mij betreft te weinig drama in.
moviemeterman
Quote:
last time I saw her she was lying down an elevator shaft
with an SUV shoved up her ass ...
5.0
Ronnuz
Vette film, precies wat een actiefilm hoort te zijn. Smooth, actie en nog eens actie. Bruce Willis maakt het af
Yippie-ka.. okee, niet meer origineel..
Vermakelijk vierde deel, iets beter dan het vorige wat mij betreft. Kan echter niet tippen aan de eerste twee, mede door het wat onzinnige verhaal en de weinig charismatische bad guy. Willis is inmiddels een karikatuur van zichzelf geworden, maar de aktiescenes zijn lekker over de top, het camerawerk is prima en het tempo is hoog. De humor werkt over het algemeen ook goed, vooral dankzij de geslaagde sidekicks Justin Long en Kevin Smith.
Mister_Movie
Ik sluit me hier volledig bij aan.
Vermakelijke actiefilm wel nog.
the shawtrain
Keek lekker weg. Over the top hou ik wel van in actiefilms vooral bij die helicopter en straaljager.
reflection
Deze film behoord natuurlijk wel in je collectie te zitten, maar ik zou er zeker geen 30 euro voor betalen, film is te overdreven, de actie is goed, maar het verhaal is simpel inelkaar gezet.
vandaag 2.5 ster
fran0886
Ik vond het wel een goede film, alleen vind ik dat je in dit deel vergeleken met de andere die hards wel erg de computer zijn best ziet doen, met name bij de aktie scenes. DIt maakt het van de ene kant mooi maar van de andere kant beetje nep. Ik vind de andere die hards toch beter 2.5
Ché Cliché
Nothing beats Die Hard, maar deze komt wel weer in de buurt. Geweldige actiefilm die je op het puntje van je stoel doet belanden. Natuurlijk komt anti-held John McClane weer in de nodige penarie, maar weet zich overal lekker door te manouvreren. Ik vind het super actie, 4 sterren.
Raffael77
Gewoon geweldige film met heel veel actie zoals dat gaat bij Die Hard films.
Hankster
Ik begrijp eigenlijk niet hoe deze film bóven Die Hard kan staan in de actie-lijst
Slater (crew films & series)
Omdat dit de 1e Die Hard is met een PG-13 en meer jongere mensen ontvangen die hoger stemmen.
daneron
Een beetje overdreven hier en daar maar over het algemeen goed acteer werk en mooie special effects ( kan ook niet anders met zo'n kaskraker) , hoort zeker in je collectie thuis. Een 4 krijgt hij omdat het verhaal goed in elkaar steekt met het benodigde acteerwerk.
Makz
Was een vette film!
Verveelde geen moment terwijl hij toch meer dan 2 uur duurde. Zeker de moeite waard om eens te kijken.
Actie was goed in beeld gebracht, af en toe zelfs een beetje TE, maar je moet er maar net van houden.
*4,0
iGeO
Goeie film met spetterende actie!
Natuurlijk is ie hier en daar wat "Over The Top", maar dat hoort bij John McClane.
Geen moment mee verveeld...
4****
Leland Palmer
Maar hij blijft zwaar overrated op MovieMeter! Dat gemiddelde is toch niet te geloven!
gerrit019
Heerlijke actiefilm. Deel al de meningen dat het af en toe TE is maar daar heb ik me niet aan gestoord. 4*
jorisdelemarre
Super coole actiefilm!! af en toe kei hard, af en toe wat humor maar vooral een lekker tempo. Ik heb me geen seconde verveeld tijdens het kijken, integendeel; uitzinnig van vreugde het geluid steeds wat harder gezet, steeds wat dichter bij het beeld gekropen!! jammer van die laatste helicopterscene duurde te lang/ was te nepHeerlijk, 4 sterren (op naar deel 5 wat mij betreft
bartje30
Ik vond het een geweldige aktie film. De aktie begint al in de 1e minuut en duurt tot de laatste minuut. Inderdaad een beetje over de top, maar voor zo'n aktiefilm maakt dat niets uit.
4,5 *
dijkieR
een en al aktie wat wil je nog meer
john mc clane is back !!! en hoe
yippy kajee motherfockers !!!
Wat niet wil zeggen dat er geen CGI inzit.
korenwolf
Het is een goede actiefilm. Een hard spektakel zonder echt vervelende momenten. Het gekozen onderwerp is erg actueel en laat mijns inziens goed zien in welke mate de mensheid in dit era afhankelijk is van de computer en wat er kan gebeuren als iemand daarmee rommelt of kwaad mee wil en vooral kán doen. Soms zijn er momenten te ontdekken waarin ik mij erg afvroeg: "Hoe weten ze dat eigenlijk?". Dat zijn van die acties die dan onverklaarbaar toevallig zijn of dat we er maar vanuit moeten gaan dat het inmiddels uitgebreid is onderzocht zonder er een paar minuten film aan te wijden.
Maar verder is het gewoon een heerlijke Die Hard-film waarbij vooral niet te diep moet gaan nadenken. Goed voor een avondje vermakelijk spektakel en droge humor.
rollerman
een heerlijke goede film die vanaf het begin vol met actie zit! net als met die hard with a vengeance. 4*
bisse
Slappe hap waarin de echte die hard feeling van de eerste drie voorgangers nergens te vinden is. Er zitten een aantal overdreven scenes in dat je eerder denkt naar true lies 2 bent aan het kijken maar dan zonder de zelfspot. Willis straalt daarnaast uit dat hij weinig plezier meer heeft aan dit uitgemolken typetje. De bad guy was daarnaast al bang voor willis vanaf het moment dat deze tegenstand biedt wat de film ook niet echt verder helpt. Het script is ook gewoon slecht en met name de karakterontwikkeling van maclane gaat de verkeerd kant op. In de eerste drie was het altijd leuk om de antiheld aan het werk te zien die nogal ouderwets is en niet teveel op heeft met moderne ontwikkelingen. In deze film gaat ie daar zover in dat ie ineens een onsympatieke redneck pa is die zun dochter onterecht te kort houdt en zo dom is dat ie geluid en beeld niet eens van elkaar kan onderscheiden.Het hele sidekick gebeuren wordt ook weer eens uit de kast getrokken en dan worden we anderhalf uur doodverveeld met de sullige hacker die het respect probeert te winnen van de norse bejaarde cowboy.
Nee, na drie die hards is de koek toch echt op. 1.5 ster
[Alle auto stunts zijn met echte auto's gedaan er komt in die scene's geen CGI voor. Zo hebben ze het laten zien bij de making off in ieder geval.
En jij gelooft in making off's?
JohnStacks
typisch amerikaanse actie !! troep, troep !!

A Good Day to Die Hard
2013

Die Hard with a Vengeance
1995

Die Hard 2
1990

Die Hard
1988

Hoe Netflix altijd weer unieke beelden weet te bemachtigen

Spaanse film 'Through My Window' is nog altijd een kijkcijferhit op Netflix

'Lead Children' op Netflix al af? Met deze 'schandalige' series blijf je in dezelfde sfeer

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is morgenavond te zien op televisie

Gladiator
Historisch / Drama, 2000