• 9.381.760 stemmen

Live Free or Die Hard (2007)

Actie / Thriller | 128 minuten

Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans

Releasedatum: 28 juni 2007

Plot Live Free or Die Hard

"The old school cop is back!"

Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

john constantine schreef:

Iedereen loopt te zeuren over die scene met die F35 straaljager ik bedoel het is gewoon weer een tikkeltje hoger dan de andere die hard films zoals dat moete n ik moet zeggen als die hard fan heb ik erg genoten van die scene de rillen liepen over me rug heen zo vet gewoon.

Het is gewoon de reinste bullshit en valt absoluut niet serieus te nemen. Dit gaat ten koste van de spanning, iets wat in de voorgaande delen niet van toepassing was.

Gezien je schrijfstijl ga ik ervan uit dat je nog een kind bent, dus wellicht staat de spanning ook niet zo hoog in je vaandel, maar wil je geimponeerd worden door visuele hoogstandjes.

avatar van finalman

finalman

Uier schreef:

en ook dat hij bijna alle films 5* geeft
Maar met die F35 is wel zwaar overdreven. Toen de aftiteling begon, zei al n paar vrienden van mij direct dat de film goed is, maar met die F35, hoho. 1 woord: overdreven Maar ik kraak de film niet af, men mag eens af en toe fantasie hebben, niet?

avatar van john constantine

john constantine

finalman schreef:

en ook dat hij bijna alle films 5* geeft

Kerel hier kan je toch van genieten ik bedoel ik doe de reggieseurs opleiding en ik weet heus wel wat ik ermee bedoel hoor.
Ik geef films vaak een 5 omdat ik dat gewoon films vind die ik echt wel vaker kan en wil zien!

avatar van russell

russell

Gisteren gezien in de bioscoop en ik vond het een geweldige actiefilm. Van het begin tot het eind was het spannend en alles met een snel tempo.

En tja... toch vond ik die brug met vrachtwagen en die straaljager ook wel een beetje te.... zo ook met de confrontatie auto-helicopter...... Sommige stukken zagen er wel wat nep uit maar over het algemeen mag dat de pret niet drukken want de film staat goed in mijn geheugen gegrift en dat zal ook zeker de bedoeling zijn van een goede film.

Er zaten genoeg stukken in die mij op mijn puntje van mijn stoel deed zitten en dat was o.a in de tunnel, zeker met dat geluid in de bioscoop, heel spectaculair.

Oude Bruce was weer zoals vanouds, stoere film, 4.

avatar van martinstegenga

martinstegenga

Gedownload en gekeken op matige kwaliteit... Het viel te doen, maar bij bijvoorbeeld sommige actiescenes kon het bestand niet snel genoeg mee komen waardoor je soms vele frames mistte.

Voor de rest vond ik hem wel goed, alleen was het jammer dat ik John McClane nu wel heldhaftig vond... De bedoeling van de eerste delen was dat hij een gewone/dagelijkse agent was. In deze film met name sommige actiescenes (met bv de vliegende auto) is hij geen normale agent meer maar een heldhaftige superagent.

Opzich jammer, maar voor de rest wel goed. -=*3.5*=-

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

john constantine schreef:

Oh, de reggieseurs opleiding.

Ik neem alles terug.

avatar van otherfool

otherfool

Zolang-ie maar geen writer/director wordt...

sorry kon het niet laten

avatar van Caroy

Caroy

Heerlijke film natuurlijk. Aantal geweldige aktiescenes. 5 sterretjes!

avatar van reveal

reveal

Zeker en vast de minste van de 4.

Dus... waarom heeft deze film in godsnaam een gemiddelde van 3,99?

Hoe kan het nu dat meer als 50 personen op nog geen 300 deze film een 5 geven. Kwestie van of een 0 of een 5 te geven?

Geeft wel steeds een mooi representatiebel beeld. Net wat we nodig hebben op een filmsite die er tevens ratings op na houd.

avatar van JtheHost

JtheHost

otherfool schreef:

Zolang-ie maar geen writer/director wordt...

sorry kon het niet laten

ik ook niet

avatar van The Oceanic Six

reveal schreef:

Zeker en vast de minste van de 4.

Dus... waarom heeft deze film in godsnaam een gemiddelde van 3,99?

Misschien heeft niet iedereen jouw mening en hebben ze wel enorm van de film genoten? Ik heb de film ook hoog beoordeeld omdat ik de film heel erg goed vind. Redenen had ik aangegeven.

avatar van Reporterz

Reporterz

De geweldigste film uit de Die Hard reeks,

-Met visueel verbluffend mooie effects, en knetterende actie.

Deze gaat vrijwel zeker een van de hogere plaatsen in myn top 10 scoren.

-Bruce Willis is het zeker niet verleerd om John McClane ( Na wat jaren) weer goed te vertolken.

Ik geef byna zelden een film de volle 5,0 sterren ,

Maar deze film verdiend het zekerste weten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Reporterz schreef:

De geweldigste film uit de Die Hard reeks,

-Met visueel verbluffend mooie effects, en knetterende actie.

Deze gaat vrijwel zeker een van de hogere plaatsen in myn top 10 scoren.

Ik geef byna zelden een film de volle 5,0 sterren ,

Maar deze film verdiend het zekerste weten.

Als deze film bij jou een top 10 plek krijgt en je het de beste film vind uit de Die Hard reeks, ben ik benieuwd of je de andere films hebt gezien en of je sowieso veel films hebt gezien....?

avatar van SSeagal

SSeagal

Noem de scene dan eens

avatar van shady161

shady161

opzich goeie film, alleen lijkt wel alsof john aan het lijntje is gehouden. ik heb geen 1 keer fuck gehoord. oja op het einde, yippie kayee mother$#% want dan hoor je een pistool afgaan. die hard with a vengean zei john doorlopend motherfucker. bijvoorbeeld als ze op het einde die speld laten vallen. ''you dropped the motherfucker?'' verder wel een goeie film

avatar van mcREN

mcREN

goeie film soms iets overdone

maar inderdaad een van de betere die hard films

deze film een 3.5

avatar van Sunday

Sunday

Aardige film, zonet gezien. Zelfde concept als de eerdere versies. Soms gaat 'ie net over het randje, had wel iets minder gekund (F35 bijv). Hehe, en ook op het laatst, dan denk ik waarom schiet die Gabriel niet gewoon die dochter neer, terwijl 'ie John McClane al had. Zijn eigen mensen, geen probleem, maar die dochter niet

*3*

avatar van The Oceanic Six

shady161 schreef:

De film had een rating gekregen waar ze minder in mochten vloeken e.d, vandaar geen fucks en een halve motherfo...

avatar van Modar

Modar

Gave film, actie scene's zijn echt a la John Mclane.

Sommige scene's zijn net een beetje TE maar goed het mag hier

De gebruikelijke doodmaak grapjes zijn ook weer aanwezig waarom ik wel kon lachen

Goeie actie, humor, drama etc etc 4 sterren

Yippie kajeee Motherfucker!

Het probleem met de Die Hard films (en vooral deze) is dat ze niet echt iets onderscheidends hebben van andere actiefilms. het is me dan ook een raadsel hoe ze maar liefst 4 delen hebben kunnen maken. Buiten Bruce Willis als stoere agent is er werkelijk niets dat anders is dan andere actiefilms.

In actievervolgseries is er altijd wel iets dat onderscheidend is van andere films, de hele verhaallijn en karakters in Lethal Weapon, Personages, sfeer en setting in Batman, Boksrise en fall in Rocky etc.

In Die Hard gaat het gewoon om een agent die een zaak moet oplossen, net zoals in duizenden andere actiefilms. In dit deel wordt er dan ook nog eens nauwelijks aandacht aan zijn personage gegeven, McClane is bijna volledig inwisselbaar voor welke andere agent dan ook.

Het enige is misschien zijn YIPPEE KI YAY MOTHERFUCKER!! oneliner, die hij met het schaamrood op de kaken uitspreekt.

Maar goed, het voordeel van die Die Hard films is dan wel dat er gewoon een hele lading geld ingesmeten wordt waardoor er wel heel erg vette actie te zien is. En dat is natuurlijk heel wat waard in zo'n film.

Kleine 3 sterren dan maar.

avatar van bisse

bisse

kos schreef:

Ik vraag me af wat er dan zo speciaal en ondersheidend is aan de verhaallijn en karakters in lethal weapon?? Is het de flauwe humor? Is het Gibson die steeds gek en suicidaal blijft doen? Is het de geniale afwisseling tussen de vijanden. De verschrikkelijk originele overgang tussen nazi's, yakuza en ghettoboosdoeners? Of is het soms dat ze toch steeds weer een nieuwe love-interest vinden voor gibson. Verbaast mij ook steeds weer dat ze iedere keer maar weer een andere type dame voor hem kunnen vinden zeg. O ja was ik Bijna Pesci nog vergeten die iedere keer ook weer op een doldwaze manier erbij wordt betrokken. Echt hilarisch hoe hij dan de hele film bezeikt wordt door de helden tussen de geniale plotwendingen door.

Nee laten we het even over rocky hebben, ook een klassiek voorbeeld van afwisseling en innovatie. Een aan lager wal geraakte bokser die het nog eens probeert en slaagt. Dat concept zien we inderdaad zelden. Ook vernieuwen hoe die de ene keer tegen een neger vecht en dan weer tegen een Rus. O zo boeiende plotwending ook hoe het publiek wordt wijsgemaakt dat hij echt niet meer kan boksen door hersenletsel en hij dan toch gewoon weer door gaat. Weet je nog de verrassing toen de zoon van Rocky ook ging slaan zodat ie zijn jas mocht houden, dat hadden de kijkers nooit verwacht zeg ik je. En in ieder deel struikelt Rocky ook weer over andere woorden das een erg relevante constante factor in de film. En inderdaad ook geweldig hoe in het 4e deel er niet eens een boksring aan te pas komt maar er gewoon op straat wordt geknokt. Naast de superieure sfeer en setting van de boksring weten ze hier toch nog een nieuwe twist aan te geven.

Oh ja, Batman is natuurlijk helemaal niet eens vergelijkbaar met standaard aktieflicks dus commentaar hierbij zal ik jullie besparen.

Ik zeg ook helemaal niet dat die reeksen zo gigantisch vernieuwend zijn, maar ze hebben wel iets eigens en onderscheiden zich duidelijk van andere actiefilms. In tegenstelling tot (vooral deze) Die Hard.

avatar van sietse87

sietse87

Leland Palmer schreef:

Die Hard 4.0. Na alle positieve reacties is deze film mij enigzins tegengevallen! De John McClane is niet meer dezelfde als in de eerste drie delen, daar ben ik zeker achtergekomen. Het verhaal en de uitwerking daarvan was niet super en de acteerprestaties waren ook niet echt heel goed! Bruce Willis probeert echt cool te zijn en dezelfde te zijn als de ''oude'' McClane, maar dat niveau haalt hij in dit vierde deel bij langena niet......Desondanks is de actie van een erg hoog niveau en zijn de special effects echt ongelovelijk goed! Laten we maar zeggen dat de technologie van deze tijd de film echt gered heeft want zonder de prachtige special effects zou deze film een stuk minder zijn!

Die Hard 4.0 kan zich wat mij betreft meten met het tweede deel maar zal kan nooit de competitie aan kunnen gaan met Die Hard 1 en Die Hard With A Vengeance! Het was een erg leuke film om naar te kijken maar toch is hij mij een beetje afgevallen na de gigantisch positieve reacties hier en de vijf sterren die de film kreeg in de veronica gids.....!

* * * 1/2

Hoewel ik mij hierbij volledig bij aansluit wil ik er nog wat extra bijvoegen:

Actie over de top... Te ongeloofwaardig.

en je mist gewoon het Die Hard gevoel.

Neej vier sterren voor een normale actie film.

Maar als vervolg van Die hard geef ik hem 2.5 ster.

avatar van thunderball

thunderball

Kos heeft toch wel gelijk vind ik, tenminste met wat deze vierde D.H. betreft dan.

Hoe goed en spectaculair ik hem ook vond, echt dat typische wat vooral de eerste en een beetje de andere twee hebben is bij deze vrijwel niet aanwezig.

Voeg b.v. er een scene met rubberen maskers aan toe en laat het theme keihard om de haverklap horen en je hebt een Mission Impossible film om maar eens wat te noemen.

Juist die andere voorbeelden zijn wel degelijk filmseries met een eigen sfeer en setting.

avatar van Paul Alexander

Paul Alexander

Echt een Die hard te veel. Deze sequal moet het hebben van een omgeving waarin het geloofwaardig is dat 1 man de snode plannen van de boeven dwarsboomt.

In deze film sjeest John McClane van hot naar her en de stunts met de truck en de harrier zijn buitengewoon ongeloofwaardig. Om over de scene met de SUV waarin John probeert de lekkere she criminal vanachter het toetsenbord vandaan te botsen maar te zwijgen.

avatar van Film Pegasus

Voor een sequel zeker niet slecht. Die Hard 4 focust zich waar het best in is: pure actie in een stoomtreinsnelheid met enkele oneliners en ontploffingen. Het is wel niet de beste Die Hard geworden, maar mag toch met een gerust geweten in het rijtje komen staan. Echt een film om van te genieten, daar dient hij voor. 3 sterren.

avatar van Reporterz

Reporterz

HarmJanStegenga schreef:

Ja , ik vind dit de beste uit de Die Hard reeks , ik heb ontzettend veel films gezien.Ik vind de andere Die Hards minder goed dan Die Hard 4.0 , Meningen verschillen toch ?,Als jy die andere goed vindt, hoef ik dat nog niet te vinden

avatar van funkieden

funkieden

Ik heb hem vorige week gekeken in de bios, zeer goede film met een goede verhaallijn, alleen jammer dat het einde zwaar nep is dat is echt een tegenvaller wat met die snelweg nee dat kan echt niet hoo met die straaljager en dat die truck dan op 2 wielen reed beetje fanta voor de rest was hij goed.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

funkieden schreef:

WTF! ik dacht echt dat het echt gebeurd was!

Damn ik voel me zo bedrogen, ik ga nu men geld terugvragen.

avatar van Gish

Gish

Jammer van het groteske einde met die vrachtwagen en day vliegtuig, anders kreeg hij 5 sterren.

Zeer goed [en mogelijk] scenario en Bruce is zeer goed op dreef.

Je krijgt wel kopppijn van al die explosies in de zaal.

ZIEN !