Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans
Releasedatum: 28 juni 2007
Plot Live Free or Die Hard
"The old school cop is back!"
Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.
- Trailer (YouTube)
- Live Free Or Die Hard (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Taylor
Raj
Agent Molina
Partyboooi
Ouderwetse Die Hard film in een nieuw jasje. Vette actie en coole oneliners (zoals in de eighties!)
3.5
mnrk
Weer een heerlijke Die Hard film !!
Bruce Willis zet nog steeds een geweldige McClane neer
en ook Justin Long speelde prima in deze film.
De actie was weer heerlijk aanwezig vanaf de 1e minuut en ook de humor was er weer zoals bij de vorige delen.
Laten we hopen op een net zo'n geweldige 5e Die Hard
Enige minpuntje was inderdaad het ontbreken van de enige echte Die Hard zin : Yippee ki yay motherfucker
...het "fucker" ontbrak in dit deel. Maar dat mag de pret niet drukken.
(verwijderd)
Dit is dan de eerste "Die Hard" film die ik heb gezien, de andere kan ik mij niet meer herinneren.
Dit deed mij meer denken aan een standaard actie film, met goede acteurs, toch wel oneliners, humeur en onrealistische dingen.
Dan krijg je toch wel iets meer dan een standaard actie film, als je dat door de blender heen giet.
Bruce Willis doet nog wel wat mee aan het "realistische" schouwspel.
Ik hou dan niet echt zo veel van onrealistische dingen zoals de straaljager, tegen de vrachtauto.
En natuurlijk is het hacken wel erg makkelijk lijkt mij, op een paar knopjes rammen en je bent er.
Maar is het natuurlijk een film, wie zegt dat bijvoorbeeld Lord of the Rings echt is?
Een redelijke goeie actie film, beter dan de gemiddelde, dit verdiend ruim een voldoende.
3.5'
ehs21
Ja als het de 1e is zul je de andere niet herinneren uiteraard
Vergelijking met LotR gaat niet echt op. Natuurlijk is dat niet realistisch want elfen en dwergen bestaan niet. Echter de manier waarop de film gebracht wordt is veel realistischer als deze imo.
(verwijderd)
Ja als het de 1e is zul je de andere niet herinneren uiteraard
Ja, uiteraard.
Maar dan om aan te geven dat sommige dingen ver van realistisch zijn, in deze film.
En daarmee trok ik de lijn met LOTR.
Uiteraard gewoon een vergelijking, want iedereen kan wel bedenken dat deze film "realistischer"dan LOTR, maar dat gaat niet op.
Beffrey28
Zo zonde dit. Ben echt een groot fan van de Die Hard reeks, maar deze film heeft me toch wel pijn gedaan. Het verhaal, de acteurs (behalve McClane uiteraard), de ontzettend tegenvallende bad guy...
Het heeft me allemaal zwaar teleurgesteld. Ohja, over the top is leuk en hoort erbij, maar het kan ook te ver gaan. Oftewel, laat volgende keer de F16's achterwege aub..
MoFeDu
Lekkere actiefilm met een keiharde Willis, die gewoon lekker wegkijkt. Tijd om de hele reeks maar eens te gaan bekijken.
- 2041 berichten
De actiefilm zoals die moet zijn.
Verstand op 0 en kijken.
Ook in deze Die Hard is de humor weer flink aanwezig. Soms een beetje flauw, maar over het algemeen erg leuk. Bruce Willis is in topvorm als 'de man van staal'. Timothy Olyphant is geknipt voor de rol van bad guy, ik heb me dan ook erg vermaakt met z'n chagrijnige gezicht en sarcastische gedoe.
Justin Long houdt zich goed staande tussen deze twee en zet een leuke rol weg.
Het verhaal stelt weinig voor, maar dit mag de pret zeker niet drukken.
Een helicopter uit de lucht halen met een auto, een virus die computers kan laten ontploffen, een F35 die dingen doet die een F35 helemaal niet kan, McClane die met 80 km p/u uit een auto springt en na 5 minuten weer normaal loopt.
Heerlijk toch.
Films als deze horen niet realistisch te zijn. Zulk soort opmerkingen hoor je ook niet over James Bond films. Wat mij betreft is dit bij de Die Hards hetzelfde verhaal. Lekker over the top. Lekker genieten van explosies, geen romantisch gezeur, gewoon knallen!
Een dikke voldoende voor deze film!
P.S: Ik vraag me af wat mensen hier zitten te zeuren over F16's/ F23's. Die heb ik toch echt niet gezien.
ehs21
Nee niet mee eens, bij delen 1 t/m 3 is het ook over the top maar als je er daar niet al te hard bij nadenkt valt het niet op. Hier moet je gewoon wel denken: "wtf gebeurt hier?? Dit gaat eecht nergens meer over". En bij James Bond zie je dus precies hetzelfde, daar vinden mensen bij Die another day het ook gewoon too much worden. Je hebt zeker gelijk als je zegt dat het bij dit soort films hoort maar ook over the top heeft zn grenzen (maar mss dat mijn grens iets lager ligt dan de jouwe)
- 2041 berichten
Dat blijkt dan wel. De Die Hard films zijn voor mij hersenloos vermaak. Lekker kijken naar dingen die toch niet kunnen. Zeg nou zelf, John McClane had bij de eerste film na een uur speeltijd al dood of in coma moeten zijn. McClane is eigenlijk gewoon een botte superheld.
Vergelijk het bijvoorbeeld met de Batman- films, die zijn ook niet realistisch maar dat weet je van tevoren.
Je hebt gelijk als je zegt dat Live Free or Die Hard wat mee over the top is als de vorige 3, dit kan je als een nadeel zien maar ik doe dat niet
Mark W
Natuurlijk was het straaljager / vrachtwagen gebeuren een beetje over the top, maar men moet niet vergeten dat we te maken hebben met John McClane hè! Hij is de man die dat soort dingen kan!
Destijds genoten in de bios
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik miste een grappige sidekick. Justin Long kan echt niet acteren. Met de actie zat het wel goed, maar het voelde niet meer aan als een Die Hard. Te lang doorgaan met een goed format is meestal niet zo'n goed plan.
sander.h
Ik miste een grappige sidekick. Justin Long kan echt niet acteren.
Ik vond hem in After.Life eigenlijk wel meevallen, hier op zich ook wel.
Op de een of andere manier speelt hij vaak mannenrollen terwijl hij de uitstraling van een jongetje heeft.
Dimitri92
Dat wordt dus geen films meer kijken op RTL 5 voor mij. Heb meer banners gezien dan wat anders
Ook te veel reclame ect.
puckb96
Herriner me dat ik deze film in de bios heb gezien met mijn oom. Zeer goede film. Bruce Willis had saved his head for McClanie.
Martijnnn
films kijken op tv is toch sowieso helemaal niets. Al die onderbrekingen, al die banners over de film heen. De film is nog niet eens afgelopen of hij word al afgekapt.
Leuke avatar trouwens
Guyke
Als je na een lange, verveldende, stressvolle werkdag een film wenst die je kan kijken met je verstand op nul: dit is hem.
En daarmee wil ik niks slecht zeggen van deze prent. Want het was ongetwijfeld de bedoeling van de makers om een dergelijke film te maken..
Bruce Willis is in zijn oude dagen nog steeds een echte mannetjesputter. Welke midlife-man zou niet in zijn schoenen willen staan?
Daar waar de originele Die Hard kon bogen op een super-scenario met claustrofobische trekjes (one down, ... to go) , aanstekelijke humor en vooral een totaalconcept dat zonder meer vernieuwend was, is dit gewoon de zoveelste actie-film.
Maar wel een zeer goede actiefilm.
De plot is rechtlijnig en absoluut niet moeilijk te volgen. Het einde staat al op voorhand vast. Maar toch blijft dit een vermakelijke, goed gemaakte film.
Sommige scenes, zoals de actiescnes met de fighter-jet, zijn soms wel over the top en ongeloofwaardig. Ze kelderen de geloofwaardigheid. Maar zoals gezegd is dit een film om te bekijken met het verstand op nul.
Een goed gemaakte film, met een (nog steeds) goede Willis, een goed doorsneeverhaaltje en heel veel actie.
Wat wil je nog meer (jippijajeeh motherfucker) ?
Nieke
3.5 voor 3 totààl verschillende acteurs, die er 'n leuke 'no brainer' actie van maken. vrijgevigheid mag, en deze lost steeds de verwachtingen in van 'n ontspannende vrijdagavondfilm (of eender welke andere dag for that matter)
Fisicboy
Genoten van deze film, lekker veel actie, realistischer dan 1 of 2 maarja dat is ook weinigzeggend, maar heerlijk om weg te kijken op een zondagavondje ofzo
- 2041 berichten
Heb Live Free or Die Hard nu voor de 4e keer in een maand tijd gezien (door een vreemde samenloop van omstandigheden
). En wat heb ik weer genoten. 0,5* erbij. Echt een fantastische actiefilm!
Q Jones
Met jou kan ik praten nog een halfje er bij en dan doe ik een dansje

- 2041 berichten
Helaas, ik ben spaarzaam met de 5jes. Maar hij is wel vet hoor. Het hele gedoe met de F35, geweldige Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant, lekkere humor, over the top actie. Van mij mogen ze zo een Die Hard 5 maken. Ze worden steeds beter!
- edit: Krijg nou wat! Er komt een vijfde! Klik

1990

Die Hard
1988

De Argentijnse dramafilm 'Goyo' van Marcos Carnavale is een kijktip op Netflix

Waargebeurde misdaadthriller 'City of Lies' met Johnny Depp morgenavond op televisie

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

'The Investigation of Lucy Letby' goed bekeken op Netflix: Top 10 van dit moment

Gladiator
Historisch / Drama, 2000