Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans
Releasedatum: 28 juni 2007
Plot Live Free or Die Hard
"The old school cop is back!"
Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.
- Trailer (YouTube)
- Live Free Or Die Hard (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Taylor
Raj
Agent Molina
noknoke
Ik vind dat die oudere acteurs maar eens op pensioen moeten.
Vond B.Willes maar als een opa overkomen, niet meer zo als,
de eerste 2 delen dat waren de Die Hards.!
polopolo150
Die Hard = John McClaine/Bruce Willis.
Het moet geen James Bond worden waar we iedere keer een andere acteur krijgen.
Karl van H.
Natuurlijk niet. Laat Die Hard liever voor wat het is en maak een nieuwe, frisse actiefilm, in plaats van te teren op zo'n bekende, oude naam.
noknoke
Ik wil alleen zeggen de geloofwaardigheid slijt eraf.
Ik hoef John McClain niet als opa zien opgroeien, laat het tot de eerste 2 en laat B. Willes in andere films optreden.
Jawaddedadde
You just killed a helicopter with a car! - I was out of bullets.
Had deze indertijd al gezien in de bios, maar blijkbaar nog niet gestemd. Vanavond dan maar eens opnieuw bekeken.
Blijft natuurlijk een vermakelijk concept, John Yippi-kay-ay Mcclane tegen de slechterikken, in z'n onnavolgbare onbehouwen stijl. De slechterikken van dienst zijn deze keer een groep cyberterroristen die het hele land willen platleggen door middel van de computertechnologie. Maar da's dus zonder John Mcclane en z'n maatje tegen wil en dank, Matt Farrell gerekend.
Het verhaal is dus niet veel anders dan de andere Die Hard films (Big John tegen de rest), de uitwerking ervan is best wel onderhoudend. Zo zitten er een aantal over-the-top actiescènes in die aardig wegkijken. Vooral de scène naar het einde toe, waar Mcclane de truck bestuurt die onder vuur genomen wordt door een gevechtsvliegtuig, is knap geschoten. Nu moet je bij dit soort films niet lopen zeuren over geloofwaardigheid en dies meer, toch moet je sommige actiescènes (zoals laatst beschrevene, maar ook wanneer Mcclane zijn auto in een vliegende (!) helikopter pleurt) toch met een serieuze korrel zout nemen. Soms leek Mcclane eerder op zelfmoordmissie dan op missie om de wereld (nou ja de US of A) te redden.
Bruce Willis doet z'n ding. Hij mag dan al een dagje ouder zijn, ik vind niet dat dit afbreuk doet aan z'n geloofwaardigheid als zijnde John Mcclane. Sidekick Justin Long - want laten we wel wezen, John is the man - doet me uiterlijk wat aan Keanu Reeves denken, gelukkig kan hij wel beter acteren. Bad guy Thomas Gabriel (gespeeld door Timothy Olyphant) kwam me dan weer te soft over, maar wat wil je, 't is een computernerd
Al bij al heb ik me toch goed vermaakt bij deze film.
louisvf
0,5 voor de moeite van de vertolking toch nog aan Bruce te geven!
Chiller1
Een tikeltje overdreven, niet?
In vergelijking met de eerste drie films is dit echt erover.
Ok, film vol actie, maar de verhaallijn kan helemaaaaaaaaaal niet toppen als de voorgaande films.
Net of ze nog een 4de film wilden maken en echt geen beter verhaal konden vinden dan deze overdreven boel.
Maar al bij al is dit gewoon een film met verstand op nul en genieten van de actie.
Toch zonde dat na de eerste drie toppers van films deze flopper komt.
wklooster
Willis schiet ter bescherming zichzelf door de borst, dochter zegt 'Why did you shoot yourself?!' John: 'Yeah... that was not so smart...'
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Ik vind dit persoonlijk de beste Die Hard van alle 4. Hele mooi film, zeker een 4,5 waard.
Loisb
Geweldige actie film met Bruce! Justin Long ziet er goed uit en zorgt voor de humor. Dit is een film die ik vaak opnieuw kan bekijken, zonder dat het me verveelt.
Frozen-Assassin
Ik vind het een prachtig film, mooie actiescenes, ook al is het natuurlijk onrealistisch. Ik vond het ook leuk dat die Matt Farrell erbij werd betrokken en Warlock had ook een leuk aandeel. Het verhaallijn klopt over algemeen wel, al is het raar waarom de bad guy terug naar die loods gaat.
Het jammerste van dit film is dat Matt uiteindelijk geen kus geeft aan Lucy, dat zou ik een mooie afsluiting vinden
Karl van H.
Gaan we Die Hard 4 nou verwijten dat er te weinig clichés in zitten?
FrankiegoestoHW
Kom op zeg ! Hij is gewoon super !
Echt over de top vette ongeloofwaardige goeie actie.
Er is ook ongeloofwaardige slechte actie, zoals Transporter 2 ofzo, maar dit is gewoon geweldig. Het zou allemaal nèt echt kunnen gebeuren (op het randje) maar we zijn allemaal wel zo nuchter dat het ongeloofwaardig verklaard wordt.
Maar dat weet je toch ? Je hebt toch Die Hard 1, 2 en 3 al gezien als je deze gaat kijken. Bruce is weer lekker op stoom en klopt gewoon als ouwe vastgeroeste politiekerel die maar 1 taal begrijpt.
En die taal is vette actie !
Erg vermakelijk.
ehs21
Kom op zeg ! Hij is gewoon super !
. Het zou allemaal nèt echt kunnen gebeuren (op het randje)
ehhm nee, zelfs niet eens in de buurt vh randje
Nakkie13
Kom op zeg ! Hij is gewoon super !
Echt over de top vette ongeloofwaardige goeie actie.
En die taal is vette actie !
Erg vermakelijk.
FUCK YEAH
Die scene als hij die chinees vrouw keihard in t gezicht slaat, tegen een kast aan gooit en dan te pletter rijd in de lift schacht!
KEI HARD.
Soms zijn actiefilms als deze een verademing om te kijken na alle zware kost.
Vinokourov
Nooit zo'n grote fan van John McClane en zijn grappen en grollen geweest. Ook vrij onzinnig om nog eens de Die Hard-serie weer in het leven te roepen, maar dat gebeurde rond 2008 wel vaker. Dat er plots weer een nieuw deel kwam van een filmreeks die afgesloten leek te zijn. Ik heb van deze film in ieder geval geleerd dat John McClane na Diehard 4 een succesvolle carrière in snooker heeft gekregen.
jobbybx
Ik mistte de psychologische oorlog voering van de vorige delen
Meestal over de top actie
SnakeDoc
Ik vind dit toch wel de betere van de 4!
Heb deze toevallig gisteren op DVD gezien, maar wat moet deze een spectakel in de Bios zijn geweest met alle special effects!
Nakkie13
Ik vind dit toch wel de betere van de 4!
In bios was het vetste als hij die karate chick aan pulp slaat.
Dat ging echt richting randje.
SnakeDoc
In bios was het vetste als hij die karate chick aan pulp slaat.
Dat ging echt richting randje.
Het stukje in die tunnel en met de straaljager op het einde moet ook geniaal geweest zijn
Dead01
- 1978 stemmen
Gisteren voor het eerst gezien en moet zeggen zeker geen slechte opvolger van deze reeks.
Vond deze wel is toch wat anders kwa de vorige, vooral door dat internet gedoe.
Leuke opvolger
3,5 sterren
Justinw
McClane als oude rot met een hacker erbij.
Het beviel me in ieder geval. Er was weer genoeg actie, met een degelijk verhaal. Hier hoopte ik op en dit kreeg ik ook. Dus een waardige afsluiter van de Die Hard reeks.
Die Hard (4*)
Die Harder (2.5*)
Die Hard With A Vengeance (4*)
Live Free or Die Hard (4*)
3.625* gemiddeld voor deze Die Hard reeks dus.
pooper
mooi vermakelijke actie film die niet ingewikkelt is. zo zou elke actie moeten zijn.
simonvinkie
Lekker filmpje weer. Bruce Willis zit er als vanouds weer lekker in. Wat een geweldig personage blijft John Mclanne natuurlijk. Timonthy Olyphant overtuigde niet helemaal als badguy, beetje jammer. De actie was natuurlijk wel weer goed. Ik vond deel 1 en 3 beter maar gewoon weer een lekker actiefilmpje.
film_criticus
goeie film maar svp geen deel 5 anders eindigen we net als Harrison Ford met Indiana Jones die de scenes nog net niet met zijn looprek doet. 4 die hards zijn mooi geweest nu
simonvinkie
Helaas voor jou. Maar er komt toch echt een deel vijf.
dave
Leuk vierde deel, waarin oude vos McClane nu definitief al zijn haar verloren heeft. Maar zijn streken echter, zijn gelukkig intact gebleven.
De film doet op bepaalde momenten erg aan Die Hard: With A Vengeance denken. De trouwe sidekick, de bad-guy die eerst iedereen misleidt en chaos teweegbrengt, om uiteindelijk gewoon wat geld op te eisen, enzovoort. Voorwaar een vreemd zicht trouwens, John McClane in een IT-verhaaltje. Hij loopt echt wat verloren in die digitale wereld, maar dat maakt hem wat mij betreft nog overtuigender. Hij is de enige die, zoals het merendeel van de kijkers, geen flauw benul heeft van die technische warboel. Hij surft aan de hand van een 'Creedence' track op een golf van oerdegelijke levenswijsheden.
Ik heb een heel pak clichés geteld, die doorgaans handelen over de quasi perfecte timing van McClane. Hij is overal puik op tijd en weet steeds waar hij wezen moet. Niet echt opvallend, maar een vaak voorkomend gegeven.
Ons aller held doet voor de rest waar hij goed in is. Oneindig veel kogels ontwijken en liters bloed verliezen, die meestal vloeien uit schaafwonden. Daarnaast mogen uiteraard de befaamde monologen niet ontbreken, waarin de oneliners zich vaak opdringen. "Damn hamster!"
Live Free or Die Hard slaagt in zijn opzet. Aanstekelijke regie, behoorlijke acteerprestaties en een flinke portie adrenaline zorgen ervoor dat dit late vervolg niet is ontaard in een mislukking.
3,50
AGE-411
Bah, wat een teleurstelling zeg.
- Een kong-fu mens.
- Geheime diensten en geheime organisaties met computerkamers.
- Wat computersfreaks met wat gezever die niet bestaat, maar door het intellectueel te laten lijken het echt te laten lijken.
maw: Die Hard is een hopeloos geval geworden waar alle (afschuwelijke) elementen van de hedendaagse actiefilm in verwerkt zijn.
Waar is de tijd dat Die Hard gewoon het verhaal was van een heldhaftige actiefilm die per ongeluk gegijzeld werd door een paar boefjes.
Nu lijkt het een halve Rambo: Helicopter neerhalen met auto, met een truck achtervolgd worden door een vliegtuig die raketten afschiet, ...
En ik had net zoals bij Rambo 4 een lekker ouderwetse actiefilm verwacht.
2,0* En dat is nog zeer gul!

A Good Day to Die Hard
2013

Die Hard with a Vengeance
1995

Die Hard 2
1990

Die Hard
1988

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

'Star Wars'-film 'The Mandalorian and Grogu' voorzien van nieuwe beelden