• 9.376.945 stemmen

Natural Born Killers (1994)

Actie / Misdaad | 118 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Woody Harrelson, Juliette Lewis en Tom Sizemore

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 6 oktober 1994

Plot Natural Born Killers

"The media made them superstars."

Mickey en Mallory Knox zijn Amerika's meest sexy en monsterlijke duo seriemoordenaars. In hun rode convertible scheuren ze over Highway 666 en laten ze een spoor van lijken achter. Wayne Gale is de maker van het programma American Maniacs, waarin hij zijn kijkers een dieet voert van bruut geweld en massamoordenaars. Als Mickey en Mallory worden gearresteerd, grijpt Wayne zijn kans: een exclusief interview vanuit de gevangenis moet de kijkcijfers opvijzelen...

Mallory Knox

Warden Dwight McClusky

Det. Jack Scagnetti

Mallory's Mom

London Boy

avatar van juhnzun

juhnzun

Vervelende saaie vertoning enkel waneer het interview gedeelte begon begon het wat teworden

voor de rest niet bepaald tespreken over deze film

waar ik een keiharde realistishe thriller verwachte kreeg ik een vage fantasievolle comedy

avatar van yellowflag

yellowflag

stomme film. werd er argressief van...

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

yellowflag schreef:

stomme film. werd er argressief van...

Kun je je mening iets verder toelichten? Wat vond je er zo stom aan?

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Mooie film die als een goed in elkaar gezette mozaiek aan je voorbij gaat. Qua beelden, kleurgebruik en camerawerk zeker goed in elkaar gezet. Ik had het echter allemaal wat spannender verwacht. Ik miste, denk ik, toch wat meer diepgang bij de twee. Ze kwamen meer op me over als 2 hersenloze junks die geen idee hadden wat ze aan het doen waren. En dat haalde voor mij de spanning er toch een beetje uit. Ik heb er dus een beetje een dubbel gevoel bij.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Hersenloze junks vs mediahysterie ....
Dit komt mij toch wel bekend voor als ik een gemiddeld televisie avondje in gedachten neem

avatar van DVD-T

DVD-T

Wat een trip is Natural Born Killers.

Met NBK levert Stone een fantastische experimentele film af. Het verhaal is best rechtoe rechtaan, maar de uitwerking is wat deze film geweldig maakt. De vele formats qua film is fantastisch gedaan. Alles wat er te vinden is, is welgebruikt. Dit maakt deze film tot een heerlijke surrealistische film. Ook het gebruik van muziek en geluid is fantastisch gedaan. 3 nummers die doorelkaar heen spelen zorgen ervoor dat je helemaal meegaat in de trip. Het gebruik van de psychadelische beelden en achtergrond fotografie versterkt dat alleen maar.

Ook veel aanwezig is de kritiek op de media die alles opblazen, en van moordenaars sterren maakt. Dit blijft continu aanwezig en berijkt in het midden van de film zijn hoogtepunt in het intervieuw met Downey Jr., die een heerlijke rol speelt. De casting is trouwens perfect. Iedereen maakt iets van zijn personage en gaat tot het uiterste qua kunnen. Tommy Lee Jones is hier een goed voorbeeld van. Een heerlijke rol. Toppunt van de film is toch wel de scène van de gevangenis riot . Hierin gaan echt alle remmen los. De film ging overal al tot het uiterste, maar in deze scène gaat het daaraan voorbij.

Een film die ik met plezier vaker ga opzetten.

avatar van stevebravo

stevebravo

Ik hou nooit zo van rommelig in elkaar gezette films... een film moet een film zijn en geen kermis.

Daarom een film die niet mijn voorkeur heeft.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

RuudC schreef:

Grappig hoe smaken verschillen. Het verknipte personage van TommY Lee Jones vind ik juist ronduit briljant.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Bizarre film zeg . Vrij apart door de continue wisseling van zwart wit-, kleuren- en jaren '70shots. De stijl is ook apart. Op sommige momenten geniaal en op sommige momenten een beetje storend. Hierdoor is het ook niet altijd duidelijk waar de film naartoe gaat. Vanaf het moment dat ze opgepakt worden wordt de film het interessantst. Verder prima acteerwerk en goede sfeer. Vooralsnog een 3,5*.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Ik hou wel van vernieuwing in films, maar deze is toch iets te experimenteel naar mijn zin.

De film heeft meer weg van een flashy videoclip dan een echte film, en dat stoorde bij momenten.

Toch wel heel goeie acteerprestaties, vooral dan van Woody Harrelson.

De manier waarop de draak gestoken wordt met het fenomeen massa gekte vond ik best grappig, als ware rocksterren heeft het moordende koppel z'n geflipte aanhang fans die wel eens door hun vermoord willen worden haha.

Het was wel een ervaring deze film eens te zien, maar een tweede keer zou ik hem niet meer kijken. Hij zal ook zeker geen breed publiek aanspreken.

2,5 sterren

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Vreselijke film met overacting van alle kanten. Waarschijnlijk de bedoeling van de makers, maar het deed mij allemaal niks. Werd ook helemaal para van die draaiende, kleur wisselende, schreeuwerige beelden. Waar gaat de hele film eigenlijk in godsnaam over? Nee, was helemaal niks voor mij, terwijl ik Harrelson toch hoog heb zitten.

avatar van notsub

notsub

Dit was de slechtste film die ik sinds tijden zag. Het lijkt amusant te worden na een heftig begin, maar al snel slaan de anarchistische hippie toestanden en fout geweld de plank mis. De artistieke aankleding valt op, maar slaat te ver door. De soundtrack met o.a. Nine Inch Nails en The Specials kreeg nog het meeste van mijn aandacht.

Driello

Vond dit jaren geleden een goede en boeiende film.

Daar is helaas weinig tot niets meer van over. Stone lijkt hier erg hard te trachten een soort van mix te bewerkstelligen van verschillende filmtypes, waarin een soort van sitcom-constructie wordt geintroduceerd, kleur en zwartwit elkaar een beetje aflossen en de camera de gekst mogelijke zwenkingen maakt. Een beetje een poging psychedelisch uit de hoek te komen? Niet geslaagd, in mijn beleving. Het verhaal, wat op zich redelijk boeiend is, wordt overdreven druk, met extreem stereotype figuren (de gevangenis directeur, de foute agent enz.) die zo vervelend over the top worden weergegeven, dat het op een gegeven moment echt gaat storen. Een meer rechtlijnige verteltrant met sporadisch wat van die extreme elementen erin had heel boeiend kunnen uitpakken, maar is in Natural born killers simpelweg mislukt. Jammer, want Stone had weer de beschikking ovr een paar sterke acteurs.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Deze film is geheel cynisch bedoeld door Oliver.

Het zijn idd erg uitvergrote types waarmee hij juist ageert tegen mensen.

Wayne Gale ( Peter r de vries in de vs heb je er velen)

Jack Scagnetti (mediageile agenten die op voorpagina,s in de vs met hun boef verschijnen).

Criminelen die verheerlijkt worden in de pers enz.

Allemaal een steek onder water naar de amerikaanse maatschappij.

Heb een beetje het idee dat jullie 3 hierboven de clou van de film niet echt snappen.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Wat een misplaatste arrogantie, A&F. Als iets cynisch bedoeld is hoeven we het toch nog niet te pruimen? Dan kunnen wij ook wel gaan beginnen dat jij al die flauwekul zomaar slikt voor zoeten koek.

avatar van Luppie00

Luppie00

Nee dit is vrij weinig. Camera werk was vreselijk evenals al die gekke figuurtjes en tekeningen die steeds voorbij kwamen. Wilde hem eigenlijk na een uur afzetten maar toen begon het interview, vanaf daar kreeg ik weer hoop. Maar die hoop ging snel na het interview weer weg want toen kregen we weer te maken met het vreselijke camera werk en overacting van beide kanten.

avatar van rep_robert

Ajax&Filmfreak schreef:

Deze film is geheel cynisch bedoeld door Oliver.

Het zijn idd erg uitvergrote types waarmee hij juist ageert tegen mensen.

Wayne Gale ( Peter r de vries in de vs heb je er velen)

Criminelen die verheerlijkt worden in de pers enz.

Allemaal een steek onder water naar de amerikaanse maatschappij.

Maar dat hoeft de film natuurlijk niet gelijk goed te maken. Ik heb juist het gevoel dat Stone heel graag een hippe regisseur wilt zijn met deze film, iets waarin hij faalt.

avatar van Theunissen

Zo te lezen staat deze film bij een aantal hoog op de "Shitlist"

Shitlist

Bij mij staat hij er in ieder geval zeer laag op want ik vond hem gewoon geweldig. Alleen al de opening is geniaal. En de cast is om van te smullen.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vond 'm ook wel te pruimen. Leuke stijl en gewoon eens wat anders dan anders.

Ajax&Filmfreak schreef:

Bijzonder arrogant en onnodig beledigend. Laat ik maar eens terug meppen. Blijkbaar ben jij dan de doelgroep waarvoor Stone deze overdreven film heeft gemaakt; zonder reserve, zonder subtiliteit maar met een enorme dosis gimmicks en effecten.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Keihard 'in your face' inderdaad. Maar wat is daar mis mee? Ik zie mijzelf bv niet als een vastomlijnde doelgroep. Ik kan vele dingen waarderen, zowel subtiliteit als absurditeit, alles op zijn tijd.

Voor jou ging de vorm waarin het gegoten werd (absurd en over de top) blijkbaar in de loop der tijd tegenstaan. Dat is inderdaad iets anders dan de film niet begrijpen.

Driello

Thanks. Tja, ik heb niets tegen keihard en 'in your face'. Integendeel, in deze film zou het wat mij betreft nog harder mogen. Het gaat me meer om al die vreemde effecten. Het komt enorm gekunsteld over en past niet. Ik verwacht zoiets meer bij een film als The Doors. Hier klopte het naar mijn smaak niet alleen niet, maar werden de vervelende effecten gewoonweg te vaak benut. Het werkte daardoor averechts. Als ik dit vergelijk met het rustige, maar veel doeltreffender gefilmde Badlands, dan legt deze film het echt af, juist door dat circus-achtige. In Badlands deed het elke keer wat, als er iemand werd afgeknald. Bij Natural Born killers deed het me werkelijk niets.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Als er kennelijk iets te snappen is aan deze film heeft Stone dit kennelijk niet goed weten over te brengen naar sommigen onder ons. Ik vond het maar 1 grote wazige shit. Er zijn overigen sook veel films die ik niet meteen begrijp, maar wel fantastisch vind. Deze manier van filmen is gewoon niet aan mij besteed. Al die drukke camerabewegingen a la Blair Witch project, Cloverfield, Irréversible etc. Ik word er altijd wat geïrriteerd van.

wat een bagger film, ik heb deze 2 x toch wel gekeken met vrienden maar 2 x uitgezet op de helft ofzo. Misschien grappig dat je zo'n gestoorde film kan maken, daarom 1 sterretje..

avatar van Sisko

Sisko

Bijzondere film met goed verhaal. Niet echt spannend maar toch wel geboeid zitten kijken. Prima acteurs die zich lekker uitleven in hun rol.

Als je door het geweld heenkijkt en de boodschap ziet, krijg je waarschijnlijk wat meer waardering voor deze film.

avatar van K. V.

K. V.

Het is een film die waarschijnlijk niet door iedereen zal gewaardeerd worden, omdat de beelden vaak raar zijn (zwart/wit, kleur, psychedelische, ...) en het nogal gewelddadig is. Maar als je daardoor kunt kijken is het toch de moeite om te kijken.

avatar van Sander001

Sander001

Aparte film! Het eerste deel viel me nogal tegen. Was namelijk best saai om te blijven kijken. In het tweede deel kwam de film echt los! Een combinatie van bijzondere beelden, veel geweld en een stukje romantiek. 3.5*

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

geweldig!

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Een film waarin je de duivel in je zelf in de ogen aankijkt , kak film positieve kijk hoe , wat , wie en waarom mensen moorden en negatief en haat zaaien etc, Negatieve kijk van het kan de kwaad in je laten opkomen en volledig loslaten , want dan ben je volledig in de controle van Satan.

Goed uitgedrukte film over wat ik boven allemaal heb genoemd , maar het had wat meer dieper gemogen zoals vb verkrachting , afpersing , horror vb de ultieme film die je ziek maakt , maar gelijkertijd de kijker doen realiseren dat het een slechte zaak is , maar ongelooflijk en geschokt en verbazend was ik helemaal van deze film (en hoe halen ze het in hun hoofd om hun eigen pa en ma vermoorden dat is zelfmoord, ...) ,want het is juist andersom , het stimuleert de kijker en moedigt dat alles aan , pff dit is een echte verschrikkelijke en de meest manipulerende film die ik ooit heb gezien na A orange Clockwork....pure illuminati.

2.0 Sterren een -4

avatar van Sukantara

Sukantara

Vreselijk. Onnodig gewelddadig, geen echte verhaallijn. Dit soort films zet mensen aan tot geweld.