• 9.376.931 stemmen

Natural Born Killers (1994)

Actie / Misdaad | 118 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Woody Harrelson, Juliette Lewis en Tom Sizemore

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 6 oktober 1994

Plot Natural Born Killers

"The media made them superstars."

Mickey en Mallory Knox zijn Amerika's meest sexy en monsterlijke duo seriemoordenaars. In hun rode convertible scheuren ze over Highway 666 en laten ze een spoor van lijken achter. Wayne Gale is de maker van het programma American Maniacs, waarin hij zijn kijkers een dieet voert van bruut geweld en massamoordenaars. Als Mickey en Mallory worden gearresteerd, grijpt Wayne zijn kans: een exclusief interview vanuit de gevangenis moet de kijkcijfers opvijzelen...

Mallory Knox

Warden Dwight McClusky

Det. Jack Scagnetti

Mallory's Mom

London Boy

avatar van Rancid

Rancid

Erg coole en vette film, om die woorden maar eens te gebruiken. Deze film behoort al jaren tot één van mijn favorieten, top 40 in elk geval en dus wordt het wel eens tijd voor een recensie. Enorm goed is NBK niet, (vooral het verhaal stelt niet al te veel voor) maar wel erg fijn amusement. Rare 'cultachtige' beelden, die af en toe nergens op lijken te slaan en soms ineens tot een verleden van één van de hoofdpersonages blijken te horen of later blijken terug te komen. Veel geweld en vaak erg grappig gebracht (bijvoorbeeld denkend aan de beginscene met Juliette Lewis en de juke-box). Juliette Lewis speelt soms slecht en soms goed in deze film, maar dat maakt niet uit, want ze heeft iets waardoor ze, ook weer soms wel en soms niet, enorm sexy is. Wat Harrelson betreft, ik vind dit zijn beste film, erg stoer allemaal en beter geacteerd dan in al die flauwe komedies. (Al vind ik Kingpin ook verre van verkeerd hoor). En dan Jones, damn wat kan die gast grappig zijn, echt geniaal met dat tangetje (wat hij tijdens het interview met Harrelson even niet kan vinden haha). En wat te denken van een stuk verleden als komedieshow te laten terugkomen, dat vond ik ook leuk gevonden en behoorlijk grappig, hoe pijnlijk het onderwerp ook mocht zijn. Tevens zit er erg goede muziek in deze film, oa van Patti Smith en 'the future' van Leonard Cohen. Topfilm, bijzondere ervaring, goede muziek, prachtige bevreemdende beelden, geweld en veel humor in één. 4* Ik hou hier wel van.

avatar van mister blonde

mister blonde

Een verdubbeling van mijn score; van 2 naar 4 sterren. Toch wel erg sterk. Af en toe (eigenlijk wel vaker) overgestileerd en wel erg truccerig met de camera, maar zeker net zo vaak ook erg mooi om te zien. Heerlijk over-the-top. Werd lekker op los geschmierd door de acteurs. (Tommy Lee Jones, Sizemore en Downey waren op dreef). Het verhaal is over-the-top en de individuele scènes ondersteunen het geheel zeker. Veel geweld en seks en zo hoort het ook bij een dergelijke film.

Soundtrack was ook erg goed, vooral dat nummer van Cohen (zeg het eens) was erg stemmig. Top vermaak.

avatar van girl___

girl___

ik vond dit een hele goede film...alleen een half puntje eraf voor steeds al die beelden op de achtergronden, dat vond ik nogal irritant... maar voor de rest is ie egt geweldig!!

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

wat was hier zo goed aan? Ik vond het een hele rare film en ik snapte hem helemaal niet, je zag allemaal beelden in de film en was geen goede muziek ofzo alleen het eind vond ik grappig in die cel maar verder vind ik het een beetje een rare film sory

avatar van aerogp1

aerogp1

Ik had nog nooit zoiets gezien als dit. Echt heel apart.

Helaas verveelde het wel na 1,5 uur en het einde was niet echt speciaal. 3*

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Mc schreef:

Aan de ene kant een geweldige aanklacht tegen het Amerikaanse media-gedoe, een aaneenschakeling van komische dialogen en geniale karakters (en dan vooral Warden Dwight McClusky, Tommy Lee Jones' personage) . Aan de andere kant een vieze, irritante, naargeestige, epileptische en vervelende film, die na het kijken een nare smaak nalaat. Daarom kan ik de film toch geen hoge beoordeling geven, 2,5*

Na herziening ga ik nog eens 2 sterren lager. Het deed me echt niks meer, alles was veel te over-the-top, de misselijkmakende beelden en irritante filters voegen hier ook niet veel goeds aan toe, en de dialogen bevielen me helemaal niet meer zo. Het enig wat me nog wat kon vermaken was Lee Jones' personage, maar dat hield de film niet meer overeind. Wat een smerige, vieze, nare film dit, 0,5*

avatar van trebor

trebor

Tsja... beetje ongeloofwaardig allemaal. Ok, het is het kijken wel waard maar toch zie ik niet helemaal wat Stone hier heeft proberen te vertellen. Misdaad loont???

Woody Harrelson en Juliette Lewis spelen erg goed.

Tommy Lee Jones moest het eind van de film dragen anders was ik halverwege afgehaakt.

2**

avatar van Charles Manson

Charles Manson

Als ik me niet vergis (maar kan er goed naast zitten hoor), was dit destijds juist wel een hele bijzondere en orginele film omdat hij de eerste was die geweld op zo'n snelle cultachtige en hippe manier in beeld bracht.

Ik had zo'n beetje het idee dat de hele niveau-violence stroming hiermee begon en destijds was deze film volgens mij hartsikke orgineel, grensverleggend en een trendsetter.

maar ik kan er naast zitten, ben ook weer niet ZO'n kenner.... (en te lui om het echt uit te zoeken )

ik vond en vind hem GEWELDIG!

"..... shit man, Im a natural born killer!"

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Charles Manson schreef:

...niveau-violence...

avatar van maggiore

maggiore

de film was anders dan ik verwacht had. komt omdat ik een ander plot had verwacht. ik denk dat als ik hem voor de tweede keer ga kijken, dat ie beter bevalt. maar uiteindelijk zijn de acteurs echt perfect gecast en is het verhaal nog behoorlijk gewelddadig, maar dat is juist ook het mooie van de film; het wordt namelijk met humor gebracht. vooral zoals het gezin van mallory wordt voorgesteld...

****

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Zo zie ik ze graag. Nooit zoveel creativiteit achter iemand als Oliver Stone gezocht. Maar hier gaat hij helemaal los, op meerdere fronten.

Laat ik maar eens beginnen bij het fantastische camerawerk. De kleurenfilters zorgen voor een aangenaam contrast in kleur. Groene, zwart - witte, rode en blauwe kleuren wisselen elkaar regelmatig af. Soms worden er zelfs felle kleuren in combinatie met zwart - wit gebruikt. Het ene moment dat Mickey helemaal oranje gekleurd is vond ik ook mooi. De vele close - ups van dieren en van bepaalde materiële zaken vervelen niet maar zijn als een lenzenreiniger die je weer beter doet zien.

Het verhaal is ook al briljant. Neem nou het prachtige begin. Lekker sfeertje mede dankzij de fijne muziek. Als Mickey en Mallory de boel vermoorden loopt Mallory als een soort konijn naar de enige overlevende . Onwijs grappig begin, vooral als je bedenkt dat je met een alledaagse film te maken gaat krijgen. Komisch hoogtepunt vond ik het moment dat Mallory iemand vermoord omdat hij haar niet goed gebeft had.

Het verhaal doet je ook aan het denken zetten onder het genot van een lekker anarchistisch 2de uurtje waarin er veel geweld en geweld aan bod blijven komen. Waar de hoofdpersonages moorden omdat ze schijt aan alles en iedereen hebben, lijkt het alsof de regisseur hetzelfde motto deelt.

Naast controversieel ook heerlijk experimenteel! Gelukkig dat Tarantino zich hier verder nauwelijks mee heeft bemoeid. 4,5*

avatar van thegoodfella

thegoodfella

wil de meest uitgebreidde versie van deze film kopen. Weet iemand welke dat is(Want er zijn echt veel versies van uitgekomen)

en weet iemand waar ik hem kan krijgen?

Jantje666

wie weet kun je even op www.rodisc.nl kijken, die hebben doorgaans een erg uitgebreid aanbod.

avatar van Niveath

Niveath

Bij de Blokker was ie hier 1,50 euro.

Net gekeken en het is zeker een gave film voor dat geld. 3,5 *

avatar van Bram v. L.

Bram v. L.

De ''story'' geschreven door Big T. himself

avatar van Mescaline

Mescaline

Film komt zeer langzaam op gang de eerste 45 min boeien daarom ook nietzo erg.

De film is soms moeilijk te volgen en nogal heel vaag.

Maar toch deze film maakte indruk op mij!.

Goed geacteerd verhaal had iets beter in beeld gemogen maar dit is ook zeker niet slecht!

4sterren.

avatar van Edie

Edie

Het begin van de film vond ik wat leuker dan naarmate het einde nadert... Ik vond het allemaal ietwat vergezocht en vooral niet echt boeiend. Toch was het leuk om naar te kijken, al vond ik de film wat momenten hebben die wat traag waren.

Natuurlijk wel een leuke cast, Juliette, Woody, Tommy-Lee, Robert Downey, en natuurlijk Sizemore.. Een hoop leuke shot's d.m.v. kleurenfilters en aparte camera-standen, maar zonder dit was de film vast nog wat leger geweest..

avatar van olivier

olivier

Al meerdere keren opnieuw geprobeerd en toch nooit echt kunnen smaken. Aanvankelijk uiterst satirisch en scherp en qua camerawerk een echte trip through hell, maar in feite is het toch erg banaal naar mijn gevoel, heeft het erg weinig inhoud (tegen geweld? tegen media? tegen hypes? u zegt het, wij ontkennen). Zeker vanaf de breuk met de helse roadtrip en we ons bevinden in de gevangenis is de leut er helemaal uit. Wat volgt is een gigàntische schietpartij die in feite alle sappige zaken van het eerste deel mist; weg is de satire, weg is de scherpte, weg is het trippy gevoel. Tommy Lee Jones is nog wel te pruimen, maar na tien minuten vuurgevecht heb je ook wel weer gehad. Spijtig, de openingsscènes zijn anders goud waard. Begrijp zeer goed dat Tarantino niet te spreken was over het eindproduct. 2*

avatar van Ilsa

Ilsa

Film waar wel degelijk 'iets' inzit, neem nu het verhaal van die vrouw en de slang, gewoon geweldig, zo is het in het leven nu jammer genoeg dikwijls.

In de eerste plaats is deze film eigenlijk een pracht van een liefdesverhaal.

Mijnabsolute nr 1

sinterklaas

Voor 1,50 bij de Blokker.... koop er een Hamburger voor bij de Mac Daar geniet je nog meer van.

avatar van Fikret8

Fikret8

Dit is voor mij de meest teleurstellende film geweest die ik ooit heb gezien. Zeker met Oliver Stone aan de regie had ik er veel en veel meer van verwacht.

Heb hem na anderhalf uur gewoon uitgezet omdat ik me er mateloos aan ergerde hoe slecht en irritant de film is. Anderhalf uur in m'n leven verpest. Ik zou hem het liefst een 0 geven als dat zou kunnen. Slechtste misdaadfilm ooit (en dat is tog echt één van m'n favoriete genres).

Jantje666

Natural Born Killers is een groots meeslepend meesterwerk, met super stijlvol camerawerk, goed acteerwerk, schitterende beelden en montage, een duizelingwekkende vaart, bruut geweld en toffe muziek.

Iedereen mag zijn mening geven maar die moet wel enigsinds op realiteit gebaseerd zijn en 0,5 voor deze film slaat echt nergens op.

Dan ben je of te dom om alle facetten van de film mee te krijgen of je wilt hem bewust afzeiken.

Beide gevallen zijn niet ok.

Doe effe normaal hoor.

4.5 sterren.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Of je word gewoon gek van het overdreven en lelijke camerawerk...

tsja, kan

maar 0,5 ster hee....

sinterklaas

Het kan wel. Want ik ergerde me er ook mateloos aan.

Ik had verwacht dat er nog coole extreem geweld scenes inzaten omdat dat steeds werd gezegt, maar nee. Er word alleen maar een beetje in geschreeuwt en gekrijst en een beetje dom gemoord en het word nog zwaar gecensureed ook. Het duurde me 4-5 uur om deze film aftekijken(steeds uit en aan gezet). Zo chaotisch, saai en dom om nou idd over het camerawerk te zwijgen.

Julliete Lewis vond ik maar een irritand wijf met dat eeuwige gebler. En jammer dat Tarantino nog iets met deze prul te maken heeft. Nee koop voor die 1,50 euro liever een Mac-Burger.

Dus 0,5*

avatar van olivier

olivier

Sinterklaas zal veel zijn bijgekomen volgende winter

Jantje666

raar dat hij deze film laag waardeerd want aan zijn voorliefde voor MacDonalds te beoordelen heeft hij wel degelijk smaak!

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Deze film was precies zoals ik 'm had verwacht.

Goede muziek, overtuigend acteerspel en mooie beelden.

Toch was het verhaaltje wel erg simpel en was de film naar mijn mening niet 118 minuten 'meeslepend' door het standaard script. ''Vergelijkbaar met een mooi antiek schilderij waarvan de verf begint los te laten.''

Jantje666 schreef:

Het was maar een tip.

avatar van Fikret8

Fikret8

Jantje666

Natural Born Killers was voor mij totaal niet meeslepend en het verhaal vond ik ook totaal niet interessant. De film trok mij vanaf het begin af aan al totaal niet en de manier waarop het is gefilmd vond ik niet om aan te zien. De 2 hoofdrolspelers (Mickey en Mallory) vond ik ook nog eens totaal niet interessant. Na anderhalf uur heb ik hem snel doorgeskipt in de hoop van een eventuele boeiende einde.. maar helaas. In andere films die mij tegenvielen was er in ieder geval 1 scene of in ieder geval iets aan het verhaal interessant. NBK is voor mij tot nu toe de eerste film die zich serieus neemt waar ik niets boeiends tegen ben gekomen.

Als iemand een leuke dvd-ruilvoorstel heeft, wil ik hem overigens best kwijt hoor.