• 9.374.123 stemmen

Met onder meer: Dries Vanhegen, Dolores Bouckaert en Norman Baert

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 april 2007

Plot Ex Drummer

Drie gehandicapte gasten met een rockband zonder drummer zijn op zoek naar een drummer, roem en succes. Ze vragen Dries, een bekend schrijver, zich bij hun band te voegen. Dries stemt toe en beslist dat zijn handicap zal zijn dat hij niet kan drummen. Als een ultieme, maar tevens duivelse god daalt hij de berg af om zich te mengen met het hulpeloze klootjesvolk. Met de komst van deze manipulator wordt ook de toekomst van de band op het spel gezet en het zal niet lang duren voor de andere leden elkaars bloed kunnen drinken. Hun enige toekomst is uiteindelijk geschreven in menige punktekst: 'No Future'...

Vanaf 31 januari 2007 in de Belgische bioscopen.

avatar van as

as

Ah leuk. Kon ook niet uitblijven, een boek van Brusselmans verfilmen. Helaas niet zijn beste. Misschien als deze een beetje succes heeft dat ze Pitface eens aanpakken.

avatar van starbright boy

In de tigercompetitie van het IFFR.

avatar van as

as

starbright boy schreef:

In de tigercompetitie van het IFFR.

Mooi zo. Kan ik hem dan gaan zien

avatar van Rancid

Rancid

Dit wil ik zeker zien. Naast het feit dat Brusselmans absoluut mijn favoriete schrijver is, is Ex-drummer één van mijn favoriete boeken van deze vlaming.

Quentin

De trailer ziet er goed uit, ga zeker naar deze film.

Trailer

avatar van Goodfella

Goodfella

Leuke trailer ja, maar dat plaatje moet 180 graden worden gedraaid. Zo. Ik las in de Filmkrant dat die kerel op het plafond woont, vandaar

avatar van thibault14

thibault14

Deze film wil ik zooo graag zien, mede omdat ik fan ben van Brusselmans, maar vooral omdat hij gefilmd is in "mijn" Oostende.

De regisseur schijnt ook die mooie rvs-reclame gemaakt te hebben.

avatar van FisherKing

FisherKing

Die is inderdaad indrukwekkend!

kos schreef:

De regisseur schijnt ook die mooie rvs-reclame gemaakt te hebben.

Die met die vliegende mannen?

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Heeft iemand een linkje naar die commercial?

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Ah, dank. Mooi inderdaad.

avatar van gotti

Erg leuke reclame inderdaad. Heb er nu echt zin in.

(alhoewel ik niet bijster onder de indruk was van de trailer..)

avatar van thibault14

thibault14

Ik vond de trailer daarentegen hi-larisch.

Quentin

Prachtige film. Gevuld met heerlijke nihilistische humor, ondersteund door een fantastische soundtrack en visueel overweldigend. kleine 4,5* later meer ...

avatar van Havoc

Havoc

Zeer benieuwd! Niet alleen is Brusselmans mijn favoriete schrijver sinds jaar en dag, tevens vond ik Ex drummer 1 van schockerendste romans...

Aangezien ook pulp en trash movies me wel liggen, ben ik er bena zeker van dat deze DE aakoop gaat worden van 2007.

Allen daarheen 31 januari!

avatar van killerfreak

killerfreak

vandaag gedraaid in sneak studio's leuven. Vond 'm persoonlijk niet goed; de verhaallijn is bijzonder dun, en dat wordt gecamoufleerd met 'humor', die zo overdreven is dat ze grappig wordt.

Niet dat ik bepaalde verwachtingen had, maar toch teleurgesteld

killerfreak schreef:

Dat kan ik altijd wel waarderen in een komedie.

Recensie

(waar ik me uitstekend in kan vinden)

Interview met Mortier

In de trailer geef je zeven redenen om niet naar 'Ex Drummer' te gaan kijken, in de vorm van quotes: 'Een platte aaneenschakeling van onnozelheid', 'Een brutale opeenstapeling van vulgariteiten'... Van wie komen die?

Mortier: Van het Vlaams Audiovisueel Fonds. (grijnst) Dat waren de commentaren die ik van Lucas Vander Taelen toegestuurd kreeg, nadat de beoordelingscommissie het scenario hadden gelezen. Het VAF weigerde drie keer subsidies vrij te maken voor Ex Drummer , de laatste keer na de eerste visie een dikke maand geleden. Maar ik ging telkens in beroep, en na de laatste keer kreeg ik een brief dat mijn beroep ontvankelijk was verklaard en dat er geld op mijn rekening was gestort.

avatar van pompoen

pompoen

Als je van deze film houd, dan raad ik een bezoekje in aan met de witte mannen in Geel.

Gruwelijk gestoorde film, bedacht door een langharige zot.

avatar van sydney

sydney

Ik vrees dat Mortier en Brusselmans een soort van Ett Hål i Mitt Hjärta hebben willen maken. Ik geloof dat het bij "de Rode Loper" was dat bijna iedere bezoeker zijn afschuw uitte over deze film. Dezelfde reacties waren er toen bij de Moodysson film. Weer een film bedoeld enkel en alleen om te shockeren heb ik het idee.

avatar van AGE-411

AGE-411

na schijnt kun je er van kotsen.

Bloed, kots, sperma vloeien met bakken in de film.

wat zal het worden?

avatar van gotti

Vanochtend vroeg, half elf, mijn eerste film op het IFFR dit jaar. En gelijk waarschijnlijk ook één van de beteren die ik gezien heb.

Heb zelf maar weinig van Brusselmans gelezen, maar dat wat ik gelezen heb deed mij al enigzins vermoeden wat ik kon verwachten; zwartgalligheid, mistroostigheid en narigheid, maar wel met humor.

Helaas schiet de film hier en daar een beetje uit de bocht (met name naar het einde toe) en blijft het allemaal net iets te plat en oppervlakkig om écht goed te zijn.

Toch heeft Mortier een debuutfilm neergezet waar je u tegen kan zeggen...

Quentin

Eindelijk iemand met verstand van zaken .

avatar van Friac

Friac

Ik kon de film niet over de gehele lijn smaken, dat ligt misschien aan het feit dat ik het boek gelezen heb. Sommige verhaallijnen (de vriendschap tussen de schrijver en de gitarist of het meisje dat haar thesis rond collectief verdriet doet) vond ik in de film wat vlak uitgewerkt (ik neem aan wegens de beperktere duur van een film), en zodus kwamen deze scènes vaak overbodig over. Het boek zelf vond ik prima, maar de verhaallijn op film geprojecteerd vond ik vreemd genoeg een stuk minder boeiend: misschien lag het aan de erg gejaagde montage en flashy beelden, maar vaak was het gewoon een hoopje losse scènes dat je te zien kreeg. Alhoewel ik het camerawerk op de rustigere momenten zeker en vast kon smaken (de mooie beelden op de stad en de zee bv.), vond ik de filmstijl in het algemeen (vooral tijdens het rockconcours, wat me een halve hoofdpijn bezorgde) nét iets te gejaagd, wat misschien wel goed past binnen het concept, maar het is niet helemaal mijn ding vrees ik.

Grappig was dat ik Gunter Lamoot, één van de weinige niet-professionele acteurs, eigenlijk nog het best vond spelen, al kan het misschien aan zijn personage liggen. Vond de schrijver een beetje stroef en op sommige momenten behoorlijk ongeloofwaardig. Het West-Vlaamse accent stoorde me ook bij momenten (al is het dan net weer grappig wanneer iemand "Kiezig wuuf!" roept).

De muziek is overigens prima.

De hype rond de film is zoals te verwachten een beetje overroepen: persoonlijk vond ik de film nog meevallen wat 'goorheid' betreft. Het is een smerige film, zeker en vast, maar wat je op zich te zien krijgt vond ik niet van het weerzinwekkendste dat ik al gezien heb op het witte scherm. Maar het lijkt me geen leugen om te beweren dat dit wel de smerigste en hardste langspeelfilm uit de Vlaamse filmgeschiedenis is.

Op dat punt heeft de film volgens mij dus zeker en vast zijn verdienste, maar wat mij betreft: "Het boek was beter."

avatar van Macmanus

Macmanus

De Belgen hebben het! (soms)

Als je zoals Friac geloofwaardigheid zoekt dan kun je beter minimaal 150 meter verwijderd blijven van deze film. Dit is een audio/visueel spektakel met humor.
Het verhaal is droog, 3 misfits zoeken een drummer, en daarvoor willen ze beroemd schrijver. En hij heeft daar wel zin in. Het is verder gewoon een leuke kapstok om wat lekkere scenes in beeld te brengen. Zoals Slow mo lopen tijdens het optreden, terwijl mensen vallen. (Doet het altijd goed), Even kijken in de vagina wat voor schade dikke lul heeft aangericht en lekker vieze lokaties ook.

Puur anarchistische film. Geen boodschap, geen wijze les, pure weirde fun.

Hier en daar zat er nog wel meer in, maar Mortier heeft duidelijk talent. Past zeker in het rijtje, Barman, Du Welz.

Quentin

Leuke stukje met Brusselmans over de film bij De wereld draait door van gister.