Genre: Drama / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Plot Before the Devil Knows You're Dead
"No one was supposed to get hurt."
Twee broers besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als een van hen zich niet aan afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden.
Andy Hanson
Danielle
Bobby Lasorda
Nanette Hanson
T_Bird
Sterk familiedrama! Goed acteerwerk. Het is geen snelle actiefilm, maar heeft zeker wel een goed verhaal. Hoe kan iets dat aanvankelijk zo simpel lijkt, zo'n grote impact op de rest van het leven veroorzaken? De broers raakten van de regen in de drup.
Hank is het naïve, onnozele personage, terwijl Andy de 'klootzak/bad guy' is. Vond het kijken meer dan de moeite waard.
Aapje81
Het acteerwerk is niet verkeerd maar jammer genoeg levert dit niet meteen een boeiende film op. Er waren zeker momenten die de moeite waard waren. Maar alles bijelkaar maakt de film weinig indruk. Kleine voldoende omdat de acteerprestaties erg goed zijn.
Jan met de pet
Goede film, heb echt genoten, het verhaal is prima, een aanrader, ruim 700 stemmen en dan een 3,3 dan moet het gewoon een AANRADER zijn : 4,0
Greeneyelady1
Deze film heeft mij toch wel Écht weten te raken! Ik vond het meer drama dan thriller (ik schrok wel een paar keer, maar om andere redenen) Ik vroeg me aan het einde van de film af wat er nou precies bedoeld werd met de titel van de film. Na een kleine research blijkt dat de titel afkomstig is van een deel van een bekend Iers spreekwoord die luidt: May you be in heaven half an hour ... before the devil knows you're dead .......... Mooi he?!

Four stars!
popquizhotshot
Knappe film van de oude rot Lumet, Philip Seymour Hoffman bewijst nog maar eens dat hij de Robert de Niro van zijn generatie is.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
vond hem niet zo geweldig, had wat actievoller gemogen, en qua verhaallijnen had het ook wat beter gekund..
Nickyvandrie
vond het goede acteurs, maar een heel saai verhaal. kon me niet echt boeien.
Leuk verhaal met een sterk script en prachtig acteerwerk. Heel naturel gespeeld en dat geeft het verhaal een grote geloofwaardigheid. Enkel Hawke zit op het randje van overacting. Nooit m'n favoriete acteur geweest en ook hier had een ander acteur beter geweest. De stijl is ook niet slecht met het blikken vanuit verschillende invalshoeken. Wel een gevaarlijke zet ook omdat je dan het risico neemt om de spanning er uit te halen. Maar je voelt wel vuurwerk in de lucht als vader met z'n zonen in éénzelfde kamer zit. Prachtig gewoon. Geen actiefilm, maar zeker een geweldig drama/thriller.
Fran
- 1953 berichten
Het is niet helemaal mijn ding als ze met diverse flashbacks om een gebeurtenis heendraaien. Dan raak ik een beetje de feeling met het verhaal kwijt. Dan zie je weer 3 dagen voor de overval vanaf Andy's oogpunt en dan weer 1 dag na de overval vanaf Hank's oogpunt enz. Een beetje a la Lost. Dat is voor mij persoonlijk geen prettige manier om een verhaal te volgen.
Het acteerwerk vond ik wel super, super sterk. Echt ! Vooral Andy werd zo ontzettend sterk neergezet. De scene in de auto als hij ruzie heeft gehad met zijn vader en de scene nadat zijn vrouw hem verlaat zijn echt pure kippenvel.
Het verhaal begon voor mij pas echt spannend te worden op het moment dat de vader erachter komt wat zijn zoons hebben gedaan. Maar toch, voor het acteerwerk op zich is het deze film al dubbel en dwars waard om naar te kijken.
Jawaddedadde
No one was supposed to get hurt
Twee broers besluiten de juwelierszaak van hun vader te overvallen - op zich al geen goed plan - en dat loopt faliekant af. Leuk uitgangspunt en wat volgt is één grote puinhoop waarin de zaken alleen maar slechter worden.
De manier waarop het verhaal verteld wordt, vanuit verschillende invalshoeken op verschillende momenten, vond ik een pluspunt. Het zorgt soms voor een déjà-vu gevoel, maar dan met met meer voorkennis. Knap gedaan!
Maar wat de film helemaal sterk maakt zijn de acteerprestaties. Dat moet ook wel, want gek veel gebeurt er niet in deze film - ik bedoel dan qua actie. Philip Seymour Hoffman (waarvan ik eigenlijk nog niet zo veel films van heb gezien) acteert super. Hij is de zogezegd slimme broer die voor alles een oplossing achter de hand heeft maar finaal gaat hij toch door het lint. Ook Ethan Hawke (niet echt mij favo acteur) als de loser van de 2 broers doet het goed. Maar vooral de vader (Albert Finney) vond ik een genot om naar te kijken.
Heel sterk drama!
nightbreed
Zoow, weer een film met Philip Seymour Hoffman gezien. Ik verheug me altijd op films waarin hij een hoofdrol heeft. De film is goed opgebouwd, je ziet het hele verhaal vanuit meerdere standpunten/hoeken. Het verhaal gaat dus heen en weer in de tijd, waardoor je langzaam maar zeker de hele puzzel krijgt. Ethan Hawke vind ik geen bijzonder acteur, maar in deze film doet hij het erg goed. Ik denk dat zijn tegenspeler, Philip Seymour Hoffman, daar alles mee te maken heeft. Al met al een sterke dramafilm met wat thrillerelementen.
Thorak
Daar begint de film ook mee...
Redelijk saaie film al is het acteerwerk dik in orde. Wel leuk om te zien dat de 2 broers steeds dieper in de problemen komen en je zit wel te wachten naar hoe ze daar uit denken te gaan komen. Helaas is juist dat deel erg teleurstellend.
Marissa Tomei is wel altijd weer de moeite van het bekijken waard
Greeneyelady1
Daar begint de film ook mee...
Marissa Tomei is wel altijd weer de moeite van het bekijken waard
Dat heb ik dan net gemist..(?)

Rosicky
Bizar sterk familiedrama, en al even goed als suspencethriller. Seymour-Hoffman is ijzersterk als man die zijn eigen grenzen steeds meer ziet vervagen, en zelfs een tweederangs acteur als Ethan Hawk is uitstekend te genieten in deze prent. Film die je bij de keel grijpt en niet meer loslaat. Fantastisch.
Carotte
Sluit ik me helemaal bij aan al mag je een overval nooit vooraf simpel noemen, je snij jezelf in de vingers dan. Die gast hield zich niet aan de afspaak.
mikey
Een zwakkere van Lumet... toch een spannend en enerverend over het bekende thema: 1 fout en vervolgens achter de feiten aanhollen concept. Ik zelf was ook niet gecharmeerd van de flashbacks/ of whateverrrr. Dat terwijl Lumet meestal straight forward is.
juhnzun
Had liever gezien dat de film gewoon straight werdt gespeelt inplaats van die flashbacks met die irrritante deuntjes
maar voor de rest is dit een zeer goede film
Meneer Bungel
Tegenvaller, maar geen onvoldoende. Een vrij lelijke look die slechts bij vlagen uit de verf komt en een verhaal dat me gewoon niet onder de huid wilde kruipen. Het uitstekende acteerwerk van Hoffman en Hawke redde dan nog wel heel wat, maar nee, hier had ik veel meer van verwacht.
3,0*.
Xx_se7en_xX
Wat een fantastische film. Het verhaal is goed en de acteerprestaties konden niet beter. Albert Finney en PSH
. Ethan Hawke deed het ook zeer goed. Het einde had ik wel verwacht maar voor de rest vind ik het een van de beste drama's van de laatste jaren. De muziek paste ook erg bij de scene's en was niet te dramatisch. Ik vond de flashbacks niet rommelig gedaan en de film was eigenlijk de hele tijd drijgend en spannend. Langdradig
, absoluut niet.
4,5*.
Denoudezeurman
Wat een ongeloofelijk goed verhaal zit hier achter die met zeer goed acteerwerk wordt afgemaakt. De spanning en niet te houden situatie maakt deze film geweldig. Vooral de quote FUCKING ANDY! is me goed bij gebleven van deze fantastische film.
laundromat
Tip! Ook nog zonder reclame!
3,5* (neigend naar 4*)
skip
Sterk drama, manier van filmen is niet helemaal mijn smaak maar het acteren was verder gewoon erg goed. Vind het geen thriller overigens maar drama verweven rond een misdaad. 4*
Raconteur
Ik heb zelden iemand zo zwart zien acteren als Hoffman in deze film.
takeshi-san
Geen slechte film hoor ik heb me er redelijk mee vermaakt een 3.0
k.grubs
Wat een verrassing, zomaar op tv. Van onderuitgezakt tot op het puntje van mijn stoel. Vooral door het fantastische acteren en goed verteld verhaal. Die Philip S H is akelig goed.
yeyo
Before the Devil Knows You're Dead wordt voornamelijk gedragen door de ijzingwekkende acteerprestatie van Philip Seymour Hoffman. Werkelijk schandalig om te ontdekken dat hij zelfs niet genomineerd werd voor een Oscar, in een jaar dat Will Smith voor The Pursuit of Happyness en Leonardo Di Caprio voor Blood Diamond zelfs een nominatie kregen. Fuck de academy! De aftakeling die Hoffman in deze film doormaakt is ongelofelijk beklemmend. Zonder ook maar een beetje te overacten kun je van zijn gezicht aflezen hoe hij steeds dieper in de put geraakt. De immer onovertuigende Ethan Hawke kan zich natuurlijk niet meten aan zo een 'tour de force'.
De film vertelt een erg tragisch verhaal over hoe een kleine zwendel escaleert tot een regelrecht familiedrama. Ondanks enkele choquerende gebeurtenissen vervalt de film nooit in het melodramatische en wordt het menselijke van alle personages behouden. De niet chronologische vertelstijl is wel origineel, maar kan ik niet bepaald als een meerwaarde beschouwen.
Toch vond ik het al bij al niets bijzonders. Al weet ik niet precies wat het is, maar deze film 'mist' gewoon iets. Waardoor ik met zekerheid kan zeggen dat hij mij niet lang zal bijblijven.
wibro
Geen slechte film van Lumet, maar in de verste verte geen schaduw van zijn meesterwerk tevens debuut "12 Angry Men" die ik vanmorgen nog eens bekeken heb. Net zoals "12 Angry Men" is ook deze film een echte acteursfilm die het hier helemaal moet hebben van Seymour Hofman, die inderdaad formidabel acteerde. Ondanks dat wilde de film mij niet echt boeien. De flashbacks haalde nogal het ritme er uit en daardoor duurde het allemaal erg lang. Toch knap niettemin dat Lumet ondanks zijn leeftijd nog steeds als regisseur actief is of zou dit toch zijn laatste film geweest zijn.

De laatste films van enkele van de belangrijkste regisseurs ter wereld

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008