• 9.378.143 stemmen

Before the Devil Knows You're Dead (2007)

Drama / Thriller | 117 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Sidney Lumet

Met onder meer: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke en Albert Finney

Releasedatum: 3 april 2008

Plot Before the Devil Knows You're Dead

"No one was supposed to get hurt."

Twee broers besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als een van hen zich niet aan afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van serpente89

serpente89

Geniaal ! De film komt een beetje stroef op gang , maar wist mij gedurende de hele film te boeien mede door het ijzersterke acteer werk van philip seymour hofffman.

avatar van dje-em

dje-em

mooie moderne versie van een Grieks tragedie. Wat een geweldig einde, en wat een geweldige film toch ook.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Prima film met acteerkannonnen als Philip Seymour Hoffman en Albert Finney geregisseerd door inmiddels 80+ regisseur Sidney Lumet.

Enig probleempje is dat ie nogal wat concurrentie heeft van nog betere simpel-misdaadje-gone-wrong-films als Fargo en A Simple Plan. En natuurlijk van Lumet's eigen Dog Day Afternoon.

Al met al zeer genietbaar maar kan net niet mee met de echte toppers.

avatar van jpbols

jpbols

Wel een aardig verhaal maar het kon me niet boeien, het verhaal tussen vader en zoon wordt ook niet echt uitgewerkt.

Gewoon te saai om meer dan een 2,5 te geven

avatar van dartviper

dartviper

De film is met 1 woord saai te noemen... Film raakte me niet en had hierdoor wel veel meer verwacht van een acteur als Philip Seymour Hoffman. Helaas behoort deze film niet tot zijn rij goede films. Geef hem 2 sterren

avatar van magic32

magic32

Mooie film, met een goed verhaal, maar kon me helaas niet echt raken! Ruim 3***

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

Ook mij kon deze film me niet echt boeien, maar ben blijkbaar niet de enige... 2 sterretjes.

avatar van Noodless

Noodless

Knap verhaal dat op een meesterlijke wijze stukje bij stukje aan de kijker wordt meegedeeld. Of hoe een incident tot grote gevolgen kan leiden voor alle betrokkenen. Ook heel goed geacteerd, vooral Hoffman vond ik uitstekend. De titel is ook heel toepasselijk en het slot is zonder meer geslaagd. 8/10

avatar van gempie

gempie

hele goeie film! zit erg goed in mekaar ,en laten we eerlijk wezen iedereen zou zoiets kunnen doen,of er op z,n minst over nadenken als ze heel erg aan de grond zitten(of je t dan zou doen is natuurlijk een 2de)..goed spel ook tussen die vader en oudste zoon ik kon in een hoop dingen wel inkomen en voelde mee met de personages..een topper!

avatar van gempie

gempie

hoffman vind ik altijd erg goed

avatar van vaneijck

vaneijck

Erg boeiende film, vooral door het plan wat de 2 broers hadden.

Doordat het helemaal mis gaat wordt het een spannende film.

avatar van wei

wei

Lekker ouderwets aandoende film over twee broers die besluiten hun eigen ouders te overvallen met alle gevolgen van dien. De ongewone structuur, waarbij gesprongen wordt in de tijd, zorgt voor meerdere (mini) climaxen en daarbij wordt het grote geheel nooit uit het oog verloren.

Het verhaal is van begin tot eind meeslepend en ook de cast is ontzettend goed. Net als bij Dog Day Afternoon, weet Lumet een op papier ongelooflijk verhaal volstrekt geloofwaardig over te brengen. Hulde.

avatar van Kijk mij dan

Kijk mij dan

alleen maar gepiep en gezeik in deze film, laatste 10min waren wel oke!

avatar van timelezz

timelezz

Film keek aardig weg, maar niet zo boeiend dat het me aangreep.

avatar van Hankieh

Hankieh

Deze film ook maar gehuurd

Was al een tijdje benieuwd vanwege met Philip Seymour Hoffman en Ethan Hawke.

avatar van Child in time

Child in time

Ik had van deze film toch iets meer verwacht.

En dat mag ook denk ik, als je de adelbrieven van deze uitstekende cast en dito regisseur bekijkt.

Ik had heel de film het gevoel dat er met het verhaal méér te doen was.

De goede acteerprestaties konden het gebrek aan spankracht niet goedmaken waardoor deze film naar mijn inziens niet boven de middelmaat uitsteekt.

Jammer, want er had zeker meer ingezeten.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Subliem, dat is het enige juiste woord voor dit pareltje (om in termen te spreken)

Ik heb hem net voor de 2de keer gezien en ik verhoog hem met een halfje.

Als ik hem over een paar jaar nog eens kijk kon hij nog wel eens de volle mep krijgen, maar dat weet ik nu natuurlijk nog niet.

Wat ik wel weet is dat ik letterlijk misselijk werd door de hele situatie waarin ze verkeerden.

avatar van Blokland

Blokland

Subliem! Veel Kudos voor Philip Seymour Hoffman maar Ethan Hawke ook verdraaid sterk als loser in slecht zittend pak!

avatar van Leno

Leno

Het verhaal is erg onorgineel en het geknutsel met de structuur kan daar weinig aan veranderen. De cast is goed, met name Hoffman, en de opbouw naar de onontkomelijke climax is zorgvuldig gedaan, maar wel hier en daar wat traag. Al met al een vakkundig gemaakte, maar verder middelmatig dramafilm.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Strakke film, mooie manier van een verhaal vertellen, ik vond die powerpointgeluidjes elke keer bij die overgangen wel irritant zeg.

En het einde is wel erg open..

Ik twijfel door deze reden een beetje tussen een 3* en 3.5*, nou vooruit.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Meesterlijk film. Vooral het schakelen tussen de tijden, was erg goed gedaan. Dan heb ik het nog niet over Philip Seymour Hoffman die me voor het eerst aan de buis gekluisterd hield. Vond het één van zijn beste vertolkingen tot nu toe. Ethan Hawke vond ik ook erg goed spelen. Kortom een film die je gezien moet hebben.

avatar van Baggerman

Baggerman

Raar dat deze film zo onbekend bij velen is (in ieder geval in mijn vriendenkring!).

Ontzettend goed acteerwerk van Albert Finney, Ethan Hawke en Philip Seymour Hoffman. Vooral Hawke verraste me in postieve zin. Prima plot.

avatar van Steve555

Steve555

Het is niet de beste film ooit nee. Maar een 2,0?! Dat is wel erg laag zeg. Net als bij Crash en 11:14 word eenzelfde situatie vanuit verscheidene perspectieven der personages belicht, maar die waren vaak overbodig en daarbij niet consequent de hele film doorgevoerd. Dat had dan wel beter gekund, maar het acteerwerk redt een hoop. Had zo maar een tussendoortje van de broertjes Coen kunnen zijn.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De weergaloos goede acteerprestaties van Philip Seymour Hoffman en Ethan Hawke kunnen niet verhullen dat het plot wat ongeloofwaardig in elkaar steekt. Voor mij was de film pas perfect geweest als ze bepaalde geforceerde wendingen eruit hadden gelaten. Maar desalniettemin is het gewoon genieten om de drie mannelijke hoofdrolspelers op de top van hun kunnen te zien spelen. Ook ben ik wel een liefhebber van de kale, observerende stijl die Sidney Lumet aanhoudt om de boel nog eens extra deprimerend aan te zetten.

avatar van 606

Niet helemaal wat ik verwacht had standaard verhaal.

Acteerwerk was dan weer wel goed.

En einde was ook wat jammer.

avatar van gotti

Lumet laat zien het nog steeds te kunnen. Een wellicht wat te gekunstelde verhaalconstructie die niet altijd even goed werkt speelt de film deels parten, maar vooral Hoffman en Tomei zijn geweldig.

Kippenvel aan het einde...

Dik 3,5*

avatar van Theunissen

Volgens mij is Marisa Tomei tegenwoordig vaker uit de kleren te zien dan met kleren aan. Is niks is mee hoor, valt me alleen op

De film zelf is best aardig maar op sommige momenten ook redelijk saai (tempo had wat hoger gekund). De acteer prestaties in deze film zijn overigens goed. Vooral Philip Seymour Hoffman vind ik sterk spelen.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Zeer goed acteerwerk van de 3 hoofdrolspelers.

Vooral Seymour speelt erg goed.

Hoe fout kan het gaan en hoe kom je in problemen.

Een goed in elkaar stekend drama, die soms wat traag overkomt.

avatar van sinnepinn

sinnepinn

heb hem na 20 minuten uitgezet.. die stukjes die steeds herhaald worden en de eindeloze dialogen, blegh. had een beetje meer actie en verhaal verwacht..

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Jesus, wat een zooi loser-momenten achter elkaar. Dit lijkt bijna een variatie op het thema van Happiness, ook een film met Seymour Hoffman, kennelijk liggen dit soort rollen hem toch erg na aan het hart. Wel vermakelijk en mooi dat de precieze toedracht verder onbesproken blijft en aan je fantasie wordt overgelaten