• 9.375.080 stemmen

Before the Devil Knows You're Dead (2007)

Drama / Thriller | 117 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Sidney Lumet

Met onder meer: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke en Albert Finney

Releasedatum: 3 april 2008

Plot Before the Devil Knows You're Dead

"No one was supposed to get hurt."

Twee broers besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als een van hen zich niet aan afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

• 1991 berichten

Philip Seymour Hoffman vind ik altijd erg leuk, Hawke is ook goed. De regisseur heeft natuurlijk al bewezen wat te kunnen en het verhaal is, weliswaar niet zo gecompliceerd, niet onaardig. Dit kan wel 'ns een van de verrassingen van 2007 worden

avatar van kakstoel

kakstoel

lijk mijn niet echt een drama film aan het verhaal te lezen ,overval op de vlucht moeten ,ik weet he niet we zullen het wel zien.

sju

Een wat donkerdere versie van Dog Day Afternoon...?

• 1991 berichten

Weet iemand al iets over release-dates?

avatar van The One Ring

The One Ring

Ongeloofelijk. Het is nu precies 50 jaar geleden dat Lumet debuteerde met 12 Angry Men en nog steeds maakt die man films. Dan doen maar weinig mensen hem na.

avatar van errr

errr

Hmm... Niet echt een nieuw verhaal maarja misschien heeft Lumet er iets goeds van gemaakt. ben benieuwd

avatar van nightbreed

nightbreed

Een film met Philip Seymour Hoffman, dat kan al niet mis gaan.

Let op mijn woorden, dit gaat een topper worden.

Alleen de release date voor Frankrijk is nu bekend: 26 September 2007

Dus de release date in Nederland zal daar niet ver van afwijken.

avatar van starbright boy

Philip Seymour Hoffman en Ethan Hawke in een film van Lumet. Mooie combinatie. Ik zie het wel zitten.

Laat maar gauw hier komen die film.

Ik begin Hawke steeds meer te waarderen, PSH is mijn favoriete acteur.

Lumets hoogtijdagen zijn neem ik aan voorbij, maar misschien is dit de perfecte afsluiter van zijn carriere.

Trailer:

LET OP: FilmTotaal.nl zegt dat de trailer nogal wat weggeeft van de film!

Ziet er oké uit verder...

starbright boy schreef:

Vergeet Albert Finney niet

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Ziet er inderdaad best veelbelovend uit, hopelijk wordt het een goede film. Lumet heeft er de laatste 25 jaar helaas niet al te veel meer gemaakt...

avatar van The Last

The Last

Ben benieuwd.

boerenpummel schreef:

Lumet heeft er de laatste 25 jaar helaas niet al te veel meer gemaakt...

Misschien is al zijn aandacht en tijd en creativiteit naar dit project gegaan. Op IMDB staat nu overigens dat de film 27 maart (2008) zal verschijnen in Nederland.

avatar van Harco

Harco

Erg benieuwd naar dit project.

sju

Ik heb nu de eerste 40 min. gezien en ze zijn echt veelbelovend! Ethan Hawke zet een fantastisch personage neer, maar P.S. Hoffman net zo goed! Hoewel een ander verhaal voelt het af en toe als Dog Day Afternoon. Gauw eens afkijken...

avatar van glem

glem

nou ik ben benieuwd maar dan moet ik toch nog even wachten op de ned subs of heeft iemand die al gevonden?

avatar van GioFunny

GioFunny

Viel beetje in slaap... ik denk dat ik deze film nog een keer goed moet bekijken om mijn stem te verhogen. Maar ik vond het nogal traag.

avatar van Arkadi.

Arkadi.

Heb ten volle genoten van deze film. De combinatie regisseur en acteurs is geweldig. Is natuurlijk geen gaatje in het scenario te vinden en is mooi gezien de terugblikken en verschillende camera standpunten.

Op sommige momenten (vooral het einde) dacht ik: 'k nu is het wel genoeg". Heb dit wel bij meerdere films gehad. Simple plan is de enige die me nu te binnen schiet.

Het verhaal wordt langzaam vertelt maar daardoor kunnen acteurs zoals Hoffman weer excelleren. In zijn rol is Hawke ook prima te verteren.

Wat doe je als je in de problemen raakt? Verraadt je je familie? en als je nog verder in de problemen raakt ga je dan all the way?

Geen film voor een 1e Kerstdag maar toch genoten.

avatar van scumfrog

scumfrog

Niet vernieuwend, toch een dikke voldoende. Mooie karakterrollen van Seymour Hoffman en Hawke.

avatar van SobatKeras

SobatKeras

Ik heb de film zojuist gezien.

Een boeiende film waar je niet graag bij wegloopt!

Prachtig acteerwerk van een goede cast. Ook Marissa Tomei in een bijrol, mag wat mij betreft, gezien worden.

Ik vind het een aanrader. Van mij 4,5 sterren.

avatar van killerfreak

killerfreak

redelijk filmpje, met goed acteerwerk, maar ie werd imo wel een beetje langdradig.

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

Vond het een mooi verhaal hoe iemand steeds dieper in de problemen kan komen en ook goed geacteerd en leuk met de verschillende verhaallijnen die samenkomen

goeie film van mij daarom 3,5*

avatar van xray

xray

Goede film met interessant verhaal.

Zeer goed geacteerd door vrijwel alle acteurs.

Dit is een echte aanrader als je van het genre houdt !

4 sterren !

xray schreef:

Dit is een echte aanrader als je van het genre houdt !

Ik vind niet echt dat deze film onder een specifiek genre valt. Het is zeker geen traditionele overval-film, het is soms zwartkomisch en dan weer wat dramatisch en heeft ook nog misdaad-trekjes,
Alle acteurs spelen fenomenaal, wat de film alleen al een aanrader maakt. Maar daarnaast wordt dit onverwacht ingenieus vertelde verhaal zo realistisch en naturel gebracht dat het zo echt als het dagelijks leven aanvoelde. Meestal lijkt in films alles vaak zo soepeltjes te gaan, zonder vieze vingers eraan over te houden. Dat valt bijvoorbeeld op wanneer Henry zijn sporen tussen hem en Bobby moet uitwissen door bijvoorbeeld zijn cd-tje op te moeten halen bij het autoverhuurbedrijf. Het gaat niet één-twee-drie, maar dat ie het alsnog zo simpel mee krijgt is komisch èn komt natuurlijk over..
Klasse film, gezien zijn lage tempo dacht ik eerst aan 4, maar aansluitend op bovenstaande vind ik dat alleen maar positief: 4,5*

avatar van strangerD

strangerD

Geniale film!!! Wat een acteerprestaties (an actor in development speaking here!). Aanrader voor de échte filmliefhebber!!!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

geweldige film met een uiterst leuk verhaal. aanradertje voor mensen die van goeie verhaallijnen houden! dikke 4

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Leuk verhaal, maar als een film al met een seks scene begint en vervolgens nog een paar keer te zien is in de film, dan is voor mij snel de lol er vanaf......

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Puthenaer schreef:

dus omdat er 2 minuten sex in zit, geef je een 1.5? knap!

avatar van marvak29

marvak29

briljante en boeiende film, apart in beeld gebracht, beetje Memento en Jackie Brown achtig gefilmd met de scenes steeds bekeken en aangevuld vanuit een andere hoek

Happy New Year!