Genre: Drama / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Plot Before the Devil Knows You're Dead
"No one was supposed to get hurt."
Twee broers besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als een van hen zich niet aan afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden.
Andy Hanson
Danielle
Bobby Lasorda
Nanette Hanson
Frerke
In het begin is het een beetje zoeken naar waar het allemaal heen wil. Daarna word je in deze prachtige puzzel compleet betrokken in een thriller waarin familierelaties en oplopende stressproblemen centraal staan. Zeldzaam mooi op menselijke maat gebracht.
Ook herkenbaar wat stress met iemand kan doen.
Zeer inventieve film met een boeiende ontknoping langs verschillende flashbacks en angles die je steeds meer duidelijkheid geeft.
Daar kan een film helemaal in verzuipen, maar hier is uitvoering en uitwerking werkelijk 100 %.
En graag een beeldje voor Seymour. Die vent speelt altijd fantastisch.
lordhumangus
Goede film alleen wat Marisa Tomei daar doet met ontblote lijf heeft weinig toegevoegde waarde (het ziet er leuk uit allemaal dat wel). Ze kan veel beter zeker als je bedenkt dat ze een oscar heeft gekregen voor vrouwelijke bijrol in " My cousin Vinny".
MichaelMadsen
Ik verwachte een comedy, soort kruising tussen happiness en reservoir dogs, kouwe kermis dus. In ieder geval wel een goede film, zit goed in elkaar. Ook Philip Seymour Hoffman en Albert Finney
spelen subliem.
J1981W
Mooie film met een sterk verhaal. Je moet er wel echt je aandacht bijhouden, door alle flashbacks kan het anders erg verwarrend zijn. Wist niet goed wat ik van de film moest verwachten, in het begin zit je ook met bepaalde vragen, gaandeweg de film wordt het je allemaal duidelijk. Toch ben ik wel met wat kleine vraagjes blijven zitten. Goed geacteerd, vooral door Hoffman! Zie vaak bij comments op mm dat hij kritiek krijgt, vind hem ook hier (net als in Charlie Wilson's War) weer erg goed!
tal1b
simpel van opzet, irritante hoofdrol van Philip Seymour Hoffman.
Maar misschien dat Philip in het algemeen een irritante manier van spelen heeft.
joko16
Prachtige film voor filmkenners die goede acteerprestaties kunnen waarderen.
Zeker een van de betere films van de laatste tijd!
Wat een spelers ook; Philip Seymour Hoffman en Albert Finney spelen hun rol briljant!
AANRADER !
brucecampbell
weer verspilling voor de moeite om de film te gaan kijken.
Ik heb blijkbaar een andere film gezien?
Hoffman speelt hierin schitterend en Hawke moet niet onderdoen.
Het verhaal met de verschillende flashbacks was zeer leuk gedaan en totaal niet saai.
Dat Lumet op zijn leeftijd nog zo'n prachtfilm kan maken dwingt alleen maar respect af.
Norma
Daar sluit ik me bij aan! Het acteerwerk is echt klasse, en hoewel ik van beide heren (Hoffman, Hawke) normaliter niet eens zo overdreven gecharmeerd ben kan ik echt niet anders dan alle lof uitspreken! Het verhaal zelf is niet bijzonder origineel, en de manier waarop het wordt verteld eigenlijk ook nog niet eens, maar het werkt gewoon erg lekker in dit geval. Het heeft me, geheel tegen mn verwachting in, van het begin tot het eind weten te boeien.
Matchostomos
May you be in heaven half an hour before the devil knows you're dead. Lumet ontleent niet enkel zijn titel aan deze hoogst ironische Ierse troost, maar legt hiermee meteen de basis voor een sinistere familietragedie. Het noodlot is bij deze onafwendbaar, en het hemelse rijk is niet meer dan een tijdelijke plek van vertoeven, vermits de duivel reeds vanaf het eerste ogenblik reeds om de hoek komt kijken. Onder het mom van een weliswaar weinig vernieuwende structuur legt Lumet, op een respectabele leeftijd van 83 jaar nota bene, enkele klassieke thema's voor de dag: schuld, boete en bovenal bedrog. Maar om binnen de vaktermen van de tragedie te blijven, bevat 'The Devil Knows You're Dead' een acte of twee te veel om een werkelijk verpletterende emotionele en psychologische ervaring teweeg te brengen. Al zit de onnoemelijk irritante, ongetalenteerde en overgeile Marisa Tomei daar ongetwijfeld ook voor iets tussen...
wibro
Precies ongeveer 50 jaar geleden dat Sidney Lumet zijn debut maakte met "12 angry man", wat ik een magistrale film vond.
Gisteravond de trailer gezien van zijn nieuwste film, die mij niet onaardig leek. Ik ben dus zeer benieuwd wat Lumet met zijn nieuwste film uit zijn hoed gaat toveren. Ik ga daarom ook beslist kijken.
Stingray77
Lijkt mij een mooie film! Ga hem van het weekend waarschijnlijk even bekijken. Daarna volgt mijn waardering
MIsStenVelde
ik zie dat deze film behoorlijk goed aangeschreven staat..
persoonlijk vond ik hem een beetje tegenvallen..
het verhaal is opzich goed, terwijl ik ook het einde jammer vond!......
maar ik ben het niet met de gemiddelde kijker eens!!..
voor mijn gevoel scoort deze film minder!
Raffael77
Het verhaal is mooi en ik vind acteer werk goed maar de film is erg traag en sloom waardoor ik toch niet altijd de aandacht erbij kon houden.
De film duurt veel te lang en ze hadden het zeker korter kunnen doen.
3* voor acteer werk en anders een 2,5
MuchTheSame
Ik heb hier 2 woorden voor: ................MEESTERLIJKE FILM!
Chris0478
Ellendige film, gegarandeerd depressief als deze afgelopen is. Verhaal zit wel goed in elkaar, er wordt ook goed geacteerd, echter jammer genoeg is het verhaal godsgruwelijk saai.
Malick
Hoe kan in Godsnaam een regisseur van 83 bijna 84 jaar een dergelijk grootse film maken. Dat kunnen er maar een paar, denk aan Antonio en Bergman onlangs. Sidney Lumiet mocht zich voor deze film al bij de grote der aarde noemen maar met deze film lijkt hij wel voor ere positie te gaan. De enige vraag die ik op dit moment heb is. Wat doet deze film in het Arthouse Filmbeurs?
Twee broers besluiten naar overleg pap en mamlief te beroven. Volgens hen zijn de sieraden toch verzekerd in de winkel dus dat is geen probleem. Mam en pap staan toch nog maar schaars in de winkel en die oude vrouw doet geen vlieg kwaad plus dat ze zelf in hun jeugdjaren in de winkel hebben meegeholpen. Dus alle hoekjes en gaten in de winkel kennen ze, net zoals de camera en de alarmknoppen. Waarom kan dit waterdicht plan dan nog zo akelig fout lopen?
Dit indrukwekkende familiedrama met thrillerelementen mag zich nu al opmaken voor de Oscars voor volgend jaar. Prachtig, machtig en vooral krachtig in al zijn smerigheid. De acteurs en de niet-chronologische vertelsom zorgen ervoor dat je op puntje van je bioscoop zit. Niet alleen bezweek ik bij de finale ik werd ook nog eens getrakteerd op een knalfestijn met alleen maar slachtoffers. Niemand komt weg in dit menselijke drama. Ben op moment even na aan het gaan wie nu het indrukwekkendst zijn rol neerzet. Is het Albert Finney met zijn oude hoofd vol met menselijke wonden en wallen die nooit meer weggaan. Of toch de broers Philip Seymour Hoffman en Ethan Hawke. Moeilijk, allemaal verdienen ze de lof en een beeldje naar mijn mening.
Het verhaal zit buitengewoon geniaal in elkaar. Beetje bij beetje, krijg je te weten waar de personages onderdoor gaan. Het heeft te maken met geld dat beiden broers nodig moeten hebben. De één voor zijn vrouw de ander voor zijn kind. Buiten dat, de vertelsom lekker ingenieus in elkaar zit worden de hoofdstukken vakkundig overlapt door thrillerachtige muziek en verstokte beelden te versnellen. De titel van de film ontleent zich naar een stukje tekst dat wordt gezegd aan het begin van de film namelijk dit: May you be in heaven half an hour before the devil knows you're dead. Dus een film die alle lof verdient die hij kan krijgen en dat iedereen massaal naar deze film gaat in het filmhuis. AANRADER!
Trouwens het was de meest slechte kopie die ik gezien heb in me leven. Namelijk schuine strepen aan de rechterkant van beeld dat te maken heeft met het opleggen van 35 MM kopie. Hoe moeilijk is het om tegenwoordig een film in te leggen? Nu kan ik begrijpen dat films van voor de jaren ‘’90 redelijk snel beschadig raken maar met de technologie van nu en de kwaliteit ervan kan het gewoon niet gebeuren. Kan dan niemand met respect omgaan met een filmkopie?!
usr14112
Hele goede film met inderdaad fantastische acteerprestatie's van Seymour en met name Finney. Laat prachtig zien hoe de werelden van de hoofdrolspelers totaal in elkaar storten. Dit allemaal vanuit een andere invalshoek en reden maar tegelijk heeft alles met elkaar te maken. Enige minpuntje vond ik dat hij net iets te lang duurde.
MFEO
vanaf 3 april in de bioskoop?????
Zie hem er niet bij staan op de belbios in geen enkele stad in Nederland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hoe zit dat?
Mug
Te groot geloof in belbios ben ik bang. Draait overigens slechts met 10 kopien in het land.
Wel benieuwd naar deze Lumet, nadat ik bij een van z'n vorige films gebeden heb voor een verlate VUT van deze grootmeester.
blitze810
Ik geef hem een 4.0 was best een goed plot met bizarre omstandig heden,en ik vond Philip Seymour eigenlijk wel goed spelen..(ben niet zo'n fan van hem).. Ethan Hawk is zowiezo prima acteur.Dus een prima film echt een aanrader moet men toch gaan zien!!!!
tjp1994
toppertje - hilarisch en tragisch tegelijk - aanrader, en Hoffman is momenteel de beste acteur van de wereld
vind ik
The Last
Wees niet bang, er staat alweer een 'actiefilm' gepland voor 2009; Getting Out.
MadBear
Pathe zou deze film ook nog in de grote steden uitbrengen, maar de heren programmeurs van Pathe hebben blijkbaar besloten om dit niet te doen, ook al stond aangekondigd van wel (http://www.nfcstatistiek.nl/premieres.htm)
Geen 10 kopieen dus maar slechts 3 (Utrecht, Maastricht en Leiden).
niels_vdh
Geen 10 kopieen dus maar slechts 3 (Utrecht, Maastricht en Leiden).
Je vergeet Amsterdam (The Movies), dus 4 in totaal. Wel erg weinig zeg!
wimaroca
weer verspilling voor de moeite om de film te gaan kijken.
Eigenlijk moet iedereen erbij zetten hoe oud ze zijn,dan kun je het commentaar eerlijker beoordelen,
iedereen geef ongeveer een 4,en hij geeft een 1,dit kan niet!!!!!!!
CineCritic2517
iedereen geef ongeveer een 4,en hij geeft een 1,dit kan niet!!!!!!!
Wat wordt ik weer onpasselijk door dit soort drogredeneringen. Deze film was afschuwelijk slecht. Het is niet vaak dat een film mij irriteert qua zo'n beetje alle aspecten die je en film kan toeschrijven, maar deze is het gelukt.
Onzinnige en gimmicky flashbacks, een vreselijk slecht script en eindeloos lange scenes die veel korter hadden gekund en gemoeten. De openingsscene voorspelde al niet veel goeds met Hoffman op de rug van Tomei, maar ik had niet verwacht dat de film zich zo beroerd zou voortzetten.
Is dan echt niemand anders dit opgevallen, of anders de belachelijk amateuristische belichting en editing?
John, 45
gNoLEm
John, 45
Als jij hem een 0,5 geeft moet hij wel goed zijn ... gezien je lijstje cijfers voor andere films. Je plan: "goh laat ik eens lekker aandacht zoeken en onwijs goede films compleet ongefundeerd afzeiken", werkt averechts ben ik bang. Hoewel ik je bij deze wel aandacht geef ... hmm ...
Ricochan38
zeer goede film.... de mensen die deze film saai vinden, die vonden de film RAMBO zeker een topfilm hahaha wat een sukkels.
Livefree70
Aardig verhaal, af en toe beklemmend goed, donkere sfeer goed in beeld gebracht, miste echter net die finishing touch om er binnen dit genre een echte topper van te maken. Vandaar 3, en niet 4 sterren....
MuchTheSame
Idd, alle beter films van de afgelopen jaren geeft hij 0,5 *..... Vreemd
En dat noemt zich dan CineCritic2517, dan ben je toch wel behoorlijk kritisch, dacht ik zo.
en over welke flashbacks heeft hij het, deze film is gewoon gemonteerd in een niet-cronologische volgorde en er wordt , dacht ik, zelfs aangegeven in welk tijdbestek de film zich begeeft.
Ik ben best benieuwd welke film van hem wel een 4* of hoger krijgt, wordt dit een film van zoop ofzo, aangezien dit nog niet voorgekomen is.
Hij moet ook absoluut niet Vantage Point gaan kijken als hij het hier al heeft over "onzinnige en gimmicky flashbacks"

De laatste films van enkele van de belangrijkste regisseurs ter wereld

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008